2 profesoare musulmane din Belgia au fost concediate din cauza hijabului
http://img89.imageshack.us/img89/4733/s6um.png
Potrivit unui ziar belgian, 2 profesoare musulmane din Brussels au fost concediate pentru ca au refuzat sa renunte la valul musulman.
Oficialii spun ca suspendarea femeilor este regulamentara pt ca aceasta s-a facut prin aplicarea legii educatiei care interzice clar hijabul.
"In aprilie 2005, s-a hotarat ca profesoarele si elevele din scolile din Brussels sa nu poarte simboluri religioase in aceste institutii" ne-a declarat directorul unei scoli din Brussels Jacky Goris.
Cele 2 profesoare musulmane si-au inceput cariera in acea scoala in septembrie 2005 fiind de acord cu regulamentul.Dar dupa Noul An , au inceput dintr-o data sa poarte val. Ele au incalcat contractul semnat.
Femeile au facut apel la decizia scolii de a fi concediate. Sentinta se va da la sfarsitul acestei luni.
sursa CNN online
femeile musulmane cu hijab !
Quote:
Originally Posted by nazirah
o femeie musulmana nu are voie (conform spuselor altora) sa lucreze intr-un mediu in care ar putea interactiona cu barbati iar postul : director de vanzari este unul foarte delicat. Ea va incheia contracte, va trebui sa negocieze si de multe ori clientii pot fi barbati , exista chestii legate de protocol precum strangerea mainii la incheierea contractului ,ce va face ea intr-o asemenea situatie?
Eu inteleg perfect atitudinea firmei , exista o strategie de marketing si vanzari . E normal ca firma sa doreasca un angajat care i-ar putea reprezenta cu succes si va aduce cat mai multe contracte.Pe un asemenea post trebuie sa te faci placut si ai nevoie de imagine. I-ar eu nu cred ca ea ar fi avut imaginea unei femei de afaceri , cred ca mai mult de femeie pioasa.Ei au considerat ca ea va alunga clientii prin imaginea sa iar clientii sunt cei mai importanti intr-o afacere .
In primul rand eu unul nu ma iau dupa spusele altora, pt ca fiecare dintre noi are o viziune proprie si perosnala asupra lucrurilor, si trebuie sa trecem totul prin filtrul ratiunii, nu cred si nici nu pot sa cred ca o femeie nu poate lucra intr-un mediu unde poate avea de a face cu barbatii, asta ar inseamna sa nu mai iasa din casa... ce face daca este medic? sau farmacist? sau chiar psihiatru? sau chiar casiera sau vande zarzavaturi la piata... pe vremea profetului (pacea si binecuvantarea lui Allah sa fie asupra sa) femeile se duceau la razboi cot la cot cu barbatii... sa fim seriosi... Islamul a venit sa elibereze femeia, nu sa-o incuie acasa...este interzis sa se ingasuie femeile la locurile de munca unde trebuie sa munceasca precum barbatii si in domeniile unde necesita doar barbati, precum sa lucreze lacatusi mecanic, sau dulgher sau zidar etc....
Cu atat mai mult ar lasa o impresie buna daca este director de vanzari, si in regulile de protocol nu se da noroc si nici nu se strange mana femeilor, si cred ca s-a fi impus mai bine decat o tipa mai dezbracata, pt ca ar da o nota de seriozitate, respect si prestanta demna de un director de vanzari, si oricum un dorectopr de vanzari nu are de a face doar cu barbati... va aduc aminte ca Khadija (sotia profetului, pacea sa fie asupra sa) era o femeie de afaceri si inainte si dupa ce s-au casatorit, si nu ii sa impus sa se lase de afacerile ei.... vreti o dovada mai buna?! De ce nu percepeti femeile musulmane la adevarata lor valoare si la adevaratul lor potential?! de ce avem inpresie ca au un cusor?!
Am cunoscut o musulmana de etnie tatara, care lucreaza la o banmca mare din Bucuresti, initial portea batic si isi face acele 5 rugaciuni la locul de munca ( fara sa aibe nimeni de comentat, chiar era admirata), apoi am vazut ca si- a dat baticul jos, si a inceput sa poarte costum si taior, si daca va spun nu o sa credeti de ce... pt cel cu care urma sa se marite era un tatar care era mai "modernizat" si i-a zis ca nu poate trai cu ea in Bucuresti purtiand batic, de dragul lui si ca sa se marite cu el, si-a dat hijabul jos !
ce spuneti de asta?!