Interesanta e discutia voastra , dar nu am vazut pana acum nici un raspuns logic .
Mai astept sau postez eu ceva ?
Printable View
Interesanta e discutia voastra , dar nu am vazut pana acum nici un raspuns logic .
Mai astept sau postez eu ceva ?
al salam aleykum
chiar asteptam sa intervi .....si inca astept...inshAllah
parerea unui barbat este binevenita....
Pai asteptam de la un barbat un raspuns logic...de ce are nevoie de o a doua sotie...daca nu e buna pe care o ai de ce nu divorteaza...
Si apoi eu am mai auzit un raspun care mie mi s-a parut logic, tot de la un barbat "nu mi-as lua o a doua sotie, macar dintr-un motiv...femeile vorbesc mult prea mult si chiar nu as suporta cicaleala la doua femei plus iminentele certuri intre ele!!!"
na admin, se vede ca nu esti nevasta:36_1_21:
imagineaza-ti si tu cum te-ai simti in locul unei femei...si nu-mi spune ca pt ca ai fi "religioasa" ai fi supusa si rabdatoare...femeile au rabdarea mult incercata in timpul vietii, si trec prin multe...si barbatii trec prin multe, dar nu cu acelasi bagaj de sentimente., deci o fac mai usor, si fara sa-si consume atata nervii. parerea mea:)
Haideti sa luam problema in felul urmator , si va rog sa raspundeti sincer .
Esti o doamna de o anumita varsta , sotul tau a murit de mult , nu ai pe nimeni care sa te ajute sa traiesti decent , nevoile tale sexuale nu le primesti , lucrezi din greu sa faci rost de mancare si cheltuieli .
Ce ai prefera ?
1- Sa mori asa cum esti ?
2- Sa te mariti cu un barbat care este casatorit ?
3- Sa-ti gasesti un amant ?
4. sa incerci sa te casatoresti cu cineva care e divortat sau e vaduv?? (si asta mi se pare o varianta)
si acum sa raspund sincer, eu nu cred ca m-as casatori cu cineva care mai are o sotie, pur si simplu nu cred ca as putea. apoi in toate cazurile care le stiu a doua sotie care si-o iau barbatii nu e nici pe departe vaduva sau cu copiii sau chestii de genul asta, sunt cu multttttttt mai tinere, nu au fost casatorite niciodata. uite azi a venit la mine o prietena care e convertita la islam, si poarta batic si haine lungi si largi, si sotul ei chipurile mergea mereu cu ea la moschee (de fapt ea il lua cu ea mereu), uneori plangea cand se ruga ea crezand ca vai saracul simte atat de adanc rugaciunea ca-l apuca plansul. bani ei nu prea i-a dat mai deloc, in casa nu cumpara pentru simplu motiv ca el e divortat si ca-si ajuta fetele din prima casatorie, .... acum a fost in vizita in tara lui si a venit casatorit cu una de acolo care are cercel in buric, ii ies sanii din bluze, si daca se aseaza pe scaun i se vede lenjeria. din cate vezi tu nu prea e situatia descrisa de tine, de fapt nu se aseamana in nici un punct.
Eu una nu aleg nimic din astea 3 solutii pe care le-ai propus. Niciodata nu as accepta sa fiu a doua sotie cat de greu nu mi-ar fi ,de aici si varianta cu amantul nu e buna ... (cam aceeasi ori a doua sotie dar cu drepturi mai multe ori amant neavand nici un drept). Deci nici asta nu e buna. Sa te recasatoresti cu un om care este in situatia ta sau cu unul care poate nu a fost casatorit. De aia insist si sunt pentru studii superioare , caci cine stie cum se intoarce soarta asta ...si sa stai fara lucru atunci cand ai cel mai mare nevoie de el?
Cred ca sunt si cazuri cand ai copii si esti vaduva , dar lucrand poate iti vei permite un trai decent. Si mai sunt eu de o parere: O femeie rezista fara barbat , dar barbatul nu cred...:)
Am exclus 4 , pentru ca nu prea se gasesc barbati vaduvi sau divortati , ca astia se recasatoresc repede :) .
Nu cred in casatorie cu a-2-a , pentru ca e mai frumoasa sau tanara , asta deja se numeste "Batjocorie" .
Eu , sincer sa fiu , asa deschide o asociatie pentru femeile vaduve si divortate , in rest nu ma intereseaza .
Voi refuzati din start ideea , iar eu o organizez . Nu sunt deacord ca un barbat sa se casatoreasca cu inca una doar pentru nevoile sexuale , ca femeile nu sunt "pungi" .
Repet , incerc sa organizez ideea .
Asta depinde , si nici nu cred .
O data , khaliful Omar (ÑÖí Çááå Úäå) , mergea intr-o noapte , si a auzit o femeie spunand o poezie printre care era un verset :
Daca nu mi-as fi frica de ALLAH , s-ar fi auzit zgomotele acestui pat .
Atunci Omar s-a dus la fica sa Hafsa (ÑÖí Çááå ÚäåÇ ) , sotia profetului Õáì Çááå Úáíå æÓáã , si i-a zis , cat suporta o femeie fara sotul ei , iar ea i-a zis : 4 luni .
Atunci Omar a interzis barbatilor sa lipseasca mai mult de 4 luni , departe de nevestele lor .
Era o data Omar cu prietenii sai , si a intrat o femeie si a zis , o Omar , sotul meu tine post in fiecare zi , si se roaga in fiecare noapte , atunci Omar i-a zis :"Bun barbat ai" . A zis OOO print al credinciosilor : Sotul meu tine post in fiecare zi , si se roaga in fiecare noapte , iar Omar a raspuns :"Bun Barbat ai " , a zis femeia ooooooo print al credinciosilor : sotul meu tine post in fiecare zi si se roaga i fiecare noapte , atunci Ali a intervenit si a zis o print al credinciosilor , aceasta femeie se plange de sotul ei , atunci Omar l-a trimis pe Ali sa-i rezolve problema .
Ali l-a intrebat pe sotul ei , cate femei ti-a dat voie ALLAH , el a zis 4 . Ali i-a spus atunci sa considere ca are 4 neveste , si sa tina post 3 zile si sa stea in rugaciune 3 nopti si o zi cu o noapte sa fie cu sotia lui .
pai vezi Suleiman tocmai aici e buba. cred ca din cei care mai au inca o sotie, poti sa-i numeri pe degetele de la maini pe cei care si-au luat o a doua sotie sa o ajute ca e vaduva, sau divortata.... eu personal nu stiu nici un caz, si stiu destule cazuri de casatorii poligame.am citit o singura data pe internet cazul unei femei care povestea ca este intr-o casatorie poligama si ca era intr-adevar fericita si ca sotul ei incerca mereu sa nu faca diferenta intre ele, sa nu le faca geloase. uneia dintre ele i-a luat dulciuri si pentru ca cealalta nu putea manca dulciuri, i-a dat bani sa-si ia ce vrea ea pentru ca-i luase primei sotii dulciuri si nu ar fi fost corect fata de a doua .am citit si am zis MashaAllah de ar fi toti asa poate poligamia ar fi privita altfel.aaa si el si-a luat o a doua sotie pentru ca era cu serviciul in alta tara decat cea natala, unde era prima sotie cu copiii, si asta numai dupa ce a discutat cu prima sotie.
Dar hai sa privim si din alt punct de vedere: eu am grija de sotul meu, il iubesc, il respect...pentru ce vrea sa isi ia alta?? de ce sa fiu eu nevoita sa il impart pe el? cu ce am gresit??? eu nu am mai avut alt sot sa zic ca e al doilea si merge si asa....daca esti vaduva inseamna ca ai avut un sot deja...daca Allah vrea o sa mai ai unul...care sa fie singur
Draga Huda . Tu vrei sa schimbi legea Lui ALLAH ?
Asta e doar la crestin ca o vaduva nu are voie sa recasatoreasca , un lucru pe care ALLAH nu l-a spus si nici nu l-a cerut .
Si cum adica sa imparti barbatul ? Suntem noi barbatii obiecte si inca nu stiu ? Sau care e faza .
Nu esti deacord , am inteles , dar te rog nu folosi ilogica ca sa-ti sustii ideea . :give_rose:
Eu nu vreau sa schim legea lui Allah...nici prin gand nu imi trece... Dar Allah ne-a daruit Islamul sa ne usureze viata...a doua sotie este o solutie in caz de razboi, in cazul in care sotia nu poate avea copii...despre asta s-a mai scris..
Dar cand sotia ii ofera totul, de ce barbatii aleg o a doua??
Si e vorba de impartit...ca acum nu trebuie sa aiba grija numai de mine, ci timpul il acorda si alteia si afectiune si tot...
1- Dovada din Quran si Sunnah , pentru motivele de o a-2-a nevasta ?
2- Inainte de femeie , barbatul trebuie sa aiba grija de mama sa , si dupa aceea de sotia sa .(Singura femeie care are dreptul in aceasta lume sa-l oblige pe barbatul sa se lipeasca de ea si doar de ea este mama lui) in rest nici una .
Paradisul este sub picioarele mamelor si nu sub paturile femeilor .
imi explica cineva , de ce barbatul are SEROTONINA de 4 ori mai mare decat la femii ? :)
Ce legatura are mama cu a doua sotie??? Nici unde nu am spus ca sotia trebuie pusa inaintea parintilor... Si Profetul (salle Allahu aleihi we sellem)
ii indeamna pe barbati sa aiba grija de sotiile lor (nici nu se pune problema ca daca inaintea mamei sau dupa mama- mama e mama, sotia e sotie) si abia daca sunt siguri ca le pot trata pe toate sotiile corect si egal sa faca acest pas...
Iar serotonina.....:give_rose:
:D serotonina este un neurotransmitator , iar in caz in care nivelul ei este scazut apare depresia , obezitatea , tulburari de somn , anxietate , panica , unele fobii , migrena ...
Iar la barbati nivelul ei este normal sa fie de 4 ori mai ridicat .
Cat despre egalitate , nu este vorba despre dragoste ci despre egalitatea materiala .
Da este la crestini si sunt super de acord cu asta.Unde e iubirea adevarata pentru sotul ei mort daca se recasatoreste cu altul? Cum va da ochii cu el in viata de apoi? Ce ii va spune?Chiar nu poate sa aiba respect pt un mort? Poate o moarte sa anuleze sentimentele pt un om ?Nu nu poate de aceea nu sunt de acord cu recasatoria vaduvelor si cu sentimentele superficiale ale oamenilor.Quote:
Asta e doar la crestin ca o vaduva nu are voie sa recasatoreasca , un lucru pe care ALLAH nu l-a spus si nici nu l-a cerut .
Moartea nu anuleaza sentimentele pentru un om...daca dupa moartea sotului te recasatoresti, asta nu inseamna ca nu iti mai respecti primul sot, sau ca nu l-ai iubit. Imagineaza-ti o vaduva la 30 de ani...
Un om poate iubi de mai multe ori, in mai multe feluri...si altfel...daca iubesti pe cineva si din anumite motive nu sunteti impreuna, daca tu iti faci o relatie cu alta persoana, inseamna ca nu l-ai iubit niciodata pe primul...
Nu poti cere nimanui sa nu recasatoreasca dupa ce ajunge vaduv/a...
Poate ai si dreptate Nazirah atunci cand ramai vaduva la 50 de ani , dar stii sunt cazuri cand poate peste 2-3 ani de casatorie ramai vaduva ( Doamne Fereste) , adica poti sa ai vreo 25-28. Cazuri sunt diferite.
Insha Allah sa traim alaturi de fiinta iubita multi ani si Insha Allah acolo unde este iubire, respect si intelegere sa nu ma fie loc si de o a doua sotie. :(
Mi sa zis candva , ca o femeie accepta Islamul minus poligamia .
Nu prea cred ca poate sa exista credinta in sufletul unui om si sa discute unele chestii pe care ALLAH le-a dat pentru a ne usura viata .
Adaug o intrebare :
Intr-un oras , sunt 400 de barbati capabil de a se casatori , si 3000 de femei capabile sa fie neveste .
Cele 2600 de femei ce fac ???!
S-a terminat lumea la un singur oras????? Hai sa fim seriosi....Eu cred ca asta e mai mult un pre------------ pt barbati...ca raman saracele femei necasatorite.... nu vad atat altruism la barbati...daca esti altruist dai de pomana, ajuti batrani si copii...dar sa ajungi sa devii sotul unei femei doar din cauza ca ea ar ramane necasatorita!!!!!
Nu privesc lucrurile asa. Nu conteaza varsta la care o femeie ramane vaduva.E drept
ca poate sa aiba 30 dar poate sa aiba si 20 de ani. Si care este problema?
Varsta?
Juramantul de iubire facut in fatza lui Dumnezeu este anulat daca sotul ei moare?
Dumnezeu a vrut ca el sa moara.El i-a dat acel destin acelei femei, acea soarta de
femeie vaduva. Trebuie sa acceptam
voia Sa intotdeauna.El decide pe cine lasa in viata si pe cine nu.De aceea mi se pare gresit ca o femeie
sa se recasatoreasca dupa moartea sotului ei.Cred ca cel mai bine este sa se increada
in Dumnezeu si sa dedice altor lucruri.In viata de apoi va avea prilejul sa traiasca cu
cel pe care pe pamant i-a jurat iubire, printre altele.
Nu cred ca Dumnezeu vrea sa traim sentimente superficiale.Iubirea dintre 2 soti cred ca trebuie
sa fie mult mai puternica, sa bata moartea.In principiu sa bata materialul pt ca asta
reprezinta moartea iesirea din lumea materiala.
Noi crestinii consideram ca 2 oameni trebuie sa se casatoreaca pt ca se iubeasc. Nu sunt
acceptate casatoriile pt bani, frumusete si alte interese etc. Crestinismul incurajeaza
tinerii sa se cunoasca inainte de a face acest pas, de acea a fost inventata logodna.
Aceasta perioada indiferent de lungimea ei ofera celor 2 prilejul de a se cunoaste ,
de a-si pune in ordine sentimentele sau daca sunt la inceput a se indragosti unul de altul.
Noi crestinii respingem a doua sotie admitand in acelasi timp cand in vremuri indelungate unii
profeti au avut mai multe sotii insa Domnul nostru Iisus Hristos a vb lumii intregi despre
casatoria monogama, cand 2 trupuri devin unul singur.
Nevoia sexuala a barbatului nu primeste ascultare in crestinism.Crestinilor le sunt
oprite relatiile sexuale in timpul posturilor,apostolii ne invata sa invingem aceste
pofte si sa ne dedicam mai mult lui Dumnezeu.
In schimb in discutia cu un imam,el a sustinut apetitul sexual al barbatului ca argument in sustinerea poligamiei.
Nu am negat pt ca nu stiu ce rezolvam, unii oameni nu pot gandi
singuri au doar niste texxte memorate in cap si le reproduc refuzand sa inteleaga ca
sunt lucruri mult mai importante in aceasta viata decat rel sexuale
si ca un barbat are o singura inima.
Eu cred , nu mi-am pierdut speranta ca dintre cele 2600 de femei ar putea exista macar jumatate cu respect fata de propria persoana, care sa le pese de statul lor si de implinirea sufleteasca si care nu in ultimul rand ,prefera sa ramana singure decat membre al unui harem.Quote:
Intr-un oras , sunt 400 de barbati capabil de a se casatori , si 3000 de femei capabile sa fie neveste .
Cele 2600 de femei ce fac ???!
De ce insisti Suleiman? Ai o singura inima si nu 4.
Nazirah stii (parerea mea) , este usor sa vorbim si sa presupunem , dar noi nu suntem intr-o astfel de situatie. O femeie care trece prin astfel de momente ar putea explica mai bine. Am doar o singura intrebare, daca nu te superi? Spune, sau poate cunoscti , sau poate ai citit , barbati vaduvi la 20-30 de ani si care au zis ca nu se vor recasatori , ptr ca au jurat iubire vesnica? Eu una personal nu cunosc asa barbati. Atunci el cu cine vrea sa se intalneasca in Ziua de apoi? Cu prima sotie ca i-a jurat iubire si a murit , sau cea cu a doua care a trait mai mult de jumatate de viata si poate chiar au si copii? EU cred ca femeia sacrifica mult mai multe lucruri ptr un barbat , in schimb barbatul alege ceea ce e convenabil.
Si spuneai ca crestinii nu accepta recasatoria , dar eu cred ca chiar daca in fata lui D-zeu nu-si mai face un alt juramant , el totusi traieste cu alte persoane avand relatii sexuale. Sa dea Domnul sa ma insel , dar nu cred.
Admir persoanele care cred in iubirea vesnica si nu se recasatoresc (indiferent de varsta) TRAIND SINGURE pana in ultima zi a vietii lor.
Chiar si preotul spune in Biserica "pana moartea va va desparti"... nu stiu cum ai putea sa stai nerecasatorita 20 de ani...sa pretuiesti o amintire, sa traiesti in trecut....iti faci rau singura...si cred ca si cel care moare nu si-ar dori ca celalalt care ramane sa stea o viata intreaga sa planga pt ce a fost...
Exista o perioada cand suferi si plangi...durerea o sa ramana vesnic in suflet, dar nu inseamna ca nu ai dreptul sa cauti din nou fericire, sa iti refaci viata, sa iubesti alt om... Asta nu inseamna sa tradezi...il tradezi daca el e langa tine si cauti pe altul...
O poza a celui care a fost nu te ajuta sa iti cresti copiii, nu iti da un sfat, nu iti alina durerea, nu e acolo sa te ajute...
Al salam aliekum wa rahamtullah
Consider ca partea cu iti moare sotul si ai 20 de ani si traiesti cu amintirea lui pana mori este utopica cu tot respectul pt idealurile tale. Dar logodna nu este lasata in crestinism pt ca cei doi parteneri, viitori presupusi soti sa intretina relatii sexuale. Corect?? E bine sa facem diferenta. Nici o religie nu accepta relatiile sexuale in afara casatoriei. Din nefericire in ziua de azi majoritatea crestinilor incalca acest principiu si ii minimalizeaza importanta. Foarte multi vorbesc de asa zisa compatibilitate sexuala intre cei doi parteneri. Realitatea este alta asa cum bine stim. Compatibilitatea sexuala se dobandeste nu exista de la inceputul relatiei.
Ma rog e mult de discutat pe aceasta tema.
Referitor la poligamie alhamdullah, lahamdullah pt tot si daca Allah subhana wa taala a lasat-o El stie mai bine de ce. Nu spun ca este buna dar nici ca este rea. Allahu alim.
Fie ca Dumnezeu sa ne aiba mereu in grija si sa ne intareasca credinta.
Probabil ca s-a lasat de inteles ca logodna, adica "partea prin care cei 2 se cunosc mai bine" include si sex. Nu.
Este interzis clar in crestinism sa intretii relatii sexuale inaintea casatoriei.
Insa chestiile de gen sarut , imbratisari atingeri sunt discutabile.
In general preotul cand te spovedesti te intreaba daca ai mers pana la capat cu acel baiat si daca aude ca nu considera ca nu-i pacat.
Vb de utopie nu cred ca neaparat crestinismul mi-a insuflat ideile astea insa NU-MI PLAC VADUVELE CARE SE RECASATORESC indiferent de varsta, chiar e o tragedie sa traiesti fara un barbat de la 20 de ani?
Pai maicutele cum reusesc?
Aisha cand mai discutasem pe conferinte despre poligamie , cineva a spus sa-i dam un hadis precum ar trebui sa ceara acordul primei sotii. Fiind interesata am cautat si am dat de o fatwa (uite ca am scris-o la paginile precedente) , unde se spune ca nu este un asa hadis. Dar parerea mea este : asta se numeste amagire , inselaciune si nedreptate fata de prima sotie.
Cat despre exceptii , nustiu daca le putem numi exceptii. Din cate stiu nu sunt hadisuri care sa specifice cand au voie barbatii sa-ti iei a doua sotie. Astea sunt deduceri ...Sigur este ca au voie la 4 sotii ...In ce conditii? Ar trebuie sa se conduca dupa Profet (Sallalahu aleyhi w salam), ca el a fost un exemplu. El nu a luat niciodata o sotie ptr placere sexuala etc. Si eu cred ca daca el isi ia o a doua sotie ptr asa ceva , atunci e haram.
Allah stie mai bine
Al salam aleikum wa rahamtullah
Adevarul este ca in Coran Allah subhana wa taala nu spune conditiile in care un barbat isi poate lua a doua sotie insa asa cum bine ati spus si voi trebuie sa urmam exemplul Profetului Mohammad sali allahu aliehy we salem.
Oricum indiferent de situatie este greu sa traiesti in poligamie. Dar Dumnezeu stie cel mai bine.
Fie ca Dumnezeu sa ne dea intelepciunea de a alege ce este placut Lui.
"Juramantul de iubire facut in fatza lui Dumnezeu este anulat daca sotul ei moare?
Dumnezeu a vrut ca el sa moara.El i-a dat acel destin acelei femei, acea soarta de
femeie vaduva. Trebuie sa acceptam
voia Sa intotdeauna.El decide pe cine lasa in viata si pe cine nu.De aceea mi se pare gresit ca o femeie
sa se recasatoreasca dupa moartea sotului ei.Cred ca cel mai bine este sa se increada
in Dumnezeu si sa dedice altor lucruri.In viata de apoi va avea prilejul sa traiasca cu
cel pe care pe pamant i-a jurat iubire, printre altele."
As selamu aleikum
Ma mir ca nu i-a raspuns nimeni lui Vilh...:) sau poate i s-a raspuns si n-am citit eu...
Omul are o fire a sa, si daca se comporta impotriva ei nu e bine, nici pt el nici pentru cei din jur. Asadar omul este o fiinta careia nu-i place singuratea prin firea lui asa ne-a creat Allah. Uitati-va, de cand lumea omul a incercat sa intemeieze o famile, o comunitate. Mi se pare nefiresc ca un om tanar femeie, barbat nu conteaza, sa traiasca asa o viata singur. Si ce sa faca singur?ma intreb si eu...
Femeia nu mai poate fi sotia unui barbat mort cu toate juramintele facute, imi pare rau sa amintesc acest fapt dar suntem intr-o situatie in care trebuie sa punem punctul pe "i" si sa zicem clar si realist ca nici un mort nu mai poate sa-si indeplineasca sarcinile sau "functia" de sot. Asta e realitatea si Islamul a venit cu solutii realiste in toate domeniile. Si in ceea ce priveste recasatoria daca ne uitam in Biblie vedem ca in vechiul testament oamenii se mai si recasatoreau atunci nu isi faceau juraminte in fata lui Dumnezeu? ma rog asta asa ca o idee pentru Vilh( scriu asa ca nu am retinut exact numele dv scuze)
o seara buna turur
slm alk wr wb
ps: as mai fi dat cateva replici inshAllah dar sunt la munca.., poate mai tarziu acasa imi mai vine odata inspiratia :)
Assalamu Alaikum wa Rahmatullahi wa Barakatuhu!. ....
In cazul in care o femeie are copii si trezeste vaduva, ce obtiuni are ?
Daca incearca din rasputeri sa-si intretina copii si restul cheltuielilor, insa nu este suficient, ce trebuie sa faca aceasta?
Sa renunti la copii mai ales daca sunt fetite sa ramana in familia fostului sot si tu sa pleci sa-ti intemeiezi o alta familie este posibil?eu una cred ca nu se poate, nici sa acceptam compromisuri insa nici sa renuntam la copii nostri, inshaAllah ca faptele noastre sa fie conform Islamului.
Voi ce parere aveti?
