Notices

Results 1 to 6 of 6
  1. Povestiri de Ramadan,ziua 18 
    moderator Saira's Avatar
    Assalamou alaykoum wa rahmatullahi wa barakatouhu

Am ajuns,al hamdulillah,la jumatatea lunii Ramadan...si chiar un pic peste.Allah subhana wa ta'ala sa ne accepte postul tuturor si insha'Allah sa ne intalnim impreuna pe acest forum si anul viitor,de Ramadan.

Acum trec la "tema" pe care o aveam de facut...

Versetul din Al Quran Al-Karim care imi place cel mai mult este:

Allah nu impune nici unui suflet decat ceea ce este in putinta lui.El are ca rasplata ceea ce si-a agonisit [faptele bune].Domane,nu ne pedepsi pe noi daac am uitat sau am gresit!Domane,nu ne impovara pe noi cu grea povara,asa cum i-ai impovarat pe cei dinaintea noastra.Doamne,nu ne impovara pe noi cu ceea ce nu putem indura!Si sterge-ne noua gresalele noastre si iarta-ne pre noi si fii Milostiv cu noi!Tu esti Ocrotitorul nostru,ajuta-ne pe noi sa izbandim asupra celor necredinciosi!

La yukallifu Allahu nafsanilla wusAAaha laha ma kasabatwaAAalayha ma iktasabat rabbana latu-akhithna in naseena aw akhta/narabbana wala tahmil AAalayna isrankama hamaltahu AAala allatheena minqablina rabbana wala tuhammilnama la taqata lana bihi waoAAfuAAanna waighfir lana wairhamnaanta mawlana faonsurna AAalaalqawmi alkafireena.

Hadithul la care tin cel mai mult:

Abu Huraira (radhia Allahou anhu_Allah sa-l aiba in Mila Sa) a relatat ca Trimisul lui Allah (salla Allahou alayhi wa salam_Pacea si binecuvantarea lui Alla fie asupra lui) a spus: "Cand un slujitor-un musulman sau un credincios-isi spala fata (in timpul ablutiunii) toate pacatele ce le-a vazut cu ochii vor fi spalate dupa chipul lui;cand isi spala mainile,toate pacatele ce le-a facut vor fi sterse dupa mainile lui,cu apa sau cu ultima picatura de apa;si cand isi spala picioarele,toate pacatele spre care s-au indreptata picioarele lui,vor fi spalate cu apa sau cu ultima picatura de apa;la sfarsit,el se va curata de toate pacatele.

(Muslim)

Persoana pe care o apreciez enorm este Fatimah (radhia Allahou anha),caci este,intr-adevar,un model nemaipomenit pentru fiecare dintre noi.Un model de credinta si de dragoste fata de parintele sau,o persoana cu o personalitate minunata,o fire foarte apropriata Profetului (salla Allahou alayhi wa salam).

Povestioara din copilarie:

Aici este un pic mai greu,fiindca nu stiu ce as putea spune dar trebuie sa scriu ceva...aaa:
    Cand eram micuta,stiu ca ma invata mama tot felul de poezii si ghicitori...si am invatat si poezia "O fetita cu funtita",care suna cam asa:
    "O fetita cu funtita
    Se ducea la gradinita
    Si mamaica o intreba:
    -Un' te duci,fetita mea?
    -Eu ma duc la gradinita
    Sa ma fac o doctorita
    Si taticu-i suparat ca n-are si el un baiat"

Insa eu pronuntam poezia cam asa:
    "O cicice cu cicice
    Se ducea la gandanita
    Si mamica o intreba:
    -Un' te duci,fetita mea?
    -Eu ma duc la gandanita
    Sa ma fac o doctoita
    Si taticu-i suparat ca n-are si el un baiat"

Si apoi ma puneam pe plans,fiindca eu nu voiam ca taticu' sa fie suparat (pe atunci nu aparuse inca in peisaj fratele meu).

Reteta:

Hmmm,ma gandesc daca sa scriu prajitura care imi place mie foarte mult sau o mancarica foarte gustoasa pe care am descoperit-o curand.
    Vinete cu casacaval:Se coc vinete (nu dau cantitati,fiindca fiecare poate sa faca in functie de cat doreste ),apoi se decojesc si se pun undeva astfel incat sa stea intinse.Apoi se taie fasii fasii.Se taie cateva felii de cascaval si intr-o tava de yena,unsa putin cu uns,se pune un strat de cascaval...apoi unul cu vinete,apoi inca unul cu cascaval si tot asa cat sa fie vreo 2-3 straturi din fiecare.Pe urma se rade putin cascaval si il amestecam cu pesmet,dupa care se pune deasupra straturilor dinainte.Se da la cuptor pentru 15 min.

Dorinta cea mai puternica:

As vrea tare mult sa ii pot vedea pe ai mei musulmani,si nu numai pe ei.Uneori ma face foarte tare sa sufar faptul ca sunt unii oameni care nu numai ca nu accepta ca mai exista si musulmani,insa incearca din toate puterile sa faca ceva rau.Dar Allah e cu dreptate peste toate.

Cum ma pregatesc de sarbatoare:

Cam greu de spus,tinand seama de faptul ca sunt in Romania si nu pot avea acceasi atmosfera care e in tarile islamice cu aceasta ocazie dar insha'Allah va fi bine...anul trecut nu cunosteam muslime aici,in Cr,macar anul acesta o sa am si eu pe cine sa felicit cu aceasta ocazie

Acestea fiind spuse,cred ca am scris tot ce ne-a cerut Suleiman in regulament insha'Allah astept si eu povestirile voastre pentru Ramadan,si,daca nu v-ati inscris inca pe lista,ati putea sa ne faceti o surpriza.

2. Urmatorii 3 au spus mersi lui Saira pentru acest subiect

gabriela guettat (10-11-2006), imanikka (10-11-2006), Nadia (10-21-2006)

3.  
    moderator gabriela guettat's Avatar
    Abu Dhabi, United Arab Emirates, United Arab Emirates
    BEBE CE SA ITI ZIC MAMA!!!! BRAVO!!!

TOTUL TE CARACTERIZEAZA,VERSETUL,HADITH-UL,PERSONAJUL TOT,MASHALLAH!!!!

JAZAKALLAH AL KHAIR!!!!

Esti BEBE a mea doar

4.  
    Membru de onoare imanikka's Avatar

(Bebica )

Foarte frumos ai scris

Insha Allah dorinta ta sa devina realitate.
    Allah este AtotPuternic

Sa nu te superi ca am dat la celelate fete cadouri , iti dau si tie unul:

5.  
    fondator suleiman's Avatar
    Super .

ALLAH sa te rasplateasca si sa iesim toti din Ramadan cu pacatele sterse .

6.  
    moderator Saira's Avatar

Va multumesc tuturor pentru incurajari as spune,fiindca eu am zis inainte de a scrie ca imi era oarecum teama de ce aveam sa scriu asta pentru ca nu prea multa experienta in spate si eram si eu emotiva,deh!

in continuare si insha'Allah sporirea faptelor bune,daca nu am calculat eu gresit incepand din aceasta noapte trebuie sa cautam Laylat Al-Qadr si binecuvantarile ei.

7.  
    moderator daniela_muslimah's Avatar

Assalamu Alaykum wa Rahmatullahi wa Barakatuhu!

INsha'a Allah sa ti se indeplineasca dorinta

~~~

si intr-adevar... trebuie sa vina Laylat-ul-Qadr

Sa ne ajute Allah Ta'ala sa o cautam... si sa primim Binecuvantarile din ea....

Insha'a Allah!!!
    "Pentru aceia care raspund Domnului lor si implinesc Rugaciunea [As-Salat], iar pentru treburile lor [tin] sfat laolalta si dau Dania [Az-Zakat] din cele cu care ii inzestram." (Surat Ash-Shura_Sura "Sfatului" (42):38)

Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)