Notices

Results 1 to 3 of 3
  1. Povestiri de Ramadan, Ziua 28. 
    moderator Nadia's Avatar

Sper ca acest mesaj sa va gaseasca pe deplin sanatosi, Insha Allah, postul si rugaciunile voastre sa fie acceptate si du'a-urile voastre sa se implineasca.
    Stiu ca am lipsit mult de tot de pe rasarit in ultima vreme, dar am motive intemeiate. Sper, insha allah, ca situatia de acum sa fie cu totul diferit.
    Multumesc din suflet TUTUROR celor care mi-au trimis felicitari si urari de bine in aceasta luna sfanta de Ramadan.
    Si ca sa fiu in rand cu cativa dintre membri acestui forum, m-am decis sa fac si eu TEMA propusa de Suleiman.

Un verset din Quran: tot Qur'anul este fumos.
    Allah este lumina cerurilor si a pamantului. Lumina Lui seamana cu o firida in care se afla o lampa. Lampa este intr-un vas de cristal, iar acesta pare a fi o stea scanteietoare. Ea se aprinde de la un pom binecuvantat, un maslin, nici de rasarit, nici de apus, al carui ulei aproape ca lumineaza fara sa-l fi atins focul. Lumina peste lumina! Allah calauzeste catre lumina Sa pe cine voieste El si Allah da oamenilor pilde. Iar Allah le stie pe toate. SURAT AL – NOOR 24:35

Un hadith...nu este cel care imi place mie cel mai mult (il tot caut de vreo saptamana) dar si acesta este frumos.
    Muslim : Book 4 : Hadith 1750
    Relatat de 'Abdullah bin Mas'ud (Allah sa fie multumit de el): Rasool Allah mi-a spus: “Recita din Qur’an pentru mine”. I-am spus: “Vrei sa iti recit din Qur’an cand acesta a fost trimis tie?” El a spus: “Imi place sa aud Qur’anul recitat de altii”. Si deci am inceput sa recit din Surat An –Nisa pana am ajuns la: “Si cum le va fi celor nedrepti cind vom aduce din fiecare comunitate un martor si te vom aduce pe tine, Mohammad, martor impotriva acestora?”(4:41) Atunci el a spus: “Oprestete!” Iata! atunci, ochii lui varsau lacrimi.

O persoana Islamica istorica (in afara de profet Õáì Çááå Úáíå æÓáã) care a lasat in inima sa o impresie puternica si a fost un model pentru el (ea) .
    Khālid ibn al-Walīd (in Araba: ÎÇáÏ Èä ÇáæáíÏ); este cunoscut si sub numele de SAIF-UL ALLAH-AL-MASLUL, “Sabia fara teaca a lui Allah”; (529 C.E. – 642 C.E) a fost un soldat musulman arab, unul dintre cei MAI priceputi generali, unul dintre cei mai mari importanti eroi aI islamului, si un insotitor al Profetului Mohammed Alaturi de el, GENGHIS KHAN a fost celalalt general ramas neinvins in intreaga lui viata militara. O masura a talentului sau, este ca el a fost singura persoana care a produs o infrangere temporara asupra Profetului Mohammed
    “Cat de excelent acest slujitor a lui Allah: Khalid bin Al – Waleed, una dintre sabiile lui Allah, dezlegat impotriva necredinciosilor!”[Profetul Mohammed Tirmidhi si Ahmad de la Abu Hurayrah, Sahih Al – Jami’ Al – Saghir No. 6776]
    "Femeile nu vor mai da nastere ;a ceva asemanator lui Khalid bin Al - Waleed."[Abu Bakr, (Ibn Kathir, Al-Bidayah wan-Nihayah, Dar Abi Hayyan, Cairo, 1st ed. 1416/1996, Vol. 7 P. 141)]

O povestioara din copilarie care ne face sa radem (si sa fie adevarata)
    Nu este o povestioara din copilarie, dar imi aduc aminte de ea cu mare drag si rad de fiecare data.
    S-a intamplat dupa ce m-am convertit la islam alhamdulillah...intr-o zi eu si sotul ne-am decis sa mergem la super-market sa facem niste cumparaturi, Trecand pe langa macelaria islamica i-am sugerat sotului sa nu uite sa cumpere si niste PESTE HALAL. Dar la care el a inceput sa rada, si eu m-am inrosit la fata. Si il intreb...de ce razi? Ce nu se gaseste PESTE HALAL? Dar la care el mi-a spus ca tot pestele este halal si mi-a relatat versetul din Qur’an unde spune ca tot ce se afla in mari este permis si mi-a explicat ca pestele poate fi cumparat la orice super-market nu ne-aparat la o macelarie halal.

