Notices

Page 1 of 7 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 66
  1. Cu permisiunea dvs, o corectare ! 
    Incepator bashar's Avatar
    Un barbat este Faqih , iar o femeie este Faqiha .
    Multi barbati sunt Fuqaha' , iar multe femei sunt Faqa'ih

Daca mi-a scapat ceva sa-mi spuneti

- Un barbat este FAQIH (singular masculin), iar mai multi barbati sunt FUQAHA' (plural masculin)

Am vazut ca interventia mea a devenit o necesitate din moment ce intentionati sa deschideti o rubrica noua pt limba araba !

Sper ca v-a fost de folos!

Modificat de suleiman.
    Last edited by suleiman; 07-04-2006 at 12:25 AM.

2.  
    fondator suleiman's Avatar
    Draga bachar .
    Scuza-ma daca am modificat ce ai scris , pentru ca nu vreau sa duc romanii in eroare din moment ce am vrut sa ii invat araba . asa ca te rog frumos verifica-ti cunostintele in limba araba , si vei vedea ca nu este cuvantul "Faqihat" , posibil doar asa unii zic dar e gresit , si corect este cum am zis eu.

Poti citi te rog in "Lisan al 'Arab" , cea mai buna sursa a limbii arabe care a existat vreodata .

لسان العرب

فقيه
    لا يتم جمعه على انه مؤنث سالم
    ارجو مراجعة المعلومات قبل نشرها و ليس الغرض من التعليم ان نرشد الغير عرب الى الطريق الغير صحيح في اللغة العربية

و عذرا .
    Last edited by suleiman; 07-04-2006 at 01:38 AM.

3.  
    اختصرت الطريق عليك
    و هذا لسان العرب

وفَقِه فِقْهاً: بمعنى عَلِم عِلْماً. ابن سيده: وقد فَقُه فَقاهَةً وهو فَقِيهٌ من قوم فُقَهاءَ، والأُنثى فَقِيهة مِنْ نِسْوةٍ فقائِهَ. وحكى اللحياني: نسوة فُقَهاء، وهي نادرة، قال: وعندي أَن قائل فُقَهاء من العرب لم يَعْتَدَّ بهاء التأْنيث، ونظيرها نسوة فُقَراء.

يقال لجمع المؤنث فقهاء و هو نادر

و لم يقل احد ابدا فقيهات .

مثلا :
    معلم , معلمون , معلمات : مذكر و مؤنث سالم
    و لا يقال
    فقيهون كي تتمكن من ان تقول فقيهات و انما فقهاء .

4. parerile diferite nu sunt neaparat gresite ! 
    Draga bachar .
    Scuza ma daca am modificat ce ai scris , pentru ca nu vreau sa duc romanii in eroare din moment ce am vrut sa ii invati araba . asa ca te rog frumos verificati cunostintile in limba araba , si vei vedea ca nu este cuvantul "Faqihat" , posibil doar asa unii zic dar e gresit , si corect este cum am zis eu .

Poti citi te rog in "Lisan al 'Arab" , cea mai buna sursa a limbii arabe care a existat vreodata
    in primul rand exista mai multe surse "bune" sau sigure a limbii arabe...chiar si Sfantul Coran cand a fost revelat, profetul Muhammed (pacea si binecuvantarea Lui Allah sa fie asupra sa) il recita in mai multe dialecta arabe pure ale triburilor arabe din peninsula araba, chiar la un moment dat Omar (Allah sa fie multumit de el) l-a auzit pe un arab care recita o sura din Coran altfel decat cum era obisnuit sa o auda de la profetul Muhammed (pacea si binecuvantarea sa fie asupra sa), in cat Omar l-a apucat pe acest barbat si l-a certat crezand ca il recita intr-un mod gresit, omul spunea ca l-a auzit pe profetul (pacea si binecuvantarea sa fie asupra sa) citind in felul asta....Omar n-a avut liniste pana nu s-a dus cu omul la profetul Muhammed (pacea si binecuvantarea sa fie asupra sa) si atunci s-a lamurit ca recitatea era autentica de la profetul Muahmmed (pacea si binecuvantarea sa fie asupra sa)... multe dintre citirile au fost trasmise din generatie in generatie si sunt toate autentice dupa profet...insa atunci cand au mai intrat in islam multi non-arabi, atunci s-a hotarat sa se transmita o singura citire... in fine, nu este subiectul nostru...nu incerc sa -----strez ca am dreptate sau ca sursele mele sunt corecte sau autentice, pt ca limba si gramatica limbii arabe sunt stiinte f profunde, si exista mai multe scoli de limba araba, ce mai renumita este cea din Kufa (din Irak) si fiecare scoala are sursele ei...

in orice caz, pana la urma, asa cum ai scos din "lisan al arab" : "mai multe femei FUQAHA' ", pare mai acceptabil decat FAQA'IH, sau FAQIHAT !

Personal, inteleg dintr-un forum o discutie degajata si libera pt a afla adevarul... este o mare jignire sa insultati intelectul unor membri care sunt de alta parere sau sa cenzurati parerile lor. Pana la urma toti invatam unii de la altii, nu ne-am nascut gata invatati !

Sper ca nu veti cenzura sau modifica ceea ce am scris de data aceasta !

Cu multumiri anticipate si cu mult respect !

5.  
    Quote Originally Posted by bashar
    in orice caz, pana la urma, asa cum ai scos din "lisan al arab" : "mai multe femei FUQAHA' ", pare mai acceptabil decat FAQA'IH, sau FAQIHAT !
    Sa inteleg ca nu stii araba !?
    والأُنثى فَقِيهة مِنْ نِسْوةٍ فقائِهَ. وحكى اللحياني: نسوة فُقَهاء، وهي نادرة،

traduc : Iar femiea este "faqiha" din femei "Faqa'ih" , si a zis Al-Lihiani : femei Fuqaha' si este rar

1- Am zis ca vreau ca romanii sa invete bine limba araba , si corect , iar subiectul tau duce romanii in eroare , si in acelas timp este gresit .
    2- Nu am cenzurat din rautate , dar puteai sa deschizi un subiect nou unde sa discutam asupra cuvantului , sau cel putin sa cauti inainte de a da raspunsul , ca ti-ai -----strat la fel cum ti-am -----strat ca ai gresit , si nu ai facut decat sa deschizi o poarta de intrebari in fata membrilor romani .
    3- Exemplul pe care l-ai dat nu iti motiveaza raspunsul pe care l-am modificat .
    4- Daca am fii intr-un forum arab nu as modifica ceea ce ai zis , dar aici este un forum unde 99% sunt romani , si trebuie sa fim atenti cum le predam .
    5- Despre Quran , arata-mi in tot Quranul cuvantul "Faqhat" despre care ai zis ca e corect !

6- Sunt mai multe scoli in limba araba , asta e corect , si te rog frumos doar sa imi corectezi greseala daca exista .
    Si daca imi dai o sursa a limbii arabe unde pluralul feminin de Faqih este Faqihat imi corectez ceea ce deja am zis .
    Last edited by suleiman; 07-04-2006 at 01:36 AM.

6.  
    Membru de onoare imanikka's Avatar
    Eu cred ca postarile astea trebuie mutate la Limba araba , pluralul regulat si neregulat CA sa stim pe viitor cum se foloseste corect cuvantul .

7.  
    Vezi iman , de aceea am modificat , (nu am cenzurat) , ca sa nu incurc cei care nu stiu araba .

Na , ce sa fac , asta este .

8.  
    Membru de onoare imanikka's Avatar
    Quote Originally Posted by suleiman
    Vezi iman , de aceea am modificat , (nu am cenzurat) , ca sa nu incurc cei care nu stiu araba .

Na , ce sa fac , asta este .
    Stii si eu o sa stiu mai multe :smile06: Ca dupa discutia voastra am cautat in toate dictionarele pe care le am , printre care si unul explicativ , dar forma pentru plural femenin nu am gasit-o Asa ca multumesc de informatii , sa pun in capusorul meu , ca altfel uit si ceea ce nu stiam

Allah barik fikum

9.  
    Imano , e simplu . mai ales pentru tine ca e specialitatea ta .

Ca sa ai plural femini "nevatamat" Jama' Muannath Salem , trebuie sa existe si plural masculin "nevatamat" Jama' Muthakkar Salem

Iar pentru Faqih nu exista asa ceva si nu o sa gaesti , daca ar fi existat ar fi spus-o autorul dictionarului "Limba arabilor" .
    Si daca pt masculin nu este atunci pentru femini nu este .

Imi pare rau ca acest subiect a existat , o sa creada fetele ca limba araba e "Extra-grea" ..

10. O explicatie pt ce am prezentat ! 
    Sa inteleg ca nu stii araba !?
    والأُنثى فَقِيهة مِنْ نِسْوةٍ فقائِهَ. وحكى اللحياني: نسوة فُقَهاء، وهي نادرة،

traduc : Iar femiea este "faqiha" din femei "Faqa'ih" , si a zis Al-Lihiani : femei Fuqaha' si este rar
    RAR NU inseamna GRESIT (cred ca aici aveti dvs probleme in interpretare)

5- Despre Quran , arata-mi in tot Quranul cuvantul "Faqhat" despre care ai zis ca e corect !
    Cand am povestit de dialectele arabe pure in care se recita Coranul, NU am zis ca in Coran este mentionat cuvantul "Faqihat", sau ca ar exista in Coran acest cuvant, ci am vrut sa zic ca au existat mai multe dialecte arabe pure... acum nu faceti decat ce a facut Omar cand a sustinut ca arabul ala recita Coranul gresit...

Nu sunteti obligat sa fiti de acord cu mine, insa asta NU inseamna ca NUMAI DVS aveti dreptate !

2- Nu am cenzurat din rautate , dar puteai sa deschizi un subiect nou unde sa discutam asupra cuvantului , sau cel putin sa cauti inainte de a da raspunsul , ca ti-ai -----strat la fel cum ti-am -----strat ca ai gresit , si nu ai facut decat sa deschizi o poarta de intrebari in fata membrilor romani .
    3- Exemplul pe care l-ai dat nu iti motiveaza raspunsul pe care l-am modificat .
    4- Daca am fii intr-un forum arab nu as modifica ceea ce ai zis , dar aici este un forum unde 99% sunt romani , si trebuie sa fim atenti cum le predam .
    Sper ca vom reusi sa incheiam acest subiect... personal si pt linistea tuturor de pe forum, nu vreau sa bag pe nimeni in incurcaturi sau sa deschid o poarta a intrebarilor in fata membrilor romani...iar daca interventiile mele nu sunt bine venite si insitati sa -----strati ca NUMAI EU GRESESC, atunci va promit ca nu voi mai interveni niciodata, pt ca si asa nu prea am timp la dispozitie... oricum este forumul dvs, si aveti controlul !

Page 1 of 7 123 ... LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks
Bookmarks