Assalamou alaykoum wa rahmatullahi wa barakatouhu
Intr-adevar,este o situatie care cere sa fie luate masuri,caci nu mi se pare normal ca intr-o emisiune ce atinge un subiect atat de important pentru noi toti,atat musulmani,cat si crestini,sa se faca o asemenea gluma idioata.Sincer,nu pot intelege scopul aceleia si chiar mai mult,nu-i pot intelege pe oamenii care isi permit sa faca glume la adresa divinitatii.
Gestul domnului Liviu Mihaiu mi se pare cu atat mai nejustificat datorita faptului ca reprezentantul musulman si-a explicat clar si foarte succint viziunea asupra profetului Isus (alayhi salam),vorbind frumos,asa cum ne cere islamul.Ori,in aceste conditii,domnia sa necomentand nimic atunci cand ceilalti invitati si-au expus punctul de vedere,a dat dovada de un lucru foarte important si valoros in timpurile acestea,si anume toleranta.
Spun ca datorita acestui fapt mi se pare cu atat mai nejustificata gluma domnului moderator,caci daca reprezentantul musulman ar fi obiectat ceva atunci cand ceilalti invitati discutau asupra divinitatii lui isus,as fi inteles ca moderatorul (desi un adevarat moderator nu ar face asta,fiind obiectiov) ar fi dorit,poate, sa se "razbune" intr-un anume fel razand de credintele altcuiva.Dar nici asa nu as fi considerat in regula acea gluma,caci,la urma urmei,dincolo de jignirile aduse unor oameni,glume cu sau despre Dumnezeu (acelasi cu Allah!!!) nu se fac.
Poate ar mai fi de mentionat pentru domnul Mihaiu ca inclusiv crestinii arabi il numesc pe Dumnezeu Allah!!! Si asa poate va vedea,dincolo de gluma fara niciun sens ecumenic,si nonsensul ce sta in ea.
Insha'Allah sa putem lua ceva masuri in aceasta directie,eu sunt dispusa sa ajut atat cat pot.
Assalamou alaykoum wa rahmatullahi wa barakatouhu