Notices

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 18 of 18
  1. Este profetul Iisus (sas) - urmasul profetului David (sas) ? 
    Membru Special Abdul Rahman's Avatar
    In numele lui Allah Cel Milostiv, Indurator !

Emanuel a scris, cu privire la subiectul 'Profetii mesianice implinite in Iisus Hristos' :

"Urmasul pe tronul lui David" Isaia 9:7 Luca 1:32, 33
    .

Surioara Amal intreaba :

Si cum este profetul Isus (pacea lui Allah fie asupra lui !) urmasul profetului David (pacea lui Allah fie asupra lui !) daca Iosif nu era tatal lui, ci Dumnezeu? Din cate inteleg eu din genealogia profetului Isus (pacea lui Allah fie asupra lui !), din prima pagina a Noului Testament, faptul ca profetul Isus (pacea lui Allah fie asupra lui !) ar fi urmasul profetului David (pacea lui Allah fie asupra lui !) e -----strat prin legatura de "sange" cu Iosif.
    Am mai pus intrebarea aceasta de n ori.
    "In ziua aceasta, am desavarsit religia voastra si am implinit harul Meu asupra voastra si am incuviintat Islamul ca religie pentru voi !" (5 : 3)

2.  
    Member anna_mrb's Avatar
    Quote Originally Posted by munir View Post
    Referitor la genealogia lui Isus(pacea lui Allah fie asupra lui) as dori sa prezint doua variante posibile .
    Fie Iosif era tatal natural a lui Isus(pacea lui Allah fie asupra lui) si a fost conceput inainte de casatorie,fie Isus (pacea lui Allah fie asupra lui) este copilul din ,,flori" al Mariei ,conceput de acesta cu un soldat roman supranumit ,,Pantera"
    {In unele scrieri apocrife se mentioneaza ca Isus (pacea lui Allah fie asupra lui) era supranumit in copilarie si Isus Ben Pantera(Isus fiul lui Pantera) ?!?}
    Ma mir enorm [munir] sa aud pe cineva care(cred eu) cunoaste Cartea,sa spuna o asemenea 'trasnaie' ,cu tot respectul
    Si ca sa ma argumentez,ptr ca spuneam ieri ca am o copie a coranului,am sa citez din el:
    Surat 3.42,45,47
    Ingerii au zis:O maria ,Allah te-a ales si te-a facut curata.
    Ingerii au zis:O maria ,Allah iti vesteste un Cuvant din partea lui.Numele lui va fi Al-Masih,Isa, maret in aceasta lume cat si in lumea de apoi.
    'Doamne,cum sa am copil fara sa ma fi atins un barbat'.
    I-a raspuns El :'Intocmai asa,Allah creeaza ceea ce voieste El.Cand El hotaraste un lucru El spune doar 'fii' si El este indata '

Ca sa nu mai spun ca in aceasta privinta si Biblia este de acord.
    Deci,imi pare rau sa te contrazic,dar variantele tale posibile,as putea sa le aud poate de la un ateu si sa il inteleg,insa un om cu credinta nici macar nu s-ar gandi sa spuna asa ceva.Fie Isus Fiul Lui Dzeu...sau nu,nasterea lui a fost miraculoasa,de la Dzeu.
    Parerea mea...

Iar scrierile apocrife,ptr mine personal,nu au NICI O VALOARE !

Offtopic: nu am vrut sa fiu nepoliticoasa !

''Ma indoiesc, deci cuget,cuget,deci exist !( R.Descartes )Omul este liber, pe durata scurtei sale vieti,sa examineze, sa critice, sa cunoasca si sa creeze imaginativ... (Bertrand Russell)''

3.  
    Deosebit Mariyah's Avatar
    Referitor la genealogia lui Isus(pacea lui Allah fie asupra lui) as dori sa prezint doua variante posibile .
    1- Fie Iosif era tatal natural a lui Isus(pacea lui Allah fie asupra lui) si a fost conceput inainte de casatorie iar Iosif si Maria (in complicitate cu rabinul satului )au creat o poveste pentru a o scapa pe Maria de oprobiul public si implicit de lapidare?!?
    2- Fie Isus (pacea lui Allah fie asupra lui) este copilul din ,,flori" al Mariei ,conceput de acesta cu un soldat roman supranumit ,,Pantera"iar rabinul satului Betleem din Iudea[De fapt, locul nasterii lui Isus (pacea lui Allah fie asupra lui) fiind Nazaret ], fiindu-i mila de Maria si stiindu-i evlavia si rivna de care dadea dovada la slujirea din templu ,a apelat la o statagema pentru a acoperii pacatul savirsit .
    -In unele scrieri apocrife se mentioneaza ca Isus (pacea lui Allah fie asupra lui) era supranumit in copilarie si Isus Ben Pantera(Isus fiul lui Pantera) ?!?

ceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee? Maria este fecioara , vesnic preacurata, credincioasa si cea aleasa dintre femei pt a-l naste pe Iisus fara a fi atinsa de vreun barbat . Va rog sa nu o denigrati nici macar in gluma. Nu a existat si nici nu va exista vreodata o femeie precum ea!!!!!!!!! ASTA E CLAAAAAAAAAAAAAARRRRRRRRRRRRRRR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

4.  
    moderator munir's Avatar
    [COLOR="SeaGreen"]Draga mea anna -mrb. -asa cum am si specificat in postare ,eu am prezentat doar doua dintre cele n... variante care sunt vehiculate in privinta nasterii lui Isus .Si sunt cele mai cuminti dintre ele.
    Vrei sa vezi care era reactia evreilor atunci cind cei care nu il cunoscusera in mod direct pe Isus in copilarie sustineau acea ,,nastere miraculoasa" de unde a rezultat mai tirziu relatia Isus= fiul lui Dumnezeu?
    Iata(Marcu 6vs3,,Au nu este Acesta teslarul, fiul Mariei şi fratele lui Iacov şi al lui Iosi şi al lui Iuda şi al lui Simon? Şi nu sunt, oare, surorile Lui aici la noi?"
    Vezi dar ce stiau cei ce-l cunoscusera pe Isus? Si stiau bine ce spuneau.
    In privinta relatiei Isus -Dumnezeu chiar Isus da raspunsul in Marcu 6 vs.4,,Şi le zicea Iisus: Nu este prooroc dispreţuit, decât în patria sa şi între rudele sale şi în casa sa. "
    Acesta era Isus .Un prooroc .Si nici un proroc al Cartii nu a avut parte de o ,,nastere miraculoasa" Nici Muhammed(Slava si Pacea lui Allah fie asupra lui) nu a sustinut ca a avut o,, nastere miraculoasa"

In ceea ce priveste acuratetea sau daca vrei valabilitatea t e x t e l o r ,,apocrife".
    -cele mai multe dintre ele sunt scrise in aceeasi perioada ca si ,,evangheliile"biblice .(unele dintre ele facind parte din biblie de-a lungul timpului)
    Acele scrieri considerate ,,apocrife" au fost decise de un preot (Irineu )care pe baza unei logici ,,ciudate " a decis,,Nu este posibil ca Evangheliile sa fie mai multe sau mai putine la numar decat sunt. Intrucat, sunt patru colturi ale pamantului pe care traim si patru puncte cardinale, iar Biserica este imprastiata in toata lumea, iar stalpul de sustinere si fundatia bisericii este Evanghelia si duhul vietii, este potrivit ca ea trebuie sa aiba patru stalpi care sa emane nemurire in fiecare directie, insufletind oamenii iara si iara . . . De aceea Evangheliile sunt in acord cu aceste lucruri . . . Intrucat vietuitoarele pamantului au patru extremitati sau picioare, si Evangheliile sunt patru. " Si asta din cele peste 80 existente la acea vreme.
    A ! Asa ca un fapt divers .stiati ca ,,Evangheliile"se numeau de fapt ,,memorii sau amintiri''si nu ,,vestea buna"?!?

In ceea ce priveste cit de mult sau de putin cunosc eu cartea....stiu si eu ce sa zic?!? decide tu

5.  
    moderator munir's Avatar
    Villhelmiina aceasta este doar parerea sau credinta ta.Eu unul nu imi permit sa asez un om pe aceeasi treapta cu Dumnezeu si nimic nu ma va convinge sa ma inchin lui(ei)
    Doar Dumnezeu este unic.
    Eu nu am denigrat si nici nu am glumit.Am prezentat niste ipoteze care nici macar nu imi apartin .
    Nu-i nevoie sa strigi la mine.

6.  
    Deosebit Mariyah's Avatar
    Stati linistit ca nu am eu am multi Dumnezei.Insa nu scuza cu nimic faptul ca nu sunt ideile dumneavoastra /teoriile. Ce ar fi fiecare sa prezinte ideile trasnite ale ateilor pe diverse teme si sa se scuze mai apoi ca nu sunt ale lui?
    Dar sunt niste aberatzii in acest caz. Cu ajutorul lui Dumnezeu si prin voia sa o virgina poate ramane insarcinata.

7.  
    moderator munir's Avatar
    M-ai inteles gresit .Eu nu ma scuz in nici un fel.Cit despre aberatii....Ma rog ..e parerea ta

8.  
    Membru Special Abdul Rahman's Avatar
    In numele lui Allah Cel Milostiv, Indurator !

Toata lauda lui Allah Atotputernicul !

As-Salamu 'alay-kum !

Villhelmiina si Ana va asiguram ca musulmanii o respecta foarte mult pe Maria, mama profetului Iisus (pacea lui Allah fie asupra lui !), iar domnul Munir (desi este crestin) nu a vrut sa jigneasca pe nimeni.

Fecioara Maria este un model de cucernicie pentru noi toti, fie ca suntem musulmani, crestini sau evrei, in Nobilul Coran fiind scris :

[Adu-ti aminte] cand ingerii au zis : "O, Maria ! Allah te-a ales si te-a facut curata. El te-a ales peste femeile lumilor. (3 : 42)
    Iar nasterea profetului Iisus (pacea lui Allah fie asupra lui !) este unul dintre cele mai marete momente, pe care Allah Preainaltul l-a daruit omenirii :

Inaintea lui Allah, Iisus este asemenea lui Adam, pe care El l-a facut din lut, si apoi i-a zis lui 'Fii' si el a fost. (3 : 59)
    Plecand de la aceste adevaruri de netagaduit, ele fiind spuse de Allah Preainaltul, va indemn pe toti sa va linistiti si sa revenim la subiectul care a dat titlul acestui topic.

De asemenea, va invit politicos sa nu mai 'ridicati tonul', indiferent de motiv. Suntem moderatori si avem obligatia sa asiguram un climat civilizat de dialog.

Orice contradictie de idei, fie o solutionati pe calea ideilor argumentate, fie trimiteti un mesaj privat moderatorilor sectiunii, daca dumneavoastra considerati necesar.

Cu respect, Abdul Rahman
    "In ziua aceasta, am desavarsit religia voastra si am implinit harul Meu asupra voastra si am incuviintat Islamul ca religie pentru voi !" (5 : 3)

9.  
    Member anna_mrb's Avatar
    Quote Originally Posted by munir View Post
    Draga mea anna -mrb. -asa cum am si specificat in postare ,eu am prezentat doar doua dintre cele n... variante care sunt vehiculate in privinta nasterii lui Isus .Si sunt cele mai cuminti dintre ele.
    ..................................
    Imi cer iertare,daca as fi stiut de la inceput ca esti Crestin,nu te-as fi intrebat'cum de poti afirma asa cea?' Stiam ca musulmanii nu ar fi pomenit asa ceva,nici macar in gluma,greseala mea

Acum,referitor la profetul Isus,stim ca nici un profet nu este bine primit in tara lui,cum ai spus si tu,dar asta nu era motivul lor de neincredere in Isus.
    In primul rand,ptr ca ma indoiesc ca Isus ar fi devenit rabin/profet sau ar fi avut la fel de mult respect(de exemplu cand avea 12 ani si invata pe everi in sinagoga) daca poporul ar fi stiut ca Iosif nu este tatal sau adevarat.L'ar fi numit un bastard si nu l-ar fi lasat nici macar sa se apropie de casa lui Dzeu.
    Iar in al doilea rand,stiu ca si Mohamed a fost ponegrit in patria sa,in Mecca de catre triburile arabe din jur,care nu erau de acord cu propovaduirea lui despre dragoste si pace.Drept urmare,s'a mutat in Medina,unde a putut sa propovaduiasca islamul si sa devina o putere din toate punctele de vedere.
    Deci in nici una din cazuri,faptul ca Evreii gandeau cum gandeau despre el,nu are nici o treaba cu faptul ca nu avea un tata.Cred ca rautatea lor este legata de o cu totul alta problema.Si multumesc internetului,am reusit sa gasesc o trimitere la motivul ptr care evreii vroiau sa il ucida pe Isus : Ioan 10.33 Iudeii I-au răspuns: "Nu pentru o lucrare bună aruncăm noi cu pietre în Tine, ci pentru o hulă, şi pentru că Tu, care eşti un om, Te faci Dumnezeu."

Quote Originally Posted by Dan View Post
    Villhelmiina si Ana va asiguram ca musulmanii o respecta foarte mult pe Maria, mama profetului Iisus (pacea lui Allah fie asupra lui !), iar domnul Munir (desi este crestin) nu a vrut sa jigneasca pe nimeni.
    Fecioara Maria este un model de cucernicie pentru noi toti, fie ca suntem musulmani, crestini sau evrei, in Nobilul Coran fiind scris :
    Nu m-am simtit in nici un fel jignita,cred ca putin conteaza ce cred eu despre Isus,insa facusem o confuzie ,pe care am explicat-o mai sus Scuze daca am fost neinteleasa !

''Ma indoiesc, deci cuget,cuget,deci exist !( R.Descartes )Omul este liber, pe durata scurtei sale vieti,sa examineze, sa critice, sa cunoasca si sa creeze imaginativ... (Bertrand Russell)''

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)