Quote:
Originally Posted by
huda_alrahim
De cand sunt in Germania am vazut foarte multe musulmance (mai multe decat in Romania) si din cate am observat eu ele poarta hijaburi doarte simple, legate in stil turcesc ( batice patrate legate sub barbie si apoi trase peste cap si prinse sau alte variante), de obicei sunt bej, gri, alb-crem si se asorteaza perfect la culoare cu hainele...poarta culori deschise, dar simple. de multe ori poarta galabii, dar si pantalon mai largut. dar nu poarta negru deloc, chiar daca sunt tinere sau batrane. Majoritatea aici sunt turcoaice. Nimeni nu se uita la ele pe strada ( eu da!!! sa vad ele ce poarta), dar parerea nemtilor despre musulmani nu este deloc buna..si pe femei toti cu care am vb le plangeau de mila, ca sufera si asa mai departe. Azi eram atat de atenta cum si-a prins o femeie hijabul ca nu mi-am dat seama ca si ea se uita la mine. I-am zambit si ea mi-a zambit la randul ei caci si-a dat seama ca nu ma uit la ea urat sau ciudat, ci eram pur curioasa de hijab...ma gandeam ca fur si eu un secret.
:006:
assalamu alaikum wa rahmatu-llahi wa barakatuhu
draga surioara...
...mashAllah, chiar ma bucur sa aflu ca mai este o sora romanca pe aici!...alhamdulillah!...
...ai dreptate...majoritatea musulmancelor , in Germania, sint turcoaice...
...ceea ce este logic, avind in vedere ca , dupa razboi, Germania a adus mina de lucru dinTurcia, sub forma muncitorilor care , ulterior pentru reintregirea familiilor lor, si-au adus mamele, sotiile, surorile, aici...intre timp, turcii , in Germania, se afla la a 3-a generatie...
...si, da, ele poarta baticul, mashAllah, nesofisticat, legat, cum spui tu, sub barbie...culori pastelate... chiar motive florale...combinat cu jilbab sau doar cu fusta si bluza!...
...insa, in ultimul timp, musulmanii nu mai sint doar de origine turca...f multi musulmani de origine araba, asiatica, si ALHAMDULILLAH, de origine germana!!...iar printre noile musulmane, mashAllah, sint multe care poarta chiar niqab...tinerele poarta, mashAllah, hijabul, la scoala...
...inshAllah, sa nu se grabeasca prea mult, Landurile sa ne ingradeasca dreptul acesta de baza !!!!....
...eu as zice , mai degraba ca parerile nemtilor sint impartite!...
...vei intilni oameni care se uita chioris...si care , daca le vorbesti in germana, se mira si te intreaba:" cum? dar chiar vorbesti limba noastra? si ...chiar bine!...cu siguranta ca esti nascuta aici, sau ai ceva bunici germani..."
...intrega neincredere si nesiguranta pe care ei o simt se datoreaza in primul rind informatiilor false cu privire la Islam...
...apoi, si faptului ca multe, chiar prea multe dintre musulmancele din prima si a 2-a generatie, nu vorbesc limba germana prea bine, sau deloc...
...lipsa de comunicare...a contribuit la formarea unor idei preconcepute, false...dar care, inshAllah, cu timpul vor gasi din ce in ce mai putin teren...
...insa, vei intilni si oameni, care, te saluta , pe strada, cu un zimbet, prietenosi si deschisi ...de ce nu...chiar si unei discutii!...
...eu , inteleg prezenta noastra pe strazile Europei, ca pe un mesaj...
...inshAllah, fie ca mesajul Islamului sa gaseasca rezonanta in inimile cit mai multora !!!!inshAllah, amin!
assalamualaikum wa rahmatu-llahi wa barakatuhu