Notices

Page 3 of 8 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 21 to 30 of 72
  1. A Doua Sotie...pentru Care Motiv? -2- 
    fondator suleiman's Avatar
    Interesanta e discutia voastra , dar nu am vazut pana acum nici un raspuns logic .

Mai astept sau postez eu ceva ?

2. Mersi suleiman de la :

Mariyah (09-21-2006)

3.  
    fondator suleiman's Avatar
    Mi sa zis candva , ca o femeie accepta Islamul minus poligamia .
    Nu prea cred ca poate sa exista credinta in sufletul unui om si sa discute unele chestii pe care ALLAH le-a dat pentru a ne usura viata .

Adaug o intrebare :

Intr-un oras , sunt 400 de barbati capabil de a se casatori , si 3000 de femei capabile sa fie neveste .
    Cele 2600 de femei ce fac ???!

4.  
    Banned huda_alrahim's Avatar
    Quote Originally Posted by suleiman View Post
    Mi sa zis candva , ca o femeie accepta Islamul minus poligamia .
    Nu prea cred ca poate sa exista credinta in sufletul unui om si sa discute unele chestii pe care ALLAH le-a dat pentru a ne usura viata .

Adaug o intrebare :

Intr-un oras , sunt 400 de barbati capabil de a se casatori , si 3000 de femei capabile sa fie neveste .
    S-a terminat lumea la un singur oras????? Hai sa fim seriosi....Eu cred ca asta e mai mult un pre------------ pt barbati...ca raman saracele femei necasatorite.... nu vad atat altruism la barbati...daca esti altruist dai de pomana, ajuti batrani si copii...dar sa ajungi sa devii sotul unei femei doar din cauza ca ea ar ramane necasatorita!!!!!

5.  
    Deosebit Mariyah's Avatar
    Nu privesc lucrurile asa. Nu conteaza varsta la care o femeie ramane vaduva.E drept
    ca poate sa aiba 30 dar poate sa aiba si 20 de ani. Si care este problema?
    Varsta?

Juramantul de iubire facut in fatza lui Dumnezeu este anulat daca sotul ei moare?
    Dumnezeu a vrut ca el sa moara.El i-a dat acel destin acelei femei, acea soarta de
    femeie vaduva. Trebuie sa acceptam
    voia Sa intotdeauna.El decide pe cine lasa in viata si pe cine nu.De aceea mi se pare gresit ca o femeie
    sa se recasatoreasca dupa moartea sotului ei.Cred ca cel mai bine este sa se increada
    in Dumnezeu si sa dedice altor lucruri.In viata de apoi va avea prilejul sa traiasca cu
    cel pe care pe pamant i-a jurat iubire, printre altele.

Nu cred ca Dumnezeu vrea sa traim sentimente superficiale.Iubirea dintre 2 soti cred ca trebuie
    sa fie mult mai puternica, sa bata moartea.In principiu sa bata materialul pt ca asta
    reprezinta moartea iesirea din lumea materiala.

Noi crestinii consideram ca 2 oameni trebuie sa se casatoreaca pt ca se iubeasc. Nu sunt
    acceptate casatoriile pt bani, frumusete si alte interese etc. Crestinismul incurajeaza
    tinerii sa se cunoasca inainte de a face acest pas, de acea a fost inventata logodna.
    Aceasta perioada indiferent de lungimea ei ofera celor 2 prilejul de a se cunoaste ,
    de a-si pune in ordine sentimentele sau daca sunt la inceput a se indragosti unul de altul.

Noi crestinii respingem a doua sotie admitand in acelasi timp cand in vremuri indelungate unii
    profeti au avut mai multe sotii insa Domnul nostru Iisus Hristos a vb lumii intregi despre
    casatoria monogama, cand 2 trupuri devin unul singur.

Nevoia sexuala a barbatului nu primeste ascultare in crestinism.Crestinilor le sunt
    oprite relatiile sexuale in timpul posturilor,apostolii ne invata sa invingem aceste
    pofte si sa ne dedicam mai mult lui Dumnezeu.

In schimb in discutia cu un imam,el a sustinut apetitul sexual al barbatului ca argument in sustinerea poligamiei.
    Nu am negat pt ca nu stiu ce rezolvam, unii oameni nu pot gandi
    singuri au doar niste texxte memorate in cap si le reproduc refuzand sa inteleaga ca
    sunt lucruri mult mai importante in aceasta viata decat rel sexuale
    si ca un barbat are o singura inima.

Eu cred , nu mi-am pierdut speranta ca dintre cele 2600 de femei ar putea exista macar jumatate cu respect fata de propria persoana, care sa le pese de statul lor si de implinirea sufleteasca si care nu in ultimul rand ,prefera sa ramana singure decat membre al unui harem.
    De ce insisti Suleiman? Ai o singura inima si nu 4.

