Originally Posted by
nour
assalamu alaikum wa rahmatullahi wa barakatuhu
sora mea, ai grija inshaAllah la ce spui....cred ca ai vrut sa spui, cine ar vrea sa fie a doua?....alhamdulillah.......nu cred ca asta viseaza o sora care si doreste o familie, copii, tata ptr copiii....poate sunt unele care si doresc restaurante si calatorii insa multeee vor o viata normala, pe care de fff putine ori o pot avea tocmai din cauza problemelor intre co sotii, reprosurile copiilor din prima casatorie etccc...sa nu judecam, va rog, numai prin prisma cazurilor pe care le cunoasteam....nu este cinstit.
pentru amina
assalamu alaikum wa rahmatullahi wa barakatuhu sora mea
multumim pentru increderea acordata draga sora...daca, cumva, vei avea vreodata nevoie de un sfat, de o parere, atat eu, cat si surorile mele, in limita disponibilitatii si a cunostilor noastre, inshaAllah iti vom fi mereu aproape.
sora mea, tu cred ca ai vazut cu ochii tai cat de greu se cresc opt copilasii....chiar daca sora noastra are servitoare, sofer etc..de efortul psihic nu o poate scuti nimeni...iar daca sotul nu i intelegator si ti vine cu cine stie ce pretentii cam greu faci fata...depinde de caracterul fiecaruia, de educatie, de dorinte etc.
surioara, iti spun parerea mea.....lucruri de rezolvat in viata copiiilor lui cred ca vor fi mereu iar tu vei fi cea care va trebui sa ---------------streze intelegere de fiecare data...cred, ca si multe alte surori de altfel, ca succesul in poligamie tine de nivelul de credinta, in mare parte de relatia intre co sotii....ele trebuie sa munceasca ptr Allah subhanahu wa tala, sa si multumeasca sotul si si tina familia in liniste si armonie gandindu se neincetat ca ar trebui sa i doreasca surorii ei in islam ceea ce ar face o pe ea fericita.
da, sora mea, te cred ca nu vrei sa i faci probleme si mashAllah te apreciez pentru asta, Allah sa te rasplateasca....insa....cand vei avea copilasii tai, crezi ca vei putea accepta aceeasi situatie? , crezi ca vei putea face aceleasi compromisuri cu atata usurinta? vei putea accepta ptr copiii tai un tata vizitator?...te rog inshaAllah sa te gandesti bine la toate sora mea si sa fii sincera cu tine insati si sa incerci inshaAllah sa aflii lucrurile exact asa cum stau ele , nu cum multi dintre noi incercam sa le voalam, poate, de multe ori, fara nici o intentie rea.
inshaAllah, imi doresc nespus, ca sora noastra sa accepte poligamia, sa si doreasca ca sotul ei sa fie fericit, chiar is in bratele altei femei(imi aduc cu drag aminte de povestea postata de surioara ummrashid " mi am insurat sotul" mashaAllah surioara) si sa contribuie la echilibrul, linistea si pacea ambelor familii. insa, daca ea nu o sa accepte, tu trebuie sa stii care va fi pozitia sotului tau...va trebui sa stii daca el va fi dispus sa fie departe de cei 8 copilasi si sa aleaga iubirea si fericirea din bratele tale...sunt totusi 8 copii, nu unul....inshaAllah ca ei sa nu sufere niciodata din aceasta pricina, sa gaseasca mereu iubire, sprijin si tot necesar la mama si tatal lor...nimeni niciodata nu va putea sa i locuiasca si asta e f trist:(
parearea mea, barbatii nu au nevoie de motive.....gresim de multe ori judecand faptele lor cu inima si mintea noastra, de femei...ei sunt construiti altfel si gandesc total diferit...isi pot iubi toate sotiile, poate diferit, insa le pot iubi si pot trai fericiti cu toate.
alhamdulillah ca suntem musulmani, alhamdulillah ca l avem pe Allah subhanhu wa tala, mult mai aproape decat credem uneori si alhamdulillah ca toate se platesc si pentru toate primim rasplata.....inshaAllah sa fim calauziti, sa fim departe de soapta lui seitan audhubillahi si sa l multumim inshaAllah pe Cel care ne a creeat si la Care ne vom intoarce cu totii.
o zi binecuvantata,
assalamu alaikum wa rahmatullahi wa barakatuhu