:salam:
Elif,in primul rand,stai linistita,este mai bine sa intrebi ca sa cunosti decat sa ramai cu dileme fara a intreba :).
Nu este vorba ca numai Coranul in limba araba este acceptat. Dar,asa cum chiar lingvistii o spun,limba araba este o limba de o elocventa ca nicio alta limba,ceea ce inseamna ca va fi imposibil de tradus.O varianta este numai aceea de a traduce sensurile sale. Daca ai sa deschizi o traducere a sensurilor in limba romana,la sura Al Ikhlas,de exemplu,vei vedea ca sta scris "Allahu-s samad" ,exact ca in limba araba,iar in notele de subsol sta explicatia,caci o traducere ar fi imposibila.
Allah subhana wa ta'ala spune:
"O carte ale carei versete sunt talcuite,un Coran arab,pentru un neam [de oameni] care stiu,un binevestitor si un prevenitor,insa cei mai multi dintre ei se intorc si nu asculta." (Sura Fussilat,3-4).
"Astfel,[asa dupa cum le-am revelat celor de dianintea ta],ti-am revelat Noi un Coran arab,pentru ca tu sa previi Mama cetatilor si pe cei din imprejurimile ei si sa previi pentru Ziua adunarii - despre care nu este indoiala.O parte vor fi in Rai si o parte vor fi in Vapaie." (Sura Ash Shura,7).
De asemenea,profetul Muhammad *salat* a spus ca cel ce stie sa citeasca Coran va avea rasplata,insa cel ce nu stie si se chinuie va avea o rasplata dubla.Deci,inshaAllah,sa nu ne demoralizeze ca nu stim,ci sa incercam ;). Allah rasplateste pe oricine cauta stiinta si ce stiinta este mai minunata decat Coranul? Si cum poti sa incepi sa inveti daca nu intelegi? Si cum sa intelegi la inceput daca nu in limba natala,in limba in acre simti cel mai bine?
Dar totusi,Allah ne-a prescris anumite lucruri...si in profetul Muhammad *salat* avem tot ce avem nevoie sa stim.El ne-a invatat cum trebuie sa-l adoram pe Allah in fiecare clipa. Si,ca sa fac legatura cu Al Quran,care nu exista decat in limba araba...din moment ce in rugaciune se recita din Coran,inseamna ca rugaciunea trebuie sa fie in araba :).