Notices

Thread: Intrebare

Results 1 to 5 of 5
  1. Intrebare 
    Membru Special Anna's Avatar
    fetelor al salam aleykum
    sa va intreb ceva poate voi stiti
    un frate syrian vrea sa se casatoreasca cu o sora romanca
    el e in syria ea in romania
    ea nu poate pleca la el
    ce viza trebuie sa ia el sa vine sa se insoare cu ea si ce acte ii trebuie pt casatorie si cam cat dureaza?
    e dificil ca un syrian sa ia viza de turist?
    Allah sa va aiba in paza Lui
    am multe intrebari da sa incep cu astea
    In the Name of Allah, the Most Beneficent, the Most Merciful.

2.  
    moderator amal's Avatar
    eu nu stiu mare lucru despre vize, dar banuiesc ca daca ea ii face o invitatie e mult mai usor..nu stiu cat costa insa. sper ca vei primi raspunsuri mai precise pe acest forum.

3.  
    Membru de onoare imanikka's Avatar
    Stii Anna nu cred ca e f bine ca el sa vina cu viza turistica. cel putin eu stiu ca in RM daca vii cu viza turistica nu te poti casatori, si asa am patit si eu prima data in Egipt cand am venit cu viza turistica si la fel nu m-am putut casatori. Eu cred ca invitatie le-ar facilita mult mai mult problemele.

4.  
    Deosebit
    Salam aleicum,

Draga Anna,cetateanul roman care face invitatia trebuie sa faca dovada faptului ca are o casa(in care sa-si primeasca musafirii),ca are un venit stabil si mai trebuie un extras de cont din banca care sa certifice faptul ca au fost depusi 1500 de dolari(precizez ca aceasta suma era valabila acum vreo 7-8 ani,e posibil sa se fi schimbat valoarea intre timp).Acesti bani nu vor putea fi scosi din banca inainte ca persoana invitata sa paraseasca Romania.Ei sunt prevazuti pentru situatii speciale.

Dupa ce toate aceste demersuri vor fi fost facute,cel putin teoretic,in interval de 1-2 luni,persoana va primi(atentie!!!) O VIZA TURISTICA.
    Acelasi lucru se intampla si daca fata ar trebui sa plece in Siria.Ea ar primi ,in urma invitatiei,o viza turistica.
    Viza este pentru 1 luna(cel putin asa era acum catva ani) cu posibilitate de prelungire pana la trei luni(contra unei sume de bani,desigur).
    Nu mai stiu exact care sunt costurile consulare in aceasta problema,dar ele se pot afla destul de usor de la serviciul pasapoarte din localitatea de domiciliu.

Pentru obtinerea unui alt tip de viza(de studiu,de exemplu,sau de afaceri)sunt alte acte care se cer.

Acuma,ce am scris e doar teoretic!Sigur ca ,atunci cand Allah Ta'ala doreste ca un anume eveniment sa se petreaca totul devine foarte simplu!
    Din ceea ce stiu eu ,concret,posibilitatea ca baiatul sa primeasca viza in acest fel este destul de redusa.Cu totii sunt cu ochii in paispe!!!

Pentru casatorie are nevoie de extrasul din cartea de familie(care va fi echivalentul certificatului de nastere),de dovada
    ca nu este casatorit in tara de origine si de acel act de "necondamnat"(pe care baiatul trebuie sa si-l ia de la politia din localitate si apoi sa-l stampileze la Damasc(este un oficiu special la ministerul de interne,acolo vizeaza aceste dovezi care sunt necesare inafara Siriei) care arata ca persoana nu a suferit condamnari penale.Aceasta dovada trebuie sa nu fie mai veche de o luna.
    Desigur,pasaportul valabil cu viza valabila!
    Toate aceste acte fiind prezente,din momentul depunerii lor ,tot teoretic,nu dureaza mai mult decat daca ar fi cetateni romani.
    Mai trebuie actele medicale,analiza pt. SIDA,dar astea sunt chestii comune,pe care le fac si cetatenii romani.

Acum,daca-mi permiti o opinie personala:eu i-as sugera fetei
    (stii cum "spune" calculatorul "strongly recommendated" )sa faca tot posibilul sa meraga ea in vizita in Siria.Si spun ca e mai bine asa din toate punctele de vedere!!!...de la facilitatea obtinerii vizei si pana la...

Allah sa va aiba in Paza SA!
    "Allah nu schimba starea unor oameni pana ce ei nu schimba ceea ce se afla in sufletele lor."(13:11)

5.  
    Banned huda_alrahim's Avatar
    Eu nu stiu exact datele problemei...dar cel mai simplu ar fi ca ei sa plece amandoi intr-o tara "neutra", fara probleme pt amandoi si sa se casatoreasca la consulatul roman e acolo....nu stiu cat de buna e ideea. Dar cel mai simplu ar fi ca el sau ea sa sune la ambasada si sa intrebe...

Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)