Notices

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 17 of 17
  1. Cum ati invatat sa va rugati? 
    Deosebit shama's Avatar
    Alegerea islamului ca religie de suflet si... de viata presupune si invatarea ritualului rugaciunilor.
    As dori sa stiu... voi cum ati invatat sa va rugati? Singure (i), la moschee...? Vi s-a parut usor/greu sa va rugati in limba araba si sa memorati gesturile/pozitiile din timpul rugaciunii? V-a luat mult timp? Sunteti recunoscatoare (recunoscatori) vreunei persoane speciale care v-a indrumat pasii in rugaciune?

2.  
    Deosebit shama's Avatar
    Emotionante posturi! Fiecare cu povestioara lui, cu experienta si amintirile lui... Si, totusi, acelasi fir inefabil al credintei le uneste pe toate. Si aceeasi bucurie a reusitei.
    Va multumesc tuturor celor care ati ales sa faceti cunoscuta si altora aceasta experienta transformatoare .

3.  
    Member
    ei bine,pentru inceput as vrea sa salut pe toata lumea.....asslama....
    Cat despre intrebarea:"Cum ai invatat sa te rogi?"..ei bine eu am invatat sa ma rog la 20 de ani...cand hamdulillah am intrat la islam...
    Trebuie sa marturisesc ca mi-a fost foarte greu sa invat toate cuvintele in araba...mi-a fost la fel de greu sa invat traducerea...dar hamdulillah acum e mai bine..
    la inceput am invatat totul ca pe o poezie..la inceput nu prea intelegeam ..si nu prea simteam ceea ce ziceam..e trist dar acesta este adevarul..acum insa sunt mandra de mine pentru ca am invatat...dar mai ales pentru ca am invatat sa simt ceea ce spun..

4.  
    Membru de onoare imanikka's Avatar
    Quote Originally Posted by bianca_ezzeddine View Post
    ei bine,pentru inceput as vrea sa salut pe toata lumea.....asslama....
    Cat despre intrebarea:"Cum ai invatat sa te rogi?"..ei bine eu am invatat sa ma rog la 20 de ani...cand hamdulillah am intrat la islam...
    Trebuie sa marturisesc ca mi-a fost foarte greu sa invat toate cuvintele in araba...mi-a fost la fel de greu sa invat traducerea...dar hamdulillah acum e mai bine..
    la inceput am invatat totul ca pe o poezie..la inceput nu prea intelegeam ..si nu prea simteam ceea ce ziceam..e trist dar acesta este adevarul..acum insa sunt mandra de mine pentru ca am invatat...dar mai ales pentru ca am invatat sa simt ceea ce spun..

Masha Allah Bianca. Cred ca acesta este primul pas pe care-l face fiecare convertit, si anume sa se invete cums a se roage.
    Ma bucur ca esti p r i n tre noi si iti doresc o sedere placuta si sa ne bucuri cu postarile tale.

5.  
    Member
    Bismillahir rahmanir rahim....va multumesc din suflet pentru aceste cuvinte...dar mai ales va multumesc pentru toate sfaturile voastre...chiar mi-au fost de mare ajutor..

6.  
    moderator Saira's Avatar
    Assalamou alaykoum wa rahmatullahi wa barakatouhu

Ca sa pot vorbi de rugaciune,eu trebuie sa vorbesc,intr-o oarecare masura,si de convertirea mea (alhamdulillah).

Citeam de mult timp despre islam,prima data pronuntasem shahada in fata pc-ului...suna foarte frumos,imi placea de-a dreptul tare mult...simteam ca ceva ma atrage spre "acolo",insa nu eram -inca- muslim.Pe zi ce trece eram insa tot mai convinsa ca asta imi doresc...

...asa ca,pe 2 septembrie,spuneam shahada...era 2 noaptea...nu cred ca am sa uit acea noapte cate zile voi avea...

...si imediat mi-am dat seama ca eu NU stiam sa fac rugaciune...adica nu stiam pas cu pas...si repede am trimis mesaj "cuiva" si am spus sa-mi explice cum se face...

...dimineata,un mail n-a intarziat sa apara...mi se spunea clar,pas cu pas,ce trebuie sa fac...era o pagina intreaga!!!citind randurile acelea,mi s-a parut greu,tare greu!nu credeam ca am sa reusesc vreodata...dar alhamdulillah...

...am inceput sa "exersez"...sa incerc sa fac rugaciune...nu intelesesem,insa,prea bine...retinusem ca,dupa ce fac soujoud prima oara,ma ridic si spun din nou al fatiha si sura din Coran...apoi stau putin si repet acestea ca sa trec la a doua rak'a...

...greseam si eu...ca orice om...alhamdulillah,am cunoscut apoi musulmane la mine in oras...si a fost muuuult mai usor...

...sa spun in araba...nu mi s-a parut f greu...insa a cerut,si acolo,un pic de efort...de obicei (chiar si acum),atunci cand invat cateva versete...le memorez si apoi caut sa le ascult recitate...astfel imi corectez si eu pronuntia...

...in mare,cam asa am invatat sa ma rog...

Assalamou alaykoum wa rahmatullahi wa barakatouhu

7.  
    Deosebit Mariyah's Avatar
    Sunt uimita ca v-ati chinuit sa invatati limba araba pt rugaciune , parerea mea e ca Dumnezeu stie orice limba si asta nu inseamna ca eu acum ar trebui sa recit rugaciunea Tatal nostru in limba originala.

Faptul ca unul din profeti s-a nimerit sa fie dintr-o regiune araba asta nu inseamna ca Dumnezeu e vorbitor exclusiv de limba araba.

Iisus s-a rugat in araba?
    Moise?
    Credeti ca nu i-au fost acceptate rugile?

Nu o sa mi scoata nimeni din cap asta cu nici un argument asa ca luati postarea ca un comentariu inutil.

8.  
    moderator daniela_muslimah's Avatar
    Quote Originally Posted by Villhelmiina View Post
    Faptul ca unul din profeti s-a nimerit sa fie dintr-o regiune araba asta nu inseamna ca Dumnezeu e vorbitor exclusiv de limba araba.

Nu s-a nimerit _ ci a fost trimis..

si nu e unul dintre profeti, ci ultimul profet _ cu Ultimul mesaj.. (salla Allahu alayhi wa salam!)

~~~

e o Diferenta intre Rugaciune / Ruga..

pentru musulmani rugaciunea_As-Salat este un mod foarte complex de adorare: in salat se imbina recitarea din Qur'an, rugile, pomenirea (dhikr) etc...

Recitarea Qur'an-ului e un mod de preamarire a Domnului nostru.. Nu poate fi recitat in alta limba _ fiindca nu mai e Qur'an _ devine doar o interpretare a sensurilor.. iar pe deasupra _ nu mai e nici stilul de recitare ...

dhikr_ e un mod de preamarire a lui Allah Subhanahu wa Ta'ala..

cand spui "Subhana Rabbi-al Adheem" cum sa spui in alta limba? pentru ca nici Atributele nu se pot traduce!! (ci explica)

asta e spus mai pe scurt...

~~~

apoi _ Ruga (dua'a) _ e adresata direct Domnului tau, fara nici un intermediar...

o spui in orice limba vrei.. poti spune o ruga anume, pe care o spunea Profetul (salla Allahu alayhi wa salam!) in anumite situatii.. sau pur si simplu te rogi pentru ceva... (stii mai bine tu stii ce vrei, sau cand multumesti s.a.m.d.)

Oare a zis cineva ca Dumnezeu nu accepta rugile oamenilor din astfel de motive? cine are dreptul sa judece?! Allah este Cel care daruieste Iertarea.....

~

"Pentru aceia care raspund Domnului lor si implinesc Rugaciunea [As-Salat], iar pentru treburile lor [tin] sfat laolalta si dau Dania [Az-Zakat] din cele cu care ii inzestram." (Surat Ash-Shura_Sura "Sfatului" (42):38)

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)