Eu stiu retete cu sos de rosii sau rosii in stare naturala.
Pentru supa de linte, se foloseste mai mult linte rosie, care se fierbe, apoi se paseaza sa fie ca o pasta.
Incearca retetele pe care le-ai gasit tu, dar adauga foarte putina paste de rosii si un cub Maggy. N-are cum sa nu fie buna.
Thread: Intrebare
Results 1 to 10 of 16
|
|
-
Member

10-10-2006, 06:55 PM
Cum se face ciorba de linte verde?
Am gasit retete in care era adaugat suc de rosii, desi cand am mancat ciorba de linte nu cred ca avea rosii.
multumesc
.
-
Incepator

10-11-2006, 12:27 AMInca nu am semnatura , dar o sa am in curand
-
11-15-2006, 02:01 AM
Cam tirziu.dar te asigur ca reteta mea o sa-ti placa .
500g.linte rosie.,2-3 cartofi cruzi,2-3 morcovi,3-4 catei de usturoi, piper ,cuburi de maggi sau knorr dupa gust,putin camun,1 ceapa. Se prepara astfel:se inmoaie lintea in apa calda pentru o fierbere mai usoara,se spala bine in apa caldutasi se pune la fiert la foc mare,spuma facuta la fierbere trebuie inlaturata.Lintea se va umfla,se mai adauga apa.Dupa ce se ia spuma se adauga cartofii curatati si taiati cubulete mici,morcovul taiat mic,usturoiul taiat feliute si condimentele.Cand au fiert toate, se ia de pe foc si se paseaza cu blenderul.la servire se pune zeama de lamaie.e super delicios.Sper sa va placa,pofta buna.
-
11-15-2006, 02:47 AM
Din linte verde se face mmjadara,daca o mai fi si alta mancare nu stiu,dar cu siguranta ciorba nu. 1pahar linte verde,2pahare orez,cuburi maggi sau knorr,piper dupa gust,5-6 cepe uscate.Lintea verde se inmoaie in apa calda,se spala bine si se pune la fiert,orezul se pune la muiat si el tot in apa calda.Dupa ce a fiert lintea ,spalam si orezul in apa rece pana cand ramane apa curata.Apa in care a fiert lintea se arunca.punem lintea si orezul amestecate intr-o oala,condimentele si adaugam apa cam 1-2degete deasupra compozitiei.Se fierbe la foc mic acoperita bine oala cu capac(la fel garnitura de orez)Separat intr-o tigaie se prajeste ceapa in ulei pana devine maronie(ceapa se taie marunt sau fideluta).Cand egata lintea (cand nu mai are apa deloc),se rastoarna pe un platou si deasupra se pune ceapa .se serveste cu iaurt.pofta buna.
-
Harnic

11-20-2006, 07:39 PMAssalamu aleykum
Timp de preparare:
2 h (complexitate redusa)
Ingrediente
½ kg. linte, 1 morcov, 2 cepe, 1 patrunjel, 1 capatina usturoi, 1 fir cimbru, sare
Mod de preparare
Lintea aleasa si spalata se pune la fiert in apa rece. Dupa primul clocot, se adauga zarzavatul curatat si taiat in patru, usturoiul intreg, sarea si cimbrul. Cind lintea este bine fiarta, se serveste cu patrunjel verde tocat. Se mai poate servi si cu unt sau ulei.
-
12-01-2006, 02:01 AM
salam aleikum,
eu supa de linte o prepar in felul urmator:in oala subpresiune(kukta),
pun la fiert :3 cani de linte rosie,un morcov,un patrunjel(redecina),o ceapa medie,se pun la fiert,pt 20 de minute( dupa inceputul fluieratului
),dupa expirarea timpului de fierbere,o las sa se raceasca 10 min dupa care tot continul il strecor si il bag in blender,si obtin o pasta grosuta(densitatea difera din cauza lintei)o subtii cu zeama de supa (eventual un cub knorr lasat la clocotit intr-o cana de apa)o potrivesc de sare ,si storc 1 1/2 lamaie in supa rezultata ,trag in ulei bucutele de lipie libaneza si o servesc in castronase cu bucatele de lipiepraita deasupra.
,
pofta buna!!!
-
12-01-2006, 12:52 PM
asslam 3laekom si buna dimineata tuturor!!
a facut mama ieri supa de linte si am fost f atenta sa vad tot "procedeul"....
a facut-o exact cum a zis si nur...
si a iesit fff buna!!!!
vi=o recomand cu toata incrderea!!!!
pofta buna!
-
12-01-2006, 09:04 PM
Wa alaykoum salam wa rahmatullahi wa barakatouhu,Genan
mi-ati cam facut pofta de supica din asta,desi n-am mancat in viata mea
ca sa fiu sincera,cred ca nici nu stiu cum arata lintea (acum sa nu radeti de mine)...se gaseste in ro?in supermaketuri sau unde?e ceva gen bobite,nu?ca si nautul?

-
-
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |