am pus ca thread separat continuarea postarii propuse de maryam.
Printable View
am pus ca thread separat continuarea postarii propuse de maryam.
Amal,am sa intaresc spusele amudicei .Sa stii ca soacra-mea face niste cantitati uriase de sarmale de astea minuscule numai la mana.nici nu poseda un asa aparat.Tin minte ca i l-am aratat cumnatei intr-un super-market si-a facut o fatzaaa de mai bine lipsaaa:D
Gospodinelor,am pus un pui la dezghetat.Sariti repede cu niste retzete de alea de sta matza in coada.
Haidetzi ca nu mai stiu ce sa gatesc,vreau ceva nou si buuuuuuuuun de sa te lingi pe degete.:D
Iubita,posibilitati sunt................;hai una rapide il dai cu toate mirodeniile care voua va fac placere sa le mancati,umpli o sticla cu apa bagi pe domnul cocos in teapa (serios)il tragi de picioare inainte,el sta si se uita la tine si tu de oftica ca lui nu e rusine si se uita la tine il dai cu ulei il pui intr-un platoul inalt un pic ,(ca sa nu sara sa iti murdaresca aragazul cand sare uleiul)pui o cana de apa si repede iti bati joc de el si il bagi in cuptor;
Daca e mare (1.800kg)il lasi doua ore si un pic la foc bun;daca e sub 1.500kg,il lasi pana in doua ore, o ora juma.
Ataci cu o garnitura de orez facuta la vapor(cel basmati de il stii)facu t cu gingibar,sare si un pic de unt;
O salata,nu stiu eu ce pofete aveti voi;
Daca nu e bine,curatal despical pe spate il dai cu mirodeni cureti carofi si ii dai si pe ei cu aceleasi mirodeni ca pe pui ,poti aduga si ciuperci(daca va plac)o cutie gata taiate spalate si aruncate in acelasi platou si doua trei feli de lamaie ;o canita cu apa si CEAU ANGELO.
Dupa o ora juma la foc bun ai un" musli bil gej" de moare dusmanul.
SI surioara POFTA MARE,daca nici una din doua nu e buna mai am si iti dau cate ceva asa ca pentru tine ;)
W AS RW BW
eu una mor de foame... mi-am lasat mielul in cuptor si intre timp o sa pun reteta:D .numai sa am rabdare sa-l las sa se faca bine.
hannen sper reteta gabrielei ti-a picat la timp...
na, ce bine, acuma ma pot pune pe scris ca eram ocupata cu mancatul unei inghetate si mi-a picat pe jos:smile308: :) imi vine si sa plang si sa rad...dar deja m-am obisnuit, fac boacane cam des:rolleyes: ...
Hi,hi!CrED CA ERA PT ALTCINEVA INGHETATA DE TI-A PICAT PE JOS:smile26:
Miel condimentat cu iaurt
Ingrediente:
2 kg pulpa miel
4 catei usturoi, taiati in sferturi
2 lingurite boia dulce
2 lingurite chimen macinat
2 lingurite coaja rasa de lamaie
2 cani (500ml) iaurt
1 lingurita curcuma macinata (daca nu aveti, inlocuiti cu ghimbir pt ca sant inrudite)
1 lingurita coriandru macinat
1 lingurita piper negru macinat
1/2 lingurita cardamom (gasiti de cumparat in hipermarket)
1/2 lingurita sofran
1. Folosind cutitul, faceti taieturi adanci (15x4cm) in pulpa de miel, si presati in ele usturoiul.
2. Amestecati condimentele, sofranul, coaja rasa de lamaie si iaurtul intr-un castron, amestecati bine. Cu acest amestec ungeti bine pulpa de miel, puneti-o intr-un vas acoperit si lasati-o peste noapte in frigider, la rece.
3. Puneti pulpa de miel pe grilajul unei tavi adanci, turnati in tava suficienta apa pentru a acoperi baza (eu folosesc tava de la cuptor in care torn apa, iar cu un nivel mai sus pun grilajul cuptorului cu pulpa de miel). Coaceti mielul in cuptor la foc moderat pt aprox 1 1/2 ora sau pana cand se formeaza o crusta maronie si carnea este frageda.
4. Scoateti carnea din cuptor, acoperiti-o cu folie de aluminiu, lasati sa se odihneasca 30 min inainte sa o taiati.
:rolleyes: mie mi se pare cam mult 500ml iaurt, de fiecare data cand am gatit, a ramas compozitie in plus...vedeti voi cum va convine mai bine.
important: eu tot adaug apa in tava pt ca altfel iese o fumaraie de numa de la sosul care se scurge in tava...dar sa aveti grija cand adaugati apa sa nu picure pe sticla de la usa cuptorului, sa nu se sparga in bucati,:) eventual tineti un prosop sub cana cu apa.
Serviti cu rosii gatite pe grill sau legume (eu imi fac la cuptor dovlecei taiati in lung felii, sarati, stropiti cu ulei masline si presarati cu busuioc sau cimbru).
da, o fi fost pt spiridusi...am inteles ca si ei mananca...nu spiridusii din capul meu, ci djinii:)Quote:
Originally Posted by latifa
sau poate a fost self-difence sa nu cumva sa imi stric silueta:D
Gabriela ,multumesc pt. retzeta.Si eu fac pui pe sticla,adica faceam.Aici nu dispun de un cuptor in care sa incapa zburatoarea in picioare,deci nu fac.
L-am preparat totusi intr-un hal:D
Pui cu susan( reteta postata la miezul noptii de un user insomniac:smile16: )Quote:
Originally Posted by hannen
4 buc. piept de pui ( aprox 150 gr), 2 linguri unt, 2 linguri sos de soia, 100 gr faina, 75 gr seminte susan, sare, piper
Mod de preparare
Se rumenesc semintele de susan 5-10 minute in cuptor la 160 grade, fara sa se arda. Se amesteca faina cu sarea piperul si semintele si se asaza pe o bucata de hirtie de copt. Puiul se da prin sosul de soia si se preseaza pe hirtia cu faina si susan, pe ambele parti. Se asaza puiul intr-un singur strat intr-un vas yena ( sau tava de cuptor) si se toarna pe deaspura untul topit. Se coace 40 de minute la 180-200 de grade, turnindu-se o singura data din sosul din tava peste pui.
Pui tandoori indian
4 portii
Timp de pregatire: 10 min.
Timp de gatit: 40 min., plus timp de marinat
90 calorii, 3 g grasimi per portie
Ingrediente:
* 4 linguri de iaurt gras
* 2 linguri pasta de rosii
* 1 lingurita praf de ghimbir
* 3 catei de usturoi zdrobiti
* 1/2 lingurita praf de mustar
* 1/2 lingurita boia iute
* 1 lingurita chimen macinat
* 1 lingurita coriandru macinat
* 1 lingurita boia dulce
* un pui de cca 1 kg
Mod de preparare:
1. Amestecati 4 linguri de iaurt gras, 2 linguri pasta de rosii, 1 lingurita praf de ghimbir, 3 catei de usturoi zdrobiti, 1/2 lingurita praf de mustar, 1/2 lingurita boia iute, 1 lingurita chimen macinat, 1 lingurita coriandru macinat si 1 lingurita boia dulce.
Indepartati pielitele de pe un pui de cca 1 kg, taiati-l in patru si crestati-l din loc in loc; ungeti-l cu marinata pregatita. Lasati carnea la marinat timp de 30 de minute sau peste noapte.
2. Preincalziti gratarul cuptorului sau gratarul "papuc". Asezati carnea pe gratar si lasati-o jumatate de ora, avand grija sa intoarceti bucatile o data, dupa 20 de minute. Serviti friptura cu sos de iaurt cu menta si ornata cu cateva frunze de patrunjel si o felie de lamaie.
Sugestie avantaje:
Puteti folosi aceeasi marinata si pentru carnea de miel sau pentru un peste cu carnea tare. Sau puteti unge feliile de vinete inainte sa le frigeti pe gratar.
Pofta buna!
Pui cu legume in stil indian
Timp de pregatire: 10 min
Timp de gatit: 15-20 min
Ingrediente pentru 4 portii :
* 4 bucati piept de pui
* 2 linguri de ulei
* 1 ceapa mare
* 1 ardei gras
* 3 catei de usturoi
* 1 lingurita de scortisoara
* 1 lingurita de ghimbir
* 1 lingurita de boia
* 1 fir de sofran
* coriandru
* 400ml lapte
* 1 mana de fasole verde
Mod de preparare:
* Incingeti uleiul si caliti ceapa taiata, timp de 5 minute, la foc potrivit. Adaugati ardeiul gras, taiat felii, si usturoiul zdrobit, si caliti timp de 3 minute. Adaugati pieptul de pui, curatat de pielita si de oase si taiat cubulete. Prajiti timp de 3 minute.
* Adaugati 1 lingurita de scortisoara, 1 lingurita de ghimbir, 1 lingurita de boia si 1 fir de sofran. Amestecati bine si fierbeti timp de 1 minut.
* Adaugati laptele, 1 pahar mic de apa si 1 mana de fasole verde, fiarta, taiata segmente. Fierbeti neacoperit, la foc mic, timp de 5 minute.
* Presarati deasupra frunze de coriandru si serviti cu orez si chifle.
Pofta buna!
Hannen mabsuta( multumita)? Sa imi spui ce ti/a placut mai mult. :smile19:
Quote:
Originally Posted by batool391
Ana mabsuta de nu se poate ca mi s-a facut o foame...
Da ce-i la soro gratar papuc?:smile01:
Inshaa ALLAH de luni incolo cand gasesc cheia de la bucatarie ma apuc de facut pui:smile01:
Fetelor dar de o mancare indiana ce zice-ti? sa-mi spune-ti daca va intereseaza ca va postez o reteta trasnet.
Biriani .................se numeste si este super..........mananci intr-una si nu te mai saturi
Nu are cineva reteta de la sambusec?Eu nu imi notez niciodata retetele si am vrut sa fac sambusec si nu mi-a iesit:smile33: Amoodia,nu ai si ceva poze?:D
Ayesha,eu sunt moarta dupa Briyani.Quote:
Originally Posted by ayesha
Am papat doar in egypt ,dar a fost MORTAL!!!
Retzete am numai gasite pe net ,te rog pune si tu varianta ta.
Hudicaaa,doamna cind mi-ai scris tu retztetele celea puiul meu era deja in stomac:D
Dar sunt bune,cind intru in panica am unde cauta.:D
Habibty hannen spune-mi te rog ce e aia Briyani si cu ce sa mananca :D ca eu il intreb pe al meu si idee n-are?Unde ai mancat in Egypt?La mama-soacra sau la restaurant:smile16: ?Quote:
Allah ma3kum
Quote:
chiar acum face cumnata-mea sambusec. ma duc sa pozez sa vad poate nu a terminat.:smile16:
gata am pozat sambusek, dar coca deja o avea facuta , in schimb cum l eumple si cum le inchide si cum le prajeste. pun pozele putin mai tarziu inshaAllah ca acum vreau sa fac un dus si sa ma duc la cumparaturi.
Hai bagati repede Bryiani ca eu maine vreau sa gatsc si chiar vreau sa fac ceva nou:smile01: plizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Sambusec http://www.rasarit.com/vb/images/rating/rating_5.gif
1 kg faina
1 pahar lapte caldut 250-300 ml
1 pahar apa calduta 250-300 ml
100 gr unt
100 ml ulei
sare
se face o coca pufoasa, nu prea tare (ca un fel de plastilina, poate fi modelata usor cu mana)
http://i2.photobucket.com/albums/y26.../sambusec7.jpg
se ia cate putin din coca si se intinde o foaie pana aproape se vede fata de masa. se taie cu o farfurie cercuri si se pune umplutura pe o jumatate din cerc.
http://i2.photobucket.com/albums/y26.../sambusec2.jpg
http://i2.photobucket.com/albums/y26.../sambusec8.jpg
si apoi se inchid apasand cu degetele pe margini.
http://i2.photobucket.com/albums/y26...sambusec11.jpg
se ia apoi in mana si se indoaie marginile spirala sa se inchida bine .
http://i2.photobucket.com/albums/y26...sambusec12.jpg
http://i2.photobucket.com/albums/y26...sambusec14.jpg
http://i2.photobucket.com/albums/y26...sambusec15.jpg
se prajesc in mult ulei foarte fierbinte
http://i2.photobucket.com/albums/y26...sambusec16.jpg
http://i2.photobucket.com/albums/y26.../sambusec5.jpg
Umpluturi la sambusec:
1.branza rasa
2.branza rasa + baadunes (patrunjel)
http://i2.photobucket.com/albums/y26.../sambusec4.jpg
3.carne tocata prajita cu sare si putin bhar (7 piperuri) , se adauga baadunes (patrunjel) si putina margarina si se lasa la prajit pana se inmoaie baadunes. in alta cratita se prajeste sanobar (seminte pin) si se pune peste carne.cand se raceste umplutura se umplu cerculetele
http://i2.photobucket.com/albums/y26.../sambusec6.jpg
4.se taie file de pui in cubulete micute si se prajeste in margarina, se adauga gogosari taiati marunt, ciuperci, branza mozzarela, maggi si se prajesc. cand se raceste umplutura se umplu cerculetele (pe asta nu o facuse inca, deci nu am poze )
Auzi Amooooooooooooo,ce-ti veni fata sa pui poze:smile16: :smile16: :D :D ,o sa mr aici si o sa ma ai pe constiinta.
Quote:
Originally Posted by maryam
hai ca mi-a adus un platou plin cu sambusec. arunc in fiecare cu cate una sa va treaca pofta :smile16: :smile16:
Amoodia,ti-am mai spus ca esti cea mai tare?Iti multumesc din suflet si chiar am sa fac zilele astea si-ti spun cum este.Eu pana acum nu am facut decat cu carne,dar am sa incerc si cu branza:D Te iubesc,habibty:smile01: :smile01: :smile01:
Quote:
Originally Posted by amoodia
Bey dc nu aveai ceva in burtica iti ziceam vreo doua...dar mi-e jena sa nu ma auda nepoata:D
A. Prepare this at least an hour before ~~~~~~~~~~~~ing time.
8-12 pieces chicken (from 1 whole chicken) - in a big bowl
For the marinade (keep adding to the chicken):
2 grated tomatoes
1 tsp. chili powder
4 small green chillies (more…or less, to your liking)
2 tsp. salt
¼ tsp. tumeric
2/3 tsp. coriander powder
1/3 tsp. cumin
2/3 cup yoghurt
2 in. cinnamon (crushed or just break into small pieces)
About 15 cloves
¼ tsp. black pepper (about 15 whole peppers)
2 tsp. garlic (crushed)
1 tsp. crushed ginger (or ginger paste)
10-12 cardamoms (crushed)
a tiny pinch saffron - soaked in about 2 tblsp. hot water : this goes in last
Mix well and cover.
B. While the chicken is marinating, prepare these:
8-10 whole potatoes - deep fry (do not cut) until golden (or you can bake the potatoes)
8-10 boiled eggs
2 cups green lentils - boil until ¾ ~~~~~~~~~~~~ed - with 2 in. cinnamon and ¼ tsp. tumeric
4 cups Basmati rice, 2 in. cinnamon, about 10 whole cardamons and 1 tsp. salt - boil until ¾ ~~~~~~~~~~~~ed - drain excess water.
3 big onions - slice and fry with 2 tblsp. cumin (fry in 1 stick melted butter or 4 tblsp. liquid ghee, do not drain the oil/fat) - take about 2 tblsp. of this and mix into the chicken mixture just before the next process)
C. The process of "layering":
In an oven proof big pot, with about 4 tblsp. vegetable oil, put the ingredients in the following order:
About 2 tblsp. lentils
All the marinated chicken (pour everything in the bowl into the pot)
The rest of the lentils (covering the chicken)
Potatoes
Rice (about half the amount, covering the potatoes)
Eggs
Remaining rice (covering the eggs)
Fried onions/cumin (with the oil/fat; covering the rice)
Cover the pot and heat on the stove (low fire/heat) for about 5 minutes.
~~~~~~~~~~~~ in 350F oven for about 1 hour.
Alternative for vegetarians: substitute chicken/lamb with peas, carrots, beans (not leafy vegetables that can get mushy); Use only ½ cup of yogurt to marinade the vegetables.
If using lamb, double the amount of yogurt.
Mi-e lene sa traduc acum toate ingredientele si sa ma holbez dar maine dc nu fac ceva cu puiu` o sa fac aviara:smile308: :D
mmmmmmmmmmmmm amoodia super tare reteta ta cu poze:)
vreau sa iti spun ca m-ai innebunit abia astept sa fac si eu
eu nu am papat pana akuma dar cu siguranta am sa incep de akum:))
mersi mullt
ai fost super tare:)
Quote:
Originally Posted by maryam
sigur fac fata, ca pana acum nici macar o persoana nu mi-a spus ca e baiat.:smile16: :smile16: toata lumea care ma vede imi spune :inshaAllah sa faci o fata, si eu vreau baiat :smile308:
Beyyy,da` n-ai unu`?Ce-ti trebe doi?Mai lasa si la altii !Quote:
Na ce m-ai suparat!De aia nu vine la mine nika,ca i-ai luat tu pe totzi:D
Iman,am papat cumparat!!
Toti ai casei erau innebuniti,numai al meu nu,se intelege nu?
E cel mai ciudat specimen:D
Hai sa-ti zic cum arata.E orez cu bobul lung(Basmati) galben(fiert cu sofran cred),are in el scortisoara(betele rupte),cuisoare,stafide,ardei verde iute,cardamom (hell parca ii zice,si cred ca e de ala negru cu aroma aia dementiala,oricum coaja si forma e la fel ca al kamunului) si deasupra mushuroiului are carnita ,de pui sau de miel,prajita sau facuta in "ceva" nu stiu cum dar e super bunaaa.
Se serveste cu salata,un sos iute de rosii si ceapaaa(aia rosie si buunaaa).Aia de la restaurant le serveau toate separat,adica era "take out" si fiecare papa cu ce vroia.
Mancam de imi dadeau lacrimile:D :D
Ce poftaaa mi-am facut!
Anna,unde-i retzetaaaa????
bre da 1 e deja toti????:smile16: :smile16: hai mai ca nu vreau multi, doar vreo 3-4 inshaAllah :smile16:Quote:
Anna sunt o bunatate, mie cel mai mult imi plac alea cu branza. aseara am mancat prima data cu carne si nu prea mi-au placut, si alea cu pui au fost ok dar preferatele mele sunt cu branza
Latifa ai avut noroc ca s-a gandit cumnata-mea ieri sa faca sambusec, ca altfel iti spuneam reteta numai teorie, fara practica :smile16: .sa ne arati cum ti-au iesit
Subscriu.Poate o scrii repede,ca s-o fac si eu azi sau maine.Quote:
M-am apucat de munca,puiul e deja in cuptor.Miroase super.Quote:
Originally Posted by batool391
Am facut sambata sambusec,dar numai cu carne si au iesit delicioase:smile16: Dar fetelor nici nu am avut cand sa le pozez ca nu le-am pus bine pe masa si s-au si terminat:D Am fost vreo 15 persoane la masa si doar vreo 50 de sambusec:D Dar am facut si URECHILE BATRANULUI:D Sti,amoo,cum sunt alea?:pQuote:
Sunt niste sambusec mici,in forma de urechiuse ,dar sunt fierte in sos de iaurt(ca si sosul de la shakrie).Dar mie imi pace mai mult sambusec:D
Quote:
la alea cred ca eu le spun SHISHBARAK. o sa caut o poza sa vad daca sunt alea de care vorbesti tu
http://i2.photobucket.com/albums/y26...hisbarak11.jpg
http://i2.photobucket.com/albums/y26...shisbarak1.jpg
Mai sa fie,amoo!!Tu vrei sa ma innebunesti?Da,astea sunt,dar am o intrebare.Tu le fierbi in apa prima data si dupa aceea le bagi in sos????Eu le-am fiert direct in sos si nu s-au prea fiert ele de fapt:confused: :confused: :confused:
Quote:
l
:smile16: :36_1_21: :36_1_33: e fierb intai in apa cu sare vreo 3-4 min si dupa aia le pui in sosul de iaurt.
umplutura si aluatul se fac la fel ca la sambusek. (adaugat de amal)
http://i2.photobucket.com/albums/y26...hisbarak16.jpg