O reteta de ramadan .
    HARIRA este o supa traditionala de Ramadan pe care in Maroco ei o fac foarte des. Se poate face cu carne de pui sau de vacuta sau fara carne.
    Ingredientele de baza:
    Linte, homos puse la inmuiat cu o seara inainte. Cam vreo mana de fiecare.
    Patrunjel, Corindru cam vreo 10 fire de fiecare
    Telina – 4 cozi cu tot cu frunze
    2 cepe mijlocii tiate marunt.
    3 oua
    3 rosii fara pielita. Pui un pic de apa la fiert, cand da in clocot pui rosii intepate in apa si le lasi pana vezi ca incepe sa se decojeasca. Le scoti si le pui la racit.
    1 ligurita de bulion, ulei si vreo 2l de apa sau cat de mult supa vrei sa faceti.
    Patrunjelul, corindru, telina, si rosiile se pun in malaxor pana sunt facute foarte fin. Se pune totul la fiert si cand da in clocot adaugi homosul si lintele. Se aduc la clocot din nou si se lasa la firt cam vreo 20 de minute sau pana cand homosul si lentilele sunt fierte.
    Separat se pregateste intr-un castronel o compozitie din vreo 5-6 linguri de faina alba si 5 cani de apa. Se amesteca foarte bine si pe deasupra eu strecor intr-o sita deasa. Dupa care se adauga la supa, se da un clocot si se inchide DAR NU UITATI SA INVARTITI, ca este posibil sa vii se prinda de oala. Eu fac supa asta intr-o oala de teflon. Dupa ce ati inchis, puteti adauga ouale unul cate unul fara sa le spargeti si daca doriti se poate adauga o mana de orez sau o mana de paste micute.

O dorinta puternica pe care vrea sa se intample.
    Sa fiu in viata pana la urmatorul Ramadan, sa il pot postii cu evlavie si sa ma apropii cat mai mult de Allah, subhana wa ta'ala.

Cum se pregateste pentru sarbatoare .
    Deocamdata nu stiu, sper sa o avem pe mama lui cu noi si pe fratele lui si pe un prieten de-al lui impreuna cu mama prietenului, si sa facem mancare specifica Marocolui, poate couscous sau nu stiu cum ii zice dar e o mancare facuta din carnita de vacuta cu stafide, migdale si prune nu foarte uscate. Cadouri nu am cumparat decat ptr soacra mea.

2. Urmatorii 3 au spus mersi lui Nadia pentru acest subiect

daniela_muslimah (10-19-2006), gabriela guettat (10-19-2006), Saira (10-19-2006)

3.  
    moderator gabriela guettat's Avatar
    Abu Dhabi, United Arab Emirates, United Arab Emirates
    FOARTE FRUMOS NADINE AI ALES UN VERSAT DE O MARE VALOARE SI UN HADITH EXCEPTIONAL!!!

Povestioara ta este extra ,acum cred ca ai de ce sa razi cand iti aduci aminte
    Bravo surioara,frumoasa munca.

JAZAKALLAH AL KHAIR!!!!!
    Attached Images

4.  
    Membru de onoare imanikka's Avatar

Postarea ta Nadiuca abia acum am descoperit-o , pentru ca am vazut ca SUleiman postase ultimul si eu trebuia sa fiu dupa el , adica ziua 29.

Povestioara este interesanta, si cred fiecaruia( nou convertit )i se poate intampla.

Fie ca dorinta ta sa devina realitate si noi toti sa fim mai aproape de Allah subhananu w Ta'ala.

Asta este cadoul mei pentru tine de Eid :

Allah ma'ake

Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)