Bismillah ir-Rahman ir-Raheem
Traducerea cartii lui Harun Yahya,
despre profetul nostru, Muhammad (pacea si binecuvantarea lui Allah asupra lui!)
~~~
Introducere
Dupa cum dezvaluie un verset din Qur'an:
profetul Muhammad (salla Allahu alayhi wa salam) i-a fost trimis intregii omeniri ca ultim profet. A fost un exemplu viu al moralitatii sublime a ultimei revelatii a lui Allah. A fost prieten al lui Allah si a inspirat umanitatea prin apropierea sa de El. A fost reprezentatul Sau, nobil in fata Sa si un prieten al tuturor credinciosilor.
مَّا كَانَ مُحَمَّدٌ أَبَا أَحَدٍ مِّن رِّجَالِكُمْ وَلَكِن رَّسُولَ اللَّهِ وَخَاتَمَ النَّبِيِّينَ وَكَانَ اللَّهُ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمًا
(interpretarea sensului) "Muhammed nu este tata nici unuia dintre barbatii vostri, ci el este Trimisul lui Allah si incheietorul profetilor, si Allah este Atoatestiutor."
(surat Al-'Ahzab (33):40)
Dupa cum a revelat Allah in alt verset,
Si-a insarcinat ultimul Sau profet, Muhammad (salla Allahu alayhi wa salam!) cu o responsabilitate cu greutate. Prin credinta puternica in Allah, profetul Muhammad (salla Allahu alayhi wa salam) si-a indeplinit responsabilitatea in cel mai bun mod posibil, chemand omenirea la calea lui Allah si la Islam si a iluminat drumul pentru toti credinciosii.
إِنَّا سَنُلْقِي عَلَيْكَ قَوْلًا ثَقِيلًا
(interpretarea sensului) "Noi iti vom trimite cuvinte grele."
(surat Al-Muzammil (73):5)
Desi nu l-am vazut niciodata pe Profet (salla Allahu alayhi wa salam), ne putem totusi stradui sa-i cunoastem comportamentul exemplar, spunerile sale si moralitatea incantatoare pe care a manifestat-o, prin intermediul versetelor Qur'an-ului si al ahadeeth (spunerile si invataturile Profetului_salla Allahu alayhi wa salam! - pacea si binecuvantarea asupra lui!). Putem incerca sa-i fim asemenea, pentru a-i fi aproape in Viata de Apoi. Astazi, oamenii, si tinerii in general, isi iau multe persoane drept modele, le imita in modul de a se purta, vorbi si imbraca, si incearca sa fie asemenea lor. Si totusi, din moment ce majoritatea acestor persoane nu sunt ele insele pe calea cea dreapta, duc lipsa de o moralitatea si atitudine corespunzatoare. Este astfel o responsabilitate serioasa a conduce oamenii catre adevar si catre cea mai buna etica si cel mai bun comportament. Un Musulman are nevoie sa incerce sa aiba un comportament si o moralitate ca cele ale Profetului Muhammad (salla Allahu alayhi wa salam!). Allah confirma aceasta intr-un verset:
Asemenea Profetului Muhammad (salla Allahu alayhi wa salam!), ceilalti profeti au fost modele pentru credinciosi si s-au bucurat de buna multumire a lui Allah. Allah spune intr-un verset:
لَقَدْ كَانَ لَكُمْ فِي رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ لِّمَن كَانَ يَرْجُو اللَّهَ وَالْيَوْمَ الْآخِرَ وَذَكَرَ اللَّهَ كَثِيرًا
(interpretarea sensului): "Ati avut voi in Trimisul lui Allah o pilda frumoasa, pentru cel care nadajduieste in Allah si in Ziua de Apoi si Il pomeneste pe Allah mereu."
(Surat Al-'Ahzab (33):21)
Scopul scrierii acestei carti este introducerea variatelor caracteristici ale Profetului Muhammad (salla Allahu alayhi wa salam), infatisand trasaturile superioare si calitatile de care o societate se poate bucura daca adopta o asemenea moralitate, si astfel incurajandu-i pe ceilalti sa adopte aceeasi moralitate. Dupa cum Profetul (salla Allahu alayhi wa salam!) a dezvaluit intr-un hadith: "Cu adevarat, am lasat ---------------re voi Cartea lui Allah si Sunnah Apostolului Sau [practica Profetului Muhammad_salla Allahu alayhi wa salam!]." (ultima predica a profetului Muhammad (http://www.stanford.edu/~jamila/Sermon.------------). Profetul Muhammad (salla Allahu alayhi wa salam) a fost un exemplu pentru intreaga umanitate prin moralitatea sa, la care a chemat omenirea sa traiasca prin ea. A fost Profetul (salla Allahu alayhi wa salam) cel care a spus: "Am fost trimis sa perfectez caracterul bun"(Malik's Muwatta, Cartea 47, Numarul 47.1.8) si "Pe Cel in a carui mana sta viata mea: Nimeni nu va intra in Paradis, decat cel ce are o buna comportare." (Imam Ghazzali's Ihya Ulum-Id-Din (The Book of Religious Learnings), Islamic Book Service, New Delhi, 2001, Islamic Book Service, New Delhi, 2001, Volume II, p.236).
لَقَدْ كَانَ فِي قَصَصِهِمْ عِبْرَةٌ لِّأُوْلِي الأَلْبَابِ مَا كَانَ حَدِيثًا يُفْتَرَى وَلَـكِن تَصْدِيقَ الَّذِي بَيْنَ يَدَيْهِ وَتَفْصِيلَ كُلَّ شَيْءٍ وَهُدًى وَرَحْمَةً لِّقَوْمٍ يُؤْمِنُونَ
(interpretarea sensului): "In istoria lor a fost pilda pentru cei daruiti cu minte. El [i.e. Qur'an-ul] nu este o poveste care sa fie nascocita, ci, dimpotriva,este intarirea celor dinaintea lui si talcuirea tuturor lucrurilor, calauza si indrumare pentru oamenii care cred."
(Surat Yusuf (12):111)
Acei Musulmani ce urmeaza felul Profetului (salla Allahu alayhi wa salam!) au nevoie sa fie cei mai de seama in moralitatea si comportamentul lor si sa-i invite pe ceilalti sa adopte aceeasi etica.
~~~
وَمَا نُرْسِلُ الْمُرْسَلِينَ إِلَّا مُبَشِّرِينَ وَمُنذِرِينَ وَيُجَادِلُ الَّذِينَ كَفَرُوا بِالْبَاطِلِ لِيُدْحِضُوا بِهِ الْحَقَّ وَاتَّخَذُوا آيَاتِي وَمَا أُنذِرُوا هُزُوًا
(interpretarea sensului) "Iar Noi nu trimitem profeti decat ca vestitori de bine si ca prevenitori, insa cei care nu cred, se cearta, [venind cu temeiuri desarte, incercand] sa tagaduiasca Adevarul, si iau in deradere semnele Mele si cele cu care au fost preveniti."
(Surat Al-Kahf (18):56)
Capitolele cartii:
1. Moralitatea Minunata a Profetului (salla Allahu alayhi wa salam!)
2. Stilul Profetului (salla Allahu alayhi wa salam!) de a comunica Mesajului lui Allah
3. Infatisarea Exterioara a Profetului (salla Allahu alayhi wa salam!)
4. Viata Exemplara a Profetului (salla Allahu alayhi wa salam!)
5. Ce a spus Profetul (salla Allahu alayhi wa salam!) despre Viitor
--------------
capitolul in original se gaseste
aici
Results 21 to 22 of 22
|
|
-
10-15-2006, 07:21 AM
"Pentru aceia care raspund Domnului lor si implinesc Rugaciunea [As-Salat], iar pentru treburile lor [tin] sfat laolalta si dau Dania [Az-Zakat] din cele cu care ii inzestram." (Surat Ash-Shura_Sura "Sfatului" (42):38)
-
Urmatorii 5 au spus mersi lui daniela_muslimah pentru acest subiect
AishaA (11-28-2008), gabriela guettat (10-15-2006), huda_alrahim (10-30-2006), Mariyah (12-10-2006), ummraschid (02-15-2007)
-
11-27-2008, 10:38 PM
Assalamu Alaykum wa Rahmatullahi wa BArakatuhu...
Am decis sa nu mai postez continuarea cartii, intrucat NU am incredere in Harun Yahya
Un exemplu: un hadith pe care Harun Yahya il citeaza la subcapitolul: "Importanta pe care Profetul (pacea asupra lui) o atribuia curateniei" (subacapitol pe care nu l-am mai postat), care suna in felul urmator:
Problema este ca acest hadith e considerat daif, sau chiar fabricat!!! (adica minciuna)
The Prophet also advises the faithful to be clean in one of the hadiths:
"Surely, Islam is pure, therefore be pure, because he can never enter Paradise who is not pure."
Ahmad Diya'al-Din al-Kamushkhanawi, Ramuz al-Ahadith, vol.1, 96/2
"Cu siguranta, Islamul este pur, asa ca fiti puri, pentru ca nu va putea intra in Paradis cel ce nu e pur."
asadar nu se poate pune baza pe informatia din aceasta carte si nu vreau sa se ajunga la idei gresite despre Islam.
Astaghfirullah, cand am tradus & am postat nu mi-am dat seama de aceste lucruri...
Asa ca, va rog fiti precauti in ceea ce priveste cartile lui Harun Yahya, acuratetea informatiilor pe care el le ofera e de pus la Mare Indoiala!!!!!
(nu se poate lua Islamul din surse fabricate!!!!!!!!!!!!)"Pentru aceia care raspund Domnului lor si implinesc Rugaciunea [As-Salat], iar pentru treburile lor [tin] sfat laolalta si dau Dania [Az-Zakat] din cele cu care ii inzestram." (Surat Ash-Shura_Sura "Sfatului" (42):38)
-
membru de onoare

11-28-2008, 09:37 PM

Ai mare dreptate, de cativa ani tot spun despre Harun Yahya si desi mi-am atras multe ...antipatii, cred ca omul atunci cand vorbeste, scrie, gandeste despre ALLAH trebuie sa aiba in functiune un sistem de cenzura extrem de strict.
Din nefericire azi, tocmai musulmanii sub aparenta deschiderii si a tolerantei iau totul extrem de usor, cum spuneam la o postare anterioara, merge si asa.
Jazaaki ALLAH khairan.
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |