Originally Posted by
imanikka
NImeni nu au raspuns despre ce am rugat eu.Asta e.. Mai astept ...dar Nazirah a promis ca raspunde din NT :smile16:
Matei (1:16)
Iacov a născut pe Iosif, logodnicul Mariei, din care S-a născut Iisus, Care se cheamă Hristos.
Luca (3:23)Şi Iisus Însuşi era ca de treizeci de ani când a început (să propovăduiască), fiind, precum se socotea, fiu al lui Iosif, care era fiul lui Eli,
Cine este tatal lui Iosif?:(
Matei 1"12-13)
După strămutarea în Babilon, Iehonia a născut pe Salatiel; Salatiel a născut pe Zorobabel;
Zorobabel a născut pe Abiud; Abiud a născut pe Eliachim; Eliachim a născut pe Azor;
Luca ( 3:27)
Fiul lui Ioanan, fiul lui Resa, fiul lui Zorobabel, fiul lui Salatiel, fiul lui Neri,
Cine este tatal lui Salatiel? :(
Matei ( 1:5-6)
Salmon a născut pe Booz, din Rahav; Booz a născut pe Iobed, din Rut; Iobed a născut pe Iesei;
Iesei a născut pe David regele; David a născut pe Solomon din femeia lui Urie;
Luca ( 3:30-31)
Fiul lui Simeon, fiul lui Iuda, fiul lui Iosif, fiul lui Ionam, fiul lui Eliachim,
Fiul lui Melea, fiul lui Mena, fiul lui Matata, fiul lui Natan, fiul lui David,
In Matei intre Isus si David sunt 26 de persoane
In Luca 41 :confused: pers intre Isus si David.
CAte generatii au fost de la stramutarea in Babilon pana la Isus ?
MAtei 1:12-1612. După strămutarea în Babilon, Iehonia a născut pe Salatiel; Salatiel a născut pe Zorobabel;
13. Zorobabel a născut pe Abiud; Abiud a născut pe Eliachim; Eliachim a născut pe Azor;
14. Azor a născut pe Sadoc; Sadoc a născut pe Achim; Achim a născut pe Eliud;
15. Eliud a născut pe Eleazar; Eleazar a născut pe Matan; Matan a născut pe Iacov;
16. Iacov a născut pe Iosif, logodnicul Mariei, din care S-a născut Iisus, Care se cheamă Hristos.
(eu am numarat 13 generatii)
Matei 1:17
Aşadar, toate neamurile de la Avraam până la David sunt paisprezece; şi de la David până la strămutarea în Babilon sunt paisprezece; şi de la strămutarea în Babilon până la Hristos sunt paisprezece neamuri.
SI asa revenim la intrebarea lui Suleiman si arborele genealogic