Notices

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13
  1. Intrebare - post stricat sau nu 
    Deosebit sara h's Avatar
    ]SIZE="4"] Ramadhan Kareem tuturor !
    Va rog din tot sufletul ajutati-ma si pe mine cu privire la Fiqq.Am pus niste picaturi de ochi (fiind putin bolnava) si vroiam sa stiu daca mi-am stricat syiamul (postul)??
    Este o contoversa in privinta acesta,unii spun ca postul este stricat , altii spun ca nu .... Nu mai inteleg nimic ,sunt confuza

Va rog cine cunoaste! Jazakallah khairun
    [/SIZE]

2.  
    membru de onoare iman99's Avatar
    ASALAMU ALEIKOM

Surioare stai linistta postul tau nu s-a stricat:

"Scaoala hanafi si shafee spun ca a pune picaturi in ochi nu strica postul.In legatura cu acest subiect maliki si hanbali spun ca ar strica postul daca raza de actiune ..ajunge in gat.
    In viziunea noastra(islamweb)suntem de acord cu prima opinie ca nu strica postul....
    daca vrei mai multe detali spune-mi ins ah Alah..acum nu am timp sunt pe fuga
    (fatwa center islamweb)
    Cel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad ,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)

www.assimalhakeem.com

3.  
    fondator suleiman's Avatar
    Draga sora .
    Nu ai nevoie de fatwa si nici de scoli ca sa-ti dai seama daca esti sau nu inca in siyam .

Dupa mine , personal , as zice ca picaturile in ochi strica postul .
    Profetul a zis : "Halalul este clar , Haramul este clar..." , si acuma esti intre , deci daca simti gustul in gat atunci postul este intrerupt ...

Si ma repet , scolile trebuie verificate , si daca stiinta zice un lucru te iei dupa ea si nu te blochezi intr-o singura scoala ...

Asta , wallahu A'lam .

4.  
    Deosebit sara's Avatar
    Deci daca simti gustul in gat strica postul .
    Picaturile de ochi nu cred ca ajung pana in gat , pui cateva picaturi , care mai cuurg si pe fata , nu intra in corp .

Am si eu o nelamurire asupra buhurului { betisoare parfumate } , am auzit ca strica postul , ca intra in gat mirosul , este adevarat ?
    Only ALLAH can judge me !

5.  
    moderator Nadia's Avatar

As - Salaam Aleykum Wa Rahmatulah Wa Barakatu

Sara, de care betisoare vorbesti, alea pe care le aprinzi in casa sa parfumeze casa???

من قبله من يحمل حياتي في يديه

6.  
    Deosebit sara h's Avatar
    Iti multumesc mult draga frate mi-ai dat explicatia exact pe intelesul meu Jazakallah 5eer

Quote Originally Posted by sara View Post
    Deci daca simti gustul in gat strica postul .
    Picaturile de ochi nu cred ca ajung pana in gat , pui cateva picaturi , care mai cuurg si pe fata , nu intra in corp .

Am si eu o nelamurire asupra buhurului { betisoare parfumate } , am auzit ca strica postul , ca intra in gat mirosul , este adevarat ?
    Si sa nu-mi spuneti ca si bakhoor-ul strica,ca tocmai culmea sob7anallah dupa ce mia-m pus acele picaturi am aprins si un bakhoor in casa ca sa schimb mirosul

Asteptam fatwa pls

7.  
    Member
    bismillahi rahmani rahim
    nu fi ingrijorata allah este iertator si dorinta ta este mare asa ca postul tau nu este stricat ,pentru ca nu ai stiut si nici nu cred ca parfumul ne strica postul pentru ca eu simt ca postul ne face sa ne bucuram si mai tare de tot ce este in jurul nostru in sensul ca eu simt ,in post , ca nasucul meu poate distinge mai profund parfumul florilor,naturii in general dar daca ar fi sa ne strice parfumul betisoarelor parfumate ,postul, atunci inseamna ca si parfumul mancariii pe care o pregatim pentru ora cand putem manca l-ar strica si asta nu cred ca se intampla.
    unicitatea postului e divina.insaallah allah sa ne primeasca postul si alhamdullila pentru ca ne-a daruit prin islam acest minunat stil de viata sanatos pentru minte si pentru corp

8.  
    Bakhurul strica postul pentru ca fumul lui ajunge in stomac .

V-am zis reveniti la stiinta .

Cat despre ochii , totusi sunt doctor :
    Ochiul comunica cu ductul naso-lacrimal prin ductul lacrimal , si atunci lacrimile , picaturile , pot sa ajunga in nas ... De acolo e cam greu sa ajunga in gat , dar am zis ca daca simti (adica esti un caz rar) atunci postul se intrerupe .

Bakhurul (tamaie) strica postul , in timp ce parfumul nu strica postul ... Pentru ca fumul ajunge in stomac .

Adica , daca te stapanaesti sa nu respiri bakhurul , cea ce este imposibil , atunci ai voie ...

Mai simplu si mai clar si mai usor nu am cum sa explic ..

-----------
    Am zis pentru mine , picaturile in ochii strica ... Si totusi am dat si portite ca sa nu fiu complicat ..

In locul tau as face asa , imi termin ziua de post , adica nu mananc si nu beau , iar dupa ramadan tin o zi post NAFILAH ...

9.  
    membru de onoare maryam's Avatar
    Asa este, Buhurul strica postul pentru ca fumul este inhalat si atentie, in aceeasi categorie intra si narghile...nu trebuie neaparat sa pufaiti, e de ajuns sa fiti prin preajma, insa ce nu ar trebui omis este faptul ca orice lucru facut din greseala, nententionat nu se pedepseste, pentru ca profetul a spus: natia mea este scutita de 3 : cel care a facut: din greseala, fortat sau fara sa stie...
    Si ALLAH stie cel mai bine.
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

10.  
    Quote Originally Posted by maryam View Post
    Asa este, Buhurul strica postul pentru ca fumul este inhalat si atentie, in aceeasi categorie intra si narghile...nu trebuie neaparat sa pufaiti, e de ajuns sa fiti prin preajma, insa ce nu ar trebui omis este faptul ca orice lucru facut din greseala, nententionat nu se pedepseste, pentru ca profetul a spus: natia mea este scutita de 3 : cel care a facut: din greseala, fortat sau fara sa stie...

Si ALLAH stie cel mai bine.
    الخطأ و النسيان و ما استكرهوا عليه

Lucru facut din gresala , lucru facut ca omul a uitat , lucru facut ca omul a fost fotat sa-l faca ..

Numai la narghila ai gandul

Page 1 of 2 12 LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks
Bookmarks