Quote:
Originally Posted by Simion Ioanas
Pai profetii au vorbit de Tatal,Fiul si Duhul Sfant!
Aceasta este Sfanta Treime in care cred crestinii!
Dumnezeu se descopera inca din Geneza ca si Elohim. Elohim este un substantiv la plural.Inca din Geneza ,Dumnezeu spune sa facem om dupa chipul si asemanarea Noastra. Daca spune Noastra ,sigur acolo este mai mult de o persoana.
Draga domnule Ioanas,
Cele doua limbi <ebraica si araba> au origine semitica - sunt inrudite... cred ca mai usor poti intelege ebraica ajutandu-te de araba.. decat alta limba <ca una neolatina... etc>..
Cat despre plural.. e cunoscut faptul ca exist un plural "al politetii"...
cateva exemple:
a. In lb. engleza, regina Angliei se refera la ea insasi folosind "Noi" inloc de "Eu". Acesta e cunoscut drept "pluralul roial" .
b. Rajiv Gandhi, fostul prim-ministru al Indiei obisnuia sa spuna in hindusa "Hum dekhna chahte hain" - "Noi vrem sa vedem". "Hum" inseamna "Noi" care este din nou un pl. roial in hindusa.
c. Similar in araba, cand Allah Preainaltul se refera la Sine Insusi in Coran, adesea foloseste cuv. arab "Nahnu", insemnand "Noi". Aceasta nu indica pluralul cantitatii, ci pluralul respectului.
Tawheed-ul (monoteismul) este unul din stalpii Islamului. Existenta si Unicitatea Singurului si Unicului Dumnezeu este mentionata de mai multe ori in Coran. Precum in Surah Ikhlas, unde spune: "Spune: El e Allah, Cel Unic" (112:1)
la care se mai adauga si faptul ca am o profesoara care se refera la sine insasi folosind tot pers. I plural.. ;)
asa ca... :)