Asalaam waleikum wr wb ,parerea mea este ca daca traiesti cu dragoste ptr Allah si te intereseaza sa il multumesti doar pe Allah luptand sa ucidem acel "nafs din inima noastra"care nu este decat un loc rezervat lui Iblis,Allah ne lumineaza sufletul si inima .Sotii nostrii , sunt suflete ce apartin lui Allah si ce ne-au fost date alaturi de noi ptr a merge impreuna pe acest drum numit "VIATA" ci nu sunt proprietatile noastre ,ca sa zicem "este al meu si doar al meu "sau nu este drept sau nu pot accepta ca el sa aiba o alta sotie".Allah stie mai bine.Ptr ca daca Allah vrea sa scoata ceva din sufletul omului o face chiar si dragostea o poate scoate.Cat despre motive ,ptr o a doua casatorie,unii spun cum ca nu exista motive ,barbatul are dreptul sa si-o ia chiar si fara acordul primei sotii .Aici nu spun cum ca ar fi corect sau nu ptr ca inca sunt sigura.Stiu insa ca barbatul este diferit de femeie din toate punctele de vedere . Mentalitatea lor este total diferita de ceea a unei femei,sotii ,mame .Este foarte usor ptr ei sa se plictiseasca de asemenea de sotia lor si vrea altceva .Eu am o vorba "daca un barbat ar naste macar o data nu i-ar mai trebuii sa se gandesca sa se recasatoreasca, ptr ca atunci ar intelege cat de mult face o femeie,si ce simte o femeie atunci cand i se spune asta .Este dureros sa aflii asta ,dupa ce suferi atatea dureri ,trebuie sa recunoastem ,dar asta doar daca ne gandim ca facem ptr ei totul .Atunci cand te gandesti ca faci ptr Allah ,ca ai facut un copil ca sa fie musulman ci sa Il slaveasca pe Allah atunci ucidem nafs-ul din noi .In fata lui Allah noi toti vom da socoteala ptr ceea ce este in sufletele noastre.Chiar Profetul S.A.S intr-o zi rugandu-se baby Ayesha a venit la el sa il intrebe ce face ,iar el a intrebat-o cine esti tu ?.............de aici putem intelege ca Allah este cel mai important .....nu inteleg de ce atata importanta ptr un muritor "ptr ca asta sunt si sotii nostrii"
Salam alaikum,am citit subiectul cu a doua soţie.
Personal eu nu aş accepta aşa ceva,nici sa fiu a doua soţie şi nici ca soţul meu sa-şi ia a doua soţie.Poate ca sunt c-am egoistă dar nu mi-ar place să-l împart pe soţul meu cu nimeni.Personal am cunoscut fete care au acceptat să fii a doua soţie şi nu a fost bine pentru nici una din parţile implicate in acest triunghi,până la urma s-a ajuns la divorţ.Cred că sunt puţini bărbaţi pe pământ care reuşesc să fie imparţiali cu cele 2 sau 3 soţii pe care şi le iau.
Mi s-a oferit,acum un an,să fiu a doua soţie.Omul vroia să-şi ia a doua soţie ca să facă sadaka.M-am simţit foarte aiurea,pentru că indirect am simţit că-mi spune că sunt batrână.Iar soţia lui era foarte tristă pentru ca el vroia să-şi ia adoua soţie.Şi,din păcate,am observat că lui nu-i păsa de suferinţa soţei.Din păcate sunt atâţi de mulţi bărbaţi care se recăsătoresc cu a doua soţie din motivele strict sexuale!Si dacă aţi ştii câţi zic că vor a doua soţie pentru că prima e scorpie când de fapt femeia aia nu-i zice nici negri ţi-s okii ca să nu mai zic că toţi spun că prima soţie ştie şi este de acord ca el să-şi ia o alta nevastă,iar biata femeie habar nu are nici cu spatele de ce face el.Acu am şi eu o întrebare:e corect?asta cum se chiamă?
Iar cu recăsători cu fratele soţului,în cazul în care soţul moare mi se pare de-a dreptul incestuasă relaţia,nu înţeleg cum poţi privi 10 ani un bărbat ca fiind cumnatul tău şi după aia să ajungi să trebuiască să ai relaţii matrimoniale cu ele.Sincer nu înţeleg şi nici nu vreau sa ajung să înţeleg vreodată lucru ăsta.
Aleikum selam
cred ca exista solutii diferite in functie de conjunctura, de personalitatea fiecareia si de pregatirea sa.
Daca o femeie ramane vaduva, sa astepte o perioada prescrisa de coran in care nu are voie sa se casatoreasca, apoi in acelasi timp sa aibe grija copii sai si sa faca dua si mai mult sa se apropie de Allah si mai mult stiind ca totul este al lui Allah si la El este intoarcerea. Sa aibe incredere in Allah si El ii va deschide o usa, o rezolvare a problemelor sale. Iar familia femeii si a sotului sau ar trebui sa-i ajute si sa nu o lasa singura. Iar daca isi gaseste un sot trebuie sa discute clar situatia copiilor si sa nu faca concesii in acest sens, adica sa-i lase pe seama bunicilor sau mai stiu cui. Iar acel barbat care o cere de sotie sa fie barbat pana la capat si sa-si asume aceasta responsabilitate. Daca lucrurile nu stau de maniera aceasta nu cred ca avem de a face cu oameni de calitate sau cu principii.
Situatia este foarte COMPLEXA!!!A accepta,insemana cum bine zice surioara noastra Ayesha,"a ucide nafsul inimii"!
Dar oare putem sa il ucidem?
Este atat de greu sa poti sa raspunzi,chiar si o persoana ca mine (care are destui de multi ani de experinta)imi este greu sa va raspund;dar un lucru este FOARTE CLAR,daca se "TINE STRICT CONT DE CEEA CE SCRIE IN CORANUL SFANT"as accepta-o, nu ca mi-ar face placere,pentru ca ALLAH SUBHANAHU
WA TAA'LA a zis ca asa trebuie!!!!
Sunt asa de bine pricizate aceste lucruri ca nu poti sa le confuzi, sau sa le iei de partea care iti convin.
Ori faci cum e SCRIS ori NU!!!
[QUOTE=suleiman;20375]Draga Huda . Tu vrei sa schimbi legea Lui ALLAH ?
/QUOTE]
Nu exista asa ceva nici la crestini.Daca o vaduva(vaduv) este batrana,este sfatuita sa se ocupe de nepoti si sa traiasca in credinta,iar pentru cei vaduvi de tineri este recomandata casatoria(scrie in Sfanta Scriptura,dar nu mai caut pasajul acum).Desigur,cine crede ca poate trai in abstineta pana la sfarsitul vietii,poate sa nu se casatoreasca(se poate calugari,de exemplu,daca n-are copii).
"Nu veti putea sa va purtati intocmai la fel cu toate soatele,chiar daca ati voi cu tot dinadinsul .Dar nu va intoarceti cu totul [catre vreuna dintre ele]lasand-o [pe cealalta]ca atarnata" (4:129)
Cred ca este f clar ceea ce spune Coranul despre poligamie.
Oricat ar incerca un barbat nu se poate comporta la fel de bine cu ambele sotii.
Si acum va intreb care e rostul poligamiei daca Poligamia inseamna inegalitate pt 2 femei?chiar Coranul spune ca e imposibil sa le tratezi la fel dar totusi sa nu o ignori total pe cealalta. practic unde mai sunt drepturile femeii in cazul de fatza?
exista un verset care practic anuleaza poligamia: "Dar daca va temeti ca nu veti fi drepti cu ele atunci luati una singura" (4:3)
pai se contrazic versetele putin nu ? parca mai sus spunea ca sigur nu vor putea oricat vor incerca sa fie intocmai la fel cu toate soatele.
Intr-un alt verset se vb despre barbatul musulman care ajuns in fatza judecatii va da socoteala pt ca nu a fost drept fata de toate sotiile.
Pai nu spune primul vers de sus ca este imposibil sa tratezi 2 femei la fel?
Si nu uitati inaintea profetului vostru , Iisus a venit pentru prima data cu ideea casatoriei monogame. Practic de asta Dumnezeu l-a trimis pe Iisus sa indrepte vechile obiceiurile evreiesti.
Daca Islamul este o completare la crestinism de ce este zdrobita monogamia promovata de Iisus?
Assalamu Alaykum wa Rahmatullahi wa Barakatuhu!..
Mai jos e traducerea unui articol pe care l-am gasit interesant, privitor la poligamie..
si care Insha'a Allah sa lamureasca muuuuuuulte neclaritati pentru cei care le au.
~~~
Poligamia
Cei care se opun Islamului, cat si cei care nu-l analizeaza just si profound, gasesc intr-adevar, nu de putine ori, atatea critici de adus asupra acestui fapt.
Permisiunea data poligamiei in Sfantul Qur’an:
Inainte de toate, citam permisiunea data in Sfantul Qur’an:
Conditia trebuie notata: “ […]dar daca va temeti ca nu veti fi drepti [cu ele], atunci [luati] una singura”.Quote:
æóÅöäú ÎöÝúÊõãú ÃóáÇøó ÊõÞúÓöØõæÇú Ýöí ÇáúíóÊóÇãóì ÝóÇäßöÍõæÇú ãóÇ ØóÇÈó áóßõã ãøöäó ÇáäøöÓóÇÁ ãóËúäóì æóËõáÇóËó æóÑõÈóÇÚó ÝóÅöäú ÎöÝúÊõãú ÃóáÇøó ÊóÚúÏöáõæÇú ÝóæóÇÍöÏóÉð Ãóæú ãóÇ ãóáóßóÊú ÃóíúãóÇäõßõãú Ðóáößó ÃóÏúäóì ÃóáÇøó ÊóÚõæáõæÇú
“Iar daca va temeti ca veti fi nedrepti cu orfanii, luati de sotii pe acelea care va plac dintre femei – doua, trei sau patru, dar daca va temeti ca nu veti fi drepti [cu ele], atunci [luati] una singura sau ce se afla in stapanirea mainilor voastre drepte. Aceasta [este situatia care] va da cea mai mica putinta de a purcede nedrept.”
(Surat An-Nisa’ (4):3)
Mai mult, se adauga urmatorul verset, care conform opiniei multora aproape ca “ingheata” (opreste) permisiunea de mai sus:
.Quote:
æóáóä ÊóÓúÊóØöíÚõæÇú Ãóä ÊóÚúÏöáõæÇú Èóíúäó ÇáäøöÓóÇÁ æóáóæú ÍóÑóÕúÊõãú ÝóáÇó ÊóãöíáõæÇú ßõáøó Çáúãóíúáö ÝóÊóÐóÑõæåóÇ ßóÇáúãõÚóáøóÞóÉö æóÅöä ÊõÕúáöÍõæÇú æóÊóÊøóÞõæÇú ÝóÅöäøó Çááøåó ßóÇäó ÛóÝõæÑðÇ ÑøóÍöíãðÇ
“Nu veti putea sa va purtati intocmai la fel cu [toate] soatele, chiar daca ati voi cu tot dinadinsul. Dar nu va intoarceti cu totul [catre vreuna dintre ele], lasand-o [pe celalta] ca atarnata! Insa daca indreptati aceasta si va temeti, Alah este Iertator, Indurator [Ghafir, Rahim].”
(Surat An-Nisa’ (4):129)
Astfel, pe scurt, in Sfantul Qur’an ni se da permisiunea de a ne casatoriri cu mai mult de o sotie, cu CONDITIA tratarii lor in mod egal si totusi se mentioneaza ca NU putem fi in stare sa ne purtam complet egal oricat de mult ne-am stradui.
In orice societate, acest “profil” ii caracterizeaza pe cei ce intampina dificultati in respectarea legii ce restrictioneaza poligamia. Astfel de persoane ar trece peste aceasta interzicere in practica, fie ei musulmani, crestini, budisti ori atei.
Urmarea pentru oricine se controleaza pe el insusi este ca poligamia NU e permisa, dar in mod normal, musulmanii care deja „nu se pot controla” se intorc la „permisiunea” initiala.
Ca in cazul tuturor legilor islamice, discutia noastra se refera la majoritatea a cazurilor si nu la exceptii precum Profetii, ori Companionii lor, consemnati de istorie ca exemplu ultim de autocontrol si proprie infranare.
~~~
Critica si raspunsul dat de Islam
In cele ce urmeaza se afla traducerea raspunsului nostru dat unui e-mail ce ni s-a adresat, criticand in ultima instanta permisiunea islamica pentru poligamie.
In raspunsul nostru dat mai jos, includem in italics citatele din intrebare.
Assalamu Alaikum.
In numele lui Allah, Cel Mai Milostiv, cel Mai Indurator.
Slava lui Allah pentru ca ne-a binecuvantat daruindu-ne Islamul, o lumina pura, in ciuda denaturarilor aduse de cei ce acuza.
Fie ca binecuvantarile si pacea sa fie asupra nobilului profet, lumina daruita intregii lumi.
Da, Islamul are un raspuns.
Iti va fi limpede, Insha’a Allah (cu voia Domnului) dupa ce vei medita la cele ce urmeaza, rational, obiectiv si sprijinindu-te pe realitate, ca furtunile tintite catre Islam ajung in mod obisnuit la sentimentele noastre sincere si fara vina imbracate in vesminte de oaie (aici nu sunt sigura de echivalarea sensului „sheep clothing” – cred ca se refera la expresia „wolf in sheep clothing” _ cine stie mai bine poate da o mand de ajutor Insha’a Allah :) ), caci ce alt vestmant este mai demn de acest titlu, daca nu drepturile femeii, subiectul acordarii permisiunii poligamiei barbatului in Islam si efectul sau profund asupra femeii?
Vei vedea de asemenea, Insha’a Allah, in ceea ce priveste atacurile tintite spre Islam cum dupa un studiu drept si logic, devine limpede ca Islamul e mult mai indreptatit sa raspunda si nu restul. (cred ca sensul e ceva de genul: ca aceste atacuri sunt neindreptatite, si daca ar fi sa privim obiectiv, Islamul ar fi mult mai indreptatit la astfel de atacuri si nu ceilalti).
Ceea ce urmeaza include doar un rezumat al principalelor noastre idei. O persoana dreapta in cautarea adevarului poate cugeta asupra lor, ca mai apoi, observandu-le justetea sa poata ea insasi „completa imaginea (generala)”.
In ceea ce-i priveste pe cei incapatanati, al caror scop este doar sa atace Islamul in ciuda faptelor si contrar cu logica si ratiunea, nu avem nimic de discutat cu acestia.
Si astfel spunem, iar in ajutorul lui Allah se afla izbanda noastra:
In primul rand trebuie realizat un lucru important: Ca toate religiile si legile seculare de-a lungul istoriei nu se bazeaza pe premisa ca omul este perfect. In alte cuvinte, Islamul si in mod normal celelalte legi si religii nu-si sprijina legile pe faptul ca omul ar fi o faptura perfecta. Numai Dumnezeu este Perfect. Omul este o faptura imperfecta, iar legile vin pentru a specifica limitele drepturilor si obligatiilor sale si pentru a diminua efectul greselilor sale asupra celorlalti membri ai societatii. E demn de notat ca Islamul si-a atins telul prin regulile oferite, in timp ce se observa ca alte legislatii au fost nesigure, dupa cum urmeaza.
~~~