Originally Posted by
iman99
:) salamu aleikom
Nu cred ca m-am facut inteleasa
Ok...
Ideea e urmatoarea: Sa chemam pe cineva care cu siguranta nu poate raspunde la chemarea noastra.
Ca sa chemam pe cineva trebuie ca accea persoana sa fie prezenta sau sa poata veni in ajutorul nostru ...Sau macar sa ne auda
Cu toate ca cel mai inalt nivel este sa nu avem nevoie de nimeni(numai de Allah)
Cum profetul Muhammad sallallahu alahi wa sallam a spus: Daca imi garantati ca nu veti cauta ajutor de la nimeni(inafara de Alah bineinteles),eu va garantez paradisul.haditul a fost relatat de abu dhar al ghafari.Iar acesta a spus: Dupa ce profetul sallallahu alahi wa sallam a zis asta : N-am mai cerut nimanui ajutor
Dar acest nivel este cel mai inalt asa ca ..inapoi pe pamant :D noi cerem una alta de la oamenii care ne pot ajuta nici o problema dar daca noi chemam pe cineva care nu este aici,nici in viata....Avem destule secte din pacate care promoveaza aceasta idee si asta inseamna Shirk adorare altuiua decat a lui Allah..daca este mort deasemenea e shirk
De ex..Sotul este mort sa spunem..Noi nu avem voie sa spunem..O ghorghe:) tu esti dragostea mea si nu voi mai iubi o alta persoana..etc nu?
Dar putem spune in sine noastra Gheorghe era dragostea mea ..el era dragostea mea..daca ii spunem TU ESTI DRAGOSTEA MEA inseamna ca ne adresam lui direct ceea ce....
Acum revenind la sami yusuf fie ca Allah sa-l calauzeasca...el spune ...tu esti profetul iubitul nostru. etc ...se adreseaza direct stind ca el este mort sallallahu alahi wa sallam
Deci ..Allah sa ma ierte ....trebuie sa ne indreptam CHEMARILE SPRE cel viu Vesnic