Unicitatea ....ultima parte
:salam:
InshaALLAH sa fiti rasplatati cu mult bine pentru rabdarea de a citi cele postate.... si sper sa va fie de folos... ( eu cand am citit aceasta carticica , a fost ca o palma primita , pentru ca mi-am dat seama cate "lipsuri" pot sa am !!! ...:o :( )... mai sunt si alte subiecte pline de invataturi ....si daca nu v-am plictisit am sa le postez in continuare ...
Natiunea credinciosilor musulmani (ummat) este una singura. Stati departe de toate atitudinile si comportamentele care dezmembreaza natiunea. A da nastere la discordie este forma sociala a asocierii (shirk). Manifestarea dimensiunii sociale a unicitatii este monoteismul. Numai musulmanii care au castigat competenta de a crede in unicitatea lui ALLAH (subhana hua wa Ta’ala) vor constitui monoteismul.
Formati intr-un mod just echilibrul celor trei dimensiuni de baza ale omului: afectivitatea, gandirea si actiunea. Echilibrul trebuie sa faca parte din comportamentul musulmanului. Dintre lucrurile care se cumpanesc putem enumera cateva : frica-speranta, lumea de azi-lumea de Apoi, exterior-interior, regional-universal, stiinta-religie, singular-plural, iubire-ura.
Quranul povatuieste aceasta natiune sa fie un “mijloc de echilibru”. Cei care inca nu si-au putut forma, pe plan individual, un echilibru in domeniul ratiunii, doctrinei, moralei, practicii, cum vor putea transmite umanitatii Islamul?
Musulmanul care crede in unicitatea lui ALLAH (subhana hua wa Ta’ala) este cel care spune “La ilaha illa ALLAH” si este gata sa plateasca pretul acestei afirmatii.
Musulmanul care crede in unicitatea lui ALLAH (subhana hua wa Ta’ala) este acela care constientizeaza faptul ca nu poate reusi in viata de unul singur, cel care , recunoscand ca unic stapan pe ALLAH (subhana hua wa Ta’ala), nu acorda nici unei creaturi din insusirile Lui.
Musulmanul care crede in unicitatea lui ALLAH (subhana hua wa Ta’ala) este cel care se supune fara rezerve si zice : M-am supus Stapanului Lumii.
Musulmanul care crede in unicitatea lui ALLAH (subhana hua wa Ta’ala) este cel care nu accepta nici un fel de asociere (shirk) , ca este sincera, conventionala, practica, politica, ideologica sau morala.
Musulmanul care crede in unicitatea lui ALLAH (subhana hua wa Ta’ala) este cel care, in tot ceea ce vede, de la molecula la globul pamantesc, de la graunte la bolta cereasca, de la picatura la ocean, de la atom la univers, vede puterea lui ALLAH (subhana hua wa Ta’ala) , unicitatea , dreptatea si intelepciunea Lui.
Intariti credinta din inima voastra , caci inima este centrul trupului vostru. Faceti din inima voastra patria Islamului. Nu uitati ca, cei care nu vor putea sa-si faca din inima lor patria Islamului, nu vor putea sa faca patria Islamului nici din casele lor.
Intr-o inima in care credinta nu este puternica, sheytan se va revolta si-si va instala puterea. Pregatirea terenului pentru instalarea acestei puteri se va face numai cu ajutorul organelor: Brat-picior, ochi-ureche, limba-buza. Acestea , in lupta cu sheytan pentru putere, pentru suportul logistic pe care-l vor folosi, vor fauri proiectilele. Daca aceste organe vor lucra pentru puterea credintei, atunci, din lupta pentru putere din inima, victorioasa va iesi credinta .
“Lupta interioara” va dura pana la moarte. Sheytan este dusmanul vostru vadit . Nu incercati sa va considerati propia persoana neprihanita, deoarece fara indioala, patima va incerca sa va domine. In lupta vesnica dintre credinta si sheytan, lupta ce se da in salasul inimii, asigurati credintei suportul logistic din preocuparile voastre folositoare. Nu uitati ca raiul este impresurat cu lucruri ce nu sunt pe placul dorintelor omului.
Controlati bine lucrul de cere ziceti “inima-mi cere” si vedeti daca acel lucru este cerut de persoana voastra sau de credinta voastra. Pentru a intari puterea credintei ce a pus stapanire pe inima voastra, centrul trupului, trebuie sa o sprijiniti. Daca inima, centrul trupului , cedeaza, provinciile brat-picior, ochi-ureche, limba-buza vor intra sub stapanirea acelei puteri si vor trudi numai pentru ea. Nu veti avea nici un cuvant de spus.
Inima voastra sa nu fie mormantul credintei, ci seraiul ei. Nu lasati sa slabeasca puterea credintei . Ce folos poate sa aiba pentru voi o credinta slabita, captiva in inima voastra?
ALLAH barak fiikum !:give_rose: :give_rose: :give_rose: