Notices

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15
  1.  
    Membru Special Anna's Avatar
    fetelor
    ia spuneti-mi si mie ce sa beau,sa mananc...pt ca........eu innebunesc de sete in ramadan....asta e cea mai mare problema a mea...
    de cum am desch pana la magreeb numai cuvantul apa il rostesc...
    cred ca anu trecut (a fost si primul ramadan) oi fii gresit eu "alimentatia" spre sfarsit aproape de fajr obisnuiam sa beau mult airan nu stiu daca el imi tinea de sete sau sa ma fii obisnuit eu cat de cat?!
    In the Name of Allah, the Most Beneficent, the Most Merciful.

2.  
    Banned huda_alrahim's Avatar
    Anna, stii ca si eu am aceeasi problema...setea...ma ia cu lesin de sete...dar adevarul e ca nici nu mananc de dimineata...
    Dar eu in mod normal, indiferent de ce mananc, beau foarte multa apa in timpul zilei...si noaptea ma trezesc sa beau apa...si asta e cea mai mare durere...Anna spunea ca iaurtul este bun dimineata, dar eu nu am voie iaurt si nimic din lapte acru/fermentat... Alte idei pt setea asta imensa?? numai ca am vb de setea din Post, deja imi este o sete de moarte....

3.  
    fondator suleiman's Avatar
    Avand in vedere ca tin post de 20 de ani , haideti sa va dau niste sfaturi ca sa va feriti de sete :

In primul rand este recomandat sa mancat diminiata (SUHUR) , iar printre mancarurile care va tin de sete ziua sunt :

1-Kamr-eddin , cei din siria stiu ce inseamna . E cel mai important lucru (dupa parerea mea) in ramadan .

Este un fel de caise uscate , din care se pregateste un gem si un suc , dulce , sanatos , si foarte benefic si va ajuta sa nu va fie sete ziua .

2- Mozzarella dulce .
    3- Masline .
    4- Ceaiul negru cu scortisoara .

Sa va ferit de :
    1- Cimbru .
    2- Paine .
    3- Mancare plina de grasimi .

Daca imi aduc aminte de altele va spun

4.  
    Quote Originally Posted by suleiman View Post
    Avand in vedere ca tin post de 20 de ani , haideti sa va dau niste sfaturi ca sa va feriti de sete :

In primul rand este recomandat sa mancat diminiata (SUHUR) , iar printre mancarurile care va tin de sete ziua sunt :

1-Kamr-eddin , cei din siria stiu ce inseamna . E cel mai important lucru (dupa parerea mea) in ramadan .

Este un fel de caise uscate , din care se pregateste un gem si un suc , dulce , sanatos , si foarte benefic si va ajuta sa nu va fie sete ziua .

2- Mozzarella dulce .
    3- Masline .
    4- Ceaiul negru cu scortisoara .

Sa va ferit de :
    1- Cimbru .
    2- Paine .
    3- Mancare plina de grasimi .

Daca imi aduc aminte de altele va spun
    Poti sa ne spui exact cum se face acel suc?? Eu nu sunt din Romania si mi-ar fi de folos sa imi spui ceva ce gasesc cu usurinta si in Craiova...oricum multumesc pt orice ajutor!!!Nimic nu e mai rau ca setea...ca iar m-a apucat...parca sunt cainele lui Pavlov

5.  
    Cu placere , dar . nici in romania nu am vazut , am crezut ca traiesti intr-o tara araba .

Uite cum este :

Se pregateste sucul de caise , si se adauga zahar si se pune pe foc mic pana cand fierbe . Dupa aceea se intande pe tavi unse cu ulei de masline . Asa se pregateste Qamr-ddin .

Acuma , vine ramadan , te duci la supermarket , cumperi din quamr-ddin gata facut , si tai o bucata din el (250 gr) , o pui in apa calduta 12 ore (5 pahare) si amesteci bine pana cand se topeste ,adaugi o treieme de pahar cu zahar , o lingurita de apa de flori .

Si asa obtii sucul de Quamr-ddin .
    (pofta buna)

6.  
    Cu placere , dar . nici in romania nu am vazut , am crezut ca traiesti intr-o tara araba .

Uite cum este :

Se pregateste sucul de caise , si se adauga zahar si se pune pe foc mic pana cand fierbe . Dupa aceea se intande pe tavi unse cu ulei de masline . Asa se pregateste Qamr-ddin .

Acuma , vine ramadan , te duci la supermarket , cumperi din quamr-ddin gata facut , si tai o bucata din el (250 gr) , o pui in apa calduta 12 ore (5 pahare) si amesteci bine pana cand se topeste ,adaugi o treieme de pahar cu zahar , o lingurita de apa de flori .

Si asa obtii sucul de Quamr-ddin .
    (pofta buna)
    Te referi cumva la fructele acela uscate care se gasesc la supermarket? Cum sunt curmalele, smochinele, caisele? Acelea sunt quamr-dinn, caci eu sincer nu am vazut in supermarket scris pe undeva cuvantul asta....

7.  
    Supermarket din tarile arabe , si nu cred ca se gaseste in romania . Posibil in Bucuresti .

Dar am zis cum se pregateste

8.  
    Supermarket din tarile arabe , si nu cred ca se gaseste in romania . Posibil in Bucuresti .

Dar am zis cum se pregateste
    In Ramadan ar trebui sa ma mut intr-o tara araba si atunci as putea bea asa ceva, as manca acele mancaruri care suna atat de bine....hmmmm nu-i idee rea...dar si Ramadanul acesta tot la Craiova o sa il tin, cu voia lui Allah...

9.  
    moderator daniela_muslimah's Avatar

Assalamu Alaykum wa Rahmatullahi wa Barakatuhu!...

Alhmadulillah.. eu n-am probleme mari cu foamea si setea....

decat spre sfarsitul zilei incepe sa-mi fie sete/ foame (dar nu tare), cand se apropie Iftar-ul.. dar in timpul zilei e bine...

Pai mancarurile grase nu tin "de foame" ... adica dupa cateva ore ti se face iar foame, nu?...

Dar painea ce are?.. adica eu stiam ca si cerealele sunt destul de bune...

~~

De Ramadhan ma asigur ca am curmale in primul si in primul rand...

Si orice as manca dimineata, mananc si curmale si ajuta foarte mult...

(E si un hadith, nu?...)

Iar de baut, beau fie ceai, fie apa...

(am incercat si cu cafea, dar am renuntat la idee )

depinde cum imi vine mai bine ...

si totul e foarte bine dupa aceea ...

~~~

Acum, fiecare isi stie mai bine propriul corp...

insa cred ca macar apa trebuie baut de dimineata...
    (asta pentru ca exista persoane care nu obisnuiesc sa manance dimineata de obicei... sau care se gandesc sa slabeasca in timpul Ramadhan-ului etc)

~~

Aveam o lista pe undeva, cu niste alimente.. cred ca am s-o caut...

Ma'a Assalama!

~~~

"Pentru aceia care raspund Domnului lor si implinesc Rugaciunea [As-Salat], iar pentru treburile lor [tin] sfat laolalta si dau Dania [Az-Zakat] din cele cu care ii inzestram." (Surat Ash-Shura_Sura "Sfatului" (42):38)

10.  
    Deosebit shama's Avatar

Nu ma prea pricep la fiziologia gustului si la transformarile prin care trec alimentele in organism dupa ingerare, de aceea apelez la cineva care ar putea sa-mi argumenteze cum poate sa tina de sete un aliment dulce (gem sau suc) .
    Mie mi se face sete dupa ce mananc ceva dulce... sau ceva sarat. Si doar n-oi fi vreo ciudatenie a naturii !

Page 1 of 2 12 LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)