Assalamu Alaykum wa Rahmatullahi wa Barakatuhu!
Da, surioara... si mie mi se-ntampla uneori...
se-ntampla sa simt pur si simplu nevoia sa fug.. cat mai departe... (as vrea uneori sa fiu pentru cateva minute doar ---------------re musulmani... si sa fie totul linistit) uneori n-as vrea deloc sa fiu prinsa in mijlocul unor lucruri _ dar n-am de ales....
iar fuga nu e o solutie.. Allah Preainaltul stie de ce ne-a pus aici... poti stii ce rasplata e in spatele tutoror lucrurilor care se-ntampla?...
Cel mai bine sa ne gandim la profetul Muhammad (salla Allahu alayhi wa salam!)... prin cate a trecut.... si cum s-a comportat... si atunci noi?.. putem sa ne comparam cu situatia lui?...
~~~
uite.. sa-ti spun ceva.. eu in prezent locuiesc cu mama & cu fratele meu la un camin... port hijab Alhamdulillah... ca sa fac Wudu trebuie sa merg pana la dusuri (care-s la comun) _ (cred ca se gandesc ca sunt obsedata de spalat :D)... cand e fratele meu pe-acasa am mai tot timpul caput acoperit si in casa... fiindca mereu vine cu cate un prieten.. nici cu rugaciunea uneori nu e usor.. (mai ales la inceput.. faceam mare parte din rugaciuni pe muzica data la maxim.. uneori nu ma puteam concentra cum trebuie :(.... acum _ Alhamdulillah.. e mai altfel)...
gandeste-te la cei din jurul tau...... si la faptul ca ai fost candva ca ei.. cel putin cat priveste familia - a avut loc de-odata o schimbare atat de mare.. nu o pot accepta imediat.... fratele meu era inversunat pe ideea asta.. mai ales la inceput.. cum sa fac asa ceva?...
eu eram suparata.. de ce sa fie mereu asa...??? cu ce i-am gresit...
iar apoi m-am gandit _ ca e posibil sa-i fi gresit intr-adevar.. ca toti ceilalti, si el are dreptul lui.. i l-am dat?.. numai prin faptul ca face parte dintre oamenii cartii _ si trebuie sa-i vorbesc cum e mai frumos.. apoi _ imi e si frate...
~~
am gresit si eu de multe ori... cel putin eu _ mi-as fi dorit atat de mult sa-i vad pe toti _ mai ales pe cei Dragi schimbati..
se intampla sa fac cate un comentariu.. daca aratau nu stiu ce stire despre vreo "icoana facatoare de minuni".. mi-a scapat _ si am comentat.. :P "cum se pot inchina asa?".. fratele meu a auzit si n-a fost bine de loc....
si cine a gresit: Eu... cu ce drept comentez despre religia altuia?...
Islamul se arata intai prin fapte... mie mi-a luat ceva pana sa inteleg asta.. :give_rose:
~~~
uneori am un sentiment _ nu stiu cum sa-l exprim... ceva intre intristare.. si neplacere
cand aud tot felul de "prelegeri".. si n-am de ales, decat sa stau s-ascult.. in care sunt amestecate elemente din religia crestina, cu tot felul de simboluri.. cu nu mai stiu ce misticism........
incerc sa evit sa iau parte la asa ceva, fiindca nu-mi place deloc.. insa uneori nu am de ales...
uneori simt nevoia sa ma retrag.. dar nu am cum.....
si nu e o solutie, la urma urmei :)
~~
lumea asta e o lume a incercarilor... doar nu se pot bucura cu totii ca avem o alta religie.. doar nu vor intelege cu totii... si daca-ti spune cineva ca ai sufletul intunecat?... in primul rand nu e adevarat.. poate inca n-a inteles niste lucruri...
iar apoi.. nu raspundem noi pentru cine e musulman / cine nu e musulman... fiecare isi alege si el insusi va raspunde in fata lui Allah Ta'ala pentru ce-a facut.. pentru sufletul lui
reactiile sunt din cele mai diverse.. iar Allah Preainaltul nu ne va da niciodata ceva mai mult decat putem duce...
era s-un hadith.. al carui sens era ca cei mai incercati sunt profetii, iar apoi cei ce le urmeaza (ca putere a credintei...) si tot asa....
Sa ne Intareasca Allah Preainaltul... si sa ne binecuvanteze.. sa ne intalnim cu totii Dincolo _ intr-un loc binecuvantat Insha'a Allah..
~~
eu, acum.. incerc sa trec peste "stereotipuri"
(de fapt sa-i fac pe ceilalti sa treaca)
:D :D
sa vada cei din jurul meu in spatele "ideilor preconcepute" ;)
Insha'a Allah
~~
:rolleyes: