Cred ca e important sa fie un subiect separat despre casatoria in islam, deoarece multi crestini nu stiu multe despre islam,si tot ce au auzit despre islam este ca un barbat poate avea 4 sotii,sau ca celui care fura i se va taia mana...si cam atat .
Printable View
Cred ca e important sa fie un subiect separat despre casatoria in islam, deoarece multi crestini nu stiu multe despre islam,si tot ce au auzit despre islam este ca un barbat poate avea 4 sotii,sau ca celui care fura i se va taia mana...si cam atat .
Alisim este buna ideea ta. Dar de ce sa nu facem aici in FAMILIA IN ISLAM un topric despre casatorii. Si cred ca ar fi mai interesant Casatorii mixte.:) Ce zici? Poate cand deschid forumul data viitoare poate gasesc si topicul:) :)
ESte atat de vorbit pe baza casatoriilor mixte...Insha Allah
Allah barik fik
bine.:) oricum e bine, dar ziceam sa fie post separat pt ca de obicei acesta e un subiect frecvent de discutie pentru cei care nu cunosc islamul, si care au frecvent multe idei eronate. poate ca ar fi bine ca cineva sa scrie mai pe larg despre casatoria in islam...sant multe de zis. nici eu nu stiam despre casatorie decat din ce vazusem in filme sau auzisem de la altii, iar apoi dupa ce mi s-a explicat am inteles ca e mare diferenta intre imaginea creata despre casatoria in islam si realitate. acum am cateva cunostiinte care sant musulmani, si inteleg mai bine unele lucruri.
Am si eu o intrebare: cum poti sa-ti dai seama de ce vrea un barbat musulman de la tine? sex sau casatorie( intentie serioasa)? si casatoria insa potae fi cu 2 taisuri, am auzit de curand ca unii musulmani isi iau sotii crestine doar pt o perioada, in asa numitele casatorii temporare. Daca tot au de gand sa le ia pt sex, prefera sa aiba o relatie "legala" de aia se casatoresc cu ele.
Buna anamaria. da, din pacate e adevarat ca unii musulmani fac castorii temporare, doar pentru sex, sau nu neaparat doar pentru sex, dar fara sa ia in serios casatoria. aceasta este un pacat si este interzis in religia lor sa se casatoreasca doar pentru a face sex...casatoria este o legatura intre doi oameni binecuvantata de Dumnezeu, si ei stiu foarte bine ca in Quran este scris ca ALLAH vede prea bine ce face fiecare. o sa intreb care este citatul exact, pentru ca stiu ca nu e bine sa scriu din capul meu ce e in Quran, si trebuie sa dau citatul exact. Mai mult,femei are in islam niste drepturi bine stabilite, iar cei care nu le acorda pacatuiesc. Sant multe de zis despre casatorie, si eu stiu in principiu despre ce este vorba,pentru ca am citit si eu din Ouran,dar nu am Quranul acum ca sa-ti dau citate,deci rog pe admin sau altii sa-ti explice drepturile tale, in cazul in care tu, sau o cunostiinta de a ta va ganditi la casatorie.
Oricum, iti zic de pe acum daca vreodata te casatoresti cu un musulman ca acesta nu are absolut nici un drept sa te oblige sa te convertesti la religia islamica, si doar daca tu iti doresti asta poti sa o faci. Musulmanii au dreptul sa se casatoreasca cu crestine, si sant obligati sa respecte religia lor. Cred ca ALLAH nu voieste credinta fortata a nimanui, ci voieste credinta adevarata, curata. ALLAH stie bine cine il iubeste si cine nu, si cine crede cu adevart si cine nu.
Cat despre intrebarea ta, cum poti sa-ti dai seama daca un musulman, sau barbat pana la urma , de orice religie, vrea doar sex de la tine sau casatorie, nu pot sa-ti dau sfaturi, pentru ca o relatie depinde de multe. Daca simti ca te respecta, ca poti avea incredere in el, ca poti discuta cu el aproape orice, si ca te sprijina cand ai probleme, si mai ales daca e religios, in adevaratul sens al cuvantului, adica se roaga si practica ceea ce tine de religia lui, atunci cred ca poti sa ai incredere ca te iubeste.
Quote:
Originally Posted by anamaria
Eu cred ca poti sa-ti dai seama daca esti o fata inteligenta si cu putin fler...
Oamenii se pot schimba si poti sta cu un om in casa si 20 de ani si sa nu-l cunosti ,dar incredintandu-ti viata lui ALLAH swt reusesti sa treci mai usor peste posibilele esecuri si asta este daca vrei un sfat.;)
In isalm nu este (conform Quran si Sunna ) permisa aceasta casatorie despre care tu spui aici,exista o anumita categorie de musulmani care au nascocit-o probabil din dorinta de a isi gasi justificari bolilor mintii sau/si ale inimii,insa acest lucru este Bi`dah.
Intrebarea care ma chinuie de mult si pe care o pun la majoritatea musulmanilor pe care ii cunosc e : de ce isi iau musulmanii din Romania sotii crestine cand exista atatea muslime aici necasatorite? oare Allah este multumit de asta ?
Buna Nazirah.Nu stiu daca majoritatea musulmanilor din Romania sant casatoriti cu crestine si nu cu musulmance,cum spui tu..insa nu cred ca e ceva anormal.
Din ce am vazut eu, femeile musulmance de aici,fie ele romance, fie araboiace sau provenite din familii mixte,au totusi alta educatie decat cele provenite din tari musulmane. Nu se imbraca ca si cele din tarile musulmane; aici am vazut multe imbracate in blugi mulati si bluze mulate si cu batic pe cap...ceea ce nu e tocmai corect, pentru ca ideea este sa nu ti se vada formele corpului, nu sa ti se vada fundul dar sa ai batic in cap. Cred ca acestea sant totusi cele provenite din familii mixte, pentru ca cele care vin la studii din alte tari se imbraca decent.Deasemenea sant foarte multe care se machiaza, romancele musulmance mai ales,uneori sant machiate cam strident.Cred ca s-au obisnuit sa se machieze, si nu se simt in largul lor sa umble nemachiate.Deci cumva, aici nu gasesc atatea femei care respecta islamul in intregime ca si in tara lor.
Alta deosebire e ca femeile din tarile musulmane sant educate ca sa asculte de barbatul lor si sa faca ceea ce tine de indatoririle unei femei. Aici nu sant chiar asa, poate din cauza mediului si a oamenilor, sant putin mai libertine. Asta nu inseamna ca in tarile islamice nu sant unele femei ca si aici,pentru ca au inceput sa apara si acolo femei mai libertine. Depinde despre ce tara e vorba.
La inceput deosebirile dintre doi oameni ii atrag,pentru ca apoi aceleasi deosebiri care la inceput sa-i atraga , sa-i desparta mai tarziu.Probabil ca sant unii barbati care cred ca chiar daca o femeie e putin altfel decat vrea el, cu timpul se va obisnui cu ceea ce el isi doreste, si va fi asa cum vrea el.
Eu din ce am auzit si am vazut la altii, chiar daca barbatii musulmani se casatoresc cu romance crestine, la un moment dat regreta cel putin dintr-un motiv ca s-au casatorit cu ele, si nu cu o femeie musulmana, din tara lor.
Explicatia consta in faptul ca sant totusi multe deosebiri intre cele doua lumi, crestina si islamica, ce tin nu numai de religie ci si de modul de trai. De exemplu, un musulman este obisnuit sa i se faca o urare cand se intampla ceva fericit, sau sa-i spuna familia sau cei din jur ca se roaga pentru el, sa fie salutat cu salutul lor religios "assalam alaikum", este obisnuit sa auda multe alte fraze religioase, de exemplu cand merge in visita la cineva, cand are loc o casatorie, cand se naste un copil, si asa mai departe. O crestina nu are de unde sa stie aceste lucruri, si ii ia mult timp sa invete limba araba si sa se obisnuiasca sa le spuna, binenteles daca doreste sa o faca. Multe femei romance invata greu limba araba, sau chiar deloc, si atunci este normal ca cei doi nu au atatea subiecte in comun de discutat. Arabilor le face placere sa dicute pe multe teme, si de obicei au o viata de noapte mai intensa. Mai este apoi si mancarea traditionala specifica, sarbatorile diferite,faptul ca in islam e interzis sa mananci porc sau sa consumi alcool....pana la urma tine de un anumit stil de viata cu care s-a obisnuit fiecare,iar dupa o casatorie mixta,amandoi trebuie sa se acomodeze cu stilul celuilalt de a trai.Mai este problema copiilor, care au o educatie cu influente din ambele religii,ceea ce ii poate face sa fie confunzi in anumite priviinte. Am cunoscut de exemplu o familie, el musulman, ea crestina, si aveau copii care sarbatoreau Craciunul...ori aceasta sarbatoare nu are sens pentru un musulman, pentru ca conform Coranului si a unor cercetatori crestini, Isus s-ar fi nascut in luna august. De fapt devine tot mai circulata acesata ipoteza conform careia Isus nu s-ar fi nascut in luna Decembrie.
Probabil musulmanii de aici se casatoresc cu crestine pentru ca femeile de aici sant frumoase in general, si pentru ca asa se nimereste, sa se indragosteasca de ele. Sau poate pur si simplu pentru ca traiesc aici mai multi ani, asa ca e normal sa se casatoreasca aici.
Si la ei sant multe femei frumoase, insa sant mai imbracate, deci frumusetea lor nu este la fel de evidenta. Daca la un barbat ii place de o femeie dureaza mai mult timp sa se casatoreasca. Intai vorbesc cu familia fetei, iar tatal fetei trebuie sa fie de acord cu casatoria daca aceasta este musulmanca. Deasemenea, barbatul este obligat sa o intretina pe sotia lui si sa-i asigure cele necesare traiului de zi cu zi, conform religiei islamice, asa ca de obicei logodnele sant de durata mai lunga. Mai este problema zestrei si a conditiilor puse de femeie inainte de casatorie, daca acesta doreste o suma de bani sau altceva din partea sotului ei...dar acestea las pe seama celor mai in masura decat mine sa le discute.
Eu mi-am exprimat doar o parere, pana la urma oricum se intampla cum vrea Dumnezeu, si nu stie decat Dumnezeu ce ne este destinat.Iar Dumnezeu stie mai bine decat un om ceea ce este bine sau nu pentru el.
[
Alta
La inlumi, crestina si islamica, ce tin nu numai de religie ci si de modul de trai. De exemplu, un musulman este obisnuit sa i se faca o urare cand se intampla ceva fericit, sau sa-i spuna familia sau cei din jur ca se roaga pentru el, sa fie salutat cu salutul lor religios "assalam alaikum", este obisnuit sa auda multe alte fraze religioase, de exemplu cand merge in visita la cineva, cand are loc o casatorie, cand se naste un copil, si asa mai departe. O crestina nu are de unde sa stie aceste lucruri, si ii ia mult timp sa invete limba araba si sa se obisnuiasca sa le spuna, binenteles daca doreste sa o faca. Multe femei romance invata greu limba araba, sau chiar deloc, si atunci este normal ca cei doi nu au atatea subiecte in comun de discutat. Arabilor le face placere sa dicute pe multe teme, si de obicei au o viata de noapte mai intensa. Mai este apoi si mancarea traditionala specifica, sarbatorile diferite,faptul ca in islam e interzis sa mananci porc sau sa consumi alcool....pana la urma tine de un anumit stil de viata cu care s-a obisnuit fiecare,iar dupa o casatorie mixta,amandoi trebuie sa se acomodeze cu stilul celuilalt de a trai.Mai este problema copiilor, care au o educatie cu influente din ambele religii,ceea ce ii poate face sa fie confunzi in anumite priviinte. Am cunoscut de exemplu o familie, el musulman, ea crestina, si aveau copii care sarbatoreau Craciunul...ori aceasta sarbatoare nu are sens pentru un musulman, pentru ca conform Coranului si a unor cercetatori crestini, Isus s-ar fi nascut in luna august. De fapt devine tot mai circulata acesata ipoteza conform careia Isus nu s-ar fi nascut in luna Decembrie.
Probabil musulmanii de aici se casatoresc cu crestine pentru ca femeile de aici sant frumoase in general, si pentru ca asa se nimereste, sa se indragosteasca de ele. Sau poate pur si simplu pentru ca traiesc aici mai multi ani, asa ca e normal sa se casatoreasca aici.
Si la ei sant multe femei frumoase, insa sant mai imbracate, deci frumusetea lor nu este la fel de evidenta. Daca la un barbat ii place de o femeie dureaza mai mult timp sa se casatoreasca. Intai vorbesc cu familia fetei, iar tatal fetei trebuie sa fie de acord cu casatoria daca aceasta este musulmanca. Deasemenea, barbatul este obligat sa o intretina pe sotia lui si sa-i asigure cele necesare traiului de zi cu zi, conform religiei islamice, asa ca de obicei logodnele sant de durata mai lunga. Mai este problema zestrei si a conditiilor puse de femeie inainte de casatorie, daca acesta doreste o suma de bani sau altceva din partea sotului ei...dar acestea las pe seama celor mai in masura decat mine sa le discute.
Eu mi-am exprimat doar o parere generala, pana la urma oricum se intampla cum vrea Dumnezeu, si nu stie decat Dumnezeu ce ne este destinat.Iar Dumnezeu stie mai bine decat un om ceea ce este bine sau nu pentru el.[/quote]
Sincer parerea ta m/a intrsitat, poate intentia ta nu a fost sa pui la colt femeia romanca dar din pacate cum ai scris eu asta inteleg. Barbatii musulmani se casatoresc cu romance pentru ca au dreptul sa se casatoreasca cu o crestina sau o evreica ! chiar. Noi suntem musulmani in primul rand si in al doilea rand romani sau alte nationalitati.[
Draga Nazirah, acesti barbati se casatoresc aici in primul rand ptr ca le este permisa o astfel de casatorie si in al doilea rand ptr ca in general ei studiaza aici iar perioada studentiei coincide cu acea perioada din viata in care oamenii isi intemeiaza o familie. Da Allah este multumit de asta daca sunt respectate drepturile si obligatiile partenerului(sotului/sotiei)Quote:
Originally Posted by Nazirah
Draga batool, imi pare rau daca ai inteles ca eu vreau sa pun la colt femeile romance. Nu vreau aceasta ,insa nici nu pot sa spun ca femeile romance musulmance sant la fel cu cele din tarile islamice, desi crede-ma,mi-as dori asta. Din pacate mediul in care un om traieste si societatea este foarte importanta.Cum Romania nu este o tara islamica, nu sant aceleasi conditii ca si in tarile islamice,unde totusi este mai usor sa simti cu adevarat credinta.
Am discutat in alta parte despre acest subiect, in care am zis ca o musulmanca/musulman din tarile arabe care a venit aici si traieste in Romania ar trebui sa aiba credinta la fel de puternica ca si in tara lor,pentru ca credinta este in suflet,si traieste in noi,insa realitatea e altfel.La fel, o romanca care trece in islam ar trebui sa fie credincioasa si sa respecte islamul, chiar daca traieste intr-o tara neislamica, si sa nu se scuze ca aici nu are aceleasi conditii.
Si nu vorbesc din capul meu, ci din ceea ce am vazut aici. Cunosc mai multe cupluri mixte, si am auzit si parerea sotilor despre femeile romance convertite la islam. Multe din ele nu poarta batic, se machiaza, se imbraca la fel ca si una crestina, de fapt nu neaparat crestina,pentru ca unele crestine sant mai moderate in felul cum se imbraca sau se poarta, ci ca si o femeie care vrea sa atraga sexual pe cei din jur,sau care vrea as arate frumusetea ei fizica.
Deasemenea,nu am vazut nici o femeie romanca musulmanca care sa nu se penseze,desi eu stiu ca este interzis. Multe nu se roaga de 5 ori pe zi sau chiar deloc.Din cate stiu eu ,una din conditiile de baza sa fii musulman este sa te rogi de 5 ori pe zi.
Unele sarbatoresc Craciunul din obisnuinta...am intalnit chiar o fata casatorita cu un musulman, care a trecut la islam si care consuma alcool..atunci unde este islamul lor? Desigur, fiecare om pacatuieste,eu nu stau sa judec oamenii, insa nu pot sa nu oberv consternata ca aici femeile nu au aceeasi practica religioasa. Sa zicem ca in sufletul lor ele cred, insa spre deosebire de crestinism, unde oamenii au ajuns sa creada ca orice pacat le este iertat deci fac mai usor greseli,sau nu le dau aceeasi importanta, am observat ca in islam se pune accentul si pe PRACTICA islamului. Una din conditiile de a fi musulman este de a crede in Profetul Mohamed s.a.w.s., ori daca sti musulmanaca si crezi in el, cum mai poti atunci sa tii Craciunul? Musulmanii nu sabatoresc nasterea profetului Mohamad s.a.w.s, din cate stiu eu, pentru ca e un profet, asa cum au fost multi alti profeti, si se subliniaza prin aceasta ca nu trebuie adorat asa cum fac crestinii cu Isus.Musulmanii il considera deasemenea pe Isus doar un profet, atat Isus cat si Mohamad au avut minunile lor,insa nu au fost decat robii lui Dumnezeu,atunci de ce ar sarbatori nasterea unuia sau altuia?
Eu am zis la sfarsit,ca aceasta este doar parerea mea generala.Am vrut sa zic prin asta ca nu este un adevar abslout ce am zis,ci am exprimat o parrere,am emis niste ipoteze.Intrebarea anamariei nu era de ce musulmanii se casatoresc cu crestine romance,stiu si eu ca aceasta este permis, ci de ce nu se casatoresc cu femei musulmance din Romania(nu stiu daca se referea la romance sau cele de alta natie,venite aici temporar), si prefera crestinele de aici?
Am zis si eu deasemenea,ca probabil se casatoresc si pentru ca petrec aici niste ani, si e normal sa se si casatoreasca aici. Insa nu la toti motivele pentru care se casatoresc sant atat de "inocente". Astept parerea SINCERA a barbatilor musulmani,ei stiu mai bine decat noi de ce se casatoresc aici.
Sincer sa fiu ..
Cand un barbat "ca si mine" vrea sa se casatoreasca nu se uita la religia fetei .
Noua musulmanilor ne este permis sa ne casatorim cu cine vrem noi atata vreme cand respectam casatoria Islamica.
"[Va sunt ingaduite] femeile virtuoase , dreptcredincioase , dar si femeile virtuoase ale acelora carora le-a fost daruita Scriptura inaintea voastra, daca le dati zestra , fara sa preacurviti si fara sa le luati de tiitoare " Quran;5:5
Dar acest raspuns nu este suficient ca sa inteleaga o romanca de ce un arab s-ar casatori cu o romanca.
Motivele:
Si nu le pun in ordine de prioritate , ci cum imi vin in minte dupa experienta mea ..[si eu am oficiat niste acte de casatorie dar acuma nu mai accept sa fac]..
1- Sexul : Sunt multi arabi care pleaca din tarile lor in alte tari unde a curvi este ceva obisnuit . Cei care nu respecta Islamul curvesc fara sa aiba nici un gand de a se casatori ..De multe ori am discutat cu arabii "curvari" de ce nu se casatoresc si ei zic "Cine oare vrea o romanca de nevasta !?? "
Iar cei care practica Islamul , se zbat cu problemele hormonale , si alta cale decat casatorie nu exista. (Din aceasta categorie fac parte cei care vin pentru studii sau pentru afacerile temporare)
Vreau sa subliniez ca orice casatorie care se face cu intentie de a fi de scurta durata este refuzata in Islam.