6.  
    Membru de onoare imanikka's Avatar
    Nazirah stii (parerea mea) , este usor sa vorbim si sa presupunem , dar noi nu suntem intr-o astfel de situatie. O femeie care trece prin astfel de momente ar putea explica mai bine. Am doar o singura intrebare, daca nu te superi? Spune, sau poate cunoscti , sau poate ai citit , barbati vaduvi la 20-30 de ani si care au zis ca nu se vor recasatori , ptr ca au jurat iubire vesnica? Eu una personal nu cunosc asa barbati. Atunci el cu cine vrea sa se intalneasca in Ziua de apoi? Cu prima sotie ca i-a jurat iubire si a murit , sau cea cu a doua care a trait mai mult de jumatate de viata si poate chiar au si copii? EU cred ca femeia sacrifica mult mai multe lucruri ptr un barbat , in schimb barbatul alege ceea ce e convenabil.
    Si spuneai ca crestinii nu accepta recasatoria , dar eu cred ca chiar daca in fata lui D-zeu nu-si mai face un alt juramant , el totusi traieste cu alte persoane avand relatii sexuale. Sa dea Domnul sa ma insel , dar nu cred.

Admir persoanele care cred in iubirea vesnica si nu se recasatoresc (indiferent de varsta) TRAIND SINGURE pana in ultima zi a vietii lor.

7.  
    Banned huda_alrahim's Avatar
    Quote Originally Posted by Villhelmiina View Post
    Nu privesc lucrurile asa. Nu conteaza varsta la care o femeie ramane vaduva.E drept
    ca poate sa aiba 30 dar poate sa aiba si 20 de ani. Si care este problema?
    Varsta?

Juramantul de iubire facut in fatza lui Dumnezeu este anulat daca sotul ei moare?
    Dumnezeu a vrut ca el sa moara.El i-a dat acel destin acelei femei, acea soarta de
    femeie vaduva. Trebuie sa acceptam
    voia Sa intotdeauna.El decide pe cine lasa in viata si pe cine nu.De aceea mi se pare gresit ca o femeie
    sa se recasatoreasca dupa moartea sotului ei.Cred ca cel mai bine este sa se increada
    in Dumnezeu si sa dedice altor lucruri.In viata de apoi va avea prilejul sa traiasca cu
    cel pe care pe pamant i-a jurat iubire, printre altele.

Nu cred ca Dumnezeu vrea sa traim sentimente superficiale.Iubirea dintre 2 soti cred ca trebuie
    sa fie mult mai puternica, sa bata moartea.In principiu sa bata materialul pt ca asta
    reprezinta moartea iesirea din lumea materiala.

Noi crestinii consideram ca 2 oameni trebuie sa se casatoreaca pt ca se iubeasc. Nu sunt
    acceptate casatoriile pt bani, frumusete si alte interese etc. Crestinismul incurajeaza
    tinerii sa se cunoasca inainte de a face acest pas, de acea a fost inventata logodna.
    Aceasta perioada indiferent de lungimea ei ofera celor 2 prilejul de a se cunoaste ,
    de a-si pune in ordine sentimentele sau daca sunt la inceput a se indragosti unul de altul.

Noi crestinii respingem a doua sotie admitand in acelasi timp cand in vremuri indelungate unii
    profeti au avut mai multe sotii insa Domnul nostru Iisus Hristos a vb lumii intregi despre
    casatoria monogama, cand 2 trupuri devin unul singur.

Nevoia sexuala a barbatului nu primeste ascultare in crestinism.Crestinilor le sunt
    oprite relatiile sexuale in timpul posturilor,apostolii ne invata sa invingem aceste
    pofte si sa ne dedicam mai mult lui Dumnezeu.

In schimb in discutia cu un imam,el a sustinut apetitul sexual al barbatului ca argument in sustinerea poligamiei.
    Nu am negat pt ca nu stiu ce rezolvam, unii oameni nu pot gandi
    singuri au doar niste texxte memorate in cap si le reproduc refuzand sa inteleaga ca
    sunt lucruri mult mai importante in aceasta viata decat rel sexuale
    si ca un barbat are o singura inima.

Eu cred , nu mi-am pierdut speranta ca dintre cele 2600 de femei ar putea exista macar jumatate cu respect fata de propria persoana, care sa le pese de statul lor si de implinirea sufleteasca si care nu in ultimul rand ,prefera sa ramana singure decat membre al unui harem.
    De ce insisti Suleiman? Ai o singura inima si nu 4.
    Chiar si preotul spune in Biserica "pana moartea va va desparti"... nu stiu cum ai putea sa stai nerecasatorita 20 de ani...sa pretuiesti o amintire, sa traiesti in trecut....iti faci rau singura...si cred ca si cel care moare nu si-ar dori ca celalalt care ramane sa stea o viata intreaga sa planga pt ce a fost...
    Exista o perioada cand suferi si plangi...durerea o sa ramana vesnic in suflet, dar nu inseamna ca nu ai dreptul sa cauti din nou fericire, sa iti refaci viata, sa iubesti alt om... Asta nu inseamna sa tradezi...il tradezi daca el e langa tine si cauti pe altul...
    O poza a celui care a fost nu te ajuta sa iti cresti copiii, nu iti da un sfat, nu iti alina durerea, nu e acolo sa te ajute...

8.  
    Incepator
    Al salam aliekum wa rahamtullah
    Consider ca partea cu iti moare sotul si ai 20 de ani si traiesti cu amintirea lui pana mori este utopica cu tot respectul pt idealurile tale. Dar logodna nu este lasata in crestinism pt ca cei doi parteneri, viitori presupusi soti sa intretina relatii sexuale. Corect?? E bine sa facem diferenta. Nici o religie nu accepta relatiile sexuale in afara casatoriei. Din nefericire in ziua de azi majoritatea crestinilor incalca acest principiu si ii minimalizeaza importanta. Foarte multi vorbesc de asa zisa compatibilitate sexuala intre cei doi parteneri. Realitatea este alta asa cum bine stim. Compatibilitatea sexuala se dobandeste nu exista de la inceputul relatiei.
    Ma rog e mult de discutat pe aceasta tema.
    Referitor la poligamie alhamdullah, lahamdullah pt tot si daca Allah subhana wa taala a lasat-o El stie mai bine de ce. Nu spun ca este buna dar nici ca este rea. Allahu alim.
    Fie ca Dumnezeu sa ne aiba mereu in grija si sa ne intareasca credinta.
    LA HUWALA LA QUWATA ILLA BILLAH

9.  
    Deosebit Mariyah's Avatar
    Probabil ca s-a lasat de inteles ca logodna, adica "partea prin care cei 2 se cunosc mai bine" include si sex. Nu.
    Este interzis clar in crestinism sa intretii relatii sexuale inaintea casatoriei.
    Insa chestiile de gen sarut , imbratisari atingeri sunt discutabile.
    In general preotul cand te spovedesti te intreaba daca ai mers pana la capat cu acel baiat si daca aude ca nu considera ca nu-i pacat.
    Vb de utopie nu cred ca neaparat crestinismul mi-a insuflat ideile astea insa NU-MI PLAC VADUVELE CARE SE RECASATORESC indiferent de varsta, chiar e o tragedie sa traiesti fara un barbat de la 20 de ani?
    Pai maicutele cum reusesc?

10.  
    Aisha cand mai discutasem pe conferinte despre poligamie , cineva a spus sa-i dam un hadis precum ar trebui sa ceara acordul primei sotii. Fiind interesata am cautat si am dat de o fatwa (uite ca am scris-o la paginile precedente) , unde se spune ca nu este un asa hadis. Dar parerea mea este : asta se numeste amagire , inselaciune si nedreptate fata de prima sotie.

Cat despre exceptii , nustiu daca le putem numi exceptii. Din cate stiu nu sunt hadisuri care sa specifice cand au voie barbatii sa-ti iei a doua sotie. Astea sunt deduceri ...Sigur este ca au voie la 4 sotii ...In ce conditii? Ar trebuie sa se conduca dupa Profet (Sallalahu aleyhi w salam), ca el a fost un exemplu. El nu a luat niciodata o sotie ptr placere sexuala etc. Si eu cred ca daca el isi ia o a doua sotie ptr asa ceva , atunci e haram.
    Allah stie mai bine

11.  
    Incepator
    Al salam aleikum wa rahamtullah
    Adevarul este ca in Coran Allah subhana wa taala nu spune conditiile in care un barbat isi poate lua a doua sotie insa asa cum bine ati spus si voi trebuie sa urmam exemplul Profetului Mohammad sali allahu aliehy we salem.
    Oricum indiferent de situatie este greu sa traiesti in poligamie. Dar Dumnezeu stie cel mai bine.
    Fie ca Dumnezeu sa ne dea intelepciunea de a alege ce este placut Lui.
    LA HUWALA LA QUWATA ILLA BILLAH

12.  
    Quote Originally Posted by Hanaa View Post
    Al salam aleikum wa rahamtullah
    Adevarul este ca in Coran Allah subhana wa taala nu spune conditiile in care un barbat isi poate lua a doua sotie insa asa cum bine ati spus si voi trebuie sa urmam exemplul Profetului Mohammad sali allahu aliehy we salem.
    Oricum indiferent de situatie este greu sa traiesti in poligamie. Dar Dumnezeu stie cel mai bine.
    Fie ca Dumnezeu sa ne dea intelepciunea de a alege ce este placut Lui.

Page 3 of 8 FirstFirst 12345 ... LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)