:give_rose::give_rose::give_rose:Inshaa ALLAH sa va rasplateasca Bunul ALLAH pe toate.
Chiar ca este o minune islamul!
ALHAMDULILLAH!
Am citit cu atentie toate raspunsurile si intr-adevar mashaa ALLAH sunteti de admirat.
Cateodata stau si am gandesc cum cauzeaza ALLAH lucrurile, cum ii cladeste omului si piosenia si stiinta, cum ii intarsete sufletul. Subhanna ALLAH!
Insa, as merge mai departe de teoriile voastre, la care subscriu cu totul; atat timp cat acel om nu a fost mintit, nici indus in eroare, nici de constrans nu l-a constrans nimeni sa faca pasul cel mare, fireste ca problema este a lui.
Dar ea se rasfrange inevitabil asupra ei, a lor, a cuplului. Si nu stiu, sincer dc un ajutor de tip psiholog, imam, etc...va repara ceva.
Cred ca este ciudat amalgamul acesta de trairi in mintile si inimile acelora care aleg sa se adapteze (nu am scris "traiasca", in mod intentionat!) unui alt tip de societate, viata, relatie(i). Pentru ca echilibrul dintre ceea ce poseda omul la nivel cognitiv nu se face intotdeauna cu ceea ce poseda el la nivel instinctiv sau senzorial.
Asa incat mai devreme sau mai tarziu, omul respectiv va incepe sa refuleze si urmarile sunt de multe ori prea pline de dureri.
Stiu sigur ca intelegeti la ce ma refer si n-am sa-mi intaresc afirmatia spunandu-va ca, cunosc multe exemple de EXACT acelasi fel, in care la un moment dat, in plin proces de maturizare, ei, realizeaza ca alegerea n-a fost ok.
De-aia nu pot sa nu ma intreb, de ce oare aleg oamenii sa creeze cupluri mixte (si mai ales, atat de mixte si de diferite!) si nu-si aleg partenerii/le din cei/cele..."la fel"?
Raspunsul nu poate fi postat pe forum, din pacate, desi il stim cu totii.:(:rolleyes:
Solutii?
Sincer, nu stiu.:o:mad:
La nivel teoretic tot ce ati scris voi este super ok si poate, chiar ar putea fi aplicat.
Chiar ati spus de exceptii, exista si un alt tip de oameni, cei fericiti care streg cu buretele si trec mai departe, apreciaza, bla, bla.................as vrea sa cred ca nu e doar o chestiune de timp, tot la fel cum as vrea sa cred ca exceptiile nu confirma regula.
Inshaa ALLAH sa o ajute Bunul ALLAH pe surioara noastra draga.:give_rose:
Inshaa ALLAH sa isi aminteasca acest om responsabilitatile lui, in primul rand fata de ALLAH, apoi fata de ea, samd.
ALLAH Kariim!!!