Originally Posted by
florin
W`ASALLAM!
...Pai eu ce spusei mai devreme(asta apropos de secventa cu ALCOOLUL)... Subiectul cartii/filmului este pe tot parcursul O ANTITEZA!!! Despre bine si rau...Despre iertare si devotament... Despre calea cea dreapta. Nu este un film ce se vrea a fi o lectie despre CORAN sau O "ORA" de TEOLOGIE... ESte un film despre viata...care totusi pune esenta RELIGIEI ISLAMICE intr-o LUMINA FAVORABILA SI CALDA (fie el acest fapt chiar si vazut prin prisma unor oameni simpli pacatosi....) Ai inteles acum? Filmul este o opera cinematografica dupa parerea mea si contine un substrat foarte interesant.Cine reuseste sa vada dincolo de "coperta" cartii sau de subiectul de fatada al filmului ,va fi un om castigat!
Iar despre alcool :(...Nu iti face griji de ceea ce vezi intr-un film.Mai bine sa ne facem griji despre ceea ce se intampla in realitate. Oare cati musulmani sunt care au acest pacat pe suflet...Mai ales din cei ce se afla printre straini. Eu aici in Romania am cunoscut un musulman ce avea grija de un lacas de rugaciune ,dar care iesea la terasa cu "prietenii" si care consuma alcool... Nu am vrut sa judec. :( Nu avem noi dreptul de a judeca. Fiecare trebuie(daca poate) sa isi judece doar propriile pacate ...SINGURUL care are drept de a ne judeca este MULTMILOSTIVUL ALLAH.
Sa imi fie iertata firea "bataioasa"!
Fie ca ATOTPUTERNICUL sa ne indrepte pasii pe calea cea dreapta si sa ne indrume sufletele catre caldura bunatatii si a intelepciunii!
Binecuvantarile LUI ALLAH sa fie asupra ta si familiei tale!