daniela_muslimah (11-08-2006)
Results 1 to 10 of 31
|
|
-
09-16-2006, 07:51 PM
In numele lui Allah Cel Milostiv, Indurator !
Ceea ce vedem astazi nu este numai o framantare religioasa, ci un proces mult mai profund, ceva care nu poate fi inteles facand doar apel la propriile norme religioasa.
Tensiunile inter-religioase, identificate nu de putine ori, in conflicte cu sute sau chiar mii de morti tin primele pagini ale mass-mediei internationale zi de zi, chiar ceas de ceas.

Criza aceasta distruge, pe de o parte, resursele industriale, energetice ale multor tari atat musulmane si crestine (sa nu uitam de infrastructura rutiera sau cea a metrourilor din Londra sau Madrid), iar pe de alta parte - relatiile comerciale, sistemele de valori, dar si modul de comunicare.
Este oare modul acesta de abordare a relatiilor inter-religioase cel mai adecvat raspuns ?
Sunt indreptatite crimele atat de o parte cat si de cealalta ?
(a doua epistola catre corinteni a sfantului apostol Pavel 13 : 11)Deci, fraţilor, bucuraţi-vă! Desăvârşiţi-vă, mângâiaţi-vă, fiţi uniţi în cuget, trăiţi în pace şi Dumnezeul dragostei şi al păcii va fi cu voi.
(surat Al-'Ankabut 29 : 46 - in traducere sura 'Paianjenului')Nu discutati cu oamenii Cartii decat in felul cel mai frumos, afara de aceia dintre ei care sunt nelegiuiti [cu voi] ! Si spuneti : 'Noi credem in ceea ce ni s-a trimis noua si vi s-a trimis voua ! Domnul nostru si Domnul vostru este unul singul si noi Lui ii suntem supusi [musulmani]'
Va adresez invitatia de a face apel la ratiunea si spiritul dumneavoastra si a raspunde in cel mai serios mod la urmatoarele doua intrebari :
1) 'Care credeti ca sunt cauzele situatiei actuale care sfasie intreaga lume?' si
2) 'Daca ati fi unul dintre reprezentantii la nivel mondial al religiei dumneavoastra : islamice sau crestine, si ati putea adopta decizii care ar influenta soarta a sute de milioane de musulmani, respectiv, crestini - ce decizii ati adopta in situatia actuala ?'"In ziua aceasta, am desavarsit religia voastra si am implinit harul Meu asupra voastra si am incuviintat Islamul ca religie pentru voi !" (5 : 3)

-
Mersi Abdul Rahman de la :
-
Deosebit

09-17-2006, 10:52 AMNu mai exista ,,tari crestine,, ci state laice in care locuiesc si crestini.Aceste state sunt cladite pe o cultura crestina,dar nu sunt crestine.Crestinii sunt organizati ca si Biserica,nu ca stat politic.
Nu stiu care sunt cauzele care sfasie actuala lume.Lumea a fost sfasiata intotdeauna,fiindca razboiul din interiorul omului rabufneste in afara.Cand ai pace interioara,in jurul tau este pace.
Daca as fi un reprezentant de care zici,n-as spune altceva decat ce ne invata Histos sa facem:adica sa traim in pace cu toti oamenii si sa ne preocupam de mantuire,caci viata asta e trecatoare,pe cand cea de dincolo e vesnica.
-
09-17-2006, 12:59 PM
Prima intrebare are un raspuns foarte complex .
De aceea o ignor pt ca mi-ar lipsi organizarea si m-as pierde in
multe idei.
Insa in ceea ce priveste a 2 a intrebare.
Daca as fi liderul unei religii as sta foarte departe de politica.
Niciodata nu as amesteca politica cu viata religioasa,, mi-as impune o jurisdictie clara pentru cultul meu .L-as feri de interese materiale, politice de orice fel.
Nu as practica intimidarea si manipularea religioasa si nu as lasa pe nimeni sa-mi tarasca cultul in noroi precum face spre exemplu george becali cu ortodoxismul.
(Dumnezeu sa rasplateasca bunatatea sa, toate ajutoarele sale fata de biserici,manastiri, comunitati intregi de oameni, insa merge prea departe crezandu-se trimisul Domnului.)
Ca lider religios nu as face greseala de a da cultului meu un sens limitativ, as propaga clar universalitatea religiei si as incuraja gandirea libera a credinciosului
fata de toate religiile monoteiste care admit un singur Dumnezeu.
-
09-17-2006, 04:14 PMIn numele lui Allah Cel Milostiv, Indurator !
Multumesc pentru raspunsuri
Myryam, am retinut doua aspecte importante din cele spuse de tine :
razboiul din interiorul omului rabufneste in afara.Cand ai pace interioara,in jurul tau este pace.caci viata asta e trecatoare,pe cand cea de dincolo e vesnica.
Ambele mari religii, atat cea crestina, cat si cea islamica au acelasi punct de vedere in aceste probleme :
(Cartea intelepciunii lui Solomon 2 : 5)"Ca umbra de trecătoare este viaţa noastră şi sfârşitul ei este fără înapoiere, că s-a pecetluit, şi nimeni nu mai vine înapoi."
(surat Al-Hadid 57 : 20 - in traducere sura 'Fierului')"Sa stiti ca viata aceasta este doar o joaca, o gluma, o podoaba [1], goana dupa lauda intre voi si dupa inmultirea averilor si a copiilor. [Aceasta] este asemenea unei ploi, a carei vegetatie ii incanta pe lucratorii pamantului, dar apoi ea se vestejeste si o vezi ingalbenita si apoi se preschimba in niste farame. Iar in Viata de Apoi se afla chin aspru [2] si iertare de la Allah si multumire [3]. Si nu este aceasta viata decat o placere inselatoare."
Iata cat de mult adevar in ambele carti sfinte, relevate de catre Allah Atotputernicul !
Si totusi, daca ambele religii au acest crez, de unde atata dragoste pentru aceasta lume nu a doar catorva dintre noi ?
Si Anna Maria spunea ceva interesant :De aici se poate trage concluzia ca unul dintre factorii care produc aceasta criza si tensiune inter-religioasa este cel politic si ca orice mare lider religios este bine sa stea departe de viata politica si sa se ocupe exclusivist de religia pe care o administreaza prin intermediul rolului cu care este investit.Daca as fi liderul unei religii as sta foarte departe de politica
Da, si parerea mea este ca factorul politic are o influenta nu de putine ori negativa in lumea in care traim.
Tinand cont ca peninsula Arabiei, in special tarile din Golful Persic, dispun de mari cantitati de petrol [4] cred ca si factorul economic a avut si inca mai are o importanta miza in relatiile dintre marile puteri occidentale (cu populatie majoritar crestina) si cele arabe (multe dintre ele cu populatie majoritar musulmana). Daca ar fi sa luam doar statistica din 2001 cu privire la rezervele de petrol in tarile O.P.E.C., doar Arabia Saudita detinea 40,9 % din totalul rezervelor de 'aur negru'.
Ce parere aveti in legatura cu acest al doilea factor care, alaturi de cel politic, sunt posibile raspunsuri la prima intrebare ?
Note de subsol :
[1] aparent frumoasa;
[2] pentru cei care nu I-au aratat supunere lui Allah;
[3] pentru aceia care I-au aratat supunere lui Allah supunere;
[4] distributia rezervelor de petrol : Bahrain (0,1 mld. de barili), Qatar (15,2 mld. de barili), Kuwait (96,5 mld. de barili), Arabia Saudita (262,8 mld. de barili), Emiratele Arabe Unite (97,8 mld. de barili) etc."In ziua aceasta, am desavarsit religia voastra si am implinit harul Meu asupra voastra si am incuviintat Islamul ca religie pentru voi !" (5 : 3)

-
Deosebit

09-17-2006, 07:18 PMMi-e greu sa cred ca islamul poate sa stea departe de politic,cand prin definitie e o religie care reglementeaza si aspecte ale vietii sociale si politice.Ma gandesc la sharia,practic e o lege care ar trebui sa guverneze societatea islamica,nu?

-
09-17-2006, 08:04 PM
Politica Islamica este cea mai perfecta politica pentru ca e singura care respecta Omul .
Din pacate , si insist sa spun , ca occidentul priveste musulmanii ca si cum Islamul e religia razboiului , pentru ca occidentul a facut dintotdeauna sa fie tarile islamice asa cum sunt astazi , ca sa aiba o oarecare facilitate in a pune stapanirea lui pe bogatiile tarilor respective .
Eu as chema la khilafah , o singura tara Islamica , care include toate tarile islamice sub puterea unei singure legi si sub puterea unui singur conducator .
Motivele sunt :
O tara unita musulmana o sa aplice pacea in lume pentru ca doar prin aplicarea islamului se va face pace in pamant .
- Nimeni afara de musulmani nu are voie sa consume petrolul gasit in tarile islamice .
- Crestinii si evreii care traiesc in tarile islamice , au toata libertatea de a ramane in aceste tari si in a aplica religiile lor , conform legii Omariene, facuta si aprobata de Printul celor credinciosi Omar Ben Al-khattab , si prin care s-au pastrat toate bisericile din lumea araba .
- Platesc bani la straini din tara ca sa iasa afara , si intrerup primirea strainilor (nemusulmani) ca sa lucreze , o perioada de timp , pana cand imi stabilesc puterea economica si dau sanse cetatenilor sa ocupe locurile de munca , si dupa aceea deschid drumul pentru straini sa lucreze .
- Opresc toate taxele si impozitele pentru ca nu au nici o explicatie religioasa , iar in schimb oblig toti musulmanii sa plateasca Dania , si ne-musulmanii sa plateasca taxe de stat daca vor sa ramana in tara respectiva .
- Protejez toate drepturile omului de a critica si de a sfatui conducatorii .
- Aplic legea Islamica in a taia mana hotului , si a pedepsi cel care bea si cel care curveste , si cred ca in scurt timp se va curata tara de betivi si drogati si hoti .
- Construiesc un oras educativ pentru cei care stateau in inchisori dinainte sa ajung eu la putere si in scurt timp ii reintroduc in societate .
- Deschid o casa a orfanului , a vaduvelor si a femeilor divortate , pentru a proteja drepturile copiilor si a femeilor .
- Separ scoliile , si oblig parintii sa trimita copii lor la scoala indiferent daca sunt fete sau baieti .
- Construiesc un centru de afaceri internationale ca sa nu fie tara lipsita de relatii cu tarile externe .
- Deschid un centru al armamentului , si interzic razboiul atata vreme cat tara nu este atacata .
- In caz in care , tara mea este atacata de o alta tara , nu astept acordul nimanui in a-mi apara tara , iar daca tara respectiva cere pace , o acord .
- Inchid toate barurile , si interzic fabricarea alcoolului , tigarilor , tutunului , drogurilor .
- Femeile care au lucrat ca si prostituate , cand eu nu eram la putere , le deschid o scoala educativa , le construiesc apartamente si le dau salariu pana cand devin capabile de munca si le reintroduc in societate fara sa le dau dreptul de a se casatorii .
- Asigur medicamentatia si hrana celor peste 55 de ani , indiferent de sex .
Cam visez , dar promit daca ajung la putere o sa aplic cu ajutorul Lui ALLAH , tot ceea ce am zis .
-
Deosebit

-
09-17-2006, 09:19 PM
Scuze dan ca ies din subiect un pic .
myryam , economia tarilor islamice este distrusa pentru ca importeaza mai mult decat exporteaza .
Daca tarile islamice fac o economie inchisa , crede ma ca nu ar muri nici un musulman de foame , pentru ca ceea mai mare piata este piata araba .
Imi place de exemplu in siria , rar sa vezi ceva produs strain , si asa au economie puternica .
-

- Abu Dhabi, United Arab Emirates, United Arab Emirates
09-17-2006, 09:27 PMCam visez , dar promit daca ajung la putere o sa aplic cu ajutorul Lui ALLAH , tot ceea ce am zis .
Chiar ,de ce nu te apuci de politica ca idei nu duci lipsa?

-
09-17-2006, 11:54 PMIn numele lui Allah Cel Milostiv, Indurator !
Frate Suleiman, recunosc ca mi-a placut foarte mult ce ai scris ca ai face in ipoteza in care in sha Allah vei deveni un important lider religios musulman. Aceasta inseamna Islam si nu trebuie sa le fie frica crestinilor sau altor popoare de asemena reguli !
De-a lungul istoriei, aceste reguli s-au aplicat pe scara mai larga sau mai redusa si nu putine au fost zonele care au prosperat sub Islam, Spania fiind doar unul dintre exemple.
Tot atat de adevarat este, insa, si ce a spus Myryam. Unele dintre regulile islamice enumerate intra in contradictie cu modul de viata al tarilor cu populatie majoritar non-musulman, asa cum este si Romania, mod de viata guvernat mai mult decat in alte parti de principiile unei economii de piata deschise, bazate pe liberul schimb si pe legea concurentei."In ziua aceasta, am desavarsit religia voastra si am implinit harul Meu asupra voastra si am incuviintat Islamul ca religie pentru voi !" (5 : 3)

| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |