Interesanta e discutia voastra , dar nu am vazut pana acum nici un raspuns logic .
Mai astept sau postez eu ceva ?
Results 11 to 20 of 72
|
|
-
09-10-2006, 11:42 PM
-
Mersi suleiman de la :
Mariyah (09-21-2006)
-
09-11-2006, 02:39 AM
Dar hai sa privim si din alt punct de vedere: eu am grija de sotul meu, il iubesc, il respect...pentru ce vrea sa isi ia alta?? de ce sa fiu eu nevoita sa il impart pe el? cu ce am gresit??? eu nu am mai avut alt sot sa zic ca e al doilea si merge si asa....daca esti vaduva inseamna ca ai avut un sot deja...daca Allah vrea o sa mai ai unul...care sa fie singur
-
09-11-2006, 02:46 AM
Draga Huda . Tu vrei sa schimbi legea Lui ALLAH ?
Asta e doar la crestin ca o vaduva nu are voie sa recasatoreasca , un lucru pe care ALLAH nu l-a spus si nici nu l-a cerut .
Si cum adica sa imparti barbatul ? Suntem noi barbatii obiecte si inca nu stiu ? Sau care e faza .
Nu esti deacord , am inteles , dar te rog nu folosi ilogica ca sa-ti sustii ideea .
-
09-11-2006, 02:52 AM
Eu nu vreau sa schim legea lui Allah...nici prin gand nu imi trece... Dar Allah ne-a daruit Islamul sa ne usureze viata...a doua sotie este o solutie in caz de razboi, in cazul in care sotia nu poate avea copii...despre asta s-a mai scris..
Dar cand sotia ii ofera totul, de ce barbatii aleg o a doua??
Si e vorba de impartit...ca acum nu trebuie sa aiba grija numai de mine, ci timpul il acorda si alteia si afectiune si tot...
-
09-11-2006, 02:59 AM
1- Dovada din Quran si Sunnah , pentru motivele de o a-2-a nevasta ?
2- Inainte de femeie , barbatul trebuie sa aiba grija de mama sa , si dupa aceea de sotia sa .(Singura femeie care are dreptul in aceasta lume sa-l oblige pe barbatul sa se lipeasca de ea si doar de ea este mama lui) in rest nici una .
Paradisul este sub picioarele mamelor si nu sub paturile femeilor .
imi explica cineva , de ce barbatul are SEROTONINA de 4 ori mai mare decat la femii ?
-
09-11-2006, 03:07 AM
Ce legatura are mama cu a doua sotie??? Nici unde nu am spus ca sotia trebuie pusa inaintea parintilor... Si Profetul (salle Allahu aleihi we sellem)
ii indeamna pe barbati sa aiba grija de sotiile lor (nici nu se pune problema ca daca inaintea mamei sau dupa mama- mama e mama, sotia e sotie) si abia daca sunt siguri ca le pot trata pe toate sotiile corect si egal sa faca acest pas...
Iar serotonina.....
-
09-11-2006, 03:15 AM
serotonina este un neurotransmitator , iar in caz in care nivelul ei este scazut apare depresia , obezitatea , tulburari de somn , anxietate , panica , unele fobii , migrena ...
Iar la barbati nivelul ei este normal sa fie de 4 ori mai ridicat .
Cat despre egalitate , nu este vorba despre dragoste ci despre egalitatea materiala .
-
-
09-11-2006, 02:56 PMDa este la crestini si sunt super de acord cu asta.Unde e iubirea adevarata pentru sotul ei mort daca se recasatoreste cu altul? Cum va da ochii cu el in viata de apoi? Ce ii va spune?Chiar nu poate sa aiba respect pt un mort? Poate o moarte sa anuleze sentimentele pt un om ?Nu nu poate de aceea nu sunt de acord cu recasatoria vaduvelor si cu sentimentele superficiale ale oamenilor.Asta e doar la crestin ca o vaduva nu are voie sa recasatoreasca , un lucru pe care ALLAH nu l-a spus si nici nu l-a cerut .
-
09-11-2006, 03:58 PM
Moartea nu anuleaza sentimentele pentru un om...daca dupa moartea sotului te recasatoresti, asta nu inseamna ca nu iti mai respecti primul sot, sau ca nu l-ai iubit. Imagineaza-ti o vaduva la 30 de ani...
Un om poate iubi de mai multe ori, in mai multe feluri...si altfel...daca iubesti pe cineva si din anumite motive nu sunteti impreuna, daca tu iti faci o relatie cu alta persoana, inseamna ca nu l-ai iubit niciodata pe primul...
Nu poti cere nimanui sa nu recasatoreasca dupa ce ajunge vaduv/a...
-
09-11-2006, 04:36 PM
Poate ai si dreptate Nazirah atunci cand ramai vaduva la 50 de ani , dar stii sunt cazuri cand poate peste 2-3 ani de casatorie ramai vaduva ( Doamne Fereste) , adica poti sa ai vreo 25-28. Cazuri sunt diferite.
Insha Allah sa traim alaturi de fiinta iubita multi ani si Insha Allah acolo unde este iubire, respect si intelegere sa nu ma fie loc si de o a doua sotie.

| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |