ALLAH sa te rasplateasca pentru intentia ta .Quote:
Originally Posted by batool391
Printable View
ALLAH sa te rasplateasca pentru intentia ta .Quote:
Originally Posted by batool391
Oameni buni,sa va spun ceva:pe "sertarelul" din memoria mea in care stau la loc de cinste atat Qabbani,cat si Mahfouz,ori(in special) Gibran sta scris "SCRIITORI ARABI"...
Dar,daca vreti sa vorbiti si de cetateniile lor(sigur,mediul in care a trait fiecare dintre ei are,deasemeni,mare importanta!),trebuie sa luati in considerare si raportul :nr. de populatie/nr de scriitori...ca asa se fac statisticile, fratilor...Ei,si atunci,ia sa vedem:
-Egipt-70-75 de milioane de locuitori(numai Cairo are cat toata populatia Siriei
-Siria-18-19 milioane de locuitori(Damascul,pe timp de noapte,are mai mult decat populatia Libanului!!!)
-Liban-vreo 4 milioane...
Cifrele sunt,desigur,foarte estimative,dar tot atat de elocvente!
Ei,si asa ajungem la vorba "libanezii s-au nascut poeti";)
Pai,cu asa frumuseti naturale,nici nu e de mirare...No,glumesc,sunt multe variabile care ajuta la dezvoltarea simtului artistic la o comunitate,...printre ele si peisajul!
Imanica,pai eu ziceam:"cand mergi in Egipt".Nu m-am asteptat nici o clipa sa le gasesti acasa;) CD-urile astea.Dar,uite,Suleiman ne-a dat o mana de ajutor cu site-ul ala.
Frate Suleiman,Allah Taa'la sa te rasplateasca!Multumim frumos.
Noi avem CD-uri,dar am gasit alte lucruri interesante...Si,daca mai ai link-uri,nu ezita sa ni le spui si noua.
"Multa vorba,saracia omului!"
Dar la fapte cand se trece?Vreau lectii de limba araba!!:give_rose:
Latifa , draga , adminul acum e ocupat si a spus ca poate peste vreo saptamana. Cred ca ar fi de dorit ca el sa faca introducerea , dupa aia vedem noi :give_rose: :give_rose:Quote:
Originally Posted by latifa
Ai dreptate!Doar nu putem incepe orele fara profesor:give_rose:
Limb araba fara profesor de la Teora o am si eu si nu ma incanta deloc. Cred ca pleaca de la premisa ca tot mai stii cate ceva, chiar de la primele pagini si nu esti incepator. Am luat de la editura Teora online un ghid de conversatie arab-roman. Nu mi-am dat seama ca e pt arabi..poate o sa plec pe undeva intr-o tara araba si peste 50 de ani trebuie sa o consult sa imi aduc aminte de lb romana :36_1_21: :36_1_21: