Hayat (08-20-2009)
Thread: Am si eu o intrebare!
Results 1 to 8 of 8
|
|
-
09-17-2006, 11:55 AM
Salam alaikum.
Am si eu o intrebare.Am probleme cu rinichii-am piatra la rinichi-descoperita de vreo 2 ani.Si medicul mi-a recomandat sa beau macar 2 litri de apa pe zi daca vreau sa fie totul bine(plus medicamente si regim alimentar).Cine ma cunoste stie ca am avut niste crize groaznice din cauza acestor pietre.Problema e ca de la pietre fac infectii repetate pe care trebuie sa le tratez cu antibiotice.
Intrebarea ,mea este pot tine post numai de mincare in timpul ramadanului si sa beau cei min.2 litri de apa pe zi?Este primit postul?
-
Mersi Amaly de la :
-

- Abu Dhabi, United Arab Emirates, United Arab Emirates
09-17-2006, 12:43 PMIntrebarea ,mea este pot tine post numai de mincare in timpul ramadanului si sa beau cei min.2 litri de apa pe zi?Este primit postul?
Draga surioara,cine este bolnav nu tine postul,postul ori il faci ori nu il faci.
Postul,consumand apa(care tie iti este absolut necesara)nu este primit.Deci nu te chinui degeaba,cosumand numai apa,fa-ti tratamentul de care ai nevoie si in fiecare zi scoti ori bani,ori mancare care o mananci tu in seara aceea la cina.
-
Member

09-18-2006, 03:36 AM
referitori la problema ta cu rinichi poti posti si sa bei a cei 2 litri seara si medicamentele sa le iei dupa apus si inaintea rugaciunii de dimineata .
si exista medicamente ft bune cum ar fi rowatenex tab si uricol
efferfescent
si sa aveti rabdare Allahu preainaltul si prea maritul sa va da sanatatea grabnica
amiiin si daca esti bolnava rau poti sa nu postesti si sa platesti dupa ramadan inshaallah Taala
dr khalid
-
09-18-2006, 09:06 AM
Multumesc mult pentru raspuns.O sa fac cum mi-ati spus.

O sa tin Ramadan si voi bea apa si lua medicamentele dupa apus, ca nu sunt asa de grav bolnava,alhamdulilla.
Dar am fost la spital si i-am vazut pe cei care fac dializa si sincer m-am speriat tare de tot.Nu vreau sa ajung in situatia asta, de a face dializa.
-
09-18-2006, 02:55 PM
asslamu 3laikom...
daca stii ca nu esti grav bolnava dpdv al rinichilor, atunci bea apa si ia medicamentele intre maghreb si ora cand e alimsak....
oricum, de la niste pietre pana la dializa e cale luuuungaaaaaa....
insha allah o sa fie totul bine..
asslamu 3leikom...
genan

-
-
08-20-2009, 04:47 PM
Plateste cel care are o boala cronica care il impiedica sa tina post vreodata , dar nu dupa ramadan ci in cursul zilei nepostite de Ramadan .
Se plateste bani , asta e acuma , asa modern . Dar initial se da mancare unui sarman .
Adica , cel care are o boala cronica si nu poate sa tina post niciodata din cauza bolii , da de mancare unui om sarac in ziua postului .
In schimb, bolnavul care nu tine post nu plateste nimic nimanui , ci pur si simplu recupereaza ziua pe care nu a putut sa o tina . Dupa ramadan , calculeaza zilele in care nu a putut sa posteasca si tine un numar egal de zile .
ALLAH spune :
Luna Ramadan in care a fost trimis Quranul drept calauza pentru oameni , dovezi limpezi pentru drumul cel drept si Indreptar. Si oricare dintre voi care este prezent in aceasta luna , sa o tina ca Post, iar ce care este bolnav ori in calatorie [sa posteasca] un numar [egal] de alte zile .
ALLAH va voieste usurarea , nu va voieste impovararea si sa impliniti acest numar si sal-L preamariti pe ALLAH , pentru ca va calauzeste pe calea cea buna. Poate ca veti fi multumitor !
AL-Baqara 185
-
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |