Draga Iman.
E bine locul unde ai pus intrebarea , dar trebuia sa dai un titlu corespunzator..
Lasa ca te obisnuiesti tu
Da este pacat sa pui obiecte la amanet .
Este blestemat acela care ia dobanda si acela care o plateste .
La amanet este la fel ca si la banca . Platesti o suma si primesti alta .
Stiu ca este greu sa te desparti de un obiect plin de amintiri , dar daca este nevoie mai bine sa-l vinzi decat sa pacatuiesti ..
Thread: Islam- Intrebari
Results 1 to 10 of 45
|
|
-
03-16-2006, 05:17 PM
Am vrut sa pun o intrebare cu privire la Islam , si m-am tot uitat eu
unde sa scriu dar nu am stiut. Asa ca am facut eu un nou topic. Admin daca nu am postat unde trebuie te rof sa ma scuzi
Situatie: Am nevoie de bani ( nu eu , asa exemplu
) si sunt intr-o situatie critica. Plec la si-mi dau la amanet aurul luind banii de care am nevoie. Timp de o luna pot plati procentul impus ( 5-10%) , dar daca nu platesc dispare aurul meu
. Chesti asta este haram? La fel si cu bancile de unde iai bani , platind un oarecare procent. Daca stie cineva , spuneti-mi este haram ?
Allah ma'akumLast edited by suleiman; 03-17-2006 at 05:11 PM.

-
03-16-2006, 05:48 PM
-
03-16-2006, 06:21 PM
M-am gandit eu ca este haram , dar am intrebat sa fiu sigura
. Dar nu inteleg totusi , in lumea islamica sunt banci de unde lumea iau in credit , fie ca-si fac o casa , sau pur si simplu le trebuie. Si stiu ca aceasta metoda exista in tarile musulmane. Atunci cum se face asta?
Cat despre Topic nu-mi venea nici o idee cum sa-l intitulez. Pune si tu ceva mai potrivit.
Shukran pentru raspuns.
Allah barik fik
-
03-16-2006, 06:39 PM
Din pacate , in tarile islamice 99% dintre banci nu respecta Islamul.
Sunt putine banci care iti da imprumut fara dobanda , dar in schimb acela care are nevoie de bani , pune actele casa, spatiu , magazin ... Si daca este data de plata precizata in contractul de imprumut si nu poate omul sa plateasca se pun bunurile la vanzare , banca ia partea ei si omul primeste restul.
In schimb sunt case de Dania , acolo se aduna banii oamenilor care platesc Dania .. Cine are nevoie cere de acolo..
-
-
-
-
03-16-2006, 08:03 PM
Domnule Munir in nici un caz
. Alhamdulilah.Doar ma intrebam si eu asa.
Stiam sigur ca este haram cand iti depui banii in banca cu dobanda , dar ... Sotul meu mi-a spus ca e haram , eu am vrut doar sa ma conving
Daca stie cineva hadithul referitor la aceasta , scrieti-l va rog.
Allah barik fikum
-
03-16-2006, 08:49 PM" Cei care mananca din camata nu se vor ridica (din mormintele lor in ziua de apoi) decat asa cum se poticneste cel atins de Seitan (Satana) si aceasta (pedeapsa) ca ei zic:' Si negustoria e ca si camata' in vreme ce ALLAH a ingaduit negotul, dar El a oprit camata. Cei carora le vine povata de la Domnul lor si se opresc, aceia au [iertare] pentru ceea ce au facut mai inainte si lucrul lor este la ALLAH , dar cei care o fac mai departe , aceia vor fi oaspetii Focului si ei in el vor ramane vesnic" Quran : AlBaqara(2) - 275
" O voi cei care credeti ! Fiti cu frica de ALLAH si lipsiti-va de restul de camata ce v-a mai ramas daca sunteti credinciosi. Daca nu o veti face, vi se vesteste razboi din partea Lui ALLAH si a Trimisului sau. Insa daca va veti cai , veti avea banii vostri [mai putin camata] .Nu nedreptatiti si nu veti fi nedreptatiti . Aceluia care este stramtorat sa i se dea pasuire pana ii va fi usor, iar sa faceti milostenie e si mai bine pentru voi , daca stiti!" Quran : AlBaqara(2) - 278,280.
Profetul lui ALLAH ( صلى الله عليه وسلم) a zis :" Aurul cu aurul , argintul cu argintul, graul cu graul, secara cu secara , curmalele cu curmalele , sarea cu sarea, un lucru cu felul lui , o mana cu o mana , iar acela care mareste sau cere mai mult mananca camata . Cel care da este la fel ca si cel care cere (in pacat)
-
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |