Membrii Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) au demarat o anchetă în cazul tinerei de religie musulmană care a fost împiedicată să facă baie într-unul dintre ştrandurile termale din judeţul Arad, în costum de baie tradiţional.
Potrivit celor declarate de Adrian Cămărăşan, membru în consiliul director al CNCD, investigaţiile au la bază o autosesizare după articolele apărute în mass-media. „Am sosit la Arad pentru a discuta cu toate părţile implicate în acest caz. Informaţiile adunate de noi vor face obiectul unui raport care va fi dezbătut de colegiul director, iar dacă se va hotărî că este vorba despre discriminare avem posibilitatea să aplicăm sancţiuni contravenţionale“, a precizat Adrian Cămărăşan.
Acesta a mai adăugat că patronul bazei de agrement din localitatea Şofronea riscă o amendă cuprinsă între 2 şi 40 de milioane de lei vechi, în cazul în care Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării va emite o hotărâre din care să reiasă că acesta se face vinovat de discriminare.
„Acesta este primul caz de acest gen din România, ancheta fiind foarte delicată pentru că avem de a face cu două culturi diferite, iar în acest moment asistăm la o aşa zisă «islamofobie» în toată lumea, verdictul în acest caz nefiind deloc uşor de dat“, a mai adăugat Cămărăşan. Hotărârea emisă de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării va putea fi folosită de femeia musulmană ca probă în instanţă.
Sherin Diaa, este adepta religiei islamice şi locuieşte de câţiva ani în Arad împreună cu familia. Insoţită de doi trei copii ai săi şi de o prietenă, femeia a vrut să facă baie în costumul ei de baie tradiţional, care este format din pantaloni lungi şi o bluză cu mâneci, fapt care a deranjat-o pe administratoarea bazei de agrement de la Şofronea. Sherin Diaa a fost scoasă cu ţipete atât din bazin cât şi din incinta bazei de agrement. Aceasta intenţionează să intenteze proces patronului ştrandului, Daniel Negrea, pe motiv că a a fost agresată verbal şi umilită în public de faţă cu cei doi copii minori.
In replică, Daniel Negrea, patronul ştrandului, şi preşedintele Fundaţiei creştine „Humanitas Gura Popii“ a susţinut că femeia nu avea ce căuta cu un astfel de costum de baie la ştrand şi că acest lucru ar putea degenera, oamenii fiind tentaţi să intre cu hainele de pe stradă în bazine.
Patronul bazei de agrement de la Şofronea este şi consilier judeţean, ales la alegerile locale din 2004 pe listele Paridului Democrat.
sursa:http://2005.informatia.ro/Article110274.phtml
Results 21 to 30 of 38
|
|
-
Membru Special

08-30-2006, 01:53 PM
Last edited by Mariyah; 08-30-2006 at 02:08 PM. Reason: o mica modificare
-
08-31-2006, 05:20 PM
Va recomand sa va duceti copiii la mare in Kuwait. Acolo sunt si printre musulmani si au si mare.
-
09-01-2006, 08:13 PM
Wa Assalam Alaykum wa Rahmatullahi wa Barakatuhu!..
Am avut ideea asta in minte.. asa ca am "revenit"..
~~~
Imi pare rau, Iman...
ca baiatul tau se simte frustrat...
poate ar reusi sa priveasca lucrurile cu alti ochi...
Parerea mea (daca nu te supara)...
e sa-l ajuti cat mai mult sa aiba o minte agera... sa adune cat mai multe cunostinte despre Islam (Insha'a Allah)...
Sa-i daruiasca Allah Preainaltul un suflet cat mai ales..
Si o sotie dreptcredincioasa...
Care sa-l iubeasca Cu Adevarat... pentru ceea ce este el (in interior)
...
Si nu ar trebui sa se simta complexat pentru ceea ce are el... sunt oameni cu fel si fel de probleme...
(am vazut un om.. care suferise de un lucru ce l-a lasat fara ochi, fara nas...
cu chipul desfigurat;
avea un fel de masca facuta pentru a nu se speria lumea de el pe strada..
si sotia sa a ramas alaturi de el, ii dadea masca jos de cate ori era nevoie si-l curata... fara sa se sperie de chipul sau _ care mai mult nici nu mai era chip..
nici nu cred ca se compara o asemenea situatie...
dar e demn de admirat iubirea pe care o dovedea sotia lui...
Masha'a Allah!)...
Si atunci el, care are o problema ce nu e atat de grava, de ce sa fie complexat?...
Sa vada partea plina a paharului:
asa stie ca sotia lui nu va fi interesata de aspectul fizic (care oricum e trecator... cu anii frumusetea dispare)
ci de El.. asa cum este...
Sunt oameni care stau unul langa celalalt
si nu se cunosc cu adevarat...
privesc doar la exterior
...
...
Daca priveste cu optimism: va avea langa el pe cineva care Chiar sa-l iubeasca..
si sa-l Cunoasca..
Insha'a Allah!

Si inainte de toate... nu cred ca trebuie sa fie complexat Deloc!...
~~
Uite, unchiul meu... a avut un accident la 14 ani:
a ramas doar cu mana stanga (si-a pierdut ambele picioare si mana dreapta)...
ce-a facut?.. a invatat sa scrie din nou, cu mana stanga...
(si-a reluat studiile.. a mers si la facultate un an, insa ii era cam greu cu deplasarea si a renuntat)
era un om Deosebit..
s-a casatorit...
a avut si copil...
(acum ar fi fost si bunic
)
Niciodata nu s-a plans.. era un om cu o Vointa Uluitoare...
si toata lumea il indragea....
nu se uita nimeni la el ca la un om "incomplet"
sau diferit de ceilalti (ca si cum nu ar fi "normal")
-
decat daca o faceau cu admiratie,
insa niciodata altfel..
~~
Imi cer scuze daca am deviat prea mult de la subiect,

dar am avut ideea asta in minte:
N-as vrea ca fiul tau sa se simta complexat pentru un asemenea lucru...
Allah este Cel ce Faptuieste...
Insha'a Allah sa tina Fruntea Sus... cu Demnitate...
si in Primul rand sa treaca el peste asta..
daca face asa, cred ca cei din jur nici nu vor da atentie acestui "defect" al sau...
Dar el Insusi trebuie sa treaca peste asta si sa-i multumeasca lui Allah Ta'ala pentru corpul sau,
gandidu-se ca sunt oameni in lumea asta cu probleme foarte mari,
pe cand el are niste binecuvantari fata de acestia
(are 2 maini, 2 picioare, 2 ochi, urechi...
...
ce sa-i lipseasca?)
Doar nu suntem toti gata de concurs de frumusete
Si sa-si cultive mult mintea... si, poate, sensibilitatea...
Sa-ti daruiasca, Iman, surioara, Allah Subhanahu wa Ta'ala
o nora care sa-ti Iubeasca fiul din toata inima...
Ameen...
~~~

"Pentru aceia care raspund Domnului lor si implinesc Rugaciunea [As-Salat], iar pentru treburile lor [tin] sfat laolalta si dau Dania [Az-Zakat] din cele cu care ii inzestram." (Surat Ash-Shura_Sura "Sfatului" (42):38)
-
09-02-2006, 02:46 PMDoar nu suntem toti gata de concurs de frumusete
Da Daniela dar te uiti in jurul tau si vezi 90% oameni pregatiti pentru concurs de frumusete care investesc in aspectul lor fizic mai mult ca in orice si atunci tu ramai sa-ti cultivi doar mintea si sufletul?
Crezi ca nu te simti complexat?Last edited by Mariyah; 09-02-2006 at 02:50 PM. Reason: greseli gramaticale :o rusine
-
09-02-2006, 08:22 PM
Insha'a Allah.. eu as vrea ca fiul lui Iman sa nu se simta complexat pentru atata lucru...
(tocmai despre asta era vorba: sa treaca peste un asemenea complex, sporindu-si celelalte calitati, carora, din ce spui tu 90% nu le dau prioritate
)
~~~
una este sa te ingrijesti, cat de bine poti _ fiindca asta tine de tine...
insa proportiile corpului tau, formele trupului nu tin de tine _ nu noi ne-am creat...
si Allah stie de ce eu arat asa, tu astfel... etc....
de ce unul e mai inalt, altul mai scund..
sau de ce unii oameni au un handicap fizic..
s.a.m.d.
~~
si atunci
de ce sa fie complexat din cauza asta?...
~~
Insha'a Allah sa treaca peste acest "hop"... si sa priveasca la el insusi - sa vada ceea ce el are si altii nu au: calitati care sa-l individualizeze si sa-l faca apreciat...
(mai ales fata de el insusi intai si-ntai
)
am zis de unchiul meu: ce-ar fi fost ca la 14 ani sa spuna ca nu mai are rost sa traiasca?.. sau de ce merita el asa ceva?.... imagineaza-ti cum e sa ramai brusc fara picioare si fara mana dreapta (mai ales cand esti dreptaci!)...
stii ca a fost lasat sa moara si n-a fost operat imediat?.. dar a trait?... asa ca medicii au avut apoi grija de el...
lumea trecea peste faptul ca era fizic diferit de ceilalti... era indragit.. de ce?.. pentru calitatile sale...
pentru bunatatea si inteligenta sa....
~
daca sunt intr-adevar 90% din cei din jurul meu interesati in principal de aspectul fizic.. atunci imi pare chiar rau...
de-asta e o "tragedie" pentru unele femei cand se privesc in oglinda si vad primul fir alb de par, primul rid...
sau atatea fete anorexice
~~
n-ar trebui...
viata asta e prea scurta...
si toti suntem supusi imbatranirii si cu totii vom muri odata....
frumusetea adevarata e apoi...
Insha'a Allah...
~~
Iman, surioara... vorbeste-i fiului tau de frumusetea celor care vor locui in Rai, Insha'a Allah....
si sa nu mai fie complexat...
pentru ca aspectul fizic nu ne face sa fim mai presus ori mai prejos de cei din jurul nostru
(decat prin felul in care ne ingrijim cu ceea ce avem)
~~~
Ma'a Alssalama

...
"Pentru aceia care raspund Domnului lor si implinesc Rugaciunea [As-Salat], iar pentru treburile lor [tin] sfat laolalta si dau Dania [Az-Zakat] din cele cu care ii inzestram." (Surat Ash-Shura_Sura "Sfatului" (42):38)
-
09-02-2006, 08:56 PM
Salamu alaikum wa rahmatullah! Draga mea este emotionanta povestea unchiului tau ... dar asta a fost soarta lui. Ceea ce s-a intamplat a fost de la Allah Preainaltul si ce putem face decat sa invatam sa traim cu asta sa mergem mai departe si sa spunem al hamdulillah. Asha spun si eu . Asha spune si el ... Nu pot insa sa nu ma simt vinovata caci eu am dirijat prost profilaxia rahitismului la o varsta la cre puteam sa mai fac ceva din neglijenta si stabilire agresita aprioritatilor. Eu asha vad lucrurile. Stand in casa nu am citit mai mult Qur;aan decat o faceam in mod obisnuit, nu am facut mai multe fapte bune si nu ne-am sporit stiinta sau ... sa facem altcvea util. Doar... ne-am ascuns.
Atata tot! Nu am sa mai fac aceeasi gresala cu fetitele si dimpotriva pot sa le invat in orice situatie; sa le invat sa vada existenta lui Allah in tot si toate - al hamdulillah! si sa le invat sa disocieze raul de bine ... Desigur ca aceasta perioada se va sfarsi inshaAllah cu bine la un moment dat si vor inceta aceste vizite in locuri in care eu sunt de acord Shaitanul este acasa la el.
Copiii mei spun "audhubillahi min ash Shaitan ir ragim!" ... mai nou
si cand intra intr-un magazin daca vad ceva care cred ele ca nu e conform cu ce au invatat ca trebuie sa fie. ba chiar sunt stanjenita uneori .. noroc ca nu toata lumea stie ce zic ele acolo.
Eeeei e mult de spus si pana la urma ideea era ... ca iar m-am lungit la vorba - ca una este ceea ce ti se da si alta ceea ce iti faci tu cu mana ta.
Profetul (sall Allahu alaihi wa salam) a spus - nu stiu exact hadithul, ca trebuie sa accepti lucrurile dar nu sa stai cu mainile in san si sa astepti sa ti se intample.
Ca e f simplu sa spui de-a lungul vietii: asha a vrut Allah! justificandu-ti greselile personale. Precizez ca vorbesc doar de mine si de greseliele mele , sau cel putin actiuni din trecut pe care eu le consider gresite.
Allah PreaInaltul sa ne lumineze si sa ne dea macar o farama din intelepciunea Sa si puterea de a ne iubi semenii macar o farama din cat ne iubeste EL pe noi! ... si nu in ultimul rand... sa ne ajute sa facem fapte care sunt pe placul Sau!
Multumesc draga mea si sper inshaAllah sa se intample cu el asha cum spui cat edespre cea care ii este sortita .. inshaAllah, tu stii ca Allah da fiecaruia dupa cum merita. daca el ca fi dintre cei drept credinciosi va avea inshaAllah o sotie care sa il merite si pe care sa o merite... daca nu .... Allah stie mai bine! Eu ca mama nu pot decat sa il inavat ce e rau si ce e bine si sa ma rog pentru el, in rest... e baiat mare si viata lui cumva .. o are in propriile maini.
Multumesc fetelor pentru interesul acordat acestei chestiuni si pentru cuvintele voastre, eu am adus acest exemplu doar ca un exemplu pentru situatia prezentata (ca in genere nu imi place sa ma plang). Sunt multe si mai rele in lumea asta mare si diversa ...
Allah maakum!
-
09-02-2006, 10:52 PM
salam aleikum,
acum 3 luni in urma am iesit cu Amin afara in parc si pt ca era ffff cald doamnele incepusera sa se desbrace ,eu cu abaya,cu hijab,baiatul meu se juca inpreuna cu mai multi baietei la nisip si la un moment dat il vad rosu la fata mai mult plangand decat tipand....cum era firesc am fugit repede sa vad ce sa intamplat si: unul dintre baietei afirmase despre mine ca sunt o baba cu pielea sbarcita si din cauza asta stau imbracata cand defapt ar trebui sa iau exemplu de la mama lui care nu are decat un maiou si o pereche de pantaloni f scurti...,ei bine dupa ce am incercat sa calmam spiritele si eu si mamica top model l-am intrebat pe Amin: vrei sa renunt la hijab si tot restul pt a nu te mai simtii tu stanjenit? raspunsul a fost : mai bine nu mai mergem in parc,mai tarziu in aceeasi perioada a vazut o tanara desbracata purtand doar costumul de baie pe ea traversand strada si ma intrebat: oare de ea nu rade lumea ca este in pielea goala cum rad de tine pt ca esti acoperita? ...
morala: copii musulmani oriunde iam creste sunt obisnuiti sa vada mama (primul model in viata)acoperita,iar cand sunt expusi la nuditatea generala a zilelor noastre sunt f refractari si chiar simtul de autoaparare i-si face prezenta .ALLAH sa pazeasca si sa binecuvanteze toti copilasii si pe parintii lor ameen.
-
-
09-03-2006, 12:23 AM
mashaAllah Nur! Asta e ideea si asta depinde de noi mamele in primul rand.
A!!! Sa va spun o intamplare dulce amara... intr-una din zile in piata; piata mare, duminica tot omul la zarzavaturi si o fetita striga la tatal ei: tati, uite o baba!
Se intelege ca eu eram... El i-a spus ca nu e baba dar nici nu stia s aii spuna ce e... sau cum sa ii spuna ca era mica fetita...
Saracul om! stiti ce fete a facut? se uita stanjenit la mine... ce era sa fac? I-am zambit si i-am oferit fetitei o banana ca tocmai cumparasem.
Copiii nostrii trebuie sa invete sa fie mandrii de ceea ce sunt si sa realizeze adevarata forta care vine din crezul lor. InshaAllah!
-
09-03-2006, 01:55 AM
salam aleikum,
apropo de scene penibile;acum un an in urma am venit de la piata cu AMIN si am trecut pe langa un sir de copii de etnie romma,dupa indelungi priviri si comentarii intre ei striga unul catre Amin:"ba spunei ma 'mamei tale'sa nu te mai lase langa astea de la manastire ca sunt periculoase.....,Amin saracu se uita la mine jenat si mai mai ca plangea,la trei zile dupa incident fiind internata in spital cu amin pt investigatii ...surpriza ! exact micutul care-l sfatuise, coleg de camera...si se uita el la mine la amin ne studiaza lung comportamentul si o tot intreba pe mama-sa :asta este maicuta? la care raspunsul vine ca o bomba:nush'tu ba ca prea e barosana(grasa*) alea e slabe rau ...
,
-
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |