Quote:
Originally Posted by
Anna
mashAllah iubita ai foarte mare dreptate
daca pana acum am stat cu mainile in san macar de acum sa ne mobilizam si sa facem ceva.parerea mea este ca deja s-a ajuns prea departe.problema este ca putina lume stie ce se intampla de fapt de asta am si postat sa fie informatia mai larg raspandita.trebuie sa facem ceva nu e de ajuns sa ii trimitem emailuri,sau trimitem mesaje sau chiar sa il sunam daca dl mufti nu vrea sa ne asculte,atunci sa ne facem ascultati pentru ca el declara ca este mufti pentru toti nu numai pt turci si tatari cu toate ca in consiliul lui sunt numai turci si tatari.daca vrea sa faca bine prin muftiatul pe care il reprezinta atunci in consiliul lui trebuie sa fie prezenti si romani,si arabi,si pakistanezi etc.Noi chiar putem sa solutuionam aceasta porblema,noi musulmanii din romania dar numai daca vrem si daca ne sustinem unii pe altii.
voi ce parere aveti?o sa participati?
Chiar azi am mai dat niste search-uri cu noutati despre comunitatea musulmana din Romania si,culmea intamplarii,am dat peste un articol de cand a fost numit in functie muftiul si erau citate anumite declaratii ale acestuia.Mie mi s-a parut ca inca de la inceput dumnealui a avut ceva "de impartit" cu fundatiile islamice din Romania,desi la incfeput a fost ceva mai moderat.Dar de aici si pana la a afirma ca musulmanii romani care s-au instruit in tarile islamice au fost "crescuti" in fundamentalism islamic e cale luuuuunga! Oare prin ce si-au dovedit aceste fundatii fundamentalismul? Caci daca oamenii din acre sunt compuse au idei "extremiste" atunci prin deductie logica ne putem da seama ca si actiunile acelor fundatii trebuie sa fie "extremiste",nu? Ori intreb inca o data:cum si-au aratat aceste fundatii extremisumul? Tiparind carti si brosuri pentru musulmanii romani si nu numai? Luand masuri cu ocazia caricaturilor profetului (sallaAllahou alayhi wa salam) prin distribuirea unor brosuri informative? Organizand mese in luna Ramadan de iftar? Vizitand oameni nevoiasi din Dobrogea si impartind ajutoare? Asta-i extremismul islamic? Atunci chiar mi-as dori,insha'Allah,sa fac parte dintre acesti "extremisti" decat sa fiu un om moderat si sa nu fac nimic pentru comunitatea din care fac parte!
Hai ca m-am enervat :( daca dumnealui spune asemenea lucruri si face cereri din astea la ministrul educatiei...ce sa mai zicem de ceilalti oameni,care nu au alta sursa de informatie decat stirile prezentate la tv?!!?