2- Familia : Visul oricarui barbat este sa aiba mostenitor , acest gand este de zeci de ori mai puternic la arabi.Atunci un barbat care vine in Romania pentru o perioada nedefinita , nu are alta alegere decat sa se casatoreasca din Romania, nu neaparat cu o romanca.
Din aceasta categorie fac parte cei care nu pot sa mearga inapoi in tarile lor din cauza unor probleme.
3- "Ieftinirea casatoriei" : In ziua de azi , in tarile arabe , casatoria este foarte costisitoare. Zestrea pe care ALLAH il obliga pe musulmanul sa-o achite sotiei inainte de casatorie a devenit din pacate o afacere pentru familia fetei .
In islam , zestrea are rostul ei , si sub nici o forma nu este o afacere ; ba chiar Profetul Mohamad (صلى الله عليه و سلم) a casatorit unii cu o zestra care consta intr-un simplu inel din fier.
In Romania, femeile refuza sa ceara zestra , din motiv sau altul. Desi barbatul este obligat sa o achite pentru ca ALLAH ii ordona.
In afara de zestre , mai intra si alte cheltuieli care in Romania sau nu se fac sau sunt mai mici.
4- Cetatenia: Desi cetatenia romana nu valoreaza mult in comparatie cu alte cetatenii , unii au nevoie de ea .Iar casatoria faciliteaza obtinerea ei.
5- http://members.lycos.co.uk/sulico/love.jpg
Este cel mai sincer motiv pentru casatorie.
Cand este vorba de dragoste , nu se mai gandeste barbatul la nationalitatea fetei sau la religia ei , atata vreme cat ALLAH ii da voi sa se casatoreasca cu cine vrea dintre cele virtuoase printre musulmanii , evreii si crestini.
Cum poate o romanca sa stie daca barbatul o iubeste sau nu :
Pur si simplu daca el insista sa cunoasca ea parintii lui. Pentru ca la noi , parerea parintilor este pretioasa.
Daca un arab nu cere de la fata respectiva sa faca cunostiinta cu familia sa , inseamna ca nu a discutat despre ea cu familia, deci pentru el este vorba doar de o relatie trecatoare sau o casatorie temporara.
A vrut sa fiu sincer , fara sa am intentia de a rani pe nimeni.
Si vreau sa fiti sigure ca acela care se casatoreste ca sa se foloseasca de femeie pacatuieste.
Sper ca nu v-am stricat planurile de casatorie :)
Fiti si voi mai atente si testati barbatul , doar sunteti femeii .NU ?!! :)
:D alhamdulillah ,alhamdulilaah,alhamdulillah.Citind mesajul admin. nu pot sa spun decat ca intr-adevar ALLAH swt este Cel mai Milostiv si de n-ar fi Harul si Milostivenia Sa,noi am fi in mare pierdere.
Inshaa ALLAH sper si ma rog pentru toate sa fiti iubite si pretuite cu adevarat.
Ei si de data asta cred ca gresesti un pic, eu sunt musulmana de origine romana si nu m/am pensat niciodata , nu ma fardez, fac rugaciunea si de cand sunt musulmana nu tin Craciunul. Timp de 4 ani am predat religie islamica si te asigur ca am vazut foarte multe musulmane romance care respecta islamul 100%. E un pic stereotipica perceptia care o ai vizavi de romancele musulmane. Eu sunt musulmana de peste 20 de ani si in acest timp nu am vazut decat 2 femei in Romania care au purtat nikaq(val pe fata) si acelea erau.....romance.Doar Allah stie ce este in inima oamenilor. Iti doresc o zi buna.Quote:
Originally Posted by amal
E o intrebare banala insa de ce nu au voie femeile musulmane sa se penseze?????
Batool, eu vorbesc din ceea ce am vazut, nu pot vorbi despre un lucru care nu l-am vazut in viata mea.
In Cluj unde traiesc eu, niciodata nu am vazut o femeie musulmanca imbracata in abeie (imbracamintea larga ,lunga pana la nivelul picioarelor, care acopera formele corpului si care se ia peste hainele de strada), fie ea romanca sau venita din tarile arabe la studii. Nu stiu daca cele venite acum la studii din alte tari poarta sau nu abee, insa pana acum nu am vazut. Nici la moschee, cand am asteptat-o pe prietena mea nu am vazut absolut niciuna cu abee, ci imbracate in haine de strada si cu batic. Nu am fost de multe ori la moschee, deci este posibil ca alta data sa fi fost femei imbracate complet.Clujul nu este un oras asa mare, si comunitatea islamica de aici este mai mica decat cea din Bucuresti.Te asigur ca in Cluj niciodata nu am vazut vreo femeie sa poarte nikab (valul de pe fata). Si in Cluj traiesc atat romance musulmance, femei venite din strainate la studii, cat si fete musulmance nascute aici, a caror tati sant musulmani,sau a caror ambii parinti sant musulmani.In Bucuresti comunitatea islamica este mult mai mare, si este infiintata de mult mai mult timp. Stiu ca in zona de Sud a tarii, sant familii care au pastrat islamul, o data cu venirea turcilor. Deci sigur sant familii care respecta islamul din generatie in generatie, in timp ce in Cluj,sant frecvent familii islamice intemeiate de 1-2 generatii, o data cu venirea din alte tari a afaceristilor arabi.Aceasta diferenta poate ca explica de ce in Bucuresti cele convertite in islam intampina mai putine prejudecati din partea oamenilor de alta religie. Poate ca acolo, fiind orasul mult mai mare,deci implicit fiind mai multe tipuri de oameni si de religii, prejudecatile nu sant atat de frecvente. Stim cu totii ca intr-o comunitate mai mica tendinta de a barfi sau a judeca pe altii este mai mare.
