Quote:
Originally Posted by latifa
Am si eu o intrebare.Ati vorbit si despre podoabe.Este pacat si sa iti placa podoabele si poate sa iti doresti si tu asa ceva?
Sau ,de exemplu,o femeie nu poarta podoabe pt ca nu are situatia materiala pt a-si lua,dar totusi ii plac.Atunci ea pacatuieste?
Pentru ca am aflat cu totii ca in Islam bijuteriile sunt permise voi posta si perspectiva crestina asupra lor. Asta daca intereseaza pe cineva.:scenic:
Din cate stiu eu, de fapt am vb recent cu alti tineri pe un forum dedicat tinerilor crestini, bijuteriile si hainele scumpe nu au o influenta buna asupra unui crestin de aceea e mai bine ca acesta sa aiba grija cu ele pt ca ele te pot duce in pacat.De aici se exclude verigheta . Ca si in Islam , in Crestinism nu exista dovezi clare ca bijuteriile sunt categoric interzise , chiar daca pe alocuri Biblia surpinde dezacordul lui Dumnezeu vazand consecintele bijuteriilor la oamenii.Unii crestini le considera ca fiind elemente pagane.
Unele denominatii insa nu accepta bijuteriile pentru adeptii lor. Din pacate pt ei , acestia gresesc pt ca in Biblie se gasesc destule referire la portul de podoabe atat pt barbati cat si pt femei.Important este ca acestea sa nu fie ostentative.Chiar si Iisus intr-o pilda foloseste inelul ca ceva frumos , un semn al mostenirii.
Ezechel:
Quote:
8. Cind am trecut Eu pe linga tine, M'am uitat la tine, si iata ca iti venise vremea, vremea dragostelor. Atunci am intins peste tine poala* hainei Mele, ti-am acoprit goliciunea, ti-am jurat credinta, am facut legamint cu tine, zice Domnul Dumnezeu, si ai fost** a Mea!
Quote:
9. Te-am scaldat in apa, te-am spalat de singele de pe tine, si te-am uns cu untdelemn.
Quote:
10. Ti-am dat haine cusute cu fir, si o incaltaminte de piele de vitel de mare, te-am incins cu in suptire, si te-am imbracat in matasa.
Quote:
11. Te-am impodobit cu scule scumpe, ti-am pus bratari* la mina, si o salba** la git;
Quote:
12. ti-am pus o veriga in nas, cercei in urechi, si o cununa minunata pe cap.
Quote:
13. Astfel, ai fost impodobita cu aur si cu argint, si ai fost imbracata cu in suptire, cu matasa si cusaturi cu fir. Ai mincat* floarea fainei, miere si untdelemn. Erai de o frumuseta desavirsita**, ba ajunsesei chiar imparateasa.
Quote:
14. Ti s'a dus vestea* printre neamuri, pentru frumuseta ta; caci era desavirsita de tot, datorita stralucirii cu care te impodobisem, zice Domnul, Dumnezeu."
Quote:
15. „Dar te-ai increzut* in frumuseta ta, si ai curvit, la adapostul numelui tau celui mare; ti-ai revarsat curviile inaintea tuturor trecatorilor, si te-ai dat lor.
Quote:
16. Ai luat* si din hainele tale, ti-ai facut inaltimi pe cari le-ai impodobit cu toate colorile, si ai curvit pe ele: asa cum nu s'a intimplat si nici nu se va mai intimpla vreodata.
17. Ti-ai luat pina si minunatele tale podoabe de aur si de argint, pe cari ti le dadusem, si ti-ai facut niste chipuri de barbati, cu cari ai curvit. "
Quote:
47. Eu am intrebat-o, si am zis: „A cui fata esti?" Ea a raspuns: „Sint fata lui Betuel, fiul lui Nahor si al Milcai." I-am pus* veriga in nas, si bratarile la mini.
" Podoaba voastra sa nu fie podoaba de afara, care sta in impletitura parului, in purtarea de scule de aur sau in imbracarea hainelor, .
ci sa fie omul ascuns al inimii, in curatia nepieritoare a unui duh bland si linistit, care este de mare pret inaintea lui Dumnezeu"