26-Conform scrierilor biblice cite ,,table ale legii au fost scrise pe muntele Horeb si care a fost soarta lor?
Iesirea - a doua carte a lui Moise 31
18. Dupa ce a incetat Dumnezeu de a grai cu Moise, pe Muntele Sinai, i-a dat cele doua table ale legii, table de piatra, scrise cu degetul lui Dumnezeu.
Iesirea - a doua carte a lui Moise 32
19. Iar dupa ce s-a apropiat de tabara, el a vazut vitelul si jocurile si, aprinzandu-se de manie, a aruncat din mainile sale cele doua table si le-a sfaramat sub munte.
deci:
Iesirea - a doua carte a lui Moise 34
1. Zis-a Domnul catre Moise: "Ciopleste doua table de piatra, ca cele dintai, si suie-te la Mine in munte si voi scrie pe aceste table cuvintele care au fost scrise pe tablele cele dintai, pe care le-ai sfaramat.
27- Care a fost adevaratul motiv pentru care Allah subhana wa ta`ala a hotarit ca evreii sa pribegesca 40 de ani in desert ?
Numeri 14:26
Domnul a vorbit lui Moise şi lui Aaron şi a zis:
Numeri 14:27
Pānă cānd voi lăsa această rea adunare să cārtească īmpotriva Mea? Am auzit cārtirile copiilor lui Israel, care cārteau īmpotriva Mea.
Numeri 14:33
Şi copiii voştri vor rătăci patruzeci de ani īn pustiu şi vor ispăşi astfel păcatele voastre, pānă ce toate trupurile voastre moarte vor cădea īn pustiu.
Num 32.13; Ps 107.40; Deut 2.14; Ezec 23.35;
Numeri 14:34
După cum īn patruzeci de zile aţi iscodit ţara, tot aşa, patruzeci de ani veţi purta pedeapsa fărădelegilor voastre; adică un an de fiecare zi: şi veţi şti atunci ce īnseamnă să-Mi trag Eu māna de la voi.
Asa cum reiese de aici evrei au fost pedepsiti pentru nesupunere:
Numeri 14:22
atāt este de adevărat că toţi cei ce au văzut cu ochii lor slava Mea şi minunile pe care le-am făcut īn Egipt şi īn pustiu, şi totuşi M-au ispitit de zece ori acum şi n-au ascultat glasul Meu,
Aici nu sunt sigura;evreii sustin:
"Pribegia prin deşert trebuia să ucidă amintirea sclaviei.Nu ruşinea de a fi fost sclav, ci purtările de sclav, căci un popor nu se naşte din aşa ceva."
Parerea mea e ca era nevoie de timp; de cresterea unei noi generatii,fara frica,de a forma o armata.
Cu ce s-au hranit evreii in timpul celor 40 de ani petrecuti in desertul Sinai ?
Exodul 16:35
Copiii lui Israel au māncat mană patruzeci de ani, pānă la sosirea lor īntr-o ţară locuită; au māncat mană pānă la sosirea lor la hotarele ţării Canaanului.
Psalmii 78:27
A plouat peste ei carne, ca pulberea, şi păsări īnaripate, cāt nisipul mării;
Psalmii 78:28
le-a făcut să cadă īn mijlocul taberei lor, de jur īmprejurul locuinţelor lor.
Psalmii 78:29
Ei au māncat şi s-au săturat din destul: Dumnezeu le-a dat ce doriseră.
Numeri 11:31
Domnul a făcut să sufle de peste mare un vānt care a adus prepeliţe şi le-a răspāndit peste tabără cale cam de o zi īntr-o parte şi cale cam de o zi de cealaltă parte īn jurul taberei. Aveau o īnălţime de aproape doi coţi de la faţa pămāntului.