Civilizatia in tarile islamice
Exista sau nu civilizatie in tarile islamice?
Am auzit azi tot felul de exprimari la TV cu ocazia comemorarii atacului din 11sept, ca a fost "atacul impotriva lumii civilizate", etc, iar un comentator a spus chiar ca "am incercat sa ii aducem in randul oamenilor civilizati".
alt comentator spunea ca pana in anul 1400 lumea araba era mult mai avansata decat cea occidentala, si ca arabii nu datoreaza nimic lumii occidentale.
s-a vorbit si despre democratie si despre incompatibilitatea instaurarii democratiei in cadrul unui stat islamic.
stiu ca multe persoane din Romania, crestine sau nu, considera arabii/musulmanii (ca oricum nu prea fac diferenta) inapoiati.
as dori o discutie fara jigniri daca se poate, cu argumente : considerati ca tarile arabe nu sunt civilizate, si DE CE?
Ce anume determina ca o tara, un popor, sau o apartenenta religioasa sa fie clasificate ca fiind civilizate?
Re: Civilizatia in tarile islamice
bunnn..cultura araba este foarte bogata da?si existenta unei culturi este implicit determinata de existenta unei civilizatii care sa o produca da?si eu sa cred ca civilizatia araba este mult mai valoroasa decat cea care stie sa manance la mcdonalds..daca ne gandim bine la mcdonalds..hmm..mai bine nu ne gandim..si ne bucuram de mancarea araba care este multiplu mai bunaaa!!!:D
odata ce Islamul este o religie care indeamna la cunoastere stiinta nu cred ca se poate vorbi de "inapoiati" arabi..care citesc chiar cea mai pretioasa sursa de "stiinta" in toate domeniile care este Coranul..Allah swt ne-a trimis ajutor de pret dar noi am avut si avem libertatea de a alege drumul drept sau cel spre intuneric..
dar o apartenenta religioasa nu poate fi considerata nici civilizatie,nici inapoiere,nici terrorism..e vorba de individ in sine si nu de apartenenta religioasa..
Re: Civilizatia in tarile islamice
Intr-adevar...ideea ca muslumanii in general sunt imputit(mai ales ptr ca ii confunda cu arabii) este f bine impamantenita...Ca ei au un miros specific...ca tiganii de la noi (am citat). Insa oare cum ne simtim vara in autobuze :( ? oare romanii stiu ce inseamna o Baie? nu as intra in detalii...
Si cati dintre noi(vb in numele nonmusulmanilor) au bideu acasa asa cum au arabii si oare cati stiu sa il foloseasca?
Trecand insa la subiectul culturii....americanii prosti nu sunt. Au stiut exact cum sa imi faca o imagine, un brand pe care sa il promoveze. Simplul fapt ca aceatsa 'cultura' americana exista de f putine sute de ani vorbeste de la sine. Nu au avut cand sa isi creeze o istorie...sau mai bine zis..nu au stiut cum caci daca se straduiau putin...insa mai bine au distrus cultura indienilor si gata....zgarie-norii si sunt cei mai tari.
Concluzia? Daca ai bani poti conduce lumea....au facut bani...acum manipuleaza pe cine vor , cum vor, si mai ales sufera saracii musulmani din orient care stau pe o 'mina de petrol' si care sunt intr-o situatie financiara si sociala care nu le permite sa se afirme.
Voi studi mai bine istoria zonei musulmane, insa in cate am inteles in Coran se spune ca musulmanii vor suferi, vor fi stigmatizati si si-o vor face cu maineile lor. (corectati-ma dc am zis o prostie).
wa salam
*salat*