Notices

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 19 of 19
  1. Povestiri de Ramadan . Ziua 1 
    moderator gabriela guettat's Avatar
    Abu Dhabi, United Arab Emirates, United Arab Emirates

Pentru ca eu am marea onoare de a fii prima, va urez din tot sufletul SA FITI MAI PIOSI decat sunteti,SA FITI MAI INCREZATORI decat sunteti,iar ALLAH subhanahu wa taala sa primesca POSTUL din acesata minunata luna care ne aduce numai hasanat!!!
    PROFITATI DIN PLIN!!!

1)VERSAT DIN CORANUL CEL NOBIL

Dumnezeu! Nu este Dumnezeu afara de EL,Viul,Vesnicul!Nici picoteala,nici somnul nu-L prind vreodata!Ale Lui sunt cele din ceruri si de pe pamant.Cine-ar putea mijloci la El fara ingaduinta Sa?El cunoste cele dinaintea lor si cele de dupa ei,iar ei nu cuprind din stiinta Sa decat ceea ce El voieste!Tronul Sau este mai intins decat cerurile si pamantul a caror pazire nu-I este Lui povoara,caci El este Inaltul, Marele. (Sura 2 Vaca:255)

2)HADITH:

Abu HURAIRA a relatat ca trimisul lui ALLAH sallALLAH alaihi wa sallam a zis:
    "Nici o rugaciune nu este mai chinuitoare pentru ipocriti,decat rugaciunea de la crapatul zorilor si rugaciunea de noapte.Daca oamenii ar stii ce binecuvantare se afla in ele,ar venii si tarash sa se roage."

3)Persoana islamica,care a lasat in inima mea un profund respect,este Saiduna Abu Baker, pentru sustinerea neconditionata a Profetului sallALLAH alaihi wa sallam.

4)Povestioara:

Imi aduc aminte cu mare placere de venirea pentru prima data a parintilor mei aici la noi in Tunisia.
    Pentru prima oara vor vedea ce inseamna sa fii intr-o tara islamica si ce inseamna POSTUL!
    Cum era sfarsitul luni martie,si era frumos afara erau in balcon cand s-a strigat athan,au ramas blocati de linistea care a urmat.
    Si aud pe tata ca spune mamei,"draga dar unde o fi disparut tot intr-o jumate de minut,nici o masini,nici macar un om intarziat,nimeni?DOAMNE MARE E PUTEREA TA?"
    Saraci erau asa de surprinsi de atata liniste,si sotul meu a zis:
    "hai tata intrati sa mancam,ca in nici o ora totul o ia de la capat !

5)Reteta:

NAMURA!! o prajitura care in Ramadan toti o vor

-o lingura mare de unt sau (samna),
    -200 G de zahar
    -o lingurita de praf de copt
    -un pahar mare de iaurt natural(cel de 400g)
    -doua pahare de smid(gris,nu fin)
    -un plic de zahar vanilat
    Totul se amesteca foarte bine ,se unge tava cu tahina;si punem punem compozitia in tava unsa.
    Acesta prajitura o putem taia in patratele,sau in romburi;
    deasupra se pune cate o migdala (distanta lasata fiind cam de doua degete intr ele,atat sus cat si jos)
    Deci, atunci cand o taiati sa aveti pe fiecare bucatica cate o migdala la mijloc!
    La aceasta prajitura se face un sos format din doua pahare de zahar,doua pahare de apa si o lingurita de zeama de lamaie.Se fierbe acest sos 15 minute,si se toarna(uniform) peste prajitura calda,care o lasam la cuptor 30-35 min,la foc normal!

Pofta mare!!!

6)Dorinta:

Cea mai mare dorinta care o am este ca ALLAH subhanahu wa taala sa ii aleaga si pe ai mei printe cei credinciosi!

7)Pregatirea de AID:

Aici se cumpara pentru copii haine noi si jucarii,se merge la neamuri, cei tineri merg la cei in varsta si ii felicita.
    Si nu in ultimul rand bucuria ca am fost ajutati de ALLAH subhanahu wa taala sa tinem o luna de post si rugaciunea de a fii la anul, inshallah printre cei care vor tine postul.
    Este un mare prilej de BUCURIE PENTRU TOATA LUMEA!!!

INCA O DATA VA UREZ RAMADAN KAREEM!!!!!
    Last edited by suleiman; 09-23-2006 at 01:48 PM. Reason: LA cererea lui Gabi

2. Urmatorii 4 au spus mersi lui gabriela guettat pentru acest subiect

Mariyah (09-23-2006), Nadia (10-19-2006), shama (09-24-2006), suleiman (09-23-2006)

3.  
    Membru de onoare imanikka's Avatar

Insha Allah ca dorinta ta sa devina realitate
    Pentru tine iubito

4.  
    moderator daniela_muslimah's Avatar

Assalamu Alaykum wa RAhmatullahi wa Barakatuhu!..

Allah Subhanahu wa Ta'ala sa va binecuvanteze pe amandoua, surioarelor..

si sa va indeplineasca dorintele..

insha'a Allah..

~~~
    "Pentru aceia care raspund Domnului lor si implinesc Rugaciunea [As-Salat], iar pentru treburile lor [tin] sfat laolalta si dau Dania [Az-Zakat] din cele cu care ii inzestram." (Surat Ash-Shura_Sura "Sfatului" (42):38)

5.  
    Deosebit sara's Avatar

Imaika , Daniela :smile06: :smile06: :smile06: InshaAllah ,Allah sa ne implineasca dorintele la toti .
    Only ALLAH can judge me !

6. Pentru ziua a 13-a din Ramadan 
    Member Amaly's Avatar
    Salam alikum,imi cer scuze,eu ar fi trebuit sa postez in ziua a 13-a a ramadanului ...dar sper ca nu este tirziu nici acum.

1)Verset din CORAN:
    "Spune:"El este cel Allah,Cel Unic!
    Allah este Stapanul!
    El ne zamisleste si nu este nascut
    Si El nu are pe nimeni egal!"
    (surat Al-Ikhlas)

2)Hadith:"Anas ibn Malik (Allah sa-l aiba in mila Sa!) relateaza ca Trimisul lui Allah (pacea si binecuvintarea lui Allah fie asupra lui!) a gasit o curmala uscata pe drum si a zis: Daca nu m-as fi gindit ca o fi fost menita pentru milostenie, as fi mincat-o"

3) Persoana islamica care mie imi place cel mai mult este prima sotie a Profetului Mohamed (pacea si binecuvintarea lui Allah fie asupra lui!), Khadija(Allah sa o aiba in mila Sa!) deoarece cred ca era o femeie foarte inteligenta.

4)Povestioara:
    Ce-mi aduc eu aminte cu placere, din copilaria mea sunt vacantele de vara pe care le pereceam la bunica mea impreuna cu sora mea geamana si cu verisorii mei.Casa bunicii mele este la 500m de o padure, unde ne jucam de obicei.Intr-una din zile ne-am urcat in niste copaci,care erau foarte tineri,si ne balnsam in ei zicind ca suntem in avion.Eu m-am urcat in unul care era la citiva metri de o groapa de urzici si din pacate avionul meu s-a prabusit in groapa cu urzici.

5)Reteta:m-am gindit sa va dau reteta tortului pe care il fac eu de obicei si care este foarte bun in zilele de vara.
    1.BLATUL:sunt doua posibilitati: ori il cumperi din magazin sau il prepari singura acasa(eu recomand a doua varianta).
    -se iau 5 oua care se tin macar 2-3 ore la temperatura camerei si se separa galbenusul de albus;
    -albusul se bate spuma impreuna cu 10 linguri de zahar pina se intareste;
    -galbenusul se freaca cu 5lingurite de zahar impreuna cu esente de vanilie sau ce alte esente vreti si cu un virf de bicarbonat stins cu lamiie sau otet;
    -se amesteca albusul batut spuma cu galebenusul dupa care se adauga 10 linguri de faine turnate in ploaie;
    -toata compozitia se pune la cuptor unde se lasa 45 de minute.Dupa ce s-a racit se scoate blatul si se pune pe un fund de lemn.
    2.CREMA:eu cumpar de obicei crema din magazin,cumpar acele pachetele cu praf pentru crema destinate special pentru prajituri;
    3.SIROPUL: se pun citeva linguri de zahar-5-6 linguri- intr-o cratita si se topeste dupa care se adauga apa rece si esente.Se lasa la fiert si se amesteca pina se topeste tot zaharul si apa capata o culoare aramie.
    Blatul se lasa macar 12 ore la racit dupa care se ia si se taie in 3 se insiropeaza bine dupa care se pune crema.Dupa aceea se orneaza cu frisca,aici intervine imaginatia fiecaruia.Cind tortul este gata se pune la frigider si se lasa macar 4-5 ore.
    Secretul consta in faptul ca tortul sa fie bine insiropat si sa fie servit cind este rece.

6)Dorinta:
    Eu nu am dorinte speciale si personale.Sincer nu-mi doresc nimic.

7)Prgatirea pentru Aid:nu stiu sa va raspund la intrebarea asta,nu simt ca se apropie Aid-ul,poate ca si pentru ca am foarte mult de lucru-lucrez la un centru de plasament cu copii care au fost abandonati de parinti- si ma gindesc ce viata au si ce sansa au copii aste in viata.Si vad in fiecare zi cit de rai si de nepasatori pot fi oamenii.

7.  
    moderator gabriela guettat's Avatar
    Abu Dhabi, United Arab Emirates, United Arab Emirates
    Amaly,versetul ales de tine este pilon principal
    in Sfantul Coran;
    Hdith-ul tau ne arata cat de Marinimos a fost Profetul sallALLAHU alaihi wa sallam;
    Exemplu, de persoana islamica ales de tine,CE poate fi mai bun.... sa poti sa ai virtutiile,si rabdarea care le-a avut sotia Profetului sallALLAHU alaihi wa sallam;
    Frumoasa povestioara chiar sa stii ca am ras!
    Reteta o stiu si eu, dar a mea era din opt oua;bref iese bun sunt convinsa, draga mea!
    In schimb, la punctul sase m-ai intristat foarte tare,trebuia barem sa spui ca iti doresti sa fii sanatoasa si sa mai faci inshallah si alte luni de Ramadan cu noi
    Ca sa nu iti zic de ultimul punct, care m-a copleshit ,offf ALLAH subhanahu wa ta'ala sa va dea sanatate,si putere ca este o munca FOARTE NOBILA ceea ce face-ti voi acolo!
    Iar la micutzei aceia nevinovati si abandonati, le urez din toata sufletul meu sa isi gaseasca fiecare dintre ei o INIMA care sa ii iubesca inshallah!!
    Iti multumesc pentru postarea ta

8.  

Assalamu Alaykum wa Rahmatullahi wa Barakatuhu!..

Sa te ajute Allah Subhanahu wa Ta'ala sa-i poti face sa zambeasca pe acei copii (Insha'a Allah) si sa-ti dea o rasplata Frumoasa pentru tot ceea ce faci_in Viata de Apoi...

si sa-ti daruiasca un caracter cat mai nobil, cu cat mai multe trasaturi din cele pe care le-a avut Khadija (radhyi Allahu anha!)...

Insha'a Allah..

~~

"Pentru aceia care raspund Domnului lor si implinesc Rugaciunea [As-Salat], iar pentru treburile lor [tin] sfat laolalta si dau Dania [Az-Zakat] din cele cu care ii inzestram." (Surat Ash-Shura_Sura "Sfatului" (42):38)

9.  
    Membru de onoare imanikka's Avatar
    FOARTE FRUMOS AI SCRIS AMALY

Sincer Surat Al-Ikhlas este cea mai iubita sura a mea. Acum stau si ma gandesc sa postez alta sura

Eu iubesc foarte mult copii si ma doare sufletul cand vad copii abandonati care stiu sa zambeasca si sa se joace ca toti ceilalti. Si sincer cand eram mica ii spuneam mamei ca eu vreau sa am copii mei dar eu vreau sa iau si copii fara parinti. Da ma rog , eu mica mama radea... Am o matusa care acum un an a infiat un copil care avea un an jumate ( acuma 2 si juma) si este o bonbonica. Si este cel mai mic nepotel al bunicii si este adoratul tuturor. Masha Allah

Insha Allah ca toti acesti copii sa aiba parte de iubire , sa aiba si ei amintiri frumoase din copilarie si sa nu sa se simta inferior celora care au parinti. Ei nu sunt vinovati cu nimic. Allah sa-i aiba in grija sa.

Amaly ai zis ca nu te pregatesti de Aid , dar eu ma bucur ca poti sa-ti ofer un mic cadou , chiar si virtual.

Daca tot am vb desppre copii , uite cadoul meu

10.  
    moderator Saira's Avatar
    Assalamou alaykoum wa rahmatullahi wa barakatouhu

Azi e ziua mea la scris.

Insha'Allah ma intorc putin mai tarziu si scriu acum sunt putin ocupata,insa am vrut sa va anunt ca voi fi aici insha'Allah.

Mi-e un pic teama la poveste...dar vedem noi cum rezolvam

Am trecut sa va anunt,ca sa nu ma puneti absenta.

Assalamou alaykoum wa rahmatullahi wa barakatouhu

11.  

Assalamu Alaykum wa Rahmatullahi wa Barakatuhu!

De ce sa-ti mai fie teama, Bebika?

~~~

uite-asa, de-"ncurajare"

:smile06:

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)