Assalamu Alaykum wa Rahmatullahi wa Barakatuhu!
Care sunt dificultatile ce apar intr-un cuplu atunci cand rh-ul difera?
Eu am rh Negativ (AB4 - )...
daca sotul meu va avea rh +
care sunt problemele intampinate legat de copii?..
~~~
Ma'a Alssalama!
Thread: Intrebare_rh_copii
Results 11 to 14 of 14
|
|
-
09-04-2006, 12:05 PM
"Pentru aceia care raspund Domnului lor si implinesc Rugaciunea [As-Salat], iar pentru treburile lor [tin] sfat laolalta si dau Dania [Az-Zakat] din cele cu care ii inzestram." (Surat Ash-Shura_Sura "Sfatului" (42):38)
-
09-06-2006, 10:57 PM
riscul ca sângele mamei să-l atace pe cel al copilului este de obicei exclus, la prima sarcină.... dar el creste proportional cu numărul de nasteri si sarcini. in cazul sarcinilor avortate, trebuie luat în considerare momentul la care s-a produs avortul.... rriscul repercusiunilor este mai mare în a doua parte a sarcinii...
in cazul in care persoana rh poz isi combina sangele cu sangele unei pers rh neg, atunci cea cu negativ.. propriul sau organism va face anticorpi anti -rh.... iar la un al2lea astfel de contact, anticorpii anti -rh produc aglutinarea hematiilor cu hemoliza lor....
deci problema e de la a2a sarcina in sus, asta in cazul in care inainte d eprima sarcina, nu a existat o alta, csoldata cu avort sau asa ceva..... cand sangele copilului trece plirn placenta in sangele mamei, aceasta dand nastere la anticorpi anti-rh... iar la a 2a sarcina, se va produce hemoliz ade care am vb mai sus a hematiilor celui de-al doilea copil..... ceea ce duce la icter si anemie grava ....
in cazul in acre copilul va fi rh negativ, nu se va intampla nimik pt sarcinile urmatoare....
mama nu are nici un fel de risc... daca ea care are rh poz i se 0administreaza o cant de rh neg, nu se intampla nimik.... pt ca nu sunt decat hematii care nu au acele proteine pe mb lor....
deci femeile care au rh poz si au nascut un copil cu rh neg, trebuie sa faca tratament cu imunoglubuline rh atucni cand vor fi insarcinate cu un al2lea copil.... deasemenea femeia rh neg trebuie sa faca aceste injectii si atunci cand a pierdut o sarcina, cand a avut o sarcina ectopica sau a afcut un avort...sau daca i s-a facut o amniocenteza...
aceste Ig rh nu sunt altceva decat niste proteine care ajuta organismul mamei sa nu faca anticorpi anti -rh daca va fi insarcinata cu un al2lea copil rh poz... atunci cand sangele lor se vor amesteca, ea avand deja aceste proteine, nu are d c sa mai faca anticopri cand va intra in contact cu rh ul pozitiv...
amniocenteza inseamna punctie din lichidul amniotic...
ps: imi cer scuze daca nu am fost prea coerenta in explikatii.....

-
-
-
09-11-2006, 09:59 PM
Assalamu Alaykum wa Rahmatullahi wa Barakatuhu!...
Multumesc mult, Genan...
....
~~~
mi-am dat seama si de ceva, intre timp: si bunica din partea tatalui, si cea din partea mamei au fost cu AB4 - , iar sotii cu +...
Allah stie mai bine....
Ma'a Alssalama,

(Te luam doctor, Genan...
)
"Pentru aceia care raspund Domnului lor si implinesc Rugaciunea [As-Salat], iar pentru treburile lor [tin] sfat laolalta si dau Dania [Az-Zakat] din cele cu care ii inzestram." (Surat Ash-Shura_Sura "Sfatului" (42):38)
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |