Ce inseamna a fi musulman?Doar faptul ca te nasti musulman te face mai bun decat crestinii?Eu nu sunt de acord.Un musulman este doar acela care respecta CORANUL,si nu acela care este nascut musulman si merge la moschee in fiecare vineri si tine lectii de morala dar de fapt el curveste si bea alcool.Eu nu vreu sa judec pe nimeni dar nu mi se pare corect.De multe ori m-am intrbat cum de nu se darama moscheea cu astfel de oameni in ea(si credeti-ma sunt multi "musulmani' asa).Un musulman in varsta mi-a spus ca poate sa ucida un crestin fara sa ajunga in iad,ba chiar ALLAH l-ar rasplati pt fapta lui si ca el poate sa pacatuiasca cat vre pt ca in Ramadan toate pacatele ii vor fi iertate("se reseteaza cronometrele").Chiar asa?OAre nu acesti "musulmani au stricat imaginea islamului si a arabilor in acelasi timp?
Thread: ce inseamna sa fii musulman ?
Results 31 to 40 of 40
|
|
-
04-02-2006, 02:42 PM
-
11-27-2006, 11:50 PM
Dragele mele, eu nu sint inca musulmana dar port hijab si haine islamice! Imi place asta si iubesc hainele islamice!
Iar cartea de identitatea mi-am facut-o.... la politie in Bucuresti.... atentie.... cu hijab! Va rog sa ma credeti ca nimeni nu a obiectat doar cind m-a vazut imbracata cu haine islamice! Acum.... dupa ce voi deveni musulmana imi voi schimba si poza din pasaport! Deci... scuzati-mi interventia dar nimeni in Romania nu va poate obliga sa va dati jos hijabul pentru bunul lui plac! Nu va ramine decit sa va sustineti dreptul la credinta al fiecarui individ si veti vedea cum ca veti cistiga! Imi pare rau ca nu am acum C.I scanat ca sa il atasez ca sa ma credeti pe cuvint!
-
11-28-2006, 12:41 AM
Draga HUDA stiu din sursa sigura ca in SIRIA pt. a trece la islam cu acte trebuie certificat de la biserica unde ai fost botezata si incazul casatoriei la fel.In ROM. in BUCURESTI am auzit ca se elibereaza act cu foto pentru musulmanii convertiti.Asa ca scoate certificat de muslima in ROM. si indiferent unde te vei casatori nu va fi nici un fel de problema,sa-ti ajute ALLAH,INSALLAH,NUMAI BINE.
-
11-28-2006, 01:39 AM
wow ce practici aberante ! adica nu te crede pe cuvant ca esti crestina?
vor acte
am ajuns acum sa-mi justific apartenenta religioasa la un cult prin acte!!!!!!
-
11-28-2006, 03:36 AM
Si in crestinism e la fel!!!
Tatal meu abia a putut sa se casatoreasca religios, pt ca i se cerea adeverinta ca este botezat crestin si biserica unde el a fost botezat refuza sa i-l dea pe motiv ca se casatoreste in biserica catolica, desi li s-a spus foarte clar ca nu isi va schimba religia, si dupa casatorie va ramane tot ortodox...
Daca ai nevoie sa dovedesti ca apartii unui cult religios,,,iti trebuie acte!!!!! Indiferent de ce religie este!!!!
-
-
11-28-2006, 05:43 AM
Salam aleikum,
Cristina,ce zici tu e corect ,chiar ca nu m-am gindit la varianta asta dar sunt uimita ca foarte multi musulmani se casatoresc cu japoneze de ex. care bine stim ,nu fac parte din "neamul cartii".
Sunt japoneze care trec la islam dupa casatorie si sunt japoneze care nu trec la islam si totusi aceste casatorii se oficiaza .
Si ma intreb acum,cele care trec la islam cind trebuie sa dovedeasca ca fac parte din "neamul cartii" ,ce fac?Ce act aduc?
Draga mea Huda,inteleg si ceea ce zici tu si serios ca este logic insa nu inteleg de ce nu este peste tot aceasi practica.
Sa fiu mai explicita.Eu am spus shahada la Al-Azhar ,in Egypt.Si nu mi-a trebuit absolut nici un act prin care sa dovedesc ca am fost crestina.
Cind am oficiat casatoria islamica nu mi-a cerut nici macar actul ca sunt muslima,adica cel pe care l-am primit de la Al-Azhar!
Acum eu ma minunez ca am ajuns la vorba aia "cite bordee,atitea obicee"!
Cineva zicea (scuze,am uitat nick-ul) ca a facut buletinul parca ,cu hijab.Vreau sa stiu sigur ,sigur daca nu sunt probleme pt. ca eu trebuie sa-mi schimb pasaportul prin procura.
Va dati seama ce tambalau!Dupa ce ca mama face infarct cind ma vede cu hijab,o mai si "umilesc" sa-mi duca pozele astea la sectia de pasapoarte .Ar fi cireasa de pe tort sa ii zica aia ca nu am voie poze cu hijab,mi-am dat foc la valiza cu ea!
Ce speech o sa-mi tina!
-
Harnic

11-28-2006, 10:56 AMAssalamu aleykum
Ma intreb ce se intampla daca nu poti avea un "certificat de botez"...pentru ca, de exemplu, in timpul vechiului regim al lui Ceausescu, cei care purtau haina militara sau haina statului nu aveau voie sa merga la biserica si nici sa isi faca cununie religioasa sau sa isi boteze copii la biserica...drept urmare multi nu au facut botezul copilului sau l-au facut acasa. Ca urmare la biserica nu exista nici o inregistrare despre botez. Unii preoti care au facut botezuri acasa nu mai sunt in viata. Asa ca nu se poate avea certificat de botez. Ce faci...nu te mai casatoresti???
Din punctul meu de vedere consider aceasta reglementare aberanta. Nu exista niciunde in Coran un verset in care sa se spuna despre certificat sau adeverinta de musulman si nici in Biblie nu se mentionaza de vreun certificat de botez. Aceasta sunt lucruri inventate de oameni.
Salam
-
-
11-29-2006, 01:02 AM
-
11-29-2006, 02:42 AM
Hannen ai dreptate , eu la fel am spus shahada la Al-Azhar si nu mi-au cerut nici un certificat si mi l-au eliberat imediat ( unul in engleza si altul in araba). Dar cand am transcris casatoria in Egypt mi-au cerut act ce dovedeste apartenenta religioasa si evident l-am prezentat.
Referitor la ortodocsi , intr-adevar ptr a te casatori cu un strain ai nevoie de certificat de botez ( sora mea anul asta s-a casatorit cu un catolic si a avut nevoie de certificat de botez) asa ca Ana Maria nu te mira
Cate bordeie atatea obiceiuri

| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |