Quote:
Originally Posted by ema
tocmai asta ce vreau s ate fac , sa nu generalizezi!!!! cati copii ai intalnit acolo? 20-30-50??? asta nu e majoritate, nu nici un caz....
ce inseamna maximalista?:confused: :confused:
Printable View
Quote:
Originally Posted by ema
tocmai asta ce vreau s ate fac , sa nu generalizezi!!!! cati copii ai intalnit acolo? 20-30-50??? asta nu e majoritate, nu nici un caz....
ce inseamna maximalista?:confused: :confused:
Quote:
Originally Posted by dunia
Nu a fi obraznic nu inseamna a fi needucat =abadan
sa sti ca un copil bine educat poate fi alintat si obraznic.
Da copii trebuiesc stapaniti dar cat e posibil fara bataie.
bataia bataie naste.
DIN PACATE COPII BATUTI SUNT FOARTE AGRESIVI CAND CRESC.
Eu cred ca trbue gasita o solutie mai alest la copii peste 3 ani sa inteleaga ca nu totul este cum vor ei.Din pacate asa vom reusi daca le spunem de nenumarate ori posibil fara bataie.
om bine crescut = om cu educatie buna.Quote:
Originally Posted by ema
educatie buna => implicit sa ai respect.
a fi obraznic = a nu avea respect
===> un om binecrescut nu va fi obraznic.
daca tu ai alta idee despre buna crestere, nu mai e treaba mea....
dar ai grija ca poti risca ca , copiii tai sa fie bine crescuti (daca asta ce iti doresti pt ei) si sa fie obraznici in acelasi timp.... atunci din punctul tau de vedere ei vor fi bine educati...
Maximalista inseamna ca astept ce e mai bun la maxim din comportamentul unui om atunci cand simt ca a-r putea da.Dupa cum ti-am spus chiar si fetita era foarte desteapta de aceia am simtit ca-s batea joc de mine pentru ca simteam ca facea acest lucru numai cu mine.Quote:
Originally Posted by genan
Este o prostie sa spui ca e copil si nu intelege.De multe ori copii sunt mult mai destepti decat credem noi.
Mama e romanca iar tatal strain nu arab de aceia vorbesc si am studiat doua limbi.
Ma straduiesc sa-ti scriu sa intelegi ce vreu sa spun.
Sti chiar am vazut un film despre baietii printesei Diana.Quote:
Originally Posted by genan
Autorul spunea ca in spatele camerelor de luat vederi copii Dianei erau obraznici ca toti copii in general.In fata camerelor lumea nu vedea acest lucru.
Da din punctul meu de vedere copii educati pot fi obraznici.
Oricum parerile noastre difera.
Quote:
Originally Posted by ema
eu vb de educatie a bunului simt... sa il educi sa aibe bun simt... nu educatie de high life, de familie regala...Quote:
Originally Posted by ema
e exact ceea ce am zis: poti sa fii din high life si cu harvard ul facut si sa nu ai ceea ce in romana sa numeste cei 7 ani de acasa....
Eu nu am spus ca un copil este mai destept decat mine ci este mai destept deca-i ai crede, adica este inteligent si capabil sa inteleaga ce i-i spui.Nu poate fi ca mine deoarece eu am mai multe experiente in viata el mai are de invatat.
Vorbesc doua limbi in al 2-lea rand romana de acea poate nu scriu perfect romaneste.
Ma bucuram ca am gasit acest sit mai alest pentru faptul ca am decis sa traiesc in Siria datorita familiei de acea incercam sa cer sfaturi de la cei cu experienta fata de cultura ei.Poate chiar de la tine.
Din pacate in loc sa primesc incurajare mi-a plecac cheful sa merg acolo.
Daca tu care cunosti situatia de aici nu mai inteles atunci ce sa mai astept de la oameni de acolo.