Notices

Results 1 to 8 of 8
  1. Cereti iertare lui Allah Sobhanahu w Ta'ala 
    Membru de onoare imanikka's Avatar
    Ce intelegem prin "cainta"?

A te cai inseamna a te intoarce la Allah, a-I cere iertarea pacatelor.
    Spune Allah Preainaltul in Sfantul Coran:
    "Si caiti-va cu totii,o,voi drepcredinciosi,fata de Allah,pentru ca voi sa izbanditi" 24:31
    "Rugati-va de iertare la Domnul vostru,apoi intoarceti-va,caindu-va,la El! 11:3

Unii oameni se considera fara de pacate, pentru ca, zic ei, nu fura, nu mint, nu preacurvesc, nu inseala etc. Altii afirma ca sunt tineri si nu au pacate ca batranii sunt cei pacatosi si de aceea considera ca doar ei trebuie sa faca rugaciune.

Fara indoiala ca fiecare dintre noi face pacate, fie mici fie mari, mai mult sau mai putin constient.
    De exemplu, un pacat mare poate fi considerat comportamentul urat fata de parinti prin ridicarea vocii, nerespectarea cuvantului lor, abandonarea lor la batranete etc. Poate nu stiai, dar lacrimile mamei aduce supararea lui Allah. Oare cati dintre noi se poarta cu parintii asa cum ne cere Allah?
    Oare cati dintre noi le respecta dorintele?
    Oare cati dintre noi nu ii fac pe acestia sa planga?

Toate acestea nu le consideri pacate?

Nu stii ca supararea mamei si a tatalui poate sa cantareasca mai
    mult in balanta din Ziua Judecatii decat toate pacatele pe care le-ai comis in cativa ani?

Spune Profetul : "Toti sunteti pacatosi iar cel mai bun dintre pacatosi este cel care se caieste."

Nu stii ca lasarea rugaciunii face parte dintre pacatele cele
    mai mari? In Iad este o usa care se numeste SEKAR.
    Allah Preainaltul spune in Coranul cel Sfant despre ea:
    "Ce v-a adus pe voi in Sekar(o usa a Iadului)?
    Iar ei vor raspunde,
    Noi nu am fost dintre aceia care au implinit rugaciunea
    Si noi nu l-am hranit pe sarman
    Si noi am ponegrit laolalta cu barfitorii
    Si noi am socotit drept minciuna Ziua de Apoi,
    Pana ce ne-a venit noua ceea ce este sigur! (adica moartea)"
    Sura Elmuddessir 42-47

Cei care sunt in focul Iadului sunt intrebati de ingeri din mila pentru ei:Ce-ati facut?Ce v-a adus aici? La care acestia raspund: " Noi nu am fost dintre aceia care au implinit rugaciunea."

Primul lucru pentru care o sa dea socoteala omul , in Ziua de Apoi , precum a zis Profetul ( pacea si binecuntarea lui Allah fie asupra lui!) este Rugaciunea.Daca va fi acceptata i se va cere sa dea socoteala pentru Zakat ( Danie) apoi pentru Post si Pelerinaj , iar daca ii va fi refuzata nu va mai fi intrebat nimic , despre toate faptele bune pe care le-a facut chiar daca a dat Dania , a postit si a implinit Pelerinajul.

Nu vreau sa crezi ca suntem pacatosi, ci sa intelegi frumusetea caintei, sa simti ca vrei sa te intorci la Allah, sa te caiesti...

A spus unul dintre credinciosi : "Nu te gandi ca-i pacat mic ci gandeste-te in fata cui pacatuiesti".

Intr-adevar nu trebuie sa desconsideri pacatele mici pentru ca in cazul in care continui in comiterea lor vor ajunge pacate mari asa cum picaturile mici de apa formeaza o cantitate mare
    dupa un timp. Deasemenea credinciosul trebuie sa se gandeasca ca indiferent daca pacatul este mare sau mic, tot fata de Allah pacatuieste.
    Ce frumos ar fi daca in fiecare noapte ti-ai nota intr-un caiet cuvintele frumoase pe care le-ai spus in timpul zilei iar in altul pe cele urate! Oare care va fi rezultatul?Te vei numara dintre cei
    credinciosi sau cei pacatosi?

Fara indoiala o sa aflam ca avem o multime de pacate. De aceea, avem nevoie de cainta.

Allah ne-a inzestrat cu multe daruri. Oare Ii multumim pentru acestea? Nu te gandesti ca unora nu li s-a oferit ceea ce ai tu? Nu crezi ca trebuie sa te caiesti pentru nerecunostinta ta fata de
    Allah?

2. Urmatorii 6 au spus mersi lui imanikka pentru acest subiect

aynur (09-03-2009), Betti (08-20-2009), gabriela guettat (09-28-2006), hadiya (08-28-2009), Latifah (03-23-2007), Mariyah (08-20-2009)

3.  
    Intoarceti-va cu cainta spre Domnul vostru si supuneti-va Lui, inainte de a veni pedeapsa la voi,caci apoi nu veti mai putea fi voi mantuiti!" (Sura Ez-Zumer:53-54)

Crezi sau nu, pacatele facute in timp de 20 de ani sau chiar mai mult pot fi iertate intr-o clipa.

Spune Allah Preainaltul in Coranul Cel Sfant:
    "Si aceia care nu cheama un alt dumnezeu impreuna cu Allah si nu ucid sufletul pe care l-a oprit
    Allah decat pe drept si aceia care nu preacurvesc, caci cine face aceasta va afla pedeapasa.
    Si va fi dublata pedeapsa lor in Ziua Invierii si in veci vor ramane in ea dispretuiti.
    Afara de acela care se caieste,crede si savarseste fapte bune;acestora le va schimba Allah faptele rele cu fapte bune,caci Allah este Iertator si Indurator."
    Sura Elfurkan 68-70

Allah Preainaltul le vesteste celor care au savarsit unele dintre cele mai mari pacate, cum ar fi sa-I aduci asociati lui Allah, sa omori un suflet pe nedrept sau sa preacurvesti, ca-i va ierta daca se caiesc si savarsesc fapte bune. Ba chiar Allah le promite acestora ca le va preschimba pacatele in fapte bune! Ai vazut cat de Iertator poate fi si Allah? Acum ca ai aflat ca poti sa-ti transformi toate pacatele trecute in fapte bune ce mai astepti?

De ce nu te intorci la Allah chiar in acest moment caindu-te...?

Spune Profetul(pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui!):"O, tu, fiul lui Adam, nu M-ai chemat si nu M-ai rugat fara ca Eu sa nu-ti fi iertat pacatele oricare ar fi ele, caci Mie nu Mi se
    cere socoteala. O, fiu al lui Adam daca ai pacate cat intinderea cerului si imi ceri iertare, te iert caci Mie nu Mi se cere socoteala. O, fiu al lui Adam, daca vii spre Mine cu pacate cat Pamantul dupa care Ma intalnesti fara sa-Mi asociezi nimic si Eu vin spre tine cu iertare cat el (Pamantul)."

Cat de Gereros esti TU, o ALLAH!

4.  
    Ne povesteste Profetul (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui!) despre un om caruia Allah ii va spune in Ziua Judecatii:

-Citeste-ti cartea (cu faptele), o robule!
    Si incepe acesta sa-si citeasca cartea. Gasind-o plina de pacate, crede ca este dintre cei pierduti.
    Allah ii spune:
    -Citeste-ti cartea inca o data, o robule! Nu ti-aduci aminte ca te-ai cait?

Dupa ce-si aduce aminte acest om ca se caise o data, spune:
    -Da, o Allah, m-am cait!

Incepe sa citeasca a doua oara. Cand ce sa vada? Nu numai ca pacatele i-au fost sterse, ba chiar i-au fost transformate in fapte bune. Dupa ce sta putin pe ganduri, omul spune:

-O Allah, daca pacatuiam si mai mult si apoi ma caiam, acum faptele mele bune erau mai multe?

O Allah, daca-i asa, eu mai am pacate de care-mi aduc aminte si pe care ingerii au uitat sa le scrie…

Vedeti cat de minunata este cainta!?

Spune Profetul :"O, voi oameni, caiti-va la Allah si cereti-I certare, caci eu ma caiesc la El si Ii cer iertare in fiecare zi mai mult de 100 de ori."

Companionii il auzeau pe profet atunci cand se oprea din vorba ca rostea :"Ii cer iertare lui Allah si ma caiesc Lui;dupa care isi continua discutia, apoi iara tacea pentru a-I cere inca o data iertare lui Allah."

Ne vesteste Profetul ca Allah se bucura de cainta omului mai mult decat o persoana care isi regaseste camila in desert dupa ce o pierduse.Imagineaza-ti ca esti in desertul arzator si pustiu. Ai atipit, iar camila ta cu toate proviziile a disparut. Ce-ai face daca ar aparea camila deodata, in timp ce tu asteptai deznadajduit sa te cuprinda moartea?

Ne povesteste o tanara:

- Ma certam aproape tot timpul cu parintii. Tipam deseori la ei. Dupa ce am aflat ca supararea parintilor este unul dintre cele mai mari pacate si ca toate faptele bune se anuleaza o data cu
    privirea mea incruntata la ei, am decis sa nu-i mai supar niciodata.Atunci cand ma suparam, luam ablutiunea si faceam doua rekat de rugaciune, dupa care Ii ceream iertare lui Allah. Multumesc lui Allah ca dupa un timp am reusit sa-mi controlez nervii si de atunci n-am mai ridicat vocea in fata lor. Allah mi-a aratat o cale de iesire din aceasta problema pe care singura n-as fi gasit-o.

Spune Profetul (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui!) ca Allah Preainaltul spune:
    "Daca un slujitor al Meu vine catre Mine un pas, Eu ma duc catre el un metru si daca vine spre Mine un metru, Eu merg catre el distanta pe care el o cuprinde cu ambele brate intinse. Daca el vine catre Mine mergand, Eu vin spre el alergand."

Aceasta relatare ne arata repeziciunea cu care Allah ne raspunde la cainta noastra.

Spune Profetul(pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui!):"Aceluia care se gandeste la o fapta buna si nu o face ,Allah i-o scrie ca o fapta in intregime, iar daca se gandeste (la ea) si o face, Allah ii scrie de la 10 fapte bune pana la 700 sau chiar mai multe. Aceluia care se gandeste la o fapta rea si nu o face, ii scrie Allah o fapta buna in intregime, iar daca se gandeste la ea si o face ii scrie Allah o fapta rea."
    Cat de generos poate fi Allah!La fiecare pacat ne scrie doar o singura fapta rea insa la fiecare fapta buna ne scrie cel putin 10 fapte bune!

5.  
    Povestea unui om pacatos:

Un om din neamul lui Moise pacatuise timp de 40 de ani fara a se cai nici macar o data in viata.
    Intr-un an, peste neamul lui Moise s-a abatut o seceta cumplita. Animalele incepusera sa moara, cerealele sa se usuce si apa raurilor sa sece. Oamenii i-au cerut lui Moise sa se roage la Allah.
    Moise si-a adunat neamul si au inceput sa se roage insa Allah nu le accepta ruga. Allah i-a spus lui Moise ca nu le primeste ruga din cauza unui om dintre ei care pacatuia de 40 de ani.
    Moise l-a intrebat pe Allah ce trebuie sa faca la care Allah i-a raspuns ca trebuie sa-l indeparteze dintre ei pe acel pacatos atunci cand se roaga.
    Gandeste-te cat de mult il pot supara pacatele pe Allah!Pacatele tale pot fi cauzele problemelor si greutatilor ca ti se intampla!
    Indata ce a aflat solutia, Moise s-a dus la poporul sau si le-a spus ca Allah n-o sa trimita ploaia pana ce nu va iesi acel pacatos dintre ei. Pacatosul stia ca este vorba despre el, insa spera ca poate va iesi altcineva in locul lui si astfel va scapa de rusine.
    In acel moment pacatosul si-a spus:
    -O, Allah, am pacatuit 40 de ani, iar Tu ma acoperi si nu ma divulgi! Iti promit, o Allah, ca nu ma voi mai intoarce la pacate! O, Allah, iarta-ma!
    O data cu cainta lui, a inceput sa ploua. Vazand ploaia, Moise i-a spus lui Allah:
    -O, Allah a plouat fara ca acel pacatos sa iasa dintre noi.
    Allah i-a raspuns ca a trimis ploaia din bucurie pentru cainta celui care pacatuia de 40 de ani.
    Curios, Moise i-a cerut lui Allah sa-i spuna cine este acel om. La care Allah i-a raspuns:
    -O, Moise, il acopar de 40 de ani si crezi ca-l divulg in ziua in care s-a intors la Mine caindu-se?

In primul rand, trebuie sa regretam ceea ce am facut. In al doilea rand, trebuie sa infaptuim fapte
    bune in numele lor,cum ar fi rugaciunea,pomana,pelerinajul,etc.

Intrebare:
    Este de ajuns sa te caiesti o singura data?
    Bineinteles ca nu! Cainta trebuie reinnoita de fiecare data cand pacatuiesti. Daca ai gresit o data iar apoi te-ai intors la acelasi pacat nu exista alta solutie in afara de o noua cainta.

A venit un om la Profet si l-a intrebat:
    -Daca fac un pacat, mi se scrie?
    Profetul (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui!) a raspuns ca da.
    A intrebat iar:
    -Si daca ma caiesc?
    Profetul (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui!) i-a spus ca i se iarta acel pacat.
    A spus:
    -Si daca ma intorc la acel pacat?
    Profetul (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui!) a spus ca i se scrie din nou.
    In cele din urma acest om a spus:
    Pana cand imi va ierta Allah pacatele?
    Profetul (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui!) a spus ca Allah lasa deschisa poarta iertarii atat timp cat omul nu renunta sa se caiasca.

6.  
    Sa nu uitam sa ne caim pentru pacatele noastre , si fie ca Allah sa ne ierte pacatele noastre

7.  
    moderator gabriela guettat's Avatar
    Abu Dhabi, United Arab Emirates, United Arab Emirates
    INSHALLAH IEMENIKA,SA NE NUMARAM PRIN CEI CE LE SUNT IERTATE PACATELE!!!

Le stiam surioara mea,dar cand le citesc efectiv nu mai satur citind,berakaALLAHU fiki!!!!

8. As-salamu'alaikum 
    Harnic Betti's Avatar
    Multumesc imanikka pentru tot ce ai scris.Numai bine.

9.  
    Member UmmYaser's Avatar

Subhanallah ce frumoasa postare!
    Inshallah sa ne fie iertate pacatele.inshallah.
    "When we look for strength in ourselves,we will be weak.When we look for strenght in Allah,we will be invincible."

Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)