Notices

Results 1 to 10 of 10
  1. Povestiri de Ramadhan_ziua 21 
    moderator daniela_muslimah's Avatar

Assalamu Alaykum wa Rahmatullahi wa Barakatuhu!

A venit si randul meu

Inainte de toate, am ales ziua 21, pentru ca acum 2 ani asta era prima mea noapte ca Musulmana (imi doream sa prind Laylat-ul-Qadr)...
    ~~~

اللَّهُ نُورُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ مَثَلُ نُورِهِ كَمِشْكَاةٍ فِيهَا مِصْبَاحٌ الْمِصْبَاحُ فِي زُجَاجَةٍ الزُّجَاجَةُ كَأَنَّهَا كَوْكَبٌ دُرِّيٌّ يُوقَدُ مِن شَجَرَةٍ مُّبَارَكَةٍ زَيْتُونِةٍ لَّا شَرْقِيَّةٍ وَلَا غَرْبِيَّةٍ يَكَادُ زَيْتُهَا يُضِيءُ وَلَوْ لَمْ تَمْسَسْهُ نَارٌ نُّورٌ عَلَى نُورٍ يَهْدِي اللَّهُ لِنُورِهِ مَن يَشَاء وَيَضْرِبُ اللَّهُ الْأَمْثَالَ لِلنَّاسِ وَاللَّهُ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ

"Allah este lumina cerurilor si a pamantului. Lumina Lui seamana cu o firida in care se afla o lampa. Lampa este intr-un vas de cristal, iar acesta pare a fi o stea scanteietoare. Ea se aprinde de la un pom binecuvantat, un maslin, nici de rasarit, nici de apus, al carui ulei aproape ca lumineaza fara sa-l fi atins focul. Lumina peste lumina! Allah calauzeste catre lumina Sa pe cine voieste El si Allah da oamenilor pilde. Iar Allah le stie pe toate."

(Surat An-Nur (24):35)
    ~~~~~

"Doamne! Admite sa Te iubesc; admite ca eu sa-i iubesc pe cei ce Te iubesc; admite ca eu sa savarsesc faptele ce-Ti castiga iubirea Ta; fa-mi iubirea Ta mai draga mie decat mine insumi (insami), decat familia mea si decat averea."

hadith - o ruga a Profetului Muhammad (salla Allahu alayhi wa salam!_pacea si binecuvantarea asupra lui!)
    ~~~~~

Pe Khadija (radhyi Allahu anha!_Allah fie multumit de ea!) o admir foarte mult! Imi este draga si e un adevarat model_ca musulmana.. ca sotie..... ca prietena.. ca mama.....

Sa ne ajute Allah Preinaltul sa avem cat mai multe calitati din cele pe care le-a avut si ea...

~~~~~

iar acum: Povestioara_si sa fie si din "copilarie"..

hmmm... cand eram mai mici, eu si cu fratele meu (care e mai mare doar cu 1 an) faceam o multime de "prostii"...

asa ca, daca tot se racoreste afara si a inceput sezonul racelilor

Au fost odata ca niciodata o sora si un frate

.
    .
    .
    .
    .

raciti "cobza" , iar Mama lor s-a dus sa cumpere ceva.. fiind convinsa ca ei doi o sa stea cuminti ca niste ingerasi...

Cum totul se intampla inainte de '89, Mama a trebuit sa stea la coada...

ca sa nu se plictiseasca si ca sa scape mai repede de raceala... "ingerasii" au avut o idee Geniala.... asa ca s-au dus la bucatarie_unde se afla pe atunci o chiuveta mare, din fonta (care se sprijinea "miraculos" in vreo doua console)

.........

Dupa un timp_Mama s-a intors.. a intrat in casa.. si_Surpriza... la bucatarie era mare veselie si distractie.. apa deschisa tare si copiii_in chiuveta - doar faceau "baie, baie"... iar pe deasupra "fetita" a mai avut si ideea de a scurta tratamentul cu sirop de tuse_bandu-l pe tot deodata....

---

cand a vazut Mama, s-a speriat de tot... nu prea a fost amuzant pe atunci.....

hmm.. cel putin n-am mai tusit...

(imi pare rau ca eu personal nu-mi amintesc de asta.. doar din ce-mi povesteste mama)

~~~~~

reteta!

Baklava

Pentru sirop: se dizolva ~200g de zahar in vreo 150ml apa.. dupa ce se ingroasa se ia de pe foc si se adauga zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie (cine gaseste_nu asa, ca mine _poate sa puna si apa de trandafiri / de flori), vanilie (zahar vanilat)

se lasa sa se racoreasca

------

Pentru umplutura: vreo 400g nuci macinate (ori fistic sau migdale), coaja rasa de lamaie (de la 1/2 - 1 lamaie)

------

Mai e nevoie de foi de placinta (vreo 500g) si de unt topit (cam un pachet)_sau ulei (personal, nu-mi place uleiul atat de mult)...

Se ia o tava destul de adanca (trebuie sa fie smaltuita, din cauza lamaii din sirop) si se unge bine cu unt, dupa care se pun cam 3-4 foi de placinta bine unse cu unt (fiecare dintre ele), se unge ultima foaie, dupa care se adauga o parte din umplutura.

Se pune iarasi un strat de 3 foi bine unse cu unt, dupa care iar un strat de umplutura si tot asa, pana la ultimul strat de foi. Ultima foaie (de deasupra) se unge bine cu unt, dupa care se baga tava la frigider ~ 30 min, dupa care se scoate si se taie cu un cutit bine ascutit. Se poate taia in forma de romburi / patrate / triunghiuri.

(in ceea ce priveste umplutura, se mai poate imparti in 3 parti, iar foile in 4 parti egale si se pune un strat de foi - unul de umplutura s.a.m.d.)

Se pune dupa aceea in cuptorul bine incalzit, se tine la foc mediu cam 30 minute, dupa care se micsoreaza focul (pentru inca 20 - 30 minute) _ cam 50 - 60 minute in total.

Dupa ce se scoate se toarna siropul si se lasa sa se absoarba siropul (cred ca in jur de 4 ore_mai bine daca e facuta in timpul postului_asa e sigur ca sta suficient fara sa fie "degustata"). Se pastreaza la loc uscat (nu se tine la frigider).

personal nu ma omor cu dulciurile, asa ca mai degraba_pt Eid..

~~~~~

o dorinta... cea mai mare Dorinta este sa reusesc sa-mi indeplinesc indatoririle in cel mai bun mod, sa nu fiu neglijenta, iar cu timpul sa ma schimb tot in mai bine, ca atunci cand imi voi da ultima suflare sa nu fiu altfel decat Musulmana, drepcredincioasa (Insha'a Allah) si sa fie in asa fel incat sa-L preamaresc pe Allah Subhanahu wa Ta'ala si in acel moment (chiar de ar fi doar sa zic "Subhana Allah!" sau "La ilaha illa Allah!")...

si o dorinta "mai mica" _as vrea sa am alaturi un Musulman (in sensul deplin)_sa ne fim pe drumul vietii cei mai buni companioni unul altuia si sa ne amintim unul altuia de ce suntem aici si pentru ce, incat sa fim soti nu doar aici, ci mai ales Dincolo...

Insha'a Allah...

~~~~~

Eid... nu prea sunt mari pregatiri... sa fie totul cat mai curat si frumos aici.... mers la moschee... felicitari....... si eu, ca si Asiya _ ceva mai "greu" aici...

Insa ramane bucuria din suflet..

~~~~~

inca ceva:

"Khawatim Mubarakah" tuturor _ aceste ultime zile sa fie Binecuvantate..

mai ales in acea(sta) Noapte..

"Pentru aceia care raspund Domnului lor si implinesc Rugaciunea [As-Salat], iar pentru treburile lor [tin] sfat laolalta si dau Dania [Az-Zakat] din cele cu care ii inzestram." (Surat Ash-Shura_Sura "Sfatului" (42):38)

2. Urmatorii 2 au spus mersi lui daniela_muslimah pentru acest subiect

gabriela guettat (10-14-2006), Nadia (10-21-2006)

3.  
    moderator Saira's Avatar
    Assalamou alaykoum wa rahmatullahi wa barakatouhu

Daniela

Masha'Allah,foarte frumos ai scris :smile26:

Trasnaia...hmm...mie nu mi-a trecut niciodata prin minte sa iau siropul de tuse tot odata

Reteta...suna atat de bineee...mi-ai facut o pofta de baclavale si la ora asta mie incepe deja sa-mi fie foame..dar mai e putin,insha'Allah!numai vreo 2 h si un picut

Iar rasplata lui Allah subhana wa ta'ala e muuuult mai buna...insha'Allah!

Allah subhana wa ta'ala sa-ti implineasca ambele dorinte si insha'Allah chiar mai mult!

Assalamou alaykoum wa rahmatullahi wa barakatouhu

4.  
    moderator gabriela guettat's Avatar
    Abu Dhabi, United Arab Emirates, United Arab Emirates
    Daniela,surioara BRAVO,BRAVO,foarte frumos,versatul tau m-a amutit prin simplitatea lui si totusi cat de greu cantareste,iar hadith-ul,este nemaipomenit inshallah si noi sa spunem aceasta ruga,MASHALLAH surioara draga,pentru munca ta,ALLAH subhanahu wa ta'ala sa te rasplateasc cu
    PARADISUL.

JAZAKALLAH AL KHAIR!!!!!!!!!!!!!!

5.  
    Harnic nour al huda's Avatar
    Selamun aleykum si bine v-am gasit!
    Alhamdulillah , ca nu am uitat...ziua de 22 Ramadan...este ziua in care trebuie sa postez eu........deci:

1. Surat Al-Hajj -78
    "Si luptati-va pentru Allah cu toata osteneala pe care El o merita! El v-a ales pe voi si nu v-a impus in religie nici-o greutate; ea este religia parintelui vostru Avraam. [Allah este] Cel care v-a numit pe voi musulmani mai inainte , cat si in aceasta [Carte], pentru ca Trimisul sa fie martor pentru voi si pentru ca voi sa fiti martori pentru oameni! Impliniti Rugaciunea, achitati Dania si legati-va strans de Allah, caci El este Stapanul vostru! Ce minunat Stapan si ce minunat Ocrotitor!"

2. Hadis
    "Cel mai fericit in aceasta viata , este cel care isi vede de treaba lui si nu se lasa antrenat in intrigi care ii pot distruge sufletul si intaietatea in fata Lui Allah"

3. Toate marile personalitati ale islamului imi sunt dragi , ii iubesc din tot sufletul si ma bucur ca sunt ---------------re cei care zilnic ii slavesc ..este o mare sansa , o mare onoare , o Mare binecuvantare .....sa stiu cate ceva despre ei..........
    Dar cel care m-a marcat in mod deosebit este Companionul Profetului , Ali, varul si ginerele Sau.
    Il admir in mod deosebit pentru inteligenta sa, pentru dragostea deosebita pe care Profetul i-a purtat-o .....pentru tot ceea ce el a insemnat si inseamna pentru islam. El este cel despre care Profetul a spus:"Eu sunt orasul invataturilor si Ali este poarta!" Mashallah,..........ce grad de credinta , au putut avea atunci................EI TOTI! Allah sa fie multumit de Ei!

4. Pai , sincer , am fost cam nazdravana pana pe la vreo zece ani.....dupa care m-am potolit. Am sa va povestesc ceva cu care "ma mandresc " in mod deosebit......de cate ori imi aduc aminte rad cu lacrimi, dar mai stiu ca a fost si cea mai mare bataie pe care am mancat-o, copil fiind.
    Cam mai toti copilasii EREI DE AUR...am crescut cu cheia de gat. Pana venea mama acasa , mai ieseam si eu cu copii in fata blocului....si ma atageau in mod deosebit subsolurile blocului. Si mai imi placea mie ca staniolul de la ciocolata nu lua foc niciodata ci doar scotea fum..........foaaaarte mult fum.
    Asa ca am adunat cat am putut de mult staniol si m-am gandit sa-i dau foc in subsolul blocului , ca oricum nu ma vede nimeni si pot admira in liniste , mandretea de fum.
    Zis si facut...........numai ca fumul a inceput sa intre pe tevile de aerisire de la baile locatarilor......si de la aerisire , in apartamente.......mai exact in bai!!!!!!!!!!!!Stupoare, am vazut ca a inceput sa fie cam "groasa "....am iesit si admiram cu mandrie opera mea: toti locatarii au iesit afara din casa, incendiu, pompierii, lume alergand care- incotro, evacuari...3 masini de pompieri....cautau cu disperare de unde iese fum, ca sigur acolo Arde!!!!!!!!!!!!!
    Stateam cuminte la fel de "ingrijorata" ca ceilalti......pana cand a venit mama!!!!!!!! Ce s-a intamplat????????Intre timp au descoperit cauza.....cineva a dat foc la cateva pungi pline cu staniol la subsol.........mama , saraca, s-a ingalbenit la fata si a inceput fara sa ma mai intrebe ......si cu stanga si cu dreapta!!!!!!
    E cea mai zdravana bataie pe care am luat-o de la mama............dar a fost super , sa evacuez un bloc intreg!!!!!!!!!

5. Reteta. O fac in fiecare zi de Ramadan...si toata lumea este innnebunita. Sarmalute cu orez in foi de vita........este o reteta turceasca, delicioasa!
    150 de foi de vita.......murate sau daca aveti adunate din luna mai-iunie si puse la congelator...in ambele cazuri le opariti in apa clocotita si la mai fierbeti 5 minute. Le Scoateti cu grija, sunt foarte fragile, si le lasati sa se raceasaca.
    Separat compozitia......1 ceapa mai mare o calesc in ulei de masline, adaug 3 cesti mai mari de orez bine spalat , calesc putin impreuna, adaug apa, un deget deasupra orezului, piper, chimion,menta uscata, sare, piper rosu iute, busuioc.........dupa gust.....si las la fiert pana absoarbe bine apa.
    Apoi trec la "insarmalat" cum zic eu............adica le impachetez , foarte subtiri, ca degetul mic. Le aranjez in oala , torn ulei de masline, storc putina lamaie si deasupra lor pun 4 , 5 felii de lamaie...apa cu foarte putin bulion...........si la fiert, cam 1 ora la foc mic. Putin cate putin mai adaugati apa.....dupa care fierbeti pana nu mai mare apa!
    Nu uitati ...la foc mic!!Sunt supeeeeeeeeer! sunt bune si reci.

6. Imi doresc sa mor cu credinta in suflet...si daca se poate .....................:smile06: :smile06: :smile06: inca un bebelus!!!!!!!!!!!

7. Cum ma pregatesc....casa mea e plina de fiecare Aid , cu musafiri, le pregatesc mici cadouri, dulciuri multe....si cu speranta , multa speranta! Ca poate am fost iertati!!!!!!!!
    Si de fiecare Aid astept de la sotul meu ...un cadou! Zice el"pentru toate orele in care ai stat in picioare in bucatarie!!!

Inshallah sa avem parte de un post primit si binecuvantat!
    FARA NICI-O INDOIALA,RELIGIA LUI ALLAH ESTE CEA MAI BUNA SI DREAPTA"

6.  
    moderator Saira's Avatar

Nour al Huda wooooooooow,ce mai nazbatie offf,nici nu se compara cu traznaile pe care le-am facut eu fiind mica...nu m-am gandit la asta fir-ar sa fie!

nota 10 din partea mea...supeeeeeeer

7.  

(multumesc, Bebe si Gabi Insha'a Allah_sa se-mplineasca )

~~~

Sora Nour... pai chiar ca faceai "nazdravanii"

sarmalutele tale mi-au lasat gura "apa"

o sa ne faci sa trecem si noi la "insarmalat"

~~

Sa te ajute Allah Ta'ala sa te tii strans de religie (dupa cum se indeamna in ayat-ul si hadith-ul postate) si sa te binecuvanteze Cel Milostiv cu o rasplata Frumoasa _ cea mai Frumoasa...

INsha'a Allah!

~

P.S.: sa ne spui cand se anunta inca un Bebe
    "Pentru aceia care raspund Domnului lor si implinesc Rugaciunea [As-Salat], iar pentru treburile lor [tin] sfat laolalta si dau Dania [Az-Zakat] din cele cu care ii inzestram." (Surat Ash-Shura_Sura "Sfatului" (42):38)

8.  
    moderator gabriela guettat's Avatar
    Abu Dhabi, United Arab Emirates, United Arab Emirates
    dar a fost super,sa evacuezi un bloc intreg!!!!!!!

Surioara ma omorashi am ras de nu mai putui...!!!
    Mashallah ai scris foarte frumos,pacat Nour habibty ca nu ai facut thread nou ca sa putem sa iti multumim pentru frumosa ta postare!!Orcium e foarte reushita!!

ALLAH subhanahu wa ta'ala sa te reasplateasca inshallah!

9.  
    Membru de onoare imanikka's Avatar

Assalam w aleykum

Daniela si Nour fff frumos ati scris. Si Insha Allah fie ca dorintele voastre sa devina realitate. Si ptr Nour o intrebare? Copii tai iti seamana la nazbatii? Macar sa faca 1 % din ce ai facut tu?

Daniela ptr tine o iubire adevarata si un sot credincios , sa fie cu tine si la bine si la rau Insha Allah:

Nour ptr tine:

10.  
    Incepator meebed's Avatar
    Quote Originally Posted by imanikka View Post

Assalam w aleykum

Daniela si Nour fff frumos ati scris. Si Insha Allah fie ca dorintele voastre sa devina realitate. Si ptr Nour o intrebare? Copii tai iti seamana la nazbatii? Macar sa faca 1 % din ce ai facut tu?

Daniela ptr tine o iubire adevarata si un sot credincios , sa fie cu tine si la bine si la rau Insha Allah:

Nour ptr tine:

salamu aleikum sunt alaturi de voi si voi posta si eu in casa ramadanului 1surat al-ma'un il vezi tu pe cel care tagaduieste Judecata?El este acela care-l alunga pe orfan(cu asprime)Si nu indeamna la hranirea sarmanului.Si vai acelora care fac Rugaciunea;Fiind fara de grija fata de Rugaciunea lor,Care sunt numai fatarnici,Si opresc de la ajutor hadis Omule,cand m-ai chemat si m-ai rugat,te-am iertat pentru ce ai savarsit fara sa tii seama.Omule,daca pacatele tale ar fi ajuns pana la norii cerului si mi-ai fi cerut iertare,te-as fi iertat!Omule,daca ai fi venit la mine cu invelisul pamantului plin de pacate si m-ai fi gasit fara sa-mi asociezi nimic,as fi venit la tine cu invelisul lui plin de iertare. Personalitatea islamica care m-a impresionat a fost Kadijha pentru felul in care a fost mereu alaturi de profet(s a w s) inteligenta si bunatatea ei. Intamplare;Eu si sora mea care este mai mica cu 5 ani ca mine ne jucam ascunsea in casa pana sa vina mama de la servici.Am hotarat sa ne ascundem amandoua in sifoner pt ca mama sa nu ne gaseasca si sa creada ca am iesit afara fara voia ei.Acolo,asteptand pe mama,am adormit amandoua.Ne-au trezit multe voci iar noi am iesit facand BAU! sa o speriem pe mama.La noi erau 2 vecine care o linisteau pe mama care era disperata ca nu stia nimic de noi si era pe cale sa anunte politia.Cum a raspuns mama la BAU-ul nostru e usor de inteles.Oricum nu vom uita niciodata si mereu ne amuzam cand ne povesteste mama. Reteta;nu stiu sa fac mancare arabeasca dar imi place sa improvizez orice cu orez (legume,carne)pt ca ador orezul. Dorinta:Imi doresc sa plec cat mai curand in Egipt,sa fiu alaturi de sotul meu si familia noastra la care visam mult,iar fata mea sa accepte si ea hijjab si sa urmeze calea islamului,inshallah Pregatire pt Aid:Sper sa am posibilitatea sa cumpar multe dulciuri pt fiica mea si sa-i cumpar ceva nou si sa incercam sa gatim impreuna ceva mai deosebit,chiar una dintre retetele care au fost postate aici. Allah sa ne aibe pe toti in paza lui si sa ne accepte postul! Bark Allah fikum!

11.  

Sa va binecuvanteze Allah Ta'ala, surioara Meebed... sa va accepte postul, tie si familiei tale..

si sa va aduca alaturi unul de celalalt...

insa mai ales_in Viata de Apoi...

sa fiti cu totii impreuna_intr-un loc Binecuvantat..

Insha'a Allah

~~~

Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks
Bookmarks