Draga Anamaria si mama reusea sa lucreze si de familie sa aiba grija. Dar totusi... exista un dar... Sarmana de ea cum alerga si cat de obostita era. :smile308: Cred ca la urma si tatei ii eramai usor... DAr stii de ce? Barbatul lucreaza , vine acasa ... se odihneste.... asteapta femeia sa-si continuie ziua de lucru ...adica sa spele ... sa faca mancare... +sa aiba grija de copii. Cazuri sunt diferite. Depinde. Spre exemplu tatal meu niciodata nu m-a ajutat la lectii , ce stia el era sa ne controleze angendele si sa trige in caz ca era o nota mai slaba. Si daca era o nota mai bslaba , vai de capul mamei. Ca tu trebuie sa-i controlezi lectiile ... tu trebuie sa-i explici totul. Tatal meu nu a contribuit cu nimic la educatia mea , doar cu frica:DQuote:
Ei bine mama mea a reusit sa lucreze si sa aiba grija de familie.Nu e un caz izolat , e exemplul majoritatea femeilor pe care le cunosc. Faza cu venitul acasa si mancarea rece cade pt ca atata timp cat cresti un copil pt a fi cineva probabil ca il duce capul sa isi incalzeasca mancarea.
Anamaria nu am copii , dar sigur ca niciodata nu o sa-mi iau un baby sister sa aiba grija de copii mei. Niciodata. Ce poate fi mai frumos decat sa-l vezi zi de zi cum creste , sa fii prima care aude cuvantul Mama , TAta ( oricare cuvantel). Nu am nevoie de un babysister care sa strige la el , si sa-l ingrijeasca asa cum ii place ei. Atunci la ce bun sa faci un copil , atata timp cat vrei sa faci cariera. Zic sa stai pana la vreo 40 ani sa faci cariera , dar cand te simti obosita sa faci un copil .Cred ca asa ar fi mai bine , decat sa-l las in grija cuiva. In fine ...depinde de cazQuote:
Cand e f mic , logic ca poti sa angajezi un baby sitter pt a sta cu el cat esti la servici dar in general il poti duce la gradinita cu program prelungit , acolo e super frumos si eu am fost si mi-a placut la nebunie.
Pentru mine nu exista ceva mai frumos decat sa invat si s-o bucur pe mama cu notele mele. Si ma simteam fericita cand la sedinte ma laudau profesorii:smile16: Dar imi inchipui ce simtea mama. Cred ca mai mare bucurie pentru ea nici nu exista. Cat despre TV sau Muzica niciodata nu mi-au interzis , doar cu limita , dupa ce-mi faceam lectiile.Desi cand eram mica poate ii judecam , acum ii inteleg foarte bine.:smile310:Quote:
Sa va mai zic o faza, cand eram in liceu si statea mama cu mine acasa pt ca lucra in tura cand eu eram la scoala era atat de aiurea. Ma enerva la culme." Nu te uita la TV " , "Invata", "Mananca aia"...in plus pt ca stateam cu ei dupa 10 : "ia si dormi, stai toata noaptea la calculator" Era asa stresant. Si invatam la scoala si mergeam la olimpiade doar ca sa iau note mari si sa se simta mama bine la sedinta cu parintii.
Si crezi tu ca ajungeai la Universitate si puteai sa-ti porti singura de grija daca nu aveai o baza de mica?Poate ca da :D doar nu te cunosc :smile19:Quote:
De mai bine de 2 ani de zile sunt singura in Bucuresti si e super bine. Nu mai am libertatea de acasa pt ca eu singura mi-am ingradit-o insa acum dorm cand vreau , mananc cand vreau ce vreau si culmea ma preocupa f tare studiile. Si m-am si angajat desi mi-e f greu sa ma descurc si cu facultatea insa voi reusi.
Insha Allah Anamaria sa le faci bine pe amandoua.Dar nu uita ca trebuie sa fii si o mama sanatoasa, o mama care sa -si pastreze nervii ( nu sa-i ,,descarce,, acasa) , si nu uita de copii tai de la care vrei doar bucurii .Trebuie mereu sa ai grija ce fel de prieteni isi face , ca saracele mame fac totul pentru copil in ziua de astazi , dar la urma mai sunt si ,,furate de bani,, de proprii copii , sau se drogheaza etc.Quote:
Daca voi avea un copil nu voi renunta sa lucrez pt ca au reusit atatea femei sa le faca pe amandoua de ce nu as fi in stare si eu???
Insha Allah sa ai copii pe care ti-i doresti.
Si totusi un lucru as vrea sa precizez. Poate ca e cazul meu...Desi nu pot sa-i reprosez nimic mamei mele totusi nu am avut parte de discutiile pe care trebuie sa le aiba o fiica si o mama. Poate ca lipsa de timp , poate ca problemele zilnice. Este greu de spus , dar prietena cea mai buna trebuie sa-ti fie mama , dar eu nu am putut sa discut cu mama pe teme mai ,,stiti voi:D ,, .
Imi este greu sa spun , dar astazi barbatii isi mai ,,sterg,, din obligatii. Femeile sunt cele care pleaca in strainatate ca sa asigure un trai mai bun pentru copii , in schimb barbatii nu pot educa copii asa cum o fac mamele:smile308: Si din in ce in mai mult cresc copii fara mame , devenind mai tarziu oameni fara simtul respectului si....
MAi repet : DEPINDE DE FIECARE
Allah barik fikum