Eu nu sant in masura sa judec pe nimeni,si stiu ca doar ALLAH stie ce este in sufletele oamenilor,asa cum ai spus tu. Stiu ca pentru unele fete convertite in islam este foarte greu, pentru ca de obicei parintii lor nu sant de acord cu aceasta si faca orice sa le convinga sa renunte la islam,si acestia nu accepta sub nici o forma sa-si vada fata imbracata dupa portul islamic,nici macar sa poarte batic in cap. Mai stiu si ca multi oameni barfesc si nu-si vad de treburile lor, si acest fapt iar nu le ajuta pe cele care vor sa treaca in islam,care au de suportat tot felul de comentarii si de prejudecati. Si eu am fost intrebata de multe ori tot felul de intrebari care m-au uimit, pentru ca dovedesc cel putin lipsa de cultura si de cunostiinte privind lumea araba si religia islamica. De exemplu, doar pentru ca vorbeam cu un coleg musulman,care a devenit un bun amic, si care mi-a spus multe despre islam,am fost intrebata de persoane cu care nici macar nu am vorbit vreodata daca "o sa ma fac musulmanca",si multe altele. Deci crede-ma, nu simt deloc o bucurie sau vreo dorinta sa stau sa-i judec pe altii de ce fac un lucru sau nu,pentru ca am simtit pe propria-mi piele cum e sa fii judecat de altii. Cele care se imbraca conform religiei islamice, se roaga si fac bine, nu o fac pentru mine sau pentru oamenii din jur, ci o fac pentru ele, si pentru Dumnezeu,iar pe oameni oricum nu ii poate multumi nimeni niciodata,ca te imbraci cuviiincios sau ca te imbraci ca si o femeie usoara, tot se va gasi cineva care sa comenteze.
De fiecare data cand am fost in Bucuresti am vazut,spre surprinderea mea, femei imbracate in abeie, si nu pot decat sa le admir, stiind ca acest lucru nu este privit ca ceva obisnuit in aceasta tara.Daca tu predai religie islamica,banuiesc ca stii limba araba foarte bine,deci ai o alta intelegere asupra islamului,si esti musulmanca de 20 de ani,deci ai avut timp sa inveti, sa te perfectionezi. Poate ai fost credincioasa si ai facut tot ceea ce trebuie de la inceput,daca este asa,nu-mi ramane decat sa te admir. Cand am fost in tarile arabe am vazut femei care practica in intregime islamul,nu ca si cele de aici. Ma bucur daca exista femei si aici care practica islamul in intregime.
Dar daca religia islamica este perfecta, nu inseamna ca musumanii de pretutindeni sant perfecti, pentru ca altfel ar intra toti direct in Paradis.Ori , din cate stiu eu, unii musulmani intra intai in Iad, apoi sant pusi in Paradis prin milla lui ALLAH, si doar prin mila sa.Oricat de perfecti am fi, nu am intra in Paradis decat prin mila lui ALLAH,nu? Deci cei care intra intai in Iad, nu intra pentru ca nu cred,pentru ca nu sant musulmani, ci pentru ca nu au practicat islamul, si au pacatuit.Toti musulmanii cred, au baza credintei, pentru ca spun "Nu este Dumnezeu afara de ALLAH si Profetul Mohamad este profetul lui ALLAH".Asa este sau nu?
Deoarece predai religia islamica, inseamna ca o cunosti mult mai bine decat mine,deci astept cu interes orice subiect postat de tine. Eu inca studiez islamul, nu stiu decat o parte, doar din ceea ce am citit sau invatat de la altii pana acum. Acest forum este un prilej de discutii si schimb de opinii ,si nu urmeaza prin aceasta decat sa invatam unii de la altii.
Nazirah iti voi raspunde la intrebare care nu e deloc banala cel putin ptr o musulmana nu este.
Deci nu este permis sa ne pensam deoarece mesagerul lui Allah a blestemat pe oricine face acest lucru sau participa la aceasta operatiune. Pensarea e considerata ,, namas,, adica e inclusa in categoria de procedee nepermise prin care se urmareste schimbarea fizionomiei, a creatiei lui Allah. Este permisa pensarea doar acelor femei care au sprancene foarte groase si au probleme cu vederea din ac cauza.Este permisa vopsirea sprancenelor si inlaturarea parului de prisos dintre sprancene deoarece el nu este considerat ca facand parte din sprancene.
Amal desigur ca tot ce am postat si ce ai postat sunt doua puncte de vedere si nu atitudini defensive. Ma bucur ca spui ceea ce gandesti si dupa cum ai spus suntem aici ptr a invata unii de la altii.Quote:
Originally Posted by amal
inseamna ca nu as putea fi niciodata femeie musulmana pt ca eu sunt invatat sa ma pensez, fac asta de la 15 ani si nu as putea renunta.
Draga mea Nazirah.Quote:
Originally Posted by Nazirah
Se poate inlocui pensatul cu vopsirea sprancenelor cu oxidant.
Asa fac femeile care nu vor sa pacatuiasca si in aceleasi timp vor sa faca o chestie care li se pare infrumusetare. :cool:
Dupa cum a raspuns admin, se vede ca nu s-a pensat niciodata:) Barbatii sant mandrii de parul in exces, si consideara barba/mustata ca ceva masculin, insa la femei e invers: nu sant considerate feminine cele care au par in exces, pe fata mai ales.
Nazirah, eu cand am vazut femeile musulmance in tari arabe m-am intrebat cum isi aranjeaza sprancenele, pentru ca arata foarte bine.Am inteles ca le vopsesc sau le oxigeneaza.Crede-ma, nu se observa diferenta intre o femeie pensata si una care are sprancenele aranjate asa cum ti-am precizat mai inainte,decat de foarte aproape. In plus avantajul este ca nu trebuie sa te tot pensezi la interval de doar cateva zile, ci forma lor ramane aceeasi pentru cel putin cateva saptamani,chiar luni, depinde de tipul de par.Poate o sa-ti trimit o poza cu o femeie aranjata astfel, sa te convingi.
Batool dar ce sa fac eu daca nu m-as pensa?:D Sprincenele mele se impreuneaza si cred ca daca mi le-as vopsi tot nu ar mege. Eu am probleme hormonale si excesul de par ma deranjeaza si ma simt chiar incomod fata de sotul meu. Asa ca pensatul face parte din igiena mea , si cum Islamul iubeste curatenia ...
Allah Akbar
Quote:
Originally Posted by iman_elsayed
Islamul porunceste curatenia pentru ca ea este jumatate din credinta.
Si ALLAH swt iubeste frumosul,insa ceea ce Profetul saaws a spus este sau trebuie sa fie luat ca atare.Poti incerca macar sa le cosmetizezi fara a le smulge .Cred ca este mai potrivit sa te simti cu inima impacata si sa iti doresti sa-I fii pe plac lui ALLAH swt si sa treci peste obisnuinte cautand solutii care nu sunt haram ;mai mult ca sigur ca cel mai bun aliat va fi sotul tau.Inshaa ALLAH!Sa stii ca si in romania se gaseste henna pentru gene si sprancene si se pot decolora si chiar arata super.
Salam aleicum,wa rahmatullahi wa barrakatuhu!
Draga frate "Admin" ,ai toata admiratia mea pentru ce-ai scris referitor la motivele acestui tip de casatorie!
Cred ca ar fi foarte,foarte bine ca fetele care doresc sa intre intr-o astfel de relatie,sa poata citi aceste randuri,sau sa aiba prin preajma pe cineva care sa expuna toate aceste probleme transant!
Spunand ca ai oficiat intr-o vreme astfel de casatorii si acum ai renuntat,mi-ai amintit de un bun prieten al sotului meu(Allah(SWT) sa-si aminteasca cu bine de el),care,la fel ca tine,accepta cu foarte mare greutate sa oficieze o casatorie mixta,si o facea numai si numai dupa ce ii arata viitoarei mirese tot ceea ce trebuie sa stie o fata care doreste sa faca un asemenea pas:incepand de la "mahar",zestrea ei,si pana la felul in care vor trebui educati copiii.
Sunt sigura ca,acest mod de a trata problema casatoriei mixte ar trebui sa fie adoptat de catre toti cei care isi asuma raspunderea oficierii unei astfel de casatorii.
Inca o data,felicitari pentru felul in care ai pus problemele si,felicitari pentru site.Este foarte placuta "navigarea" pe el!Masha Allah!
Insha Allah,sa aiba viata lunga !
Acuma,draga Amal,cu siguranta ai dreptate in expunerea ta,in linii generale!
La fel cum si Batool are dreptate!;)
Problema este ca voi vorbiti de doua categorii diferite de personalitati:in primul caz,sunt cele obisnuite,cele pentru care nu e mare diferenta in a fi crestin ori musulman,in sensul ca,si intr-o parte si in cealalta,ele au acelasi mod de a privi indatoririle religioase,adica cu INDIFERENTA,mai mult sau mai putin mascata(asta nu inseamna ca asa zisele "obiceiuri" nu sunt la mare rang,pentru ele).Nu stiu daca sunt multe sau putine,din experienta mea personala,inclin sa spun ca sunt majoritatea,din pacate!!!:mad:
Cea de-a doua categorie,expusa de Batool,sunt asa-numitele "fete de moschee",care(si iarasi ma folosesc de raportul pe care-l am eu in memorie:D )desi mult mai putine,sunt... ,stiti si voi,ca florile de esente rare,...ca bijuteriile indelung si maiestrit prelucrate...de o incontestabila valoare!
Referitor la interzicerea pensatului:este un Hadith care interzice femeilor smulgerea parului de pe fata,tatuajele si rarirea dintilor pentru infrumusetare.
El sta la baza interzicerii practicarii acestui lucru.
Allah(SWT) sa va aiba in Paza Sa!
Buna.acum sant si eu putin confuza. Deci este permis sa pensam parul dintre sprancene, de deasupra nasului? Mi s-a zis ca aceasta este permis cand am cunoscut o femeie musulmanca din strainatate. Sau cum e pana la urma, intai incerci sa vopsesti acest par in exces, care oricum nu face parte din sprancene si apoi daca nu merge il putem pensa?
Eu cand am auzit prima data citatul in care Profetul s.a.w.s. a zis ca femeile care se penseaza sant blestemate, m-am gandit ca cele care se penseaza total. Pe vremea si inaintea Profetului s.a.wa.s. erau femei care smulgeau de tot sprancenele iar apoi le tatuau permanent in forma care le doreau (asa mi s-a zis). Aceasta da, mi se pare ceva radical, si intra-devar o incercare de a-ti schimba fizionomia pe care ti-a daruit-o ALLAH. Ma gandeam atunci ca daca nu ai voie sa-ti schimbi ceva ce il ai, de ce sa ne pensam deasupra buzelor, daca avem exces de par? Daca e si acest lucru interzis? Multe femei au fire de par in aceasta zona, dar la unele nu se vede daca au parul deschis la culoare. Dar apoi mi s-a explicat, si oricum daca se poate vopsi parul de la sprancene este mai bine asa.
Oricum, in mod normal, cele care sant nemultumite de excesul de par ar trebui sa consulte un doctor, pentru ca multe avem dereglari hormonale, si prin tratament se amelioreaza si aceste probleme. Multe din cauza acestor neplaceri survin din cauza dereglarilor glandei suprarenale.Exista si creme care inhiba cresterea firelor de par, si anumite plante medicinale care au acelasi efect.
De fapt care este citatul exact despre femeile care se penseaza? Este de preferat pentru cei interesati de islam sa invatam limba araba...am observat la unele citate din Quran sau din zisele Profetului s.a.w.s, ca in romana unele cuvinte nu sant traduse exact, si au un inteles usor schimbat...care lasa loc la interpretari.
Cat despre barbati, daca sant nemultumiti de aspectul nostru, sa incerce si ei o data sa se epileze...:) Ce nu fac femeile pentru frumusete...
Si cred ca ar fi important ca cineva sa enunte clar si exact care sant drepturile unei femei intr-o casatorie.
Si deasemenea, ce trebuie sa stie o femeie cand se casatoreste cu un barbat musulman,fie ea musulmana (desi banuiesc ca acestea stiu drepturile lor) sau crestina/evraica...adica sa stie ce conditii poate sa puna sotului, sa stie despre zestre, si asa mai departe. Cred ca este ceva important, pentru ca am auzit de multe cazuri in care viitoarelor sotii nu li s-a explicat clar, sau au fost omise anumite chestiuni..sau chiar "ascunse" alte sotii care existau deja:) :confused:
Stiu ca este mult de scris, dar daca cei care omit sa spuna aceste lucruri nu considera ca este de datoria lor, eu cred ca nu putem lasa femeile sa intre in casatorie fara sa stie bine aceste lucruri. Si asa sant destule de rezolvat pe parcursul unei casatorii, de ce sa pornim cu o baza gresita? Daca este un link pe internet care explica aceste lucruri va rog sa-l precizati.
Am auzit de casatoria musulman-evraica insa eu cred ca exista doar in teorie. In practica , e aproape imposibila pt ca din cate stiu eu evreii nu au voie sa se amestece cu membri din alte popoare decat "poporul ales". Asta scrie in multe randuri in Vechiul Testament.Nu au voie sa se casatoreasca nici cu adepti ai Noului Testament, sa nu mai zicem de musulmani .
Da,ai dreptate,trebuia sa pun Hadith-ul exact,nu asa...in rezumat.Uite,o fac acum,cu scuzele de rigoare(trebuia sa plece pustiul meu la scoala si mi-a aratat in ultima clipa ca ...iar:( are doi nasturi rupti!!!!!!!)
Ibn Mas'ud(RA) a relatat:Allah a blestemat femeile care fac tatuaje si pe cele care poarta tatuaj,pe femeile ce-si smulg parul de pe fata si pe cele ce-si raresc dintii pentru frumusete,schimband ceea ce a creat Allah.Ofemeie l-a intrebat:ce sunt toate acestea?El a reaspuns:de ce sa nu-i blestem pe cei pe care i-a blestemat Trimisul lui Allah(SAWS).Allah Preainaltul a zis in Cartea Sa:"Tot ce v-a adus Apostolul,primiti,si feriti-va de tot ceea ce v-a interzis."
Hadith-ul este extras din cartea "Gradinile credinciosilor" capitolul 296,Hadith-ul nr.1651.
Sigur ca acest Hadith implica o ampla discutie.El se extinde clar catre sfera tuturor interventiilor de natura pur estetica pe care cineva ar dori sa le faca asupra propriului corp.
Referitor la smulgerea totala a sprancenelor trebuie luat in considerare atat rolul protector pe care acestea le au asupra ochiului(acest nemaipomenit organ cu care ne-a inzestrat Cel Atoatestiutor),cat si faptul ca,odata cu smulgerea lor,se smulg si radacinile firului de par,radacini care,prin structura lor ajuta la sustinerea pielii de deasupra ochiului.Cei care au vazut femei cu sprancenele complet epilate,stiu despre ce vorbesc!
In acest fel,efectul,departe de a fi unul estetic,este,uneori,de-a dreptul grotesc!!!
Subhan Allah!
Draga Nazirah,conform legii iudaice,apartenenta religioasa a copilului se stabileste dupa mama,adica simplu:D ,daca mama este evreica,copilul este evreu.Punct!
Deci,problema se pune la ei in cazul barbatilor care vor sa se casatoreasca cu o goya(neevreica),nu in cel al femeilor!
Desigur ca,in ultima jumatate de secol,aceste casatorii sunt mai mult o utopie,cum spui tu!
Imi amintesc ca am citit o carte despre Ierusalimul anilor '48,marturii de ambele parti ale unor oameni apartinand unei largi palete sociale...O carte extrem de interesanta si bine documentata.(Din pacate,uite ca,nu reusesc sa-mi amintesc acum titlul ei,nici autorii,iar cartea a ramas in Ro.)
Am retinut,printre multe marturii zguduitoare,pe cele ale unor medici,arabi si evrei,care lucrau in acelasi spital,buni prieteni,si care,peste noapte s-au trezit in tabere adverse.
Deasemeni,marturiile unor cupluri mixte,trairile lor in acele momente...
A fost si un documentar,pe TV5,cred ,cu acest subiect...
Assalam WRB.
De-ai sti draga Amal cate am incercat sa fac, si la medic , dar numai bani pierduti. Gata m-am obosit. In plus nu ma pensez pe fata ca sa fiu mai frumoasa , sau sa-mi schimb aspectul. Eu nu ma simt bine , parul in exces ma streseaza f. mult. Este ceva oribil . Si in plus , carui sot nu i-ar placea ca sotia sa se eplileze ( zonele intime etc) . De ce barbia sau mai stiu eu ce ar face exceptie. Cred ca in ce priveste epilatul , o sa raspund in fata lui Allah:(
Allah Akbar
Salam aleikum dragi surori.
Am citit mesajele voastre si am o nelamurire.De ce daca pensatul este interzis(stiu ,dar tot il practic..)se recomanda si se practica vopsirea sprincenelor?
De ce intreb?Pt. ca am eu senzatia ca nu "practica" in sine este interzisa ci "efectul " dorit si obtinut,nu?
Adica care este scopul pensarii,infrumusetare(ceea ce consideram noi...) sau de a scapa de parul in exces care ne deranjeaza ,ne complexeaza..idiferent de motiv se obtine acelasi lucru,adica o schimbare a infatisarii pe care ne-a dat-o Allah,mai mult sau mai putin:)
Deci,din moment ce vopsitul produce acelasi efect ,chiar daca nu la felde eficient ca pensatul,practicindu-l urmarim acelasi scop,de ce sa-l practicam?Oare nu este la fel "de " haram ca si pensatul??
Asa cum am marturisit,si eu ma pensez .Singurul motiv pt. care am intervenit este acela ca mi se pare ca voi incurajati o practica haram in defavoarea altei practici haram:p
Sa nu va suparati,asta e doar parerea mea si se poate sa gresesc...(las la o parte explicatiile savante de dupa care zic ca fara radacina sprincenelor am arata precum bull-dog-ul:D )
nu stiu exact...si eu mi-am pus aceasta intrebare...si inca nu am inteles clar aceasta, pentru ca din citatul care mentioneaza ca femeile care smulg parul de pe fata sant blestemate, se poate intelege parul de oriunde de pe fata, insa savantii toti spun ca interdictia se refera la parul care este normal pentru o femeie sa-l aiba,adica sprancenele, si ca in zonele fetei in care o femeie nu trebuie sa aiba par (deasupra buzei, anterior urechii,etc) poate sa-l smulga. Si vopsitul sprancenelor schimba fizionomia fetei, dar nu mai smulgi parul...si pentru ca in citat este vorba de smulsul parului, atunci vopsitul este acceptat.
Explicatia logica- de ce pensatul nu e permis in timp ce vopsitul e permis - poate fi una medicala. Pensatul, asa cuma zis una din surorile noastre mai devreme, duce in timp la lasarea pielii si la modificare in rau, definitiva a fizionomiei fetei. Sant femei care au practicat un pensat excesiv si care cand au dorit apoi sa aiba iar sprancene naturale, nu au mai avut cum, pentru ca parul sprancenelor nu s-a mai regenerat.
In islam, lucrurile precizate sant corecte, desi nu se da o explicatie, dar daca ne gandim, vom gasi intotdeauna o explicatie logica. Poate ca profetul stia care este explicatia acestui lucru, dar nu a mai precizat-o. El a transmis doar ce i-a fost relatat de la ALLAH, fara sa intrebe sau sa comenteze,pentru ca ceea ce vine de la ALLAH este corect, si ALLAH stie mai bine decat noi ce este bine pentru noi.
aceasta este doar o parere a mea, daca cineva are o parere mai corecta, sa o posteze.
Assalamualaikum wa rahmatuAllahi wa barakatuhu,
Eu as mai adauga la cele scrise de amal, ca smulgerea firelor din sprincene, cu scopul de a le subtia ,era si este inca o practica a femeilor nemusulmance, iar Allah subhanahu wa ta'ala nu ne ingaduie sa-i imitam pe necredinciosi...
Insa, de practicarea decolorarii sprincenelor, am auzit pina acum , numai la musulmance...
At-Tabari relata ca sotia lui Abu Ishaq, intrind la A'isha, sotia Profetului saws, a intrebat-o : Femeia isi curata parul de pe frunte pt a fi mai placuta sotului ei? Iar A'isha i-a raspuns: Indeparteaza de la tine ceea ce nu este placut, cit este cu putinta!(Fath al-Bari, Kitab al-libas)
Iar Allah ta'ala stie cel mai bine!...
UmmRachid ai spus cu ,, scopul de a le subtia,, . dar daca este cu alt scop , cum ar fi excesul. Stii am vazut foarte multa lume , chiar fetele si femeile in tarile musulmane si ceea ce tine de epilat si pensat , pentru ele este o regula. Parul de pe picioare , maini , zone intime trebuie sa dispara:D , si de pensat se penseaza. Chiar daca le decolorezi totusi firele de par nu-si schimba marimea :( si se observa , ceea ce ma enerveaza enorm.Quote:
Originally Posted by ummraschid
Cum a spus si Ummrashid :
Allah stie mai bine!Allah Akbar.
Ia uite ce de postari,bey da subiect de interes nu gluma...
Intr--adevar ai dreptate sora Hannenica,dar numai partial.
Prin pensare poti sa-ti schimbi forma sparanceneleor si astfel intervii in fizionomie ,chiar se pate sa ai o infatisare foarte deosebita dupa pensare;) ,pe cand in colorarea lor nu poti sa schimbi aceasta forma ci doar sa le faci alta culoare,ceea ce fireste este discutabil.Acum problema depinde de ce are fiecare in inima,dar daca hadisul care este sahih este asa nu poti lua cu usurinta lucrurile i parerea mea este ca trebuie sa cauti solutii,cu adevarat in Quran scrie :Si nu urma lucrul despre care nu ai stiinta...Ceea ce inseamna ca dc o ai,trebuie sa te folosesti de ea,caci pentru asta vei fi intrebat.
Inshaa ALLAH sa ne ajute ALLAH swt pe toti sa fim dintre cei a caror socoteala va fi usoara!!!
Sincer,da sincer?:D
Tot n-am priceput nika!:D
Ce chestie ,cica mesajul e prea scurt si tre sa bag at least 50 de caractere.
Chiar asa ,ce sa scriu ?Balarii ca acum?Admin,nu se poate face nimic in aceasta privinta?Poate omul vrea sa fie scurt si la obiect.`Pleasee:)
pai se se bage admin, ca el stie religia islamica mai bine decat mine...sa explice el ce si cum e cu pensatul, daca fetele nu te-au convins..
am avut si eu problema asta ...de cand am trecut islam si de cand am aflat ca e 7aram nu m-am mai pensat apoi sotul meu a fost plecat pt o luna in Kuwait si avand mai multe nelamuriri legate de islam a vb cu un imam de akolo si unul dintre subiectele de discutie a fost pensatul sprancenelor.I s-a spus ca e permis in cazul in care aceasta pensare se face doar pt sot si nu se penseaza foarte mult ca sa fie prea evident ci decat ceea ce este surplus lasandu-se forma naturala.Apoi am citit si cateva fatwa online despre acest subiect raspunsul fiind acelasi.Eu am inceput iar sa ma pensez doar pentru el,si acum deja nu stiu ce sa mai cred.
Allah stie cel mai bine
Surorile mele"pensatul", veche noastra "problema"!
Ce sa va spun decat adevarul sa cum eu il vad,inainte sa merg la OAMRA,stateam si mai imi furam cateva fire de ci de colo,dupa OAMRA:NU,nu mai m-am pensat doua luni aproape,si eram "lupoaica"cu doi iezi,ce sa fac, ce sa fac,ii zic sotului "auzi ce fac ma pensez,sau ce fac eu acum?",dragele mele surori si zice:tu ce vrei sa auzi,iar eu repede "destepta cum is zic"vreau sa imi zici sa ma pensez"
La bufnit mai fetelor un ras si zice":smile33: sa o crezi tu!eu sa iti zicsa te pensezi? poti sa devi cat doua lupoaice si de la mine nu auzi asta!*
Eh fetelor ce ziceti?Si intreab in stg ,in dr,nu am gasit nici un raspuns, sa "imi placa",si uite dragele mele surori,ZIC
UITE NU IAU DECAT CE ESTE CA MUSTATA FIRELE DE PAR DE PE LANGA URECHE SPRE BARBIE IN JOS SI INTRE SPRANCENE SI DEASUPARA LA PLOAPE, O DATA LA LUNA DUPA PERIOADA OBLIGATORIE NOUA FEMEILOR ,CAND ESTE SA FACEM UDUL AL AKBAR:o !
ALLAH (SWT) KARIM SI ALIM ;SUFLETELE nostre ii apartin si stie de ce am facut acest gest.
(eu fetelor ma fac cu zahar;)
Eu sincer va spun imi place sa privesc in oglinda dimineta cand ma scol sa ma rog salet al FEJAR sa vad o fata curata.
Inshllah ALLAH sa primeasca de la noi rugaciunea si cerem iertare ptr aceste fapte;
Sa ne bucuram si sa fim fericite alaturi de cei dragi noua.
SW RW BW
assalamualaikum wa rahamatuAllahi wabarakatuhu,
dragi surori, cum a spus si sora noastra batool, pensatul, namas, este interzis , haram, iar Profetul Muhammad saws, le-a blestemat atit pe cele care se penseaza, singure, sau roaga pe altcineva sa le penseze, ca si pe cele care efectueaza pt altele aceasta operatie.....
odata ce am aflat acesta, ar trebui sa ne fie suficient, ca sa renuntam la pensatul sprincenelor.....
intre sprincene, sau in alte parti ale fetei este permisa epilarea parului, deci, spor la epilat!...
de asemenea, nici daca sotul uneia dintre noi ar ruga-o sa se penseze, nu ar trebui sa-i dea ascultare, pt ca este impotriva poruncilor lui Allah ta'ala...
cit despre pensatul numai pt sot........pai, tot asa pot sa ma parfumez, sau sa ma si fardez , numai pt sot, .........mai mult, parfumul il pot indeparta, si fardul la fel, dar sprincenele sa le fac la loc........poate ca acolo unde a intrebat sotul tau, draga anna, or purta toate femeile niqab, deci, oricum, numai sotul le vede fata......
subhanAllah, este o vorba.....daca ii intinzi un deget, el iti ia toata mina.......cam asa si cu surplusul sprincenelor...depinde de persoana...una poate considera surplus numai firele dintre sprincene, iar alta, considera surplus, tot ce" iese din linie".....
iar Allah ta'ala stie cel mai bine, si tot El swt ne cunoaste mai bine decit noi insine...
Allah subhanahu wa ta'ala sa va binecuvinteze pe toate, inshAllah, amin.