Notices

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 19
  1. Povestiri de Ramadan . Ziua 1 
    moderator gabriela guettat's Avatar
    Abu Dhabi, United Arab Emirates, United Arab Emirates

Pentru ca eu am marea onoare de a fii prima, va urez din tot sufletul SA FITI MAI PIOSI decat sunteti,SA FITI MAI INCREZATORI decat sunteti,iar ALLAH subhanahu wa taala sa primesca POSTUL din acesata minunata luna care ne aduce numai hasanat!!!
    PROFITATI DIN PLIN!!!

1)VERSAT DIN CORANUL CEL NOBIL

Dumnezeu! Nu este Dumnezeu afara de EL,Viul,Vesnicul!Nici picoteala,nici somnul nu-L prind vreodata!Ale Lui sunt cele din ceruri si de pe pamant.Cine-ar putea mijloci la El fara ingaduinta Sa?El cunoste cele dinaintea lor si cele de dupa ei,iar ei nu cuprind din stiinta Sa decat ceea ce El voieste!Tronul Sau este mai intins decat cerurile si pamantul a caror pazire nu-I este Lui povoara,caci El este Inaltul, Marele. (Sura 2 Vaca:255)

2)HADITH:

Abu HURAIRA a relatat ca trimisul lui ALLAH sallALLAH alaihi wa sallam a zis:
    "Nici o rugaciune nu este mai chinuitoare pentru ipocriti,decat rugaciunea de la crapatul zorilor si rugaciunea de noapte.Daca oamenii ar stii ce binecuvantare se afla in ele,ar venii si tarash sa se roage."

3)Persoana islamica,care a lasat in inima mea un profund respect,este Saiduna Abu Baker, pentru sustinerea neconditionata a Profetului sallALLAH alaihi wa sallam.

4)Povestioara:

Imi aduc aminte cu mare placere de venirea pentru prima data a parintilor mei aici la noi in Tunisia.
    Pentru prima oara vor vedea ce inseamna sa fii intr-o tara islamica si ce inseamna POSTUL!
    Cum era sfarsitul luni martie,si era frumos afara erau in balcon cand s-a strigat athan,au ramas blocati de linistea care a urmat.
    Si aud pe tata ca spune mamei,"draga dar unde o fi disparut tot intr-o jumate de minut,nici o masini,nici macar un om intarziat,nimeni?DOAMNE MARE E PUTEREA TA?"
    Saraci erau asa de surprinsi de atata liniste,si sotul meu a zis:
    "hai tata intrati sa mancam,ca in nici o ora totul o ia de la capat !

5)Reteta:

NAMURA!! o prajitura care in Ramadan toti o vor

-o lingura mare de unt sau (samna),
    -200 G de zahar
    -o lingurita de praf de copt
    -un pahar mare de iaurt natural(cel de 400g)
    -doua pahare de smid(gris,nu fin)
    -un plic de zahar vanilat
    Totul se amesteca foarte bine ,se unge tava cu tahina;si punem punem compozitia in tava unsa.
    Acesta prajitura o putem taia in patratele,sau in romburi;
    deasupra se pune cate o migdala (distanta lasata fiind cam de doua degete intr ele,atat sus cat si jos)
    Deci, atunci cand o taiati sa aveti pe fiecare bucatica cate o migdala la mijloc!
    La aceasta prajitura se face un sos format din doua pahare de zahar,doua pahare de apa si o lingurita de zeama de lamaie.Se fierbe acest sos 15 minute,si se toarna(uniform) peste prajitura calda,care o lasam la cuptor 30-35 min,la foc normal!

Pofta mare!!!

6)Dorinta:

Cea mai mare dorinta care o am este ca ALLAH subhanahu wa taala sa ii aleaga si pe ai mei printe cei credinciosi!

7)Pregatirea de AID:

Aici se cumpara pentru copii haine noi si jucarii,se merge la neamuri, cei tineri merg la cei in varsta si ii felicita.
    Si nu in ultimul rand bucuria ca am fost ajutati de ALLAH subhanahu wa taala sa tinem o luna de post si rugaciunea de a fii la anul, inshallah printre cei care vor tine postul.
    Este un mare prilej de BUCURIE PENTRU TOATA LUMEA!!!

INCA O DATA VA UREZ RAMADAN KAREEM!!!!!
    Last edited by suleiman; 09-23-2006 at 01:48 PM. Reason: LA cererea lui Gabi

2. Urmatorii 4 au spus mersi lui gabriela guettat pentru acest subiect

Mariyah (09-23-2006), Nadia (10-19-2006), shama (09-24-2006), suleiman (09-23-2006)

3.  
    fondator suleiman's Avatar
    Anna, Any,genan, Gia_si_David, imanikka, MARYAM M.A., nadine, sara .

Mai . Luna ramadan nu este luna lenesilor . E luna oamenilor harnici .

Am onoarea sa-ti raspund primul , desi nu sunt primul care a citit ce ai scris .

Ramadan Mubarak , si pacate iertate .
    Ayat al-kursi , e linistea sufletului .
    Abubaker radiyallahu 'anh este prima persoane dupa profet صلى الله عيه وسلم pe care trebuie sa o iubim .

Povestea e faina , si ma gandesc oare ce faceau daca erau in Arabia Saudita in mekka ?

4.  
    moderator Saira's Avatar
    Assalamou alaykoum wa rahmatullahi wa barakatouhu

Ramadan kareem tuturor

Gabriela,mamikule...frumos ti-ai facut tema,barakAllahou fik...m-au dat lacrimile la povestioara ta...ma gandeam ca poate,intr-o zi,si parintii mei vor cunoaste,insha'Allah,Islamul...ce inseamna sa auzi adhanul si ce inseamna asta pentru tine...ya Allah,am inceput sa dau apa la soricei de-a binelea,imi cer scuze...

Ma gandesc sa-mi fac si eu prajiturica a carei reteta ai scris-o tu...n-am mai mancat niciodata dar smid,adica grish?!?n-am prea inteles

Pupicei multi mamicii mele si numai bine tuturor muslimilor

5.  
    Membru de onoare imanikka's Avatar

BARAKALLAHU FIKI.

Foarte frumos

Sa avem un post acceptat si Insha Allah cati mai multi ca cunoasca binefacerile lunii Ramadan. Sa fim mai buni , sa ne caim. Se spune că robul, dacă a păcătuit şi apoi s-a căit, zicând "Doamne, am păcătuit. lartă-mă, căci nu ierţi păcatele decât Tu!", Allah Preamăritul îi va grăi aşa: "Robul meu a ştiut că el are un Domn care-i iartă păcatele şi care-l călăuzeşte. Vă mărturisesc că i-am iertat păcatele".

Profetul a zis: "Nu insistă cel care cere iertare chiar dacă revine de şaptezeci de ori într-o zi"
    Deci sa nu ezitam nici o clipa sa cerem iertare lui Allah Subhanahu w Ta'ala.

PS: Eu am crezut ca doar citim si nu avem voie sa raspundem

6.  
    AnaMaria,Suleiman,Shama ,Bebelico,Iemeniko, JAZAKALLAH AL KHAIR

7.  
    Harnic Sarah_Nour's Avatar
    ALLAH subhane wa ta'ala!!!
    BARAKAALLAHU FIIKUM!!!

8.  
    Sarah habibty ,jazakallah al khair

9.  
    Deosebit sara's Avatar

M-am gandit sa va fac o surpriza , si sa postez eu urmatoarea povestire .

1 - Verset din Quran
    "Jur pe timp ! Ca omul va fi in pierdere , / Afar de aceia care cred si implinesc fapte bune si se indeamna unul pe altul catre Adevar si se indeamna unul pe altul la rabdare ." { Surat Al - 'Asr}

2 - Hadith
    " Daca il iubesti pe Allah , smulgeti din inima dragostea lumeasca "

3 - Persoana Islamica
    Persoan Islamica pe care o respect este Ali , radi Allahu anhu . A fost primul musulman . A acceptat islamul de la o varsta frageda , si a fost un companion de incredere al Profetului , punandusi viata in perocol pentru Profetul Nostru Iubit

4- Intamplare
    Am stat si m-am gandit ce sa postez , apoi am zis ca cel mai bine este sa postez "intamplarea " care m-a facut sa raman in Egypt .
    M-am hotarat sa vin la matusa mea in vizita , in vacanta de vara , pentru 2 sapt . Parintii , aveau un sentiment ca nu ma voi mai intoarce , si nu au fost de acord . Intr-un final mi-au dat bani de pasaport , sa scape de mine . Pasaportul mi-a iesit in 3 luni de zile , si am venit in EGYPT pe 1 sept 2003 . Hotarata ca stat 2 sapt , atat . Inainte sa-mi expire timpul , ne-am gandit sa mergem la Mare , apoi cand veneam , direct la avion . Sincera sa fiu eu vruiam sa raman , dar nu puteam sa zic ,asteptam sa se faca invitatia . Si intr-o seara , la Mare , ne-am plictisit , iar eu m-am gandit sa inveselesc atmosfera , sa spun niste bancuri . Am spus eu bancuri pana la Fajr , matusa mea cu sotul ei au facut Rugaciunea , iar eu ma gandeam ce bancuri sa mai spun . Uite asa , spunand bancuri { ca in Romania , bancuri , unu si unu } , matusa mea , uimita de cate bancuri stiu , m-a intrebat unde le-am invatat , eu am raspuns la scoala , si chiar la orele de religie , deoarece profesorul era cu cativa ani mai mare decat noi . Cand a auzit , mi-a zis ca nu invat ceva bun acolo , asa ca mi-a propus sa raman . Nu am ezitat , si nu imi pare rau . Ma rog la Allah sa o rasplateasca pe matusa mea , pentru binele facut ; si , al Hamdulillah ca Allah sa indurat de mine , si mi-a aratat drumul spre lumina , calea cea dreapta . Asta este cea mai frumoasa intamplare .

5- Retete
    Pai m-am specializat in mancarea egypteana , asa sa nu stiu ce sa aleg .

Ardei umpluti { mahshi }
    2 cani orez
    1 Kg rosii coapte date pe razatoare
    2-3 cepe mari , cubulete si calite in unt
    carne tocata { care se caleste peste ceapa }
    verdeturi : cosbara , patrunjel , marar
    sare , piper , vegeta , dupa gust .
    Ceapa se caleste in unt sau ulei , apoi se adauga carnea tocata , se adauga rosiile date pe razatoare , orezul { dupa ce a stat cca o jumatate de ora in apa} , verdeata tocata si sarea , piperul . Se amesteca bine apoi se umblu ardei , dovlecei , vinete{ care sa nu-i umbleti foaret mult , ca sa nu curga orezul din ei } , sarmale in foi de vita si varza .
    Pofta buna , si sa ma anuntati cum va iesit reteta , nu va cer sa gust .

6- Dorinta
    Cati mai multi sa accepte Islamul , mai ales din familie si cunoscuti , iar eu sa devin mai credincioasa .

7- Pregatiri de Aid
    Aici , ca si in Tunisia , se cumpara haine noi , iar daca nu este ceva nou , hainele trebuie sa fie curate , sa le speli inainte de Aid . Dimineata , dupa Fajr , coboram la Moschee , iar de anul trecut Rugaciunea de Aid se face in aer liber , langa Moschee , au pregatit teren ptr asa ceva , si vine aproape tot orasul . Apoi se viziteaza intre ei , se felicita ca Allah ia ajutat sa prinda Ramadanul .

Fie ca Allah sa ne accepte Postul Nostru si Rugaciunile Noatre .

Ramadan Kareem si Mubarak
    Only ALLAH can judge me !

10.  
    Surioara BRAVO, foarte frumos,Sura AL-ASR,mashallah cata greutate,si cata importanta are,mashallah.De hadith,ce sa iti zic"subhan Allah, mashallah!
    O poveste draguta,si o reteta care cred ca e foarte gustasa.
    Inshallah surioara, Dorinta ta sa fie implinita!!!
    Si tie RAMADAN FERICIT!!!!

JAZAKALLAH AL KHAIR!!

11.  
    Deosebit sara's Avatar

Babitza iubita :smile06:
    Rabena Maakum
    Only ALLAH can judge me !

Page 1 of 2 12 LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)