daniela_muslimah (10-21-2006), gabriela guettat (10-26-2006), Nadia (10-21-2006), Saira (10-21-2006)
Thread: Povestiri de Ramadan. Ziua 29
Results 1 to 8 of 8
|
|
-
10-21-2006, 01:23 AM

Bismillahi ArRahman ArRahim
Mai intai de toate as vrea sa le multumesc tuturor care au scris la Povestiri de Ramadan. Mie , mi-a facut o mare placere sa citesc postarile voastre. Fie ca Allah sa ne accepte rugaciunile , postul si sa speram ca am fost iertati , sa speram dar sa nu fim siguri ca sa nu fie loc de mai multe pacate.
Deci:
1. Un verset din Quran , care il face sa se simta cel mai bine .
Mult m-am gandit care ar fi acest verset , in general cand citesc din Coran deja ma simt bine. Eu am ales:
Surat Ad-Dhuha
In numele lui Allah Cel Milostiv, Indurător
1.Pe ziua luminoasă
2.Şi pe noapte, când se întunecă!
3.Domnul tău nu te-a părăsit şi nu te urăşte!
4.Viaţa de Apoi va fi pentru tine mai bună decât prima!
5.Domnul tău îţi va dărui şi vei fi tu mulţumit!
6.Oare nu te-a găsit El orfan şi ţi-a dat adăpost?
7.Nu te-a găsit pe tine nepăsător şi te-a călăuzit?
8.Nu te-a găsit pe tine sărman şi te-a făcut bogat?
9.Cât despre orfan, pe el nu-l oprima!
10.Cât despre cel care cere, pe el nu-l alunga!
11.Iar cât despre îndurarea Domnului tău, despre ea vorbeşte!
2. Un hadis la care tin cel mai mult .
Parerea mea este ca din fiecare Hadis invatam cate ceva , si l-am ales pe urmatorul in dependenta de ce simt eu acuma.
De la Abu al-Abbas Abdullah, fiul lui Abbas care a spus:
Stăteam într-o zi în spatele Profetului
şi l-am auzit zicându-mi:
"Băiete, ţine nimte câteva vorbe: Nu-L uita pe Allah şi nu te va uita nici El! Păstrează-L pe Allah şi-L vei găsi lângă tine! Dacă vrei să întrebi, întreabă-L pe Allah! Dacă vrei să ceri ajutor de la cineva, cere ajutor de la Allah! Şi să ştii că dacă lumea se va aduna ca să-ţi fie de folos cu ceva, nu-ţi va fi de folos decât cu ceea ce Allah ţi-a scris, iar dacă se va aduna ca să-ţi facă un rău, nu-ţi va face decât răul pe care Allah ţi L-a scris! ".
Al-Tirmidhi
3. O persoana Islamica istorica (in afara de profet Õáì Çááå Úáíå æÓáã) care a lasat in inima o impresie puternica .
Aceasta persoana este Abu Bakr ( Radhia Allahu 'anhu) cel mai bun prieten al Profetului
Umar a zis: “Credinta lui Abu Bakr este atat de mare cat intreaga natiune (Umma).”
“Cel mai bun din aceasta comunitate dupa Profetul Mohammed este Abu Bakr.”
“Cel mai curajos dintre oameni este Abu Bakr,” si “Cel mai mare in recompense dintre oameni pentru volumul Qur’anului este Abu Bakr, pentru ca el este primul care a adunat Qur’anul intre doua coperti.”
4. O povestioara din copilarie care ne face sa radem (si sa fie adevarata)
Aceasta povestioara o tin minte personal ,fara ca cineva sa mi-o povesteasca
Era odata ca niciodata o fetita , tatal careia era foarte sever in ceea ce priveste invatatura, notele , purtarea la scoala. Invata foarte bine si vai ce mai plangea cand profesoara ii punea vre-o nota de 8. Saracuta fata trebuia ca inainte de a pleca acasa sa stea la lumina stalpului sa corecteze nota 8 in vre-un 9
Si era ea prin clasa a 5-6 cand primi primul 2. Profesoara a fost chemata la adunare si le-a zis sa stea in liniste pana vine ea. Evident cand a iesit din clasa toti au inceput sa strige , sa se joace , dar fata statea cuminte in banca. Hop ... intra profesoara care zice:
- Toate agendele la control sa va pun nota la purtare.
Dupa ce profesoara puse la toti nota 2 la purtare , fetita se gandi ce sa faca...
Ii veni ideea sa rupa foaia din agenda , desi erau numerotate. Zis si facut. Rupe foaia si completeaza din nou orarul si temele ...de parca i-ar fi luat pe pe toti prosti.
Trecuse o saptamna , doua... cand intr-o zi tatal ei se intalnise cu un prieten de-al sau ( tatal unei fete de la ea din clasa). Acesta incepu :
- ( Ranzand) Ce ti-a spus fiica-ta cum a primit 2 la purtare?
Evident tatal ei nu stia nimica. Cand se intoarce acasa ii zice fiicei:
- Ia mai ada agenda sa mai vad ce note ai?
Fetita se speriase. Cum asa din senin ii cere agenda? Ceva nu este bine. Totusi ii aduse agenda si statea langa el. El se uita ... dupa care:
- Unde este doiul?
-Care doi?
-Cel de la purtare
- Nu am nici un doi la purtare.
Acesta incepu sa strige ca nu vede doiul si ca stie ca toata clasa are doi la purtare. Fetita a inceput sa planga ca nu a fost vina ei si ca ea nu merita doiul. A luat o agenda peste cap nu pentru doi ci pentru ca a mintit si a rupt foaia din agenda.
5. O reteta de ramadan .
Sincer inca nu stiu sa fac mancare araba. Si deoarece acuma stau la soacra ea este cea care face mancare. Promit cand invat va zic si voua. Din alea moldovenesti pot sa va spun muuuulteee.
A.. am scris eu ca ceea ce am facut in ramadan a fost konafa si gulash
6- O dorinta puternica pe care vrea sa se intample .
Sa am o casa , o masa a mea in care sa domneasca fericirea , credinta ,copiilor sa nu le lispeasca strictul necesar si sa fiu mai optimista
Si as mai vrea ca in lume sa fie PACE si cat mai putini copii orfani.
7- Cum se pregateste pentru sarbatoare .
Sincer , nu prea se vad pregatirile. Ne multumim si noi cu ce avem. Nu ne gandim sa ne ducem sa ne cumparam ceva nou. Poate vom face si noi dulciuri , in vizita nustiu daca vom pleca ca mie nu-mi plac vizitele. Cred ca o sa vina lumea sa ne viziteze. Cam atat
Allah sa ne aiba in paza sa
-
Urmatorii 4 au spus mersi lui imanikka pentru acest subiect
-
10-21-2006, 03:42 AM
Assalamu Alaykum wa Rahmatullahi wa Barakatuhu!
Sa-ti implineasca Allah Preainaltul dorinta si chiar mai mult de atat... Insha'a Allah........
si sa fie ziua de Eid o zi plina de bucurie... pentru voi
foarte frumosParerea mea este ca din fiecare Hadis invatam cate ceva , si l-am ales pe urmatorul in dependenta de ce simt eu acuma.
~~~
cat despre poveste..... cred ca asa ai invatat sa nu mai ascunzi nimic, nu?

~~
si
.
.
.
.
.
.
.
Zambeste,
Imanikka...
uite-asa.. ca pentru un "inceput" de Optimism...
Sa te binecuvanteze Allah Ta'ala sa fii ---------------re cei multumitori, care-L pomenesc pe El mult... si rabdatori...................
"Pentru aceia care raspund Domnului lor si implinesc Rugaciunea [As-Salat], iar pentru treburile lor [tin] sfat laolalta si dau Dania [Az-Zakat] din cele cu care ii inzestram." (Surat Ash-Shura_Sura "Sfatului" (42):38)
-
10-21-2006, 01:53 PM
optimismul e usor de inserat in minte
gasesteti un motto de genul "Va fi bine" dar nu asta ca e al meu si rosteste-l si in cele mai naspa situatii , iti spun din proprie experienta ca functioneaza
e demmonstrata psihologic treaba asta
bine totusi azi cand voi da retur serios pt ca acum o sapt m-am incapatanat cu o comanda fabuloasa repetand obsesiv sefului meu ca va fi bine nu stiu ce voi zice
insa stiu ca va fi bine intr-un final
nu stiam ca Abu Bakr a fost atat de religios , stiam ca fusese companion cu profetul deci o personalitate istorica dar intotdeauna am crezut ca apropiatii profetului vostru au fost ghidati de interese personale tinand cont de divizarea de dupa moartea lui
-
-
10-21-2006, 08:23 PMDaniela Multumiesc pentru incurajareAssalamu Alaykum wa Rahmatullahi wa Barakatuhu!
Sa-ti implineasca Allah Preainaltul dorinta si chiar mai mult de atat... Insha'a Allah........si sa fie ziua de Eid o zi plina de bucurie... pentru voi
Insha Allah sa fie pentru noi toti o zi plina de bucurie.
cat despre poveste..... cred ca asa ai invatat sa nu mai ascunzi nimic, nu?
Eu niciodata cat am fost mica nu am putut sa spun vre-o minciuna tatalui meu , el ma prindea intotdeauna cu mata-n sac , desi nu inteleg de ce daca stiam ca nu va merge minciuna nustiu de ce o mai spuneam.
Dar acuma eu il prind cu minciuna.
Cred ca este vorba de varsta. Cand suntem copii spunem o minciuna dar din alea mai usor de dezvaluit dar noua ni se pare ca nimeni nu o sa-si dea seama. Minciuna copilului este nevinovata
Bun inceputImanikka...
uite-asa.. ca pentru un "inceput" de Optimism...
Insha Allah toti sa fim ---------------re acestia. Insha ALlahSa te binecuvanteze Allah Ta'ala sa fii p r i n t re cei multumitori, care-L pomenesc pe El mult... si rabdatori...................
-
10-21-2006, 08:32 PMAnamaria faza cu va fi bine am auzit-o dar in alt con------------. Cum o fata sa se aprecieze? Te uiti in oglinda in fiecare zi si spui : Sunt frumoasa ( asta chiar daca nu o crezi
).
Eu nu cred. Sa spui vafi bine bine si de fiecare data sa nu fie bine
ce faci? Te amagesti pe tine.
Am incredere in Dumnezeu si nu degeaba am postat sura si hadisul de mai sus.
Sper ca sa fie totul bine cu seful tau. Ce pot sa-ti spun?
Totul Va Fi Bine

-
-
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |