Notices

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 21 to 30 of 36
  1. Trei feluri de musulmani . 
    fondator suleiman's Avatar
    Am observat in ultima vreme niste discutii in legatura cu metoda mea de a comunica cu cei din alte religii , si am vrut sa discutam deschis acest subiect .

Sunt trei feluri de musulmani :
    a- Musulmanul convertit .
    b- Musulmanul nascut intr-o tara mixta .
    c- Musulmanul nascut intr-o tara pur musulmana .

Fiecare dintre cele 3 categorii , are metodele lui de a chema mai departe la Islam .

Eu o sa vorbesc doar despre categoriile b si c , b din care fac parte, si c este categoria pe care o cunosc foarte bine si o apreciez enorm .

Musulmanii nascuti intr-o tara pur musulmana , sunt mai calmi mai limpezi si primesc orice atac cu un piept larg deschis si comunica usor cu oricine fara prejudecati .

Musulmanii din tarile mixte , sunt mai retinuti , dar nu au probleme de comunicare; in schimb sunt mai impulsivi, adica vorbesc calm sau dur in functie de situatie . Dar nu ataca si nu cearta pe nimeni direct.

Categoria a : Este mult de vorbit despre aceasta categorie , si eu am multe de zis , dar va las sa spuneti parerile voastre , si sa aruncati o privire in forum sa vedeti ce metode s-au folosit pana acum .

Revin dupa ce spuneti parerile voastre , sincer si la subiect .
    Last edited by suleiman; 09-06-2006 at 09:59 PM.

2. Mersi suleiman de la :

Mariyah (09-21-2006)

3.  
    moderator daniela_muslimah's Avatar

Assalamu Alaykum wa Rahmatullahi wa Barakatuhu!...

Eu cred ca pentru noi, cei convertiti la Islam.. este de invatat.. in ceea ce priveste rabdarea...

mai bine sa nu generalizez..

asa ca vorbesc din experienta personala:

la inceput, nu am vorbit cu cei din jurul meu in cel mai bun mod...

~ cu Mama mea: atunci cand voiam sa trec la Islam...

odata discutam si mi-a zis sa tin minte ca Dumnezeul crestin e cel caruia m-am rugat atunci cand am avut probleme si m-a ajutat... si eu i-am raspuns "Ooooooofffff, Mama, cum sa fie mai multi dumnezei, pentru fiecare religie? e unul singur.. nu unul crestin, unul pentru musulmani.... "

atunci.. cand a auzit de asta un musulman dintr-o tara islamica.. mi-a zis: sa NU mai fac asa ceva... cum sa-i spun "of"!!... Mamei mele!...

~~

~dupa ce m-am convertit... cand aveam discutii cu prietenele mele... s-a intamplat ca tonul meu sa fie mai aprins...

de ce?

pentru ca a fost sentimentul asta: as vrea ca toti sa vada calea asta...

chiar inainte sa fac pasul... am intrat intr-o biserica catolica cu una din prietenele mele... era o sarbatoare si era plin de crini la toate statuile... mie mi-au dat lacrimile.. cand a vazut prietena mea a inceput sa spuna... ca vede ca mi-e greu.. ea a inteles Total gresit!!!...

mi-au dat lacrimile, dar motivul erau statuile... aveam sentimentul asta.. cum sa se inchine oamenii la statui?.. cum sa faca ceva atat de gresit?.. as fi vrut sa schimb totul!!!...

i-a trimis mamei mele o iconita.. Wallahi _ am vrut s-o rup pe drum.... dar n-am facut-o in final... (suntem intr-o tara crestina.. ce faceam? o rupeam in fata crestinilor?.. )

cand vedeam la televizor tot felul de stiri cu icoane facatoare de minuni si tot felul de pelerinaje.. nu m-am putut abtine sa nu comentez: cum de se pot inchina la icoane?...

la mama in sat: e un sat catolic.. apar tot mai multe statui... fiul verisoarei mamei are chiar un altar amenajat cu mai multe statui...

in venea sa strig: e Gresit.. Opriti-va...

dar Gresit era si ce faceam Eu....

~~~

datoria mea _ ca musulmana.. e sa chem la aceasta Cale Binecuvantata in cel mai bun mod...

sa vorbesc cat de bine pot...

nu pot sa silesc pe nimeni sa creada / sa nu creada... de-asta omul poate alege...

nu pot sa judec religia altuia astfel...

e religia lui.. eu de sufletul meu raspund si de cum ma port in functie de religia mea...

~~

m-am gandit.. daca cineva ar fi venit si mi-ar fi zis astfel de Islam.. as fi trecut? Nu....

Cred ca trebuie sa ne gandim cum am aflat noi despre Islam...

ne-a fortat cineva? Nu...

Ce ne-a placut?...

Blandetea, Rabdarea, Bunatatea...

unde sunt ele in noi?...

