As - Salam Aleikum Wa Rahmatulah Wa Barakatu,
Al - Hamdulillah, sunt multe persoane care abia au convertit, masha allah, si care au de-aface cu membri din familiile lor, care sunt crestini si sarbatoresc Craciunul.
Ce-ar fii sa le dam cateva sfaturi, cum sa infrunte aceasta situatie, si in acelasi timp sa nu scada in ochii familiilor, mai ales in ochi parintilor. Sa le explice, noua lor credinta si noul fel de viata pe care l-au ales, al-hamdulillah.
Eu, cand am convertit, i-am spus clar si fara nici o omitere mamei si familiei in general ca nu mai sarbatoresc craciunul si ca nu voi accepta nici un cadou de la ei, daca voi primi le voi trimite inapoi. Cat despre urari, e cam complicat, unde ma duc la orice magazin, Merry Chrismas, in sus si in jos, la servici la fel, e cam greu, dar ma tin tare sa nu cad in ispita lui Shayatin.
La servici de ex., cineva m-a intrebat de ce nu raspund la urari, si i-am spus, "nu vreau sa par needucata dar efectiv eu nu tin aceste sarbatori, si mii se pare inutil sa urez cuiva urarile cuvenite. Si in al doilea rand, cand am avut eu sarbatorile mele , nimeni si absolut nimeni nu mi-a facut nici un fel de urare." La care persoana respectiva, mi-a spus, "si eu as fii procedat la fel".
deci ...cu asta fiind spuse astept sfaturile voastre si comentariile inevitabile.
O zii buna tuturor.:give_rose: