As vrea sa fiu asa, buna si toleranta:p pentru ca, Inshaa ALLAH ma gandesc inainte de a face si de a spune ceva ca la fel, in acelasi mod as vrea sa ma "trateze" si Bunul ALLAH pe mine...tocmai de aceea am sa incep prin a spune, ca fireste, nimeni nu are dreptul de a acuza, dar fiecare dintre noi avem obligatia de a trage de maneca;) si de a "indrepta" cumva, fiecare rau pe care il vedem, pentru ca, vezi tu, din pasivitatea mea, a ta, a celorlalti ies adevaratele monstruozitati si adevaratele prostitutii...fie ele si doar(!;)) intelectuale.
Ehhhh, e o poveste tot la fel de lunga ca cea cu fat-frumos acest cadru descris de tine, aici. Desi am anumite rezerve in a lua de bune toate "povestile" spuse de fetele pe care tu le-ai cunoscut. Retinerile acestea nu se refera la veridicitatea informatiilor ci la interpretabilitatea lor, ptr ca de multe ori poti ramane efectiv surprins constatand multitudinea aspectelor, fatetelor unei probleme, doar datorita...relatatorilor. Asa incat ma gandesc ca poate (e un fel de gluma, sa stii:D) dc il intrebam pe sekhul hartuitor :p ne-ar spune ca fata respectiva l-a agresat, hartuit s...in fine.
Noi, repet, nu avem caderea de a judeca, ar fi bine, Inshaa ALLAH nici sa nu cadem in pacatul presupunerilor si emiterii ipotezelor, insa indiferent pe cate parti am intoarce situatiile astea, reale, clar, un lucru este evident: schisma asa cum scrie in coran, e mai rea decat omorul, fitna este poate dintre cel mai grave si mai acute probleme ale...cum sa spun: aplicarii&trairii islamului, astazi. Pentru ca din nefericire, realitatea este ca vina este cumva o vina colectiva si chiar uneori, poate chiar noi, cei carora ne place sa speram si sa credem ca suntem buni "practicanti" o avem.
Hai sa fim seriosi de cate ori ducem pana la rezolvare vezi, special n-am scris "pana la capat" pentru ca nu cred ca asta are un capat, sau nu unul previzibil...) de cate ori ne hotaram si actionam prin a schimba raul si mai apoi, scimbandu-l cat de cat tinem legatura cu cei supusi acestui tratament de curatire spirituala? Pentru ca nu e simplu, ALLAH vezi, ne-a calauzit, dar nu ne-a lasat asa, sa atarnam, mereu ne trimite semnale, ne face sa-I simtim existenta si asta ne ajuta enorm, ne ajuta sa mergem mai departe.
Despre cate cazuri hai sa spun, nah sociale,deviate de la calea dreapta putem spune ca se face acelasi lucru? Cum sa speri de la un om ca el sa mearga pe drumul bun cand il lasi in voia celor care-l duc exact in sens invers?
Sigur ca asa cum imi spun mereu, este ceva pana la urma in eul fiecaruia care poate fi foarte bun sau foarte rau, omul poate sa vrea sa lupte, sau nu...insa dand la o parte toate valurile astea de situatii, ramane intrebarea: cati dintre acesti defecti si prosti exponenti ai islamului cauta si doresc real sa gaseasca adevarul, cati accepta ca sunt pe un drum total gresit si cati doresc sa se schimbe in mod cert?
As vrea ca raspunsul sa nu fie extrem de putini...dar ma tem ca e mai putin chiar de atat.
Indiferent cat as reciti intrebarile tale, alt raspuns nu-mi vine: ce putem face? Putem sa ne autoeducam, sa-i educam pe cei de langa noi, dar vezi, asta trebuie sa fie de jos in sus si de sus in jos, toti avem nevoie de educatie reala, ma gandesc ca islamul este nu frumos, extraordinar, dar oare este el cunoscut de musulmanul de rand? De familistul din sudan sau de super sekhul din syria, liban, egypt, saudia, indonezia....(as putea sa scriu inca vreao 2-3 randuri....)
Ma tem ca nici chiar aici, in batatura la noi lucrurile nu stau chiar pe roze, ba mai mult, ma cam iau cu mainile de...batic:p cand ma gandesc ce aberatii de exponenti avem chiar si aici.
Una peste alta sigur ca odata ce nici ALLAH nu impune unui suflet decat ceea ce ii sta in putinta nici noi n-o putem face, clar; dar putem sa le spunem fara masca celor deviati ca sunt de fapt deviati
Intrebai de repercursiuni...fii sigura ca fiecare percepe imaginea islamului cf capacitatior proprii, cf incapacitatii sau nivelului sau, nimik nu va afecta islamul, ci doar perceptia pe care au au ceilalti.
Si pana la urma desi cu totii ne dorim un sitem legal, juridic, social islamic desavarsit, de vina nu e nici guvernul, nici seful statului ca eu am luat-o pe carare, vina este personala in privinta apicarii si a, acestei permanente afundari- in ceea ce priveste aplicarea islamului, chiar daca asa cum spuneam, vina este colectiva in ceea ce priveste lipsa actiunilor concrete.
Insa nu pot sa spun despre fetele astea ca sunt lipsite de vina, cred ca din contra, vina le apartine destul, pana la urma hai sa fim seriosi, toti avem capacitatea de a alege si de a discerne, parca eu sau tu sau oricine nu este supus acelorasi tentatii? De cate ori n-a stat si printre lacrimi amare am fost ispititi cu atat de multe alte optiuni de viata? Mai ales in cele mai grele incercari...putem spune ca nu suntem supusi permanent tenatatiior, ispitelor, incercarilor? Cred ca nu, pentru ca este scris in Coran ca seitan authu billahi min a seitan a rajiim va incerca sa ne abata...
Eu cred ca fiecare are pana la urma ceea ce cauta, ceea ce-si doreste si de ce nu...ceea ce ii prieste cel mai mult.
Subhanna ALLAH, cu adevarat ALLAH este CEL MAI DREPT SI CEL MAI BUN, El nu nedreptateste pe nimeni si da fiecaruia ce-si doreste, exact asa cum isi doreste, sau dimpotriva, intr-un mod numai de El, Marire Lui, stiut...
Inshaa ALLAH YA RABB sa se schimbe ceva, este nevoie de schimbari mari si puternice, de schimbari radicale si cel mai rau este ca trebuie schimbate primordial mentalitatile si incultura musulmanilor traiti, crescuti....stiu ca va naste multe incruntari aceasta afirmatie dar asta este realitatea, societatile musulmane de azi sunt mai mult traditionale, bazate pe cutume, prejudecati, frustrari :( si din nefericire mai putin pe stiinta, pe educatia islamica.
Cred ca atunci cand ce va zice x si ce am vazut acasa la parinti va fi inlocuit cu versete din Coran si hadisuri invatate si mai ales simtite putem macar spera Inshaa ALLAH la o ----morfozare (macar!:D)