~~~

Oare raspundem noi pentru sufletul altuia?... vom fi intrebati de ce a trecut sau nu cineva la Islam?...

noi avem datoria sa chemam... dar oamenii aleg....

si chemarea e in primul rand prin Fapte...

Faptele vorbesc de mii de ori mai bine decat limba...

~~

Mai bine aratam Frumusetea Islamului.. Stralucirea si Puritatea acestei religii decat sa incercam sa aratam mereu petele altor religii...

contradictiile si greselile din ele...

~

Si mai e greu.. cand esti singur... in familia ta...

de multe ori ma gandeam.. ca as fi vrut sa ma nasc intr-o familie musulmana... dar ca Allah stie de ce sunt aici si acum..

apoi m-am gandit ca ar fi fost mai rau sa fi fost intr-o familie musulmana care sa aiba tot felul de practici bidah etc...

Ce Ganduri!!!!!!!.....

Ganduri Prostesti!...

si fara rost....

de ce sa ma gandesc ca de ce nu a fost asa sau altcumva?...

Pot eu sa stiu oare ce rasplata e in spatele tuturor lucrurilor?...

~~~

As vrea ca familia, prietenele.. sa fie musulmane... dar e Voia lui Allah Ta'ala sa fim mai multe comunitati... si eu nu cunosc destinul pe care-l au...

~~

apoi. .. uneori as vrea sa vorbesc cu mama mea.. sa-i spun toate lucrurile pe care le simt... cre pretuisc.. ce valori am....

si mi-este teama.. ca nu ar intelege... sunt multe lucruri pe care noi doua le vedem diferit...

Islamul te remodeleaza....

odata cu convertirea nu se petrece o schimbare de 180 de grade... nu are cum...

e o schimbare majora.... insa compartamentul ti-l corectezi treptat.... totul se sprijina pe credinta, pe responsabilitate...

E o binecuvantare si o mare responsabilitate sa fii musulman.. nu toti au aceasta binecuvantare... atunci _ de ce sa fim nepasatori?....

treptat trebuie sa finisam constructia... prin rabdare, blandete.....

~~

mai e ceva aici... micile "compromisuri"... de multe ori unele gesturi sunt privite ca "fanatism" de familie

...

depinde de cum stie fiecare sa explice...

Sa ne ajute Allah Ta'ala sa chemam in cel mai frumos mod la aceasta Cale Minunata - la Islam...

Sa avem cat mai multe trasaturi ale dreptcredinciosilor: rabdare, blandete, chibzuinta....

si atunci cand ne vom da ultima suflare... sa fim dreptcredinciosi... sa-l adoram pe Allah pana in acea ultima clipa...

Insha'a Allah...

~~~

Personal... imi doresc sa-mi pot creste copiii (Insha'a Allah) intr-o tara unde sunt multi musulmani...

de unde sa poata invata cat mai multe...

si Allah stie mai bine...

**

"Pentru aceia care raspund Domnului lor si implinesc Rugaciunea [As-Salat], iar pentru treburile lor [tin] sfat laolalta si dau Dania [Az-Zakat] din cele cu care ii inzestram." (Surat Ash-Shura_Sura "Sfatului" (42):38)

4.  
    Incepator
    Foarte frumos daniela
    Este datoria voastra sa indemnati la islam,sa-l faceti cunoscut,dar daca nu facem acest lucru trebuie sa ne respectati nu?Asa cum si noi o facem,nu imi bat joc de religia nimanui atata timp cat nici ceilalti nu fac comentarii deplasate la adresa credintei mele.
    In ziua de apoi toti dam socoteala in fata Bunului Dumnezeu si numai El judeca daca am facut bine sau rau!
    Numai bine!

5.  
    Deosebit Mariyah's Avatar
    Nu trebuie sa ne mire ce a scris Daniela
    ca de obicei de nota 10!

6.  
    acum pe http://tv.taiba.ro/

se analizeaza trei tipuri de musulmani.

7.  
    Membru de onoare imanikka's Avatar
    Quote Originally Posted by Villhelmiina View Post

Multumim Nazirah ca te-ai anuntat

8.  
    Deosebit sara's Avatar
    Quote Originally Posted by Villhelmiina View Post

Cineva sa faca un rezumat , ptr cei care nu au urmarit emisiunea . Multimuim anticipat
    Only ALLAH can judge me !

9.  
    membru de onoare maryam's Avatar
    Felicitari tuturor fetelor pentru raspunsurile date,insa cred cu tarie asa cum a spus foarte frumos imanikka ca nu exista decat un singur fel de a fi musulman.Si multe moduri in care acest musulman deviaza de la natura lui umana si de la scopul creatiei lui si anume de a se supune lui ALLAH Ta`aala in tot ce implica aceasta.
    Ceea ce difera este intr-adevar felul de a fi al fiecaruia...apropierea sau departarea lui de Islam si mai ales de ALLAH Ta`aala.
    Pentru ca spunand adevarul sufletelor noastre...oare sunt intentiile musulmanilor DOAR SI NUMAI pentru ALLAH?Iubim sau ne intristam numai pentru El?
    Marire Lui!
    Stereotipurile sunt o inventie aberanta a oamenilor din dorinta lor de a se incadra neaparat...si sincer a categorisii musulmanii mi-se pare cel putin nepotrivit .
    Nu am vazut nici un verset in Quran si nici un hadis in care musulmanii sa fie categorisiti mai ales printr-o asemenea delimitare.
    Sincer ,poate ca fiind convertita ca cei mai multi sustinatori ai acestui forum este o reactie fireasca,dar alhamdulillah ,asa cum frumos s-a spus aici,Ii multumesc Bunului ALLAH ca m-a reintors la Islam;alhamdulillah ca nu-mi fac religia de ras asa cum si-o fac unii dintre cei nascuti.
    Vai noua??????????Oare se naste vreunul dintre noi altfel decat musulman?Sau are vreun merit in faptul de a avea parinti musulmani????????
    Este o luna binecuvantata si inshaa ALLAH sa putem sa ne curatam,sa postim,sa avem ganduri bune...la ziua Judecatii ceea ce va conta va fi supunerea in aceasta viata,adorarea lui ALLAH,faptele noastre...restul...
    In ceea ce priveste hadisul profetic Profetul s-a dus la usa vecinului sau sa-l intrebe daca nu cumva i s-a intamplat ceva,era ingrijorat ca ar fi putut pati ceva...aceasta a determinat converirea omului,uimit de maretia caracterului Profetului

Ramadan Kariim!
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

10.  
    Incepator
    Al salam aleikum wa rahamtullah wa barakatuhu
    Cu siguranta in fata Lui Allah subhana wa taala ne deosebim doar prin piosenia noastra nicidecum prin culoare, loc de origine, etc.
    Asa cum bine a subliniat Daniela mashallah comportamentul ti-l modelezi. Islamul te schimba. Pe mine m-a schimbat fff mult dar nu dintr-o data ci treptat. Si m-am schimbat in bine alhamdullah. Dar trebuie sa invatam sa fim rabdatori, buni, toleranti, respectosi, iubitori asa cum islamul ne-o cere.
    Personal am intalnit musulmani nascuti, crescuti intr-o tara pur musulmana care habar nu aveau cum sa vb cu un nemusulman, ca sa nu mai vb de respectul fata de valorile celuilalt care avea alta religie. Deci nu putem generaliza. Datoria noastra este sa chemam la islam cu respect si atunci cand suntem intrebati sa dam cele mai bune raspunsuri si in cel mai frumos mod posibil. Restul Allahu Alim.
    Eu personal nu intru in polemici cu nemusulmanii si vb despre islam doar atunci cand sunt intrebata pt ca asa mi se pare cel mai corect. Daca omul nu e interesat nu il oblig sa ma suporte. Sa nu uitam ca una dintre cerintele Lui Allah subhana wa taala este sa fim placuti celor din jurul nostru in spiritul religiei noastre.
    Inshallah sa fim dintre cei rabdatori care cheama la islam in cel mai frumos mod si inshllah Allah subhana wa taala sa fie multumit de noi. Amin
    Al salam aleikum wa rahamtullah
    LA HUWALA LA QUWATA ILLA BILLAH

11.  
    Toata clasificarea asta oricum e utopica. Orice om poate fi clasificat in functia de religia lui chiar si daca e crestin asa ca toti care au luat-o prea in serios....chiar nu trebuia.

Am observat in ultimul timp ceva f interesant .F f f f multa lume crede ca baticul femeii musulmane e ceva josnic si demn de dispret cand de fapt voi sustineti exact contrariul ca ofera demnitate sau ceva in genul asa ca e normal ca un musulman pur si simplu sa nu aiba rabdare cu un astfel de om care face astfel de afirmatii.
    Se cere rabdare... dar cum sa -ti ceara Dumnezeu sa ai rabdare cand tu esti prin natura ta umana nu esti capabil de asa ceva?

Am devenit constienta ca aveti o misiune ca musulmani sa chemati oamenii la Islam.
    Dupa parerea mea lasati-o moale , eu una trimit oamenii de acest gen la plimbare, asta pt ca nu am timp am o 1000 de responsabilitati pe cap si nu in ultimul rand ...absolut nici o religie nu poate fi sigura 100% pt ca a fost in mana oamenilor iar natura lor corupta dateaza de stiti cand iar aboslut nici o persoana nu a fost in rai sau iad sa se intoarca apoi si sa ne spuna si noua curiosilor cum e.

Credinta asta oarba nu ma caracterizeaza si am obsv ca f multi oameni sunt ca mine , incearca sa se debaraseze de lucruri absurde care se cer a fi divine.

Ceea ce e frumos e ca toate religiile incurajeaza faptele bune si le dezaproba pe cele rele deci un punct comun in toate.
    Pana la urma esti mai de folos oamenilor daca ii inveti sa il iubeasca pe Dumnezeu si sa evite faptele rele decat daca il inebunesti cu o alta religie.

12.  
    membru de onoare maryam's Avatar
    Dupa parerea mea lasati-o moale , eu una trimit oamenii de acest gen la plimbare, asta pt ca nu am timp am o 1000 de responsabilitati pe cap si nu in ultimul rand ...absolut nici o religie nu poate fi sigura 100% pt ca a fost in mana oamenilor iar natura lor corupta dateaza de stiti cand iar aboslut nici o persoana nu a fost in rai sau iad sa se intoarca apoi si sa ne spuna si noua curiosilor cum e.

Daca nu as fi in Ramadan,ti-as raspunde mai mult,dar fiecare secunda este pretioasa,prea pretioasa ptr a o pierde cu lucruri atat de stupide ,cum sunt acestea pe care le afirmi.
    In primul rand,tu nu ai niciun drept si nu ne poti da noua indicatii sa o lasam mai moale si nu inteleg de ce crezi ca vrea cineva sa-ti bage tie Islamul pe gat de vreme ce el nu-ti poate intra nici in cap si nici in inima??
    Acest site nu-ti apartine ,asadr ,pot doar sa iti dau un sfat,cand vom veni la usa ta sa ne propovaduim religia,vei fi ok dc nu ne vei deschide usa sau ne vei trimite la vecini,insa aici nu ti-se pare ca lucrurile ar trebui sa stea cam invers?
    Ce mai mare aberatie este cea pe care o afirmi ca nimeni nu a fost in Rai ca sa spuna cum e...gresesti capital,Adam si Eva au fost si au fost scosi de acolo tocmai datorita nesupunerii in fata Celui care i-a creat fara a fi fost inainte nimic.Si pt. noi musulmanii este suficient,nu avem nevoie de minuni si miracole ata de "mari" care va sporesc voua credinta ,noi ne incredem in Domnul nostru caci promisiunea Lui este certa si ceasul va veni,fara indoiala.Si tocmai ptr ca avem o pilda mareata in stramosul nostru Adam,tocmai ptr ca ALLAH Ta`aala ne-a lasat aceasta indemnare in Quran ,nu suntem curiosi si cuviosi.
    Asa ca draga mea...fii buna si nu ne trimite la plimbare,mai degraba du-te singura,caci aici este casa noastra si locul nostru ,alhamdulillah Rabby al-alamiin.
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)