Notices

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 22
  1. Cat de mult poate vedea un barbat din awra logodnicei 
    moderator batool391's Avatar
    Salam alaikum wa rahmatullah wa barakatu. Am citit ca logodnicului musulman nu/i este permis sa vada parul viitoarei sotii. Pentru formarea atractivitatii intre cei 2 e suficient sa vada parul si mainile. Unii sustin ca ea isi poate scoate un fir de par, altii ca o pot vedea fara hainele islamice si unii ca se poate chiar mai mult. Eu nu mai inteleg nimic si va rog sa ma lamuriti unde e adevarul. Conceptul de logodna naste si el alte discutii. Eu stiu ca e o practica imprumutata de islam din alte culturi.

2.  
    Banned
    Cat lasa femeia , cat vrea barbatul aici depinde . Nu stiu cum e corect dar eu traiesc printre musulmani va imaginati sunt "nenorocita crestina" care ne lasa sa asteptam, ce-i mai trebuie ca sa fie ca noi?
    Ce sa spun, cumnatele mele au pus voal dupa casatorie asa ca le-au vazut sotii parul iar in ceea ce priveste imbracamintea iti imaginezi ca nu umblau dezbracate.Nu stiu de au procedat sau nu corect dar unde in ziua de azi mai vezi femei care sa-si vada sotul pentru prima oara cu 5 zile inainte de nunta?

3.  
    moderator Saira's Avatar
    Quote Originally Posted by norkis View Post
    Cat lasa femeia , cat vrea barbatul aici depinde . Nu stiu cum e corect dar eu traiesc printre musulmani va imaginati sunt "nenorocita crestina" care ne lasa sa asteptam, ce-i mai trebuie ca sa fie ca noi?
    Ce sa spun, cumnatele mele au pus voal dupa casatorie asa ca le-au vazut sotii parul iar in ceea ce priveste imbracamintea iti imaginezi ca nu umblau dezbracate.Nu stiu de au procedat sau nu corect dar unde in ziua de azi mai vezi femei care sa-si vada sotul pentru prima oara cu 5 zile inainte de nunta?

Exista,totusi,si astfel de cazuri...stiu o fata care si-a vazut sotul azi,iar a doua zi erau la moschee si se casatoreau.

4.  
    Membru de onoare imanikka's Avatar
    Eu cred ca BAtool mai mult se referea intr-o societate islamica unde poate ambii sunt musulmani nascuti (oricum toti suntem musulmani din nastere) , nu ca unele cazuri unde poate barbatul e musulman si ea e crestina si dupa casatorie se converteste. In astfel de cazuri e si normal ca i-a vazut parul. Cred ca ar trebui sa raspundem la aceasta intrebare in cazul tinerilor , in care famillire sunt musulmane si au trait toata viata ca niste musulmani
    Last edited by imanikka; 08-25-2006 at 09:53 PM. Reason: stergerea unei iconite

5.  
    moderator Saira's Avatar
    Nu stiu,nu am nici o dovada,inca mai caut,insa eu sunt de parere (deci este doar parere personala,nu avizata) ca nu o poate vedea pe fata fara hijab...ce daca sunt logoditi?poate,din anumite motive,nu vor ajunge sa se casatoreasca...si atunci ea a fost vazuta de o persoana straina,nu?
    nu stiu,si eu sunt curioasa sa vad raspunsuri documentate.

6.  
    moderator gabriela guettat's Avatar
    Abu Dhabi, United Arab Emirates, United Arab Emirates
    Ce stiu eu este ca, inainte sa iasa un logodnic (musulman) cu viitoarea lui sotie trebuie sa-i ceara mana. O data ceruta, ei pot sa iasa impreuna in public; cu prezenta unui tutor al fetei (muhram = o ruda care nu poate sa o ia de nevasta intr-o zi. De exemplu fratele ei, tatal ei, unchiul ei etc...).
    Dar de descoperit parul si asa mai departe, dupa cunostiintele mele nu este voie numai dupa nunta.
    Wallahu Alam.

7.  
    Banned
    Code:
    Eu cred ca BAtool mai mult se referea intr-o societate islamica unde poate ambii sunt musulmani nascuti  (oricum toti suntem musulmani din nastere) , nu ca unele cazuri unde poate barbatul e musulman si ea e crestina si dupa casatorie se converteste. In astfel de cazuri e si normal ca i-a vazut parul. Cred ca ar trebui sa raspundem la aceasta intrebare in cazul tinerilor , in care famillire sunt musulmane si au trait toata viata ca niste musulmani

Ce ai sarit asa credeai ca am vorbit despre mine ca sa poti sa razi? Cunosc atitudinea unora ca tine ca traiesc printre cei ce judeca omul dupa religie.Tu nu stiu ce era asa de ras chiar ai idee ce se spune despre persoanele care rad din nimic fara un motiv?
    Cumnatele mele sunt musulmane educate si crescute in Islam am dat exemplul lor pentru ca este foarte islamic.Totul avand loc intr-o tara islamica si personaje islamice. Nu are rost sa dau exemplul meu pentru ca fiind crestina am avut logodna lunga timp in care am avut timp sa-l cunosc pe sot si tot nu a fost indeajuns si azi ma surprinde si- mi dau seama ca nu il cunosc mai deloc .

8.  
    Membru de onoare imanikka's Avatar
    Quote Originally Posted by norkis View Post
    Code:
    Eu cred ca BAtool mai mult se referea intr-o societate islamica unde poate ambii sunt musulmani nascuti  (oricum toti suntem musulmani din nastere) , nu ca unele cazuri unde poate barbatul e musulman si ea e crestina si dupa casatorie se converteste. In astfel de cazuri e si normal ca i-a vazut parul. Cred ca ar trebui sa raspundem la aceasta intrebare in cazul tinerilor , in care famillire sunt musulmane si au trait toata viata ca niste musulmani

Ce ai sarit asa credeai ca am vorbit despre mine ca sa poti sa razi? Cunosc atitudinea unora ca tine ca traiesc printre cei ce judeca omul dupa religie.Tu nu stiu ce era asa de ras chiar ai idee ce se spune despre persoanele care rad din nimic fara un motiv?
    Cumnatele mele sunt musulmane educate si crescute in Islam am dat exemplul lor pentru ca este foarte islamic.Totul avand loc intr-o tara islamica si personaje islamice. Nu are rost sa dau exemplul meu pentru ca fiind crestina am avut logodna lunga timp in care am avut timp sa-l cunosc pe sot si tot nu a fost indeajuns si azi ma surprinde si- mi dau seama ca nu il cunosc mai deloc .
    Imi pare rau ca nu poti citi printre randuri , si daca nu stiai toti ne nastem musulmani , si credem ca Dumnezeu e unul. Si cumnatele tale ce fel de exemplu sunt ca si-au pus voalul dupa casatorie? DAca nu stiai se pune dupa ce are fata prima menstruatie. Asa ca nici la astfel de exemple nu s-a referit Batool. Se refera la persoana care de pe la 12-13 ani isi pun hijabul si nu si-l sau jos decat dupa ce se casatoresc si atunci in fata sotului.Eu asa am inteles.

9.  
    Banned
    Daca si faptul ca un om se naste musulman e de ras atunci nu mai zic nimic. Ma risc cu tine si cu rasul.

10.  
    fondator suleiman's Avatar
    Profetul صلى الله عليه وسلم a zis "Sa vada din ea ce il face sa se casatoreasca cu ea " .
    Are voie sa vada parul ei , fata ei , mainile ei .

Dar sa nu ramana cu ea singuri si sa fie cineva cu ei .

Cei care au zis ca nu e voie s-au bazat pe faptul ca barbatii in ziua de azi nu sunt de incredere si posibil isi bat joc de fetele doar pt distractie .

Atata vreme cat barbatul este de incredere nu este nici o problema sa vada fata ei si parul ei .

Page 1 of 3 123 LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)