Practica purtarii bijuteriilor de catre femeia musulmana
In numele lui Allah Cel Milostiv, Indurator !
'Practica purtarii bijuteriilor de catre femeia musulmana este intens disputata inca din vremea Mesagerului lui Allah (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa !) si pana in zilele noastre' - afirma imamul Al-Jassaas in volumul al treilea al cartii sale 'Tafsir' (pag. 388)
Versetul din Nobilul Coran pe care multi invatati musulmani si-au intemeiat argumentatiile conform carora purtarea bijuteriilor este un atribut specific femeii este urmatorul :
Oare pe cineva care este crescut in podoabe si care intr-o cearta nu este in stare sa se apere, cu dovada limpede ? (surat Az-Zukhruf 43 :18 – in traducere sura 'Podoabele de aur')
Asa, spre exemplu, Ilkiya al-Harraasi a comentat in volumul 4 al cartii sale 'Tafsirul Coran' (pag. 391) sintagma 'oare pe cineva care este crescut in podoabe' astfel :
'Aceasta indica faptul ca bijuteriile sunt premise pentru femei. Iar asupra acestui punct de vedere s-a ajuns la un consens stiintific (ijmaa’), relatarile despre acesta fiind nenumarate.'
Alt exemplu este cel al imamului Al-Bayhaqi care a mentionat in volumul al patrulea al cartii al-Sunan al-Kubraa (p. 142), cateva ahadisuri care indica ca aurul si matasea sunt premise pentru femeia musulmana, fara a discuta detaliile textului:
'Acestea si alte relatari similare indica faptul ca este permis femeilor sa se impodobeasca cu aur.'
Iar imamul Al-Nawawi a scris in al-Majmoo' (vol. 6, p. 40):
'Musulmanii sunt de acord ca ii este permis femeii sa poarte diferite feluri de podoabe din argint, aur sau haine din matase, prin consens.'
El, de asemenea, a spus (vol. 6, p. 40):
'Musulmanii sunt de accord ca ii este permis femeii sa poarte diferite tipuri de podoabe, atat din aur cat si din argint, ca de exemplu coliere, inele, bratari si orice altceva care este purtat pe gat sau in alte parti,si orice tine de lucrurile purtate in mod curent. Nu exista nicio disputa pe acest subiect.'
Dragii mei, desigur mai sunt si alte relatari despre purtarea bijuteriilor de catre femeia musulmana. O parte dintre ele, cu siguranta, le cunoasteti sau aveti acces la ele si voi.
Numai ca, suntem cu totii musulmani si nu trebuie sa intrecem masura in nimic. Viata modesta este mult mai bine primita de Allah Preainaltul :)
Allah Preainaltul stie cel mai bine !
Aurul si Matasea sunt doar pt femei !
Quote:
Originally Posted by bebe_amour
Ali (radhia Allahou anhu) a relatat: L-am vazut pe Trimisul lui Allah (salla Allahou alayhi wa salam) tinand o bucata de aur in mana stanga si o bucata de matase in mana dreapta.Apoi,el a zis:Nu este legiuit pentru barbatii ce ma insotesc,sa poarte acestea doua. (Abu Dawud)
Abu Musa al-As'ari (radhia Allahou anhu) a relatat ca Profetul (salla Allahou alayhi wa salam) a zis: Este legiuit ca sotiile insotitorilor mei sa poarte aur si matase,dar nu este legiuit pentru barbati. (Tirmidhi)
Da asa este, Allah a interzis barbatilor musulmani sa poarte aur, sau matase (insa un barbat poate purta matase doar daca este bolnav sau alergic)
Profetul Muhammed (pacea si binecuvantarea Lui Allah sa fie asupra sa) spune "Allah a interzis aurul si matasea barbatilor din natia mea (se refera la musulmani), si le-a facut exclusive femeilor din natia mea"
Deci aurul si matasea sunt doar pt femei, Allah le-a facut special pt ele, nu pt barbati, si asta este o distinctie de la D-zeu pt femei, ca sa se bucure de ele si